Ενώ η MS παραμένει ανοικτή για νέες εξαγορές.

Έχουν περάσει μερικά εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που η Microsoft έριξε μια βόμβα μεγατόνων στη βιομηχανία των video games, με την απόκτηση της Bethesda, μέσω της εξαγοράς της Zenimax Media, με όλα τα IP και studio της, προς 7,5 δις δολάρια.

Η παραπάνω κίνηση δημιούργησε πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Bethesda. Συγκεκριμένα, για το εάν θα αλλάξει η Microsoft τον τρόπο που δραστηριοποιείται η Bethesda. Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα συνέντευξη στο CNET με τον επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer,  και τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, παρά το μέγεθος της Bethesda, θα τους μεταχειριστούν με τον ίδιο τρόπο με τα άλλα "μικρότερα studio" που έχουν αποκτήσει, όπως την Obsidian και την Double Fine, επιτρέποντάς τους να τρέχουν "ημι-ανεξάρτητα".

Ένα άλλο ερώτημα που δημιουργήθηκε μετά την παραπάνω ανακοίνωση είναι, για το πότε θα τελειώσει αυτό; Υπάρχουν περισσότερες μεγάλες εξαγορές της Microsoft στον ορίζοντα; Διαβάζοντας στη συνέντευξη τα λεγόμενα του Nadella, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στο τραπέζι, καθώς θέλει να συνεχίσει να επεκτείνει επιθετικά τις δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό ότι η Microsoft είχε κάνει κίνηση για να αγοράσει το TikTok, αλλά αυτή η κίνηση δεν καρποφόρησε για διάφορους λόγους. Έτσι, σαφώς ο Nadella είναι σε θέση να "τσεκάρει άλλες εταιρείες". Άλλωστε, ήδη κάποιες φήμες ξεκίνησαν από ένα podcast του XboxEra, όπου αναφέρεται πως η Microsoft θα ανακοινώσει σύντομα άλλες εξαγορές. Να σημειωθεί ότι μερικοί πραγματικοί υπάλληλοι του Xbox φαίνεται επίσης να κάνουν κάποιο σοβαρό hinting.

 

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι εικασίες προς το παρόν, άλλα οι επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 1987 όταν έπεσε στα χέρια μου το πρώτο μου Atari 2600 (δώρο του πατέρα μου). Ποτέ δεν το πολύ κατείχα το άθλημα, αλλά μέσα σε δύο χρόνια είχα πάρει το master μου στα video games. Μετά ήρθε το θρυλικό Game Boy (το άσπρο τούβλο), που με έκανε fan της Nintendo μέχρι που τελείωσα το σχολείο και ξεκίνησε η δουλειά. Τότε ανέβηκα στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν η πρώτη φορά που είχα στην κατοχή μου και τις τρεις κονσόλες της τότε γενιάς (PS1/N64/Dreamcast). Αγαπημένα είδη παιχνιδιών έχω τα Racing, τα RPG και τα DIABLO (είναι μια κατηγορία μόνα τους!). Αγαπημένες σειρές είναι τα HALO, Assassin’s Creed και ότι έχει σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet