ΠΑΜΠ-ΤΖΙ, όχι ΠΟΥΜΠΓΚ.

Το PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) δεν έχει κυκλοφορήσει πλήρως ακόμα, το PlayerUnkown’s δεν έχει καλά γραφικά, ήχο, εικόνα, σταθερό framerate, καλό optimisation, end game content, side-quests, campaign και εύκολο ή πιασάρικο όνομα. Έχει, όμως, ήδη προταθεί για παιχνίδι της χρονιάς, έχει καταφέρει να έχει 3 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες, να σημειώσει 15 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στο PC, και αποκλειστική συμφωνία με τη Microsoft για την κυκλοφορία του στις κονσόλες. Μήπως σας έπιασε ένας μικρός πονοκέφαλος; Μήπως μια μικρή στεναχώρια γιατί το δικό σας αγαπημένο ΑΑΑ ή “ΑΑΑ-ΑΑΑ” παιχνίδι φτάνει με το ζόρι τους 200.000 ενεργούς παίκτες και έχει 2-3 εκατομμύρια πωλήσεις; Και εμάς. Αλλά ας τα δούμε ένα προς ένα, μήπως μπορέσουμε να κατανοήσουμε την επιτυχία του.
 
Το PUBG (παμπ-τζι, και όχι πουπ-γκ) δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, καμιά μεγάλη προγραμματιστική ομάδα και κανένα τεράστιο budget από πίσω του. Η επιτυχία του έγκειται σε ένα και μόνο σημείο, δηλαδή, στο ότι κατάφερε να πουλήσει εκ νέου στους παίκτες ένα mode που έκανε πάταγο δύο χρόνια πριν. Λίγο το γεγονός ότι οι δημιουργοί δεν νοιάζονταν για το αν θα βγει “βαρύ” το παιχνίδι -οπότε το σχεδίασαν για σύνδεση 100 ατόμων ταυτόχρονα- λίγο η απλότητά του, λίγο οι μικρές αλλά έξυπνες αλλαγές, λίγο το hype, λίγο η ανάγκη για κάτι διαφορετικό, και η επιτυχία δεν άργησε να έλθει. Το PUBG έκλεισε μια “τρύπα” στην αγορά που άφησε το Minecraft -όταν σιγά σιγά έφυγε από τα φώτα της δημοσιότητας και έπαψε να ασχολείται όλος ο πλανήτης μαζί του- και τη “βούλωσε” με το ίδιο “Hunger Games” -αργότερα survival games- mode που πρόσφερε το Minecraft και έκανε πάταγο στους παίκτες του.

PUBG Xbox One preview 01

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι έγινε viral (dejavu) και “χτύπησε” όλα τα online ερεθίσματα που μπορεί να έχει ένας online-gamer το 2017 (YouTube, twitch stream, βιντεάκια στο feed του στα Social Media, συζητήσεις σε fora, ειδήσεις σε sites κτλ.). Όλα έκαναν αναφορά σε αυτό το περίφημο PUBG. Δεν θέλει πολύ για να μπει ο παίκτης στο τριπάκι, να ξεκινήσει και -εν τέλει- να διασκεδάσει με το παιχνίδι της μέχρι πρότινος Bluehole και νυν PUBG Corp. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει πρώτα να αγνοήσει όλα τα κακά ενός μη ολοκληρωμένου τίτλου και να κρατήσει μόνο τα καλά.

Ο τίτλος βασίζεται στο mode που είναι γνωστό ως "battle royale". Η εξέλιξη του παιχνιδιού έχει ως εξής: ο παίκτης συνδέεται σε έναν μεγάλο χάρτη χωρίς να έχει καθόλου πυρομαχικά ή κάποιου είδους εξοπλισμό επάνω του. Εξερευνώντας το χάρτη βρίσκει διάφορα χρήσιμα όπλα, από machete και revolver μέχρι αλεξίσφαιρα γιλέκα. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης μπορεί να πέσει άθελά του επάνω σε κάποιον άλλο παίκτη, ο οποίος είτε θα τον αποφύγει είτε θα τον κυνηγήσει ώστε να τον εξολοθρεύσει και να του πάρει τα αντικείμενα. Ο χάρτης, όσο περνάει η ώρα, περιορίζει τους παίκτες σε μια κεντρική περιοχή, όπου αναπόφευκτα υπάρχουν συγκρούσεις μέχρι να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Όπως είναι λογικό, ο παίκτης που έχει καταφέρει να βρει καλύτερο οπλισμό, θα έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι.

PUBG Xbox One preview 02

Το PUBG κρύβει από πίσω του μια σπουδαία ιδέα με όμορφες αλλαγές και έξυπνη υλοποίηση. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο χάρτης αναγκάζει, στο τέλος, τους παίκτες να βρεθούν σε μια πίστα αρκετά μεγάλη σε μέγεθος είναι πολύ θετικό, κυρίως γιατί κανένας δεν θέλει να ανακατευτεί σε μάχη. Είναι η κλασική περίπτωση τύπου “του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ”. Αν ο παίκτης προσπαθήσει να επιβιώσει μαζεύοντας υλικά από το χάρτη και δεν εμπλακεί επίτηδες σε μάχη, έχει σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει στους τελευταίους επιζώντες παίκτες. Στον έξυπνο σχεδιασμό του χάρτη έρχεται και δένει το immersion στοιχείο της επιβίωσης όταν τελικά το ίδιο το παιχνίδι αναγκάζει τους παίκτες του να εμπλακούν στη μάχη, αναδεικνύοντας τον καλύτερο.

Αυτό προσφέρει ένα απύθμενο βάθος από άποψη τακτικής, ειδικά στο πώς θα προσεγγίσει κανείς τις διάφορες μάχες και πώς θα διαχειριστεί τα resources του. Όλα αυτά μεταμορφώνουν ένα απλοϊκό παιχνίδι σαν το PUBG σε μια εντελώς μοναδική εμπειρία, που “χτίζει” νέες ικανότητες για τους παίκτες σε κάθε match. Δεν είναι γρήγορο και “fast paced”, δεν έχει layered map design δεν έχει spawn kills -τίποτα από αυτά. Όμως, για αυτό και ξεχωρίζει.

PUBG Xbox One preview 03

Ένα από τα προβλήματα που περίμεναν οι περισσότεροι όταν άκουσαν για έκδοση του εν λόγω τίτλου σε κονσόλα ήταν το mapping των κουμπιών από το πληκτρολόγιο στο χειριστήριο. Κατά τη διάρκεια ενός match, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο παίκτης χρειάζεται να συλλέξει αντικείμενα που θα του χρησιμεύσουν στη μάχη, θα τον κάνουν πιο ισχυρό και θα του προσφέρουν τρόπους να πορευτεί μέσα στο παιχνίδι. Τα κατάλληλα  αντικείμενα, αφού συλλεχθούν, πρέπει να χρησιμοποιηθούν από το χαρακτήρα. Αυτό γίνεται με τη χρήση ενός “on the fly” menu που ανοίγει ο παίκτης κατά τη διάρκεια του match, γεγονός που τον καθιστά ευάλωτο σε επιθέσεις. Επομένως, η σημασία ενός χρηστικού μενού, που ταιριάζει στις κονσόλες, είναι ζωτικής σημασίας για τον τίτλο και τους παίκτες.

Η δουλειά που έχει γίνει στο Xbox One δεν είναι άσχημη και σίγουρα η συνεργασία της ομάδας ανάπτυξης με τη Microsoft βοήθησε στο να επιτευχθεί -μέχρι ενός βαθμού- ένα σωστό και χρηστικό menu. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη του γράφοντος, ένα κυκλικού ύφους inventory management για παιχνίδια αυτού του στυλ, όπως είναι αυτό του Counter Strike GO, παραμένει αξεπέραστο και ίσως θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί και εδώ. Από την άλλη, το PUBG προσφέρει πολλά περισσότερα υπομενού και επιλογές από ό,τι το CS:GO. Το σίγουρο είναι ότι ένα παραμετροποιημένο, κυκλικού ύφους μενού θα ήταν πιο λειτουργικό σε σχέση με τις διπλές λειτουργίες των κουμπιών -ανάλογα με το πάτημά τους- σύστημα που έχουμε στο PUBG.

PUBG Xbox One preview 04

Φυσικά, όλα αυτά το PUBG τα διαθέτει σε οποιαδήποτε έκδοση και αν το δοκιμάσετε. Και ας μην ξεγελιόμαστε, το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για PC. Όλα επάνω του “φωνάζουν” PC, και πιο πολύ από όλα η ίδια η έκδοση για κονσόλες. Οι μεγάλοι χάρτες, τα οχήματα, το immersion, όλα είναι παρόντα και εδώ, όμως δεν θα τα ευχαριστηθεί κανένας παίκτης όταν, σε αυτή τη φάση, τεχνικά το παιχνίδι είναι unplayable. Ακόμα χειρότερα, τουλάχιστον σκεπτικισμό προκαλεί το γεγονός πως η PUBG Corp. ζητά χρήματα και στήριξη από τους παίκτες έχοντας παραδώσει αυτό το port. Δεν θα μπούμε σε υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες, αρκεί να αναφέρουμε ότι το “μεγάλο κακό των 15fps” που αναφέρεται στο δίκτυο τις τελευταίες ημέρες, όντως υφίσταται, και το παιχνίδι ανεβοκατεβαίνει από τα 30 στα 15 frames όλη την ώρα.

Και είναι αυτό το ανεβοκατέβασμα που το κάνει χειρότερο από το να έτρεχε συνεχώς σε χαμηλό frame rate. Επιπλέον, η έκδοση για το Xbox One πάσχει από πολλά glitches και bugs, αφού ζήσαμε πολλές περιπτώσεις όπου τα γραφικά του περιβάλλοντος δεν είχαν “υπόσταση”, με αποτέλεσμα το όπλο να περνάει μέσα από πόρτες/ τοίχους και να προκαλεί damage. Όταν αναλογιστούμε ότι ακόμα και η έκδοση για υπολογιστές χρειάζεται ένα κάλο optimisation ή ένα ισχυρό PC για να τρέξει σωστά και χωρίς προβλήματα, μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό ότι ο συνδυασμός unoptimised παιχνιδιού και bugs/ glitches/ frame drop/ stuttering στο Xbox One το καθιστά unplayable για όσους δεν είναι κολλημένοι με την ιδέα του τίτλου. Επιπροσθέτως, τα γραφικά απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ως “αποδεκτά” -ακόμα και για ένα παιχνίδι που βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή- και είναι εκεί πιο πολύ για να προσφέρουν μια “παιδική χαρά” και να χτίζουν ένα περιβάλλον για να ξεχύνονται μέσα του οι παίκτες.

PUBG Xbox One preview 05

Αυτό είναι στην παρούσα φάση το PUGB στο Xbox One. Αυτό που προσφέρει το PUBG είναι περίεργο να περιγραφεί με λόγια. Έχει μεν τεχνικά προβλήματα και για αυτά τα θέματα όλοι το έχουν βάλει στη γωνία και το χτυπούν. Ωστόσο, αφήνει μια περίεργη αίσθηση στον παίκτη, μια αίσθηση ικανοποίησης όταν βγαίνει... "chicken dinner", αλλά και μια αίσθηση φόβου και ανάγκης για επιβίωση πριν από αυτό. Η απλότητά του είναι κλειδί στην επιτυχία του. Στις μέρες που βασιλεύουν τα drops και τα hotfixes όπλων, το PUBG παίζει μπάλα όπως το 2012, όπου όλα ήταν πιο απλά στα online shooters.

Η αγορά του σε One είναι κάτι παράτολμο προς το παρόν. Καταφέρνει να περάσει την ίδια ατμόσφαιρα και να προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα στους κατόχους της κονσόλας -όπως το κατορθώνει για τους PC gamers- όμως είναι μια εμφανώς προβληματική και κατώτερη έκδοση. Είναι λάθος που με το παιχνίδι σε αυτήν την κατάσταση η PUBG Corp ζητά χρήματα, και είναι πολύ δυσάρεστο -με αυτά τα νούμερα που έχει πετύχει- να μην έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για βελτίωση, ακόμα και της preview έκδοσης, πριν την κυκλοφορία του σε μια νέα πλατφόρμα. Εμείς -ως έχει τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο- δεν το προτείνουμε αν δεν είστε "ένα" με την τελευταία τάση της αγοράς στα online multiplayer games. 


 

Τσέκαρε το βίντεο

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Pacer
Ένας πνευματικός διάδοχος των WipEout.
Ο Spidey έρχεται στο Marvel's Avengers
Αποκλειστικά στην έκδοση του τίτλου για τις κονσόλες της Sony.
Τι επιφυλάσσει η Season 4 του Tekken 7
Αρκετές βελτιώσεις και σημαντικές προσθήκες στον τίτλο.
Έρχεται το Ever Forward της Pathea Games
Το νέο project από τους δημιουργούς του My Time at Portia.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης του Anthem
Εξελίσσοντας τους μηχανισμούς του loot.
Απολογισμός από την παρουσίαση του Halo: Infinite
Ενώ free-to-play θα είναι το multiplayer τμήμα του παιχνιδιού.
Σημαντικό το ενδιαφέρον του κοινού για το Grounded
Μέσα σε δύο μόλις ημέρες από τη διάθεσή του σε Early Access.
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο Battletoads
Eπιστροφή των πολεμόχαρων βατράχων, 26 χρόνια μετά.
Σε ανάπτυξη βρίσκεται νέος AAA τίτλος από την People Can Fly
Action-adventure κατηγορίας, για τα συστήματα νέας γενιάς.
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Metamorphosis
Ένας adventure τίτλος με μια ιστορία βασισμένη στον Κάφκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (23)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενδιαφέρουσες ιδέες, έξυπνη υλοποίηση κι επιστροφή στις παλιές κλασσικές αξίες του multi. Μια χαρά.
Oσον αφορά το core gameplay δεν διαφέρει και πολύ απ'ότι έχουμε παίξει όλα αυτά τα χρόνια, πράγμα όχι απαραίτητα αρνητικό.
Τώρα για τα περι hype, game of the year κλπ, αναμενόμενο στην εποχή της υπερβολής και του internet.
Προσωπικά το θεωρώ αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση αν και μέχρι εκεί.
Πιο...

Ενδιαφέρουσες ιδέες, έξυπνη υλοποίηση κι επιστροφή στις παλιές κλασσικές αξίες του multi. Μια χαρά.
Oσον αφορά το core gameplay δεν διαφέρει και πολύ απ'ότι έχουμε παίξει όλα αυτά τα χρόνια, πράγμα όχι απαραίτητα αρνητικό.
Τώρα για τα περι hype, game of the year κλπ, αναμενόμενο στην εποχή της υπερβολής και του internet.
Προσωπικά το θεωρώ αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση αν και μέχρι εκεί.
Πιο πολύ εντύπωση μου κάνει όπως προείπα πριν λίγες μέρες τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο της gaming κοινότητας όσο και κάποιας μερίδας του gaming Τύπου.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Stormbringer Stormbringer
This comment was minimized by the moderator on the site

Τρεχω να παρω Xone X για να παιζω pubg στα κατω απο 30 fps ....... Γελανε και τα πληκτρολογια

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν έχω λόγια. Η επιτυχία αυτού του παιχνιδιού αναδεικνύει ξεκάθαρα το πρόβλημα σ' αυτή τη βιομηχανία, που δεν είναι τίποτα άλλο από το ανώριμο κοινό της. Παιχνίδια σαν το Last Guardian αποτυγχάνουν πανηγυρικά, λόγω (και) των ασήμαντων - στην τελική - ζητημάτων τους, και μισοτελειωμένες αρπαχτές όπως το συγκεκριμένο γίνονται "viral".

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν χρειάζονται αφορισμοί στο gaming.Το γεγονός πως το pubG χρησιμοποιεί μία διαφορετική γλώσσα για να προσεγγίσει, από αυτή που αντιλαμβάνεσαι εσύ και όσοι άλλοι θίγονται, δεν το κάνει κακό παιχνίδι.Ούτε βέβαια η εμπορική "αποτυχία" του Last Gaurdian μειώνει το έργο του Ουέντα.Με την ίδια προσέγγιση το Bloodborne με τα 2,7εκ. sales σε 70μύρια hardware δεν είναι αποτυχία?
Επίσης το κριτήριο...

Δεν χρειάζονται αφορισμοί στο gaming.Το γεγονός πως το pubG χρησιμοποιεί μία διαφορετική γλώσσα για να προσεγγίσει, από αυτή που αντιλαμβάνεσαι εσύ και όσοι άλλοι θίγονται, δεν το κάνει κακό παιχνίδι.Ούτε βέβαια η εμπορική "αποτυχία" του Last Gaurdian μειώνει το έργο του Ουέντα.Με την ίδια προσέγγιση το Bloodborne με τα 2,7εκ. sales σε 70μύρια hardware δεν είναι αποτυχία?
Επίσης το κριτήριο της επιτυχίας του pubG ή της αποτυχίας του LG δεν νομίζω να ήταν ο τεχνικός τομέας.Είναι πιο σύνθετοι και πολύπλοκοι λόγοι που θέλουνε αρκετό χρόνο συζήτησης για να καταλήξουμε.
Υπάρχει χώρος για όλους.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από DrWho? DrWho?
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω θα έλεγα πάντως κάνοντας πλακίτσα...εάν θέλετε να νιώσετε αδρεναλίνη καλυτερα να βγείτε έξω και να κάνετε μπαντζι τζαπινκ....ενα σνουμπορντ ρε παιδί μου!!!!
Ρε μας κοροϊδεύουν ρεεε....
Παλι καλά δηλαδή που ηταν καλή η φετινή σοδειά σε games και δεν μας έπιασε κατάθλιψη με αυτα που βλέπουμε!!!
Τελοσπαντων το πως θα περνάει ο καθεις την ώρα του δεν με αφορά και καλά κανει βέβαια αφου περνάει...

Εγω θα έλεγα πάντως κάνοντας πλακίτσα...εάν θέλετε να νιώσετε αδρεναλίνη καλυτερα να βγείτε έξω και να κάνετε μπαντζι τζαπινκ....ενα σνουμπορντ ρε παιδί μου!!!!
Ρε μας κοροϊδεύουν ρεεε....
Παλι καλά δηλαδή που ηταν καλή η φετινή σοδειά σε games και δεν μας έπιασε κατάθλιψη με αυτα που βλέπουμε!!!
Τελοσπαντων το πως θα περνάει ο καθεις την ώρα του δεν με αφορά και καλά κανει βέβαια αφου περνάει καλά.
Εγω εχω αποφασίσει οτι το παμπ τζι λοιπόν για να μιλάμε και σωστά δεν με αφορά!!!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ούτε λόγος να δικαιολογείσαι για το τι εννοούσες με το πρώτο σου post, το ξεκαθάρισες ότι το λες κάνοντας πλάκα, γιαυτό και εγώ πιάστηκα από το snowboard και σχολίασα μόνο αυτό συνεχίζοντας τη πλάκα. Eazy

This comment was minimized by the moderator on the site

@ Thanos_Gr_4
Έχεις δίκιο Θάνο! Snowboarding και δραστηριότητες αναψυχής my ass!
https://video-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/18542600_161609877706920_3075058646766321664_n.mp4?efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&;oh=53ce86275ff758cc197e4432e41b80bc&oe=5A3BF92D

Σαν το κοντρόλερ δεν έχει!
https://www.youtube.com/watch?v=qFnxI-r3uvc

Μα κάθε χειμώνα snowboard? 1000 φορές στο σπίτι και...

@ Thanos_Gr_4
Έχεις δίκιο Θάνο! Snowboarding και δραστηριότητες αναψυχής my ass!
https://video-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/18542600_161609877706920_3075058646766321664_n.mp4?efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&;oh=53ce86275ff758cc197e4432e41b80bc&oe=5A3BF92D

Σαν το κοντρόλερ δεν έχει!
https://www.youtube.com/watch?v=qFnxI-r3uvc

Μα κάθε χειμώνα snowboard? 1000 φορές στο σπίτι και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ps4!!!
Μέσα Forever!
Πάντως για να τα γράφεις αυτά, θα πρέπει να το έχεις "τερματίσει" το σανίδι... Έχεις φτάσει στον κορεσμό ρε παιδί μου. Τα έχεις κάνει και δει όλα! Να μη μιλήσω για το πακέτο φύση, παρέα και κοινωνικοποίηση με φυσική επαφή.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Έτσι ακριβώς, έχω πάρει και platinum στο snowboard χαχα

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν έβγαινε και σε PS4 θα το θελα!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΥΜΠΓΚ είναι το σωστό,άντε να πούμε τους μοντερνισμούς.:p
Πολύ καλό άρθρο Θάνο,για ένα ΙΜΟ πολύ κακό παιχνίδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

καλά τα λες, πουμπγκ:):)

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Holymartyr Holymartyr
This comment was minimized by the moderator on the site

Μέχρι να ετοιμαστεί πλήρως ο τίτλος και να διορθωθεί το μεγαλύτερο ποσοστο των προβλημάτων που έχει, το θεωρώ κοροιδία να πληρώσω Χ ευρώ για να τους κάνω εγώ τσάμπα το software testing. Άσε που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ αυτό το παιχνίδι θα φτιαχτεί πλήρως, ακόμη και τώρα που εγινε release σαν complete τίτλος. Τα παραδείγματα είναι άπειρα για τέτοια "cool" παιχνίδια, που ξεκίνησαν ως mod και...

Μέχρι να ετοιμαστεί πλήρως ο τίτλος και να διορθωθεί το μεγαλύτερο ποσοστο των προβλημάτων που έχει, το θεωρώ κοροιδία να πληρώσω Χ ευρώ για να τους κάνω εγώ τσάμπα το software testing. Άσε που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ αυτό το παιχνίδι θα φτιαχτεί πλήρως, ακόμη και τώρα που εγινε release σαν complete τίτλος. Τα παραδείγματα είναι άπειρα για τέτοια "cool" παιχνίδια, που ξεκίνησαν ως mod και κατέληξαν early access games για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα για να μην πιάσω κάποια εξαίρεση, αλλά όλοι τα ξέρουμε λίγο πολύ.

Υ.Γ.: Όποιος το σκέφτεται για PUBG και δεν είναι σίγουρος, πριν τα σκάσει ας δώσει μία ευκαιρία στο δωρεάν -πραγματικά δωρεάν όχι pay2win βλακείες- Fortnite. Πιο γρήγορο, πιο διασκεδαστικό, πολύ πιο polished και με μία Epic από πίσω να διαθέτει συνεχώς νέο περιεχόμενο

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Το θεμα ρε Χρητο ξερεις ποιο ειναι, θα σου ζητησουν και ενα καλο 60αρακι οταν κυκλοφορησει το παιχνιδι αλλα θα εχεις κανει τον tester και θα εχεις δωει και 30Ευρω λογο hype πιο πριν. Δεν ξερω εγω σου ειπα μου φαινεται περιεργο και μονο που επιτραπηκε η κυκλοφορια ενος μη τελειωμενου παιχνιδιου και σε αυτη τη μορφη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι ρε συ, τουλάχιστον στο pc που το έχει ο αδερφός εδώ και καιρό, πήρε κανονικά το "full game" χθες που έγινε release χωρίς να πληρώσει κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω να ζητήσουν εξτρα λεφτά από κανέναν. Τώρα ότι μπορεί γενικά να γίνει πιο ακριβό ναι.
Επίσης αυτό που λέγαμε, είναι γελοίο το retail πακέτο του early access παιχνιδιού. Γιατί όλη η βιασύνη να βγάλουν ένα προβληματικό παιχνίδι και να...

Όχι ρε συ, τουλάχιστον στο pc που το έχει ο αδερφός εδώ και καιρό, πήρε κανονικά το "full game" χθες που έγινε release χωρίς να πληρώσει κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω να ζητήσουν εξτρα λεφτά από κανέναν. Τώρα ότι μπορεί γενικά να γίνει πιο ακριβό ναι.
Επίσης αυτό που λέγαμε, είναι γελοίο το retail πακέτο του early access παιχνιδιού. Γιατί όλη η βιασύνη να βγάλουν ένα προβληματικό παιχνίδι και να μην περίμεναν 1-2 μήνες να βγει το κανονικό release στο one. Να τους κράξεις τότε και για τα προβλήματα τους χωρίς την καραμέλα του early access.
Άσε που το full game στο pc δεν έχει καμία μεγάλη διαφορά σε σχέση με το "early access". Σαν να βγήκε ένα μικρό update είναι, τα προβλήματα παραμένουν...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Αναλυτικος ο Θανος στο preview μπραβο. Το παιχνιδι αν και δεν ειναι του γουστου μου τουλαχιστον εμαθα πως λεγεται

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε μου σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις σε ποια άλλα παιχνίδια που είναι σε preview έχεις κάνει review? Έκανες στο Ark? We Happy Few? Conan? Κάποιο τέλος πάντων?

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε DarthGRE το παραπάνω κείμενο δεν είναι review αλλά preview, αφού το παιχνίδι ήταν μέχρι πρότεινως ήταν διαθέσιμο μέσω του Early Access προγράμματος στο Steam και του Game Preview προγράμματος στο Xbox. To κείμενο δεν έχει βαθμό, θετικά και αρνητικά παρά μόνο την άποψη του συντάκτη για αυτό που έπαιξε, η οποία ενδέχεται να αλλάξει όταν δοκιμαστεί η τελική έκδοση.
Εδώ και δύο μέρες έχει...

Φίλε DarthGRE το παραπάνω κείμενο δεν είναι review αλλά preview, αφού το παιχνίδι ήταν μέχρι πρότεινως ήταν διαθέσιμο μέσω του Early Access προγράμματος στο Steam και του Game Preview προγράμματος στο Xbox. To κείμενο δεν έχει βαθμό, θετικά και αρνητικά παρά μόνο την άποψη του συντάκτη για αυτό που έπαιξε, η οποία ενδέχεται να αλλάξει όταν δοκιμαστεί η τελική έκδοση.
Εδώ και δύο μέρες έχει γίνει full release αλλά για την ώρα μόνο στη πλατφόρμα του Steam.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρις να θελω να μειωσω το παιχνιδι η τους πακτες που το παιζουν και ειναι πολλοι, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει γινει τοσος ντορος με αυτο το παιχνιδι και ασχολουνται ολοι τοσο πολυ. Δηλαδη εχει κατι καινοτομο κατι καινουργιο να προσφερει; Ενα κοινοτυπο multiplayer shooter ειναι πιστευω.
Υποτιθεται ο κοσμος πρεπει να ´κολλαει´με κατι φρεσκο μια νεα ιδεα μια καινοτομια κλπ οχι απαραιτητα...

Χωρις να θελω να μειωσω το παιχνιδι η τους πακτες που το παιζουν και ειναι πολλοι, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει γινει τοσος ντορος με αυτο το παιχνιδι και ασχολουνται ολοι τοσο πολυ. Δηλαδη εχει κατι καινοτομο κατι καινουργιο να προσφερει; Ενα κοινοτυπο multiplayer shooter ειναι πιστευω.
Υποτιθεται ο κοσμος πρεπει να ´κολλαει´με κατι φρεσκο μια νεα ιδεα μια καινοτομια κλπ οχι απαραιτητα ενταξει. Ξαναλεω αυτη ειναι η γνωμη μου ετσι μην πεσετε να με κραξετε.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από soman soman
This comment was minimized by the moderator on the site

ειναι η Battle Royal λογικη σε τέτοιο μέγεθος. υπήρχε στο παρελθον το last man standing αλλα ολη η λογικη του Battle Royal/Hunger Games σε ενα μεγαλο χαρτη με 100 παιχτες είναι αρκετα εθιστικη. ουτε εγω ασχολουμαι με το ειδος πλέον αλλα επαιξα λιγο το παιχνιδι στις γιορτες κ κατανοώ το γιατι πολλοι το διασκεδαζουν.

There are no comments posted here yet