Τρίμηνο γεμάτο ρεκόρ για την εταιρεία.

Το πρώτο τρίμηνο της Sony που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 2020 ήταν άκρως επιτυχημένο, αφού η εταιρεία δήλωσε 5.63 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα για το Games and Network Services τμήμα της, αύξηση 32% από έτος σε έτος. Η συγκεκριμένη επίδοση καθιστά το Q1 του 2020 ως το καλύτερο πρώτο τρίμηνο σε έσοδα στην ιστορία του PlayStation. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα για το operating profit, με αύξηση 68% από πέρυσι στα 1.152 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το πρώτο τρίμηνο του 2020 ως το καλύτερο όλων των εποχών για το τμήμα.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις hardware κινήθηκαν στα 1.9 εκατομμύρια PlayStation 4, μειωμένες από τα 3.2 εκατομμύρια του Q1 2019, με το συνολικό νούμερο από την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας να έχει φτάσει τα 112.3 εκατομμύρια τεμάχια.

Όσον αφορά το software, η εταιρεία πούλησε 91 εκατομμύρια τίτλους, με το Q1 να κατέχει πλέον τις υψηλότερες πωλήσεις software στην ιστορία των video games για το συγκεκριμένο διάστημα, και το PlayStation 4 να είναι η μοναδική κονσόλα που έχει τρία συνεχόμενα Q1 με περισσότερα από 40 εκατομμύρια πωλήσεις. Τα first party games άγγιξαν τα 18.5 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις, με το The Last of Us Part II να φτάνει τις 4 εκατομμύρια μονάδες μέχρι τις 21 Ιουνίου. Συγκριτικά, πέρυσι για το Q1 2019 η Sony είχε παρουσιάσει στα αποτελέσματα της 49.8 εκατομμύρια πωλήσεις, από τα οποία 11.7 εκατομμύρια ήταν first party games.

To 74% των full games που πωλήθηκαν ήταν digital, ποσοστό αυξημένο από 53% πέρυσι, γεγονός που δικαιολογείται λόγω του COVID και του lockdown που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Το PlayStation Store κατέγραψε τα μεγαλύτερα έσοδα οποιουδήποτε τριμήνου, ξεπερνώντας τα 3.67 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους συνδρομητές PlayStation Plus να αγγίζουν τα 44.9 εκατομμύρια χρήστες, και για πρώτη φορά η Sony έδωσε στην δημοσιότητα τους μηνιαίους active χρήστες του PlayStation Network, οι οποίοι έφτασαν τα 113 εκατομμύρια.

Τέλος, αναφορικά με το PlayStation 5 η εταιρεία δήλωσε ότι ο COVID-19 δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τα σχέδια της, και ότι η κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις γιορτές, το διάστημα δηλαδή Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020, ενώ δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ή προβλήματα στην ανάπτυξη τίτλων που πραγματοποιείται είτε από first party είτε από συνεργαζόμενα studios.

Έκθεση εικόνων

Το gaming μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα μου από την εποχή του PlayStation αν και η εισαγωγή μου στον χώρο έγινε πιο πριν με το SNES. Απολαμβάνω ό,τι έχει σχέση με Action RPGs, 3rd person Action-Adventures, FPS και VR. Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη και πάντα υπάρχει χρόνος για καλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet