Άγρια των Άστρων Μουσική

Το Wildstar είναι το νεότερο mmorpg της NCSOFT, δια χειρός Carbine Studios, το οποίο κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι στις 3 Ιουνίου. Το παιχνίδι ακολουθεί το συνδρομητικό μοντέλο, με την αγορά τoυ να προσφέρει 30 μέρες δωρεάν ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προπαραγγελίες της απλής και digital deluxe έκδοσης.  Πέραν της συνδρομής των 15 ευρώ το μήνα (ή των prepaid καρτών των 60 ημερών), το oικονομικό μοντέλο υποστηρίζει την υπηρεσία CREDD, όπου μπορούμε να αγοράσουμε χρόνο με το νόμισμα που χρησιμοποιείται εντός παιχνιδιού, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουμε πραγματικά χρήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τρόπο λειτουργίας του μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Με το Wildstar τα πράγματα είναι αρκετά απλά και κατανοητά, μιας και πρόκειται για ένα mmorpg που αποτελεί την επιτομή του themepark σχεδιασμού όπως αυτός παρουσιάστηκε, διαμορφώθηκε και εξελλίχθηκε ανά τα χρόνια. H Carbine Studios έφτιαξε έναν τίτλο που θα ικανοποιήσει νοσταλγούς και βετεράνους του World of Warcraft, παίκτες δηλαδή που ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο των mmorpgs με τον τίτλο της Blizzard και κάπου στην πορεία το έχασαν μετά το Burning Crusade, θα αρέσει σε όσους ψάχνουν ένα ποιοτικό, θηριώδες σε περιεχόμενο και παραδοσιακό mmorpg, στα πρότυπα που ο αρχικός τίτλος της Blizzard έθεσε για το είδος.

Μέσα στις mainstream κυκλοφορίες των τελευταίων ετών, από story-driven τίτλους όπως το φρέσκο σε ιδέες και προσέγγιση Guild Wars 2, τη Bioware αντίληψη ενός mmorpg στο Star Wars: The Old Republic, το «adventure-άδικο» Τhe Secret World της Funcom καθώς και το επερχόμενο Τhe Elder Scrolls Online για τους φίλους της σειράς και νοσταλγούς της PVP δομής του Dark Age of Camelot, το Wildstar κάνει “reset” και επιστρέφει στο 2004, κρατώντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ανέδειξαν και αγάπησαν οι παίκτες. Φαντάζει ως ο τελευταίος των μοϊκανών, σε ένα τοπίο που μοιραία οδεύει προς αλλαγή, με τη themepark δομή να υποχωρεί σιγά σιγά προς υποδιέστερους σχεδιαστικά τίτλους και το sandbox να γλυκοκοιτάζει από την άκρη του τούνελ.

To παιχνίδι βρίσκεται ήδη στα χαρτιά από το μακρινό, πλέον, 2004. Συγκεκριμένα, λίγο μετά την ολοκλήρωση του World of Warcraft, δεκαεφτά από τα μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας δημιούργησαν την Carbine Studios, κάνοντας σχέδια για το επόμενο mmorpg τους. Το εγχείρημα μπήκε στον πάγο όταν έφτασε η στιγμή να μεταφέρουν τις ιδέες στην πράξη και ο λόγος ήταν ότι δεν έβρισκαν μια ικανή game engine να στηρίξουν τα θέλω του παιχνιδιού τους. Το 2007 η Carbine αγοράστηκε από την NCSOFT, στην ομάδα εισχώρησαν έμπειροι και νέοι developers και το Wildstar ξεκίνησε το μακρύ του δρόμο, δείχνοντας για πρώτη φορά το πρόσωπό του στη GamesCom του 2011.

Βασικός μοχλός κίνησης είναι η quest hub λογική και τα social χαρακτηριστικά του τίτλου, χωρίς να δίνεται υπέρ του δέοντος έμφαση σε ιστορία και διαλόγους μέσω cut-scenes και voice overs. Όχι ότι λείπουν αυτά από το Wildstar, δεν είναι όμως αυτός ένας από τους πρωτεύοντες παράγοντες που κεντρίζουν την προσοχή του παίκτη στον τρόπο παρουσίασης του κόσμου και της μυθολογίας του. Είναι περισσότερο «παιχνίδι», είναι περισσότερο mmo παρά rpg. Θα κερδίσει τον παίκτη με τους μηχανισμούς του και τους ξεχωριστούς τρόπους παιχνιδιού που προσφέρει στo gameplay, χωρίς απαραίτητα να μεροληπτεί υπέρ της single ή της multi εμπειρίας. Θυμίζει αρκετά σε αυτό τον τομέα στο πώς εμφανίστηκε το World of Warcraft, ένας τίτλος που έφερε πιο κοντά τα mmorpg στον solo παίκτη, στον παίκτη που έπαιζε rpgs και ήθελε να δοκιμάσει το είδος στην κλίμακα και τα μεγέθη της κατηγορίας των mmo, μιας κατηγορίας που το multi στοιχείο ήταν το Α και το Ω στο είδος μέχρι τότε.

Η οικειότητα με τον τίτλο της Blizzard αποτυπώνεται και οπτικά, στον τρόπο που επέλεξε η Carbine να επικοινωνήσει αισθητικά τον τίτλο της, προσδίδοντας ένα δυναμικό, καρτουνίστικο χαρακτήρα, ένα στυλ που προσφέρει φρεσκάδα και εναλλακτική στους ρεαλιστικούς τίτλους, θέλοντας το χιούμορ και η ανάλαφρη διάθεση να είναι ζωτικό μέρος της εμπειρίας. Ο πολύχρωμος κόσμος του πλανήτη Nexus είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του τίτλου και εδώ το Wildstar τα πηγαίνει περίφημα. Εικάστικα το παιχνίδι έχει προσωπικότητα που ποικίλει και μαγνητίζει σε κάθε περιοχήν που, εξαιρώντας τη λανθασμένη πρώτη εντύπωση που δίνει με τις tutorial περιοχές, ξεδιπλώνεται στον παίντη μέσα από ένα τεράστιο, ενιαίο κόσμο με ευφάνταστα οικοσυστήματα, παλαβά πλάσματα και παράξενους, αγριεμένους από την παρουσία μας ιθαγενείς.

wildstar-screen-01

Στο Wildstar παίζουμε το χαρακτήρα μας σε μια εκ των δύο διαθέσιμων παρατάξεων, των Dominion και Exiles, με τέσσερις διαφορετικές φυλές για την κάθε μια, έχοντας το ρόλο του άποικου σε ένα νεοανακαλυφθέντα πλανήτην που μεσουράνησε η μυστηριώδης φυλή των Eldanν αφήνοντας πίσω της χαμένο πολιτισμό και τεχνολογία. Το sc-fi εμπλέκεται και δένει ιδανικά με το fantasy στοιχείο της ζωής που υπάρχει ήδη στον πλανήτη, δημιουργώντας έναν αυθεντικό κόσμο, μια αυθεντική περιπέτειαν που προκαλεί να ανακαλυφθεί μέσα από τη ζωντάνια της και το μεράκι των δημιουργών στην υλοποίηση και παρουσίασή του. Εδώ η Carbine καταθέτει με μαεστρία τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα mmorpgs, παντρεύοντας κλίμακα και μυθολογία με εξαιρετικό τρόπο, ειδικά αν αναλογιστούμε πως δεν βασίζεται σε κάποιο ήδη εδραιωμένο σύμπαν όπως του Star Wars ή του Elder Scrolls και χωρίς η χρήση κινηματογραφικών λήψεων και voice overs να αποτελεί πανάκια στην αφήγηση.  

Σημείο αναφοράς στο Wildstar είναι το γνώριμο gameplay που πηγάζει μέσα από τη πολυμορφία των τρόπων παιχνιδιού που παρέχει, δίνοντας βεβαίως τη δική του οπτική σε νευραλγικούς τομείς όπως το σύστημα μάχης και τα social χαρακτηριστικά. Υπάρχει κάτι για όλους και οι τρόποι που το multi εμπλέκεται με το solo παιχνίδι είναι σωστά τοποθετημένοι, τόσο σε βάθος χρόνου όσο και σε συχνότητα στη ροή του παιχνιδιού, σε σημείο τέτοιο που το πλήθος δραστηριοτήτων είναι ικανό να καταβάλει τον ανυποψίαστο παίκτη ή εκείνον που θέλει να δει το παιχνίδι στο σύνολό του. Τα σημεία εισόδου είναι ικανά να ικανοποιήσουν διαφορετικούς τύπους παικτών, μιας και το διαθέσιμο υλικό για τον solo, τον PvP, τον end-game ή τον RP τύπο στέκονται εξαιρετικά στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντας σταδιακή εκμάθηνση και βελτίωση των ικανοτήτων του, εμπλοκή και διασκέδαση που μπορούν πανεύκολα να αλλοιώσουν το χρόνο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κατά την άνοδό μας προς το 50ο και τελευταίο επίπεδο, βρίσκουμε δραστηριότητες που εμπλουτίζουν την εμπειρία όπως οι χρονικές προκλήσεις που τεστάρουν αντοχές και αντανακλαστικά καθώς και τέσσερα ξεχωριστά «μονοπάτια», τέσσερις διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, που έρχονται να τονίσουν συμπληρωματικά το ταξίδι μας από quest hub σε quest hub, καθώς εξερευνούμε και ανοίγουμε νέες περιοχές. Ιδαίτερα μέσα από τα Paths, επιλέγοντας ευθύς εξ αρχής έναν εκ των Soldier, Explorer, Scientist ή Settler, έχουμε μια επιπρόσθετη και καθαρά προαιρετική πρόοδο για το χαρακτήρα μας, λαμβάνοντας ανταμοιβές μέσα από ξεχωριστούς τρόπους αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον αλλά και τις επιλογές σε paths άλλων παικτών.

wildstar-screen-02

Ως Settler μπορούμε μαζί με άλλους settlers να συνεισφέρουμε στην ανοικοδόμηση κτηρίων και σημείων ενδιαφέροντος, που μπορούν να βοηθήσουν και παίκτες που έχουν επιλέξει κάποιο άλλο path, να βρούμε κρυμμένα μυστικά που άφησε πίσω ο χαμένος πολιτισμός των Eldan ή να κατασκευάσουμε σταθμούς με θετικές επιδράσεις για όσους παίκτες τους χρησιμοποιήσουν, λαμβάνοντας buffs που ανεβάζουν την ταχύτητα που κινούμαστε ή τους πόντους ζωής μας για παράδειγμα.

Το social στοιχείο βρίσκεται πανταχού παρόν και αποτελεί θεμέλιο λίθο της εμπειρίας, αποφεύγοντας να διαχωρίσει με κόκκινες γραμμές την αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών και, εν συνεχεία, τη διάδρασή τους με το περιβάλλον. Τοποθετημένο στην κλίμακα του κόσμου του Wildstar, αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή, λιγάκι ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για mmorpgs, φανερώνοντας με τον καλύτερο τρόπο πόσο πολύ έχει πλέον γύρει η ζυγαριά προς την ικανοποίηση του «μοναχικού» παίκτη με όρους και συνθήκες δημιουργίας immersion παρμένους από παραδοσιακούς, single-player rpg τίτλους.

Οι παίκτες θα βρουν ό,τι ακριβώς περιμένουν στο Wildstar. Υπάρχει περιεχόμενο περιορισμένης κλίμακας για co-op, dungeons που βασίζονται σε αναμετρήσεις με bosses, διαθέτοντας προσωπικότητα και πρόκληση, περιεχόμενο που εξελίσσεται και διαμορφώνεται ανάλογα των αποφάσεων που λαμβάνει το group μέσα από τα adventures, διάσπαρτα τεράστια bosses στο μήκος και πλάτος του χάρτη, public events, με την Carbine σε φρενίτιδα εισαγωγής περιεχομένου να επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το hardcore raiding των είκοσι και σαράντα ατόμων, κίνηση εξαιρετικά τολμηρή και απόλυτα στοχευμένη σε ένα πυρήνα παικτών που τείνει να εκλείψει από σύγχρονες παραγωγές τέτοιου επιπέδου. Εξίσου φροντισμένο με το συνεργατικό είναι και το ανταγωνιστικό παιχνίδι στο Wildstar, είτε μιλάμε για PVP του δρόμου στους pvp servers, είτε για ranked Arenas και Βattlegrounds, είτε για το end-game PVP μέσα από μάχες 40 εναντίων 40, σε Warplots όπου χτίζουμε τα δικά μας φρούρια και φουτουρίστικα κάστρα.

 

Ανάμεσα στην παράδοση και τις τάσεις του σήμερα κινείται και το σύστημα μάχης, όπου χωρίς να αφαιρεί εντελώς το tab targeting, υποβαθμίζει το ρόλο του, προσθέτοντας μεγαλύτερο δυναμισμό και κίνηση στις αναμετρήσεις. Η χρήση σωστού rotation ικανοτήτων συνεχίζει να υφίσταται, όμως η ακαριαία, σχεδόν ενστικτώδης αντίληψη δράσης-αντίδρασης με αποφυγές και σωστή στόχευση, δίνει έναν action χαρακτήρα με ρυθμό συγγενικό εκείνου του Guild Wars 2.

Συνολικότερα, το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Wildstar είναι η δουλειά που έχει πέσει στον τίτλο, ο οποίος ακόμα και στο στάδιο της beta που βρίσκεται, με όποιες παραφωνίες και κακές λειτουργίες συστημάτων, έχει χτίσει σε πολύ γερές βάσεις για να πρωταγωνιστήσει. Είναι φανερό πως η Carbine το πρώτο πράγμα που στοχεύει είναι να παραδώσει όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία πυρήνα κοινότητας που θα στηρίξει τον τίτλο, γνωρίζοντας πως αυτό ακριβώς είναι που ζητά ένα mmorpg. To σύστημα αναβάθμισης των guilds, το Housing ως κύριο και όχι δευτερεύον χαρακτηριστικό, η πληθώρα multiplayer περιεχομένου, μέχρι και το interface που βασίζεται αποκλειστικά σε add-ons δημιουργημένα από τους developers και τους παίκτες, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά στοιχεία στο ξεκίνημα του τίτλου.

Θα κλείσουμε αυτό το preview που, αν βλέπαμε ακόμα περισσότερο περιεχόμενο στον έναν και κάτι μήνα που ασχολούμαστε με τη beta θα μπορούσε να εκτροχιαστεί και να θυμίζει review, με μερικές ξεχωριστές υπενθυμίσεις, σε πράγματα που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, θετική ή αρνητική.

wildstar-screen-03

Lows & Ηighs

- Τα περισσότερα πράγματα που μας έκαναν αρνητική εντύπωση προέρχονται κυρίως από τη beta φύση του τίτλου. Το phasing, για παράδειγμα, δημιουργεί συχνά πυκνά καταστάσεις όπου δεν μπορούμε να δούμε τα μέλη του group μας. Βασικότατα πράγματα, που λογικά θα διορθωθούν στην κυκλοφορία, καθώς μιλάμε για game-breaking bug.
- Το optimization επίσης είναι αρκετά χύμα, ικανό να γονατίσει θηρία, ενώ η μηχανή του τίτλου δεν προϊδεάζει για κάτι τέτοιο, από τη στιγμή δε μάλιστα που έχουν ανακοινωθεί οι ελάχιστες και προτεινόμενες απαιτήσεις.
- H ισορροπία στη χρήση και αποτελεσματικότητα κάποιων skills, καθώς και το γενικότερο balancing στις classes, αν και προσωπικά δεν το θεωρούμε αρνητικό, σε κάποιες που δοκιμάσαμε μας έκανε λίγο κακή εντύπωση, υποβαθμίζοντας την ευχαρίστηση που λαμβάνουμε. Το balancing σίγουρα θα είναι συχνός δράστης στα patches, πράγμα απόλυτα αναμενόμενο. Αναφέρεται απλά για να μην περιμένει κανείς τα πάντα στην εντέλεια κατά την κυκλοφορία.
- Εκείνο που πραγματικά μας "χάλασε" είναι οι φτωχές επιλογές στη δημιουργία χαρακτήρα. Είναι λίγες στον αριθμό ενώ και ανάμεσα σε αυτές που υπάρχουν μερικές απλά δε βλέπονται. Γενικά, όσο παίζεις το παιχνίδι γίνεται καλύτερο, θα πρέπει όμως και η Carbine να προσέξει περισσότερο την πρώτη επαφή με τον τίτλο, τόσο στο character creation όσο και στην πολύ περιορισμένη και streamlined εμπειρία που προσφέρει η tutorial περιοχή. Κατανοητή βέβαια έως ένα βαθμό η εμμονή στο έντονο hand-holding στους καιρούς μας, από την άλλη όμως μπορεί να δώσει εντελώς λανθασμένα πρώτα συμπεράσματα.

+To soundtrack. Χωρίς περισσότερα σχόλια.
+ Πώς ήταν (και είναι φαντάζομαι) στο WoW που κάθε νέα περιοχή είχε εντελώς διαφορετική αισθητική από τη προηγούμενη; Που κατέβαινες από τα Barrens στο δαιδαλώδη βραχότοπο του Thousand Needles για να βγεις στην έρημο της Tanaris; Ή από την κατακκόκινη Hellfire Peninsula στον μπλε μανιταρότοπο της Zangarmarsh; Με ξεχωριστά τέρατα, ξεχωριστές τοπικές κοινότητες, ξεχωριστά κομμάτια ιστορίας εδώ κι εκεί; Ναι... αυτό ακριβώς
+ Το γεγονός του να βρίσκομαι ανάμεσα σε τρεις classes για να παίξω, αποτελεί πάντα καλό σημάδι για το επόμενο mmo μου. Ανάμεσα σε Medic, Warrior και Spellslinger, κορώνα γράμματα μάλλον θα πάει το πράγμα.
+ Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους απανταχού Settlers με τα buff stations. /salute!
+ Nα ρίξει μια ματιά η Bioware στα Adventures του Wildstar για το πώς αλλάζεις τη ροή ενός instance ανάλογα με τις αποφάσεις του group.
+ Το PVP παραείναι εθιστικό για τα γούστα μου. Eμ, κι αυτό είναι όντως θετικό.
+ Το Housing είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε mmorpg. Και το καλύτερο που θυμόμαστε ήταν στο Galaxies, παλιά στο Τέξας...
+ Είμαι lore sucker και το παιχνίδι κάνει άψογη δουλειά στην επικοινωνία της πληροφορίας καθώς παίζεις. Αρκεί να δώσεις τη δέουσα προσοχή.
+ Η αυξομείωση του ρυθμού στο leveling είναι spot-on. Ό,τι πρέπει για power-levelers που καταβροχθίζουν questhubs, ό,τι πρέπει για αργά και σταθερά sessions με δόσεις από grouping, crafting, pathing, housing και pvp.

Οδυσσέας Γιαννιώτης

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Σχετικά άρθρα βάσει tags

WWE 2K Battlegrounds - Review
Say your prayers, take your vitamins and pay your microtransactions...
Story trailer για το Assassin's Creed Valhalla
Μια νέα ματιά στην ιστορία του/ της Eivor.
Ημερομηνία διάθεσης του Torchlight III
Για κονσόλες τρέχουσας γενιάς και PC.
Πλησιάζουμε στο επίσημο "πάντρεμα"των EA Play και Game Pass Ultimate
Στις 10/11, μαζί με τη διάθεση του Xbox Series X/S.
Σημαντικό ορόσημο για το Tekken 7
Υψηλές πωλήσεις και επιστροφή της Kunimitsu.
Serious Sam 4 - Review
Όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν αυτό που παίζεις είναι sequel ή remake...
Ορίστηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας για το Yakuza: Like a Dragon
Για συστήματα τρέχουσας και νέας γενιάς, με δωρεάν "αναβάθμιση".
Και στο Xbox Series X/S το Samurai Shodown
Με κυκλοφορία μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
Gameplay από το Transformers: Battlegrounds
Ένα "XCOM" στο σύμπαν των Transformers.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (12)

This comment was minimized by the moderator on the site

μου άρεσε το gameplay του αλλά αν έχω ένα θέμα με τον τίτλο ειναι το Art direction του. απλά δε μπορώ να το χωνέψω καθόλου, ειναι εντελώς εκτός του γούστου μου κ δύσκολα να το καταπιω για να παίξω παραπάνω.

This comment was minimized by the moderator on the site

τρομακτικό review έτσι όπως έθεσες τα πράγματα από την αρχή μου έχεις δώσει τρομακτική ελπίδα σχεδόν δάκρυσα (είναι περισσότερο mmo παρά rpg) το παιχνίδι δεν το υπολογίζα καθόλου το είχα ακούσει αλλά σήμερα μαλον είναι η θχερη μου μέρα μπήκα στον κόπο να διαβάσω το preview μπήκα και στο σιτε του παιχνιδιού ότι βλέπω μεχρι στιγμές είναι απιστευτα και μου δινουν ελπίδα για έναν περισσότερο mmo...

τρομακτικό review έτσι όπως έθεσες τα πράγματα από την αρχή μου έχεις δώσει τρομακτική ελπίδα σχεδόν δάκρυσα (είναι περισσότερο mmo παρά rpg) το παιχνίδι δεν το υπολογίζα καθόλου το είχα ακούσει αλλά σήμερα μαλον είναι η θχερη μου μέρα μπήκα στον κόπο να διαβάσω το preview μπήκα και στο σιτε του παιχνιδιού ότι βλέπω μεχρι στιγμές είναι απιστευτα και μου δινουν ελπίδα για έναν περισσότερο mmo παρά rpg τίτλο.όλα μέχρι στιγμής από μένα είναι + εκτός από την ομαλοποίηση στα στατιστικά τον low level bgs

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Είχαμε μιλήσει και δει το παιχνίδι με τον Οδυσσέα και για μένα βγαίνει σε μια περίοδο οπού είναι ότι πρέπει, συν ότι φαίνεται πολύ ευχάριστο game και χρειαζόμουν ένα καλό break από τον κόσμο του wow μέχρι να δω τι παίζει με το νέο expansion ;p

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό ακούγεται και μου αρέσει το εικαστικό του.
Να το παίξω δεν παίζει όμως μιας και του προηγούνται τουλάχιστο άλλα 1000 παιχνίδια.

This comment was minimized by the moderator on the site

@nike, κ 10.000 να είχες, αν ηταν για κονσόλες θα το έπαιζες. αλλά σε pc, δύσκολα τα πράγματα

This comment was minimized by the moderator on the site

ωχ... ενώ το εχω υπόψη μου πολύ καιρό και μου αρέσει πολύ το εικαστικό του και ο κόσμος του, αυτά που λέει στο preview με φοβίζουν πάρα πολύ... περισσότερο mmo πάρα rpg , μοιάζει περισσότερο στο warcraft όπως ήταν παλιά (δηλαδή έχει ανούσια και βαρετά quests όπως ήταν τα παλιά του warcraft τύπου σκότωσε 15 βόιδια να φάμε επικεντρώνει περισσότερο στο ομαδικό παιχνίδι... πρέπει να το δω...

ωχ... ενώ το εχω υπόψη μου πολύ καιρό και μου αρέσει πολύ το εικαστικό του και ο κόσμος του, αυτά που λέει στο preview με φοβίζουν πάρα πολύ... περισσότερο mmo πάρα rpg , μοιάζει περισσότερο στο warcraft όπως ήταν παλιά (δηλαδή έχει ανούσια και βαρετά quests όπως ήταν τα παλιά του warcraft τύπου σκότωσε 15 βόιδια να φάμε επικεντρώνει περισσότερο στο ομαδικό παιχνίδι... πρέπει να το δω περισσότερο το παιχνίδι για να δω αν θα μου αρέσει αλλα αυτο το preview με έβαλε σε σκέψεις... και το guild wars 2 τσάμπα το πήρα, ούτε 10 ώρες συνολικά (με 3 classes) δεν κατάφερα να το παίξω (δηλαδή λιγότερο από όσο έπαιζα μια μέρα warcrat ανα φάσεις lol)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

@Sadshadow, Έχει πληθώρα kill/gather quests . Και πιο παιχνίδι δεν έχει θα μου πεις αλλά ναι, είναι και πως τα παρουσιάζεις. Στο Wildstar μιλώντας με npcs βγαίνουν τα κλασσικά chat bubbles, το κείμενο είναι συνήθως λιτό και περιεκτικό (όχι τεράστια κατεβατά) κι αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επιλέξεις τις προαιρετικές επιλογές στο διάλογο, για καλύτερη αντίληψη του τι συμβαίνει....

@Sadshadow, Έχει πληθώρα kill/gather quests . Και πιο παιχνίδι δεν έχει θα μου πεις αλλά ναι, είναι και πως τα παρουσιάζεις. Στο Wildstar μιλώντας με npcs βγαίνουν τα κλασσικά chat bubbles, το κείμενο είναι συνήθως λιτό και περιεκτικό (όχι τεράστια κατεβατά) κι αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επιλέξεις τις προαιρετικές επιλογές στο διάλογο, για καλύτερη αντίληψη του τι συμβαίνει.

Οι npcs είναι απλά αυτό στο Wildstar, npcs. Ένα μέσο διεκπαιρέωσης των quests. Δεν ντύνονται με animations, δεν έχουν lyp-sync, δεν έχουν εκτεταμένα voice-overs, δεν προσπαθούν να προσδώσουν αυτή την rpg-άδικη αίσθηση των single-player rpg που τόσο πολύ έχει υιοθετήσει το είδος. Κάποιοι βέβαια ξεχωρίζουν και σου μένουν μόνο λόγω εμφανίσης αλλά κατά βάση δεν κάνουν κάτι περισσότερο.

Από την άλλη είναι καθαρά στο τρόπο παιχνιδιού σου αν θα δώσεις βάση στη μυθολογία. Αυτή προσφέρεται σε τεράστιες δόσεις, στις optional επιλογές των διαλόγων, σε lore books, στα datachrons, απλά παρατηρώντας και αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον. Πέραν τούτων, θα βρεις διάφορους τύπους quests, όπως αυτά έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί στα mmos. Άλλα περιλαμβάνουν την εύρεση στοιχείων, άλλα platforming, άλλα έχουν puzzles, υπάρχει γενικότερα κάποια ποικιλία. Αλλά ναι, είναι απολύτως εφικτό απλά να μαζέψεις όλα τα quests ενός hub, χωρίς να διαβάσεις απολύτως τίποτα, και πατώντας τα waypoints να πηγαίνεις εκεί που πρέπει. Παίζοντας έτσι, υπήρξαν λιγοστές στιγμές που πραγματικά δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω και άνοιξα το quest log. Γενικότερα όμως παίζω όπως έγραψα παραπάνω, διαβάζοντας τα πάντα, πολύ απλά γιατί μου αρέσει η δουλειά που έχουν ρίξει.

Βέβαια τεράστιο ρόλο παίζει και το σύστημα μάχης που δεν έχει καμία σχέση με το παραδοσιακό, στατικό tab-targeting. Ο ρύθμος εδώ είναι αυτός κρατά δεμένη τη δράση.

Επίσης δεν θα έλεγα ότι επικεντρώνει περισσότερο στο multi εις βάρος του single. Μάλλον περισσότερο φέρνει τη ζυγαριά στα ίσια της, χωρίς να βάζει έντονες διαχωριστικές γραμμές.

@nikosaek2121 , Άστα να πάνε αδερφέ, έχω ήδη συνειδητοποιήσει ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα φταίει ο ήλιος για το κάψιμο...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

thanks melk0r θα το δοκιμάσω μάλλον το καλοκαίρι γιατί φαίνεται ενδιαφέρων

This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαι από τους τυχερούς που κερδίσανε beta key εδώ στο gameover. Το έπαιξα και τα 2 Σ/Κ αλλά δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε κιόλας. Ως gw2 user δεν βλέπω να μου προσφέρει κάτι καινούργιο το συγκεκριμένο mmorpg ίσα ίσα μου θύμισε πόσο βαρετό και μονότονο ήταν το wow όταν έπαιζα πριν 5+ χρόνια.Από την άλλη αν είσαι φαν του wow και ψάχνεις πολύ καιρό να βρεις μια καλή εναλλακτική σίγουρα είναι το...

Είμαι από τους τυχερούς που κερδίσανε beta key εδώ στο gameover. Το έπαιξα και τα 2 Σ/Κ αλλά δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε κιόλας. Ως gw2 user δεν βλέπω να μου προσφέρει κάτι καινούργιο το συγκεκριμένο mmorpg ίσα ίσα μου θύμισε πόσο βαρετό και μονότονο ήταν το wow όταν έπαιζα πριν 5+ χρόνια.Από την άλλη αν είσαι φαν του wow και ψάχνεις πολύ καιρό να βρεις μια καλή εναλλακτική σίγουρα είναι το παιχνίδι για σένα, έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικά παιδιά κατηγορούν το πιο επιτυχημένο mmo βαρετό να το κατηγόρουσατε για το πως είναι τώρα ένταξη αλλά ρε παιδιά πριν 5-6 χρόνια το παιχνίδι ζούσε τις χρυσες εποχες του οι παίχτες όλο και μεγαλονανε και το παιχνίδι ήταν εξωπραγματικό τώρα εσείς αν το μόνο που σας νοιάζει είναι μόνο ένα δηλαδή το mmo να είναι κινηματογραφικό (ιδα πως πέτυχε το swtor με τα story...

δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικά παιδιά κατηγορούν το πιο επιτυχημένο mmo βαρετό να το κατηγόρουσατε για το πως είναι τώρα ένταξη αλλά ρε παιδιά πριν 5-6 χρόνια το παιχνίδι ζούσε τις χρυσες εποχες του οι παίχτες όλο και μεγαλονανε και το παιχνίδι ήταν εξωπραγματικό τώρα εσείς αν το μόνο που σας νοιάζει είναι μόνο ένα δηλαδή το mmo να είναι κινηματογραφικό (ιδα πως πέτυχε το swtor με τα story quests και όταν έφτανε η ώρα για το end game πως ηταν.....) απλά μην πεζεται mmo υπάρχουν τόσα πολλά RPG εκεί έξω μην προσπαθήτε να κανεται τα mmorpg rpg........

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Eντάξει το καθένα έχει τη γλύκα του Νίκο, μη σου φαίνεται περίεργο που υπάρχει κόσμος που, όχι απλά θεωρεί βαρετό το WoW, αλλά παίζει ενεργά mmos και δεν έχει καν ακουμπήσει το θηρίο της Blizzard.

Eίναι τόσα πολλά τα σημεία εισόδου σε τίτλους τέτοιου μεγέθους που μέχρι ενός σημείου είναι λογικό να υπάρχει πολυφωνία στις απόψεις. Για παράδειγμα για κάποιον που γνώρισε το είδος παίζοντας Star...

Eντάξει το καθένα έχει τη γλύκα του Νίκο, μη σου φαίνεται περίεργο που υπάρχει κόσμος που, όχι απλά θεωρεί βαρετό το WoW, αλλά παίζει ενεργά mmos και δεν έχει καν ακουμπήσει το θηρίο της Blizzard.

Eίναι τόσα πολλά τα σημεία εισόδου σε τίτλους τέτοιου μεγέθους που μέχρι ενός σημείου είναι λογικό να υπάρχει πολυφωνία στις απόψεις. Για παράδειγμα για κάποιον που γνώρισε το είδος παίζοντας Star Wars Galaxies ή Dark Age of Camelot, mmos με τελείως διαφορετικό focus και ρυθμό στο gameplay από το Warcraft, μπορεί πολύ απλά να μην τους κάνει κλικ το τελευταίο.

Προσωπικά θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που ακόμα και μετά από τεράστιες εμπορικές αποτυχίες, σε ένα χώρο που το τοπίο και οι τάσεις δείχνουν άλλα πράγματα, σε ένα είδος που ο απόλυτος και αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος είναι ένας, εν έτη 2014 να βλέπω παραγωγές επιπέδου Wildstar και Elder Scrolls. Και άτυχος ταυτόχρονα που κυκλοφορούν σχεδόν την ίδια περίοδο

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ nikosaek2121 το κατηγόρησα για το πόσο βαρετά και ορισμένες φορές παράλογα ήταν τα quests του πριν 6 χρόνια. Από το Wrath of the Lich King και μετά τα quests του είναι πολύ πολύ καλύτερα. Το Old Repuplic μου άρεσε πάρα πολύ μέχρι που το κάνανε το πιο απαράδεκτο "free to play" που υπάρχει...

There are no comments posted here yet