Μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη αναγέννηση της σειράς;

Ένα κλασικό boots on the ground shooter ήταν αυτό που ζητούσαν οι φίλοι της σειράς Call of Duty εδώ και αρκετούς μήνες και τελικά οι προσευχές τους εισακούστηκαν. Η Sledgehammer, ως άλλος Μεσσίας, έρχεται να “σώσει” τους παίκτες από τις space, exo suit, double jump, wall run καταστάσεις των προηγούμενων χρόνων. Η σκληρή δουλειά φαίνεται από τη beta κιόλας, κάτι εντελώς αντίθετο με το Infinite Warfare, για να είμαστε και δίκαιοι όμως, ο κύκλος εναλλαγής των studio ευνοεί περισσότερο από όλους τη Sledgehammer, η οποία μπορεί να παρουσιάζει κάθε φορά ένα παιχνίδι ανάλογο με τις ανάγκες της αγοράς.

Γιατί, λοιπόν, φαίνεται ότι η Beta κρύβει από πίσω της σκληρή δουλειά; Αρχικά, το ύφος του παιχνιδιού φαίνεται να έχει αλλάξει αφού από τα πολύχρωμα όπλα και τα διαστημικά σκηνικά, μεταφερόμαστε σε ένα κρύο και αφιλόξενο, μουντό περιβάλλον γεμάτο λάσπη, χώμα και αίματα. Η χρωματική παλέτα περιορίζεται στα λαδί, γκρίζα ξεθωριασμένα χρώματα καθώς και στα φυσικά. Αμέσως-αμέσως ο παίκτης καταλαβαίνει ότι εδώ έχουν σοβαρέψει τα πράγματα, εδώ πρόκειται για πόλεμο.

Call of Duty WWII beta screen 01

Τέσσερις διαφορετικές πιστές, ένα καινούριο mode, μια πλειάδα από διαφορετικά όπλα για κάθε κλάση και μικρό costumization προσέφερε η closed beta στους συμμετέχοντες σε αυτή. Όσον αφορά τα maps, αυτά είναι καλοσχεδιασμένα με μικρό έως καθόλου verticality. To three lane design υπήρχε, αν και ήταν πιο καλά κρυμμένο σε σχέση με τα παιχνίδια της Treyarch. Θα λέγαμε ότι οι πιστές που δοκιμάσαμε ήταν μια μίξη αυτού και μιας πιο ελεύθερης προσέγγισης στο σχεδιασμό, κάτι εξαιρετικά θετικό για τη ροή της μάχης όπως διαπιστώσαμε Ως αποτέλεσμα αυτού είχαμε πολλές μάχες σώμα με σώμα και πολύ περισσότερες δυνατότητες για flank των εχθρών, ενώ σίγουρα το division που ευνοούνταν περισσότερο από τους συγκεκριμένους χάρτες ήταν το Airborne.

Τα divisions είναι ο νέος τρόπος κατηγοριοποίησης των όπλων, και στη beta οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα divisions που θα είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο: Infantry, Airborne, Mountain, Armored και Expeditionary το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να ξεκαθαρίσουμε ότι όλες οι κλάσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα. Κατά τη διάρκεια του create a class ο παίκτης πρέπει πρώτα να διαλέξει division και αμέσως μετά όπλο. Επιλέγοντας ένα division που ευνοεί, για παράδειγμα, τα shotguns και κάποιο shotgun, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει incendiary bullets (φλεγόμενες σφαίρες) κατά τη διάρκεια του match. Επιλέγοντας το ίδιο division αλλά κάποιο άλλο όπλο -εκτός Shotgun- ο παίκτης δεν έχει το προνόμιο του division του αλλά ούτε και του όπλου.

Call of Duty WWII beta screen 02

Επομένως, πριν από κάθε αγώνα -οπότε και επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές στις κλάσεις του παίκτη- θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή του division και των όπλων. Τέλος μια ακόμα διαφορά που παρατηρήσαμε είναι ότι φέτος το σύστημα δημιουργίας δεν βασίζεται στο κλασικό αγαπημένο pick-10 system, κάτι που δεν αποτελεί απαραίτητα αρνητικό κομμάτι αρκεί να γίνει προσεκτικό μοίρασμα των grenades, όπλων, perks κτλ. ανά τις κατηγορίες. Στα του ήχου τα πρώτα δείγματα δείχνουν ενθαρρυντικά. Όπλα και grenades έχουν βαθύ, διαπεραστικό ήχο με έντονο μπάσο και λιγότερο μεταλλικά στοιχεία από ό,τι είχαμε συνηθίσει.

Εκεί που έφτασε η στιγμή να γίνει αλλαγή είναι στη μηχανή γραφικών Έχοντας δει μερικά οπτικά πανέμορφα παιχνίδια, η beta του WWII δείχνει γερασμένη, ξεθωριασμένη και… παλιά. Δυστυχώς η πρώτη σκέψη που κάναμε μόλις είδαμε τα γραφικά της Beta ήταν πως μοιάζει σαν ένα ελάχιστα πιο μοντέρνο Call of Duty 5. Όπως μας έχει δείξει η ιστορία, τα γραφικά δεν βελτιώνονται σχεδόν ποτέ από μια beta στη κυκλοφορία του κανονικού παιχνιδιού, επομένως γνωρίζουμε από τώρα το οπτικό αποτέλεσμα του τίτλου.

Call of Duty WWII beta screen 03

Tέλος, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το καινούριο War mode. Προς μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε πως o χάρτης του War Mode είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους τρεις που είχαμε για δοκιμή, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι χάρτες για το συγκεκριμένο mode.

Πρόκειται για μια μίξη πολλών διαφορετικών objectives που έχει το παιχνίδι. Για παράδειγμα, η επιτιθέμενη ομάδα στην πρώτη φάση του γύρου θα πρέπει να κάνει capture ένα σημείο, όπως σε ένα hardpoint match. Μετά θα πρέπει να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως σε ένα demolition match, να κάνει escort ένα όχημα, όπως σε ένα capture the flag match, κτλ. Επομένως, όλες οι φάσεις του εν λόγω mode είναι πράγματα που έχουμε δει και παλιότερα στη σειρά με μόνη διαφορά ότι συμβαίνουν όλα μαζί.

Call of Duty WWII beta screen 04

Το match τελειώνει μετά από δυο γύρους έτσι ώστε κάθε ομάδα να έχει τη δυνατότητα να κάνει attack αλλά και defence.  Εκ πρώτης όψης θα λέγαμε ότι το War θυμίζει πολύ το Ecord του Overwatch, όμως μετά από την ενασχόληση που είχαμε μαζί του θα πούμε ότι θυμίζει πολύ περισσότερο το Operations από το Battlefield 1.

Η Beta του Call of Duty WWII δεν θα μπορούσε παρά να μας αφήσει μια γλυκιά αίσθηση και μια ανακούφιση ότι όταν πιάσουμε ολόκληρο το παιχνίδι στα χέρια μας θα έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο με προοπτικές, έναν τίτλο που έχει τις βάσεις να γίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όμως, όσο ωραία και ευχάριστη ήταν η Beta, τόσο μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι το παιχνίδι θα πλημμυρίσει από microtransaction, camo, στρατιώτες του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που κάνουν dab και έξτρα overpowered όπλα. Όσο καλές προοπτικές και αν φαίνεται πως έχει το παιχνίδι, όλα θα κριθούν στα loot boxes.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: FPSΔιάθεση: I.G.E.
Αριθμός παικτών: 1-12Ανάπτυξη: Sledgehammer GamesΗμ. Έκδοσης: 03/11/2017
PEGI: 18Εκδότης: ActivisionΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, PC

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Νέα πλάνα από την remaster συλλογή των Shenmue I & II
Ξενάγηση στην Yokusaka και την Dobuita shopping street!
F1 2018: Η πλήρης λίστα των κλασικών μονοθεσίων
Οι 20 θρύλοι από το παρελθόν...
Και στο PlayStation 4 το Subnautica
Περιπέτεια στα βάθη των ωκεανών.
Ανακοινώθηκε το Remnant: From the Ashes
Co-op shooter από τους δημιουργούς του Darksiders III.
Προσφορές από την CD Media
Σε τίτλους της 2K για PC.
Warstone TD
Play it safe.
Ώρα να γνωρίσουμε τις δυνάμεις της Fury
Gameplay trailer για το Darksiders III.
Gameplay από το Spyro Reignited Trilogy
12 λεπτά γεμάτα με χρώμα.
Νέα καθυστέρηση για το Code Vein
Έρχεται εντός της νέας χρονιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Aυτο με τα γραφικα πραγματικα χτυπησε στα ματια μου με την πρωτη.... Εχοντας παιξει αρκετο battlefield η οπτικη διαφορα ειναι ευκολα διακριτή
  Κατα τα αλλα παλιο καλο COD μεχρι να το καταστρεψει στα lootbox η Greedyvison

 • Λογικα day 1 και ατελειωτο λιωσιμο σε online matches. Επισης η αλλαγη απο το μοντερνο πολεμο στον ΒΠΠ ειναι ευπροσδεκτη, μιας και πηξαμε στα high tech μπλιμπλικια.

 • Kudos για το Kill Streak :o

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 10 μήνες από mifune
 • Ωραία η ανάλυση της beta Θάνο.
  Δε θα είχα και πολλές ελπίδες για τα loot boxes πάντως μιας και διάβασα για την απίστευτα ευρηματική και πρωτοποριακή επιλογή του να δίνει τη δυνατότα σε ένα παίκτη να παρακολουθεί live, με περίσσεια αγωνία φαντάζομαι, άνοιγμα loot boxes φίλων.....
  ''Έλα Μπάμπη, το βράδυ θα μπείς να παίξουμε Πόλεμο?''
  ''Που ξέρω Τάκη, ψιλοβαριέμαι να σου πω....''
  '' Μπες ρε συ, θ'ανοίξω loots''
  ''Ναι ε? Πόσα? Κάτω απο 20 δεν μπαίνω να ξέρεις!''
  ''Μη φοβάσαι, σ'έχω κομπλε και που ξέρεις, μπορεί να σου'ρθει και δωράκι!''
  Πέραν του φανταστικού διαλόγου πιο πάνω, είναι γνωστό πως η σειρά με έχει χάσει εδώ και χρόνια.
  Θα προτιμούσα Titanfall που είναι πιο κοντά στα γούστα μου.

 • Stormbringer

  Εγώ πάλι ρε συ έχω κουραστεί με τα space themed fps, δεν ξέρω μπορεί να είμαι εγώ. Δεν θα ήθελες ένα άπλα modern η άντε WW παιχνίδι ? Παντα για multi φυσικά :p:D

 • Stormbringer

  Φιλολογικά πάντα μιλώντας, θα κοιτουσα πρώτα το βάθος του gameplay κι πόσο skill based είναι και το setting έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
  Τώρα κάθε αλλαγή για χαρην της ποικιλίας, μόνο κακό δεν κάνει!

 • Ρε τρελέ, 31-0 ?

 • karnaoubas

  το κατά δύναμιν :p:p

 • Επιτέλους call of duty δεύτερου παγκόσμιου . Τα είχα βαρεθεί τα space και modern wf. Από το Medal of Honor στο psp έχω να παίξω ww2

 • Τι 31-0, είναι τρελός αυτός ο συντάκτης.

 • -Ποιος;
  -Αυτός, 31-0

 • This_is_a_Drill

  Καλώς τα παιδιά, καλώς τα, 31-0.

 • This_is_a_Drill

  Κλαιω χαχαα

 • καλα ρε δεν ντρεπεστε ολοι το 31-0 σχολιαζεται αντι να πειτε για την φωναρα που τραγουδα στην αρχη του βιντεο......Αισχως :p:p

 • aorpanos72

  Κλαιω μου εχει κολλησει το τραγουδι τοσες μερες φιλε ανοιγω βιντεο και ακουγεται αυτο χαχαχα

 • Θάνο αν δεν έχεις πάει στρατό , σε βλέπω στις ειδικές δυνάμεις με ειδικότητα ακροβολιστή ! Μετά την πορεία βολή (γνωστή και ως 50ρα) να κάνεις ένα 10 στα 10 με M16A2 από τα 200m !! Όσον αφορά το παιχνίδι , εγώ το προσπερνώ (εδώ και πολλά χρόνια) . Για multi παίζω 2-3 ματσάκια overwatch , που και που , κυρίως με τον απολαυστικό , για τα γούστα μου , junkrat .

 • Ας ελπίσουμε να δούμε ένα καλό campain όπως τα παλιά καλά call of duty με θεματολογία 2ο παγκόσμιο και να μην επικεντρωθούν μόνο στο multiplayer...
  Άντε τώρα που είδαμε και την ταινιάρα του Νόλαν Δουνκέρκη να παίξουμε και κανένα επικό campaign!!!:)

 • Έπαιξα την Beta. Καλοφτιαγμένο παιχνίδι αλλά το multiplayer συνεχίζει να μην μου αρέσει λόγο του spawn system που έχει.

Τελευταία Σχόλια

πολυ καλο αφιερωμα, θα το τιμησω στο ps4 (εν ετη 2018)!
Η πρώτη φορά μετά από χρόνια που θα ασχοληθώ με F1 τίτλο κι ας έχει και το halo που σπάει νεύρα. Α ρ...
Να είχαν και να ανταγωνίζεσαι και τους κλασικούς οδηγούς θα ήταν τέλειο! Οπώς και να έχει για εμάς τ...
Πολύ ωραίο δώρο για άλλη μια φορά. Καλή τύχη
φαινεται ενδιαφερον για χαλαρο χωρις προβληματισμους gaming, αλλα σε πρωτη φαση ανυπομονω για το αντ...
χαμένη ευκαιρία στο PSVR θα ήταν ιδανικό.