Λογική ή συναίσθημα;

Η σειρά Metal Gear άλλαξε. Αυτό είναι το πλέον ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει κατόπιν της δοκιμής του Ground Zeroes. Μπορεί να βρίσκεται χρόνια στην αγορά, μπορεί να έχει ωριμάσει εδώ και καιρό και το ποσοστό ολοκλήρωσής της να το ζηλεύουν αρκετοί, αλλά όλα αυτά μάλλον δεν είναι αρκετά για τον ταλαντούχο Hideo Kojima. Με μία πρώτη ματιά ορισμένες αλλαγές δεν είναι άμεσα ορατές, πέρα φυσικά από το open world στοιχείο, αλλά τελικά το παρελθόν της σειράς σε σχέση με μέλλον της, δείχνει να διαφέρει όσο η χροιά της φωνής του David Hayter με την αντίστοιχη του Kiefer Sutherland.

Το Metal Gear Solid V Ground Zeroes δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μια ολοκληρωμένη πρόταση, εξάλλου ποτέ η ομάδα ανάπτυξης δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι που αναμφίβολα θα προκαλέσει τη γκρίνια του κοινού, η Kojima Productions προσφέρει τον πρόλογο του Phantom Pain, μια πρόγευση των όσων θα συμβούν στο μέλλον, με τη φιγούρα του Big Boss να κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση. Σαφέστατα οι μη φανατικοί οπαδοί της σειράς θα σταθούν στη σκανδαλιστικά μικρή διάρκεια του τίτλου, η οποία σε συνάρτηση με την τιμή απόκτησης δεν αποτελεί και το καλύτερο value for money της αγοράς. Και δεν θα έχουν και άδικο. Όμως το Ground Zeroes είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό demo, την αξία του οποίου θα εκτιμήσουν και με το παραπάνω όσοι προσπεράσουν τον προαναφερθέντα σκόπελο και κοιτάξουν τα πάντα με καθαρό μυαλό.

Metal-Gear Ground Zeroes image 02

Κατά την ταπεινή μας άποψη, οι λόγοι που το Metal Gear Solid V Ground Zeroes κυκλοφόρησε την παρούσα χρονική στιγμή είναι δύο. Από τη μία υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό κενό από τη διάθεση του κορυφαίου Guns of the Patriots -ή ακόμα και από το Peace Walker- μέχρι το Phantom Pain, και από την άλλη, η εταιρία έπρεπε κάποια στιγμή να παρουσιάσει την πολυδιαφημισμένη Fox Engine, να επιδείξει επιτέλους τις δυνατότητές τις σε πραγματικό χρόνο. Και αυτή η δύναμη γίνεται ορατή από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Το εισαγωγικό βίντεο αναμφίβολα εντυπωσιάζει, με την ψυχρή και πολεμική ατμόσφαιρα να προδιαθέτει ευχάριστα για τη συνέχεια, ενώ και η συνοδεία του "Here’s to you" της Joan Βaez, αρχίζει να βάζει τον παίκτη σιγά σιγά σε σκέψεις για το τι έπεται. Για το τι έχει σκαρφιστεί ο δαιμόνιος Ιάπωνας δημιουργός. Και εκεί που η δράση φαίνεται να ξεκινάει δυναμικά, ξαφνικά διακόπτεται. Τίτλοι τέλους. Ένα απλό "…to be continued" και ένα πρόσωπο με χαραγμένη την απορία επάνω του. Πολλά έχουν γραφεί για τη διάρκεια του Ground Zeroes και παρόλο που η σειρά αποτελεί την πλέον αγαπημένη του συντάκτη του κειμένου, η συγκεκριμένη ενότητα είναι το πλέον σοβαρό αγκάθι του τίτλου. Η main mission μετά βίας αγγίζει την 1,5 ώρα, ενώ οι αντίστοιχες παράπλευρες δεν διακρίνονται ούτε για την ποικιλία τους αλλά ούτε και για το περιεχόμενό τους. Οι φανατικοί οπαδοί της σειράς θα απορήσουν με τα όσα θα περάσουν μπροστά από τα μάτια τους, καλούμενοι να κάνουν πράγματα που δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον ή έστω να ακολουθούν μία ροή.

Metal-Gear Ground Zeroes image 05

Και ενώ το όλο οικοδόμημα ακροβατεί επικίνδυνα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έρχεται η εμβληματική φιγούρα του Big Boss να σώσει την κατάσταση. Ο Kiefer Sutherland δείχνει να έχει πάρει το ρόλο του στα σοβαρά και αποφεύγοντας ολοκληρωτικά τις υπερβολές του προκατόχου του, καταφέρνει να πείσει και να δώσει στο χαρακτήρα του μία εικόνα πιο ουδέτερη, χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις και διακυμάνσεις. Βέβαια, στο Metal Gear Solid V Ground Zeroes οι διάλογοι -καθώς και τα cut scenes, το σήμα κατατεθέν της σειράς- έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, οπότε η συνεισφορά του γνωστού ηθοποιού θα κριθεί στο μέλλον, όταν τελικά το Phantom Pain κυκλοφορήσει. Πάντως, για την ώρα, τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Και τελικά αυτό είναι το στοίχημα του Kojima, η λαχτάρα του να δείξει στο κοινό το Ground Zeroes αλλά να κρατήσει κρυμμένο το πέμπτο μέρος. Για την ώρα δεν μπορεί και δεν θέλει να αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με το σενάριο, οπότε απλά παρουσιάζει τους νέους μηχανισμούς, αφήνοντας τους παίκτες να φανταστούν τα όσα έπονται. Οι αναφορές σε πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Peace Walker θα υπενθυμίσουν για ακόμα μια φορά πως η σειρά δεν αποτελείται από αυτόνομα επεισόδια, ενώ οι υπομονετικοί παίκτες καλό θα ήταν να βρουν όλες τις κασέτες που βρίσκονται διάσπαρτες και συνθέτουν μια πρώιμη εικόνα των όσων θα συμβούν στο μέλλον. Με τα codec messages να αποτελούν παρελθόν, οι συνομιλίες γίνονται κατά τη διάρκεια του gameplay και έτσι η ροή δεν διακόπτεται ποτέ, ενώ και οι ανακρίσεις των φρουρών, θα έχουν και αυτές κάτι να πουν, κάτι να αποκαλύψουν.

Metal-Gear Ground Zeroes image 04

Παράλληλα δημιουργείται η εντύπωση πως οι διάλογοι είναι μία ιδέα πιο ανάλαφροι, πιο πειστικοί, πιο καθημερινοί και ανθρώπινοι, απαλλαγμένοι από στρατιωτικές ορολογίες που στο παρελθόν κούραζαν αφόρητα. Βέβαια, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες τις οποίες οι περισσότεροι ίσως και να αγνοήσουν και να σταθούν στο "φτωχό περιεχόμενο", αλλά το Ground Zeroes δεν είναι τελικά τόσο "μικρό" όσο μαρτυρούν τα νούμερα. Περνώντας στον καθαρά gaming τομέα του Metal Gear Solid V Ground Zeroes, αυτό που κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρον είναι η μοναδική ελευθερία κινήσεων. Ο παίκτης μπορεί να προσεγγίσει το στόχο του με όποιον τρόπο επιθυμεί και από οποιοδήποτε σημείο. Βέβαια, το στρατόπεδο που εκτυλίσσεται η δράση δεν αποτελεί σημείο αναφοράς για το εύρος του, αλλά ακόμα και έτσι, γίνεται εμφανές πως η σειρά μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή.

Αλλαγμένη προς το καλύτερο είναι και η κίνηση του Big Boss, ο οποίος σε σχέση με τον Snake του Guns of the Patriots κινείται πιο σβέλτα, πιο ανάλαφρα και με ένα σαφέστατα βελτιωμένο animation. Γενικότερα έχει γίνει μία στροφή ώστε τα πάντα να αποκτήσουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα και ευτυχώς σε αυτό συνδράμει και η δραματική βελτίωση της ΑΙ των αντιπάλων. Πλέον οι κινήσεις, αλλά και η συμπεριφορά τους, διέπονται από μία λογική, ενώ και η ακοή τους είναι αναμφίβολα βελτιωμένη. Όμως σε αυτόν τον τομέα συναντάται μια παραφωνία. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όταν ο Big Boss γίνει αντιληπτός, ο χρόνος επιβραδύνεται, δίνοντας στον παίκτη το περιθώριο να αντιδράσει και να εξουδετερώσει τον εκάστοτε φρουρό, πριν αυτός σημάνει το συναγερμό. Πρόκειται για μία προσθήκη πραγματικά ανούσια, της οποίας η απενεργοποίηση απλά επιβάλλεται δίχως δεύτερη σκέψη.

Metal-Gear Ground Zeroes image 06

Στο όλο κλίμα του ρεαλισμού, ο Kojima διαγράφει ολοκληρωτικά το mini map που υπήρχε στο παρελθόν, ωθώντας τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν τα κιάλια τους ώστε να καταστρώσουν τη στρατηγική τους. Συνολικά, το stealth στοιχείο είναι αυτό που πρωταγωνιστεί, αν και είναι απορίας άξιο πώς για ακόμα μία φορά ο κεντρικός χαρακτήρας μπορεί να διανύει χιλιόμετρα… σκυμμένος. Από την άλλη, το καθαρό gun play συνεχίζει δυστυχώς να απογοητεύει, γιατί τα όπλα αδυνατούν να πείσουν για το βάρος τους αλλά και τη δύναμη κρούσης τους, κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν με το κορμί του κεντρικού χαρακτήρα.

Συνοψίζοντας τα όσα ζήσαμε συντροφιά με το Metal Gear Solid V Ground Zeroes, το τελικό πόρισμα δεν απέχει και πάρα πολύ από αυτά που οι περισσότεροι ίσως και να είχαν στο μυαλό τους. Ο Kojima δίνει μια πάρα πολύ μικρή γεύση για τα όσα θα πρέπει να περιμένει κανείς από το Phantom Pain, κρατώντας το σενάριο κρυμμένο σαν επτασφράγιστο μυστικό. Οι αναφορές στο Peace Walker είναι καλοδεχούμενες αλλά επειδή τα νούμερα λένε συνήθως την αλήθεια, το Ground Zeroes θα δεχθεί –και μάλιστα δικαιολογημένα- την εντονότατη κριτική του κοινού. Ο τίτλος προσφέρει πρακτικά ένα main mission διάρκειας 1,5 ώρας καθώς και 4 side missions, που όμως δεν δείχνουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, κάτι που να "κολλάει" με τα υπόλοιπα. Οπότε ο καθένας θα αναρωτηθεί αν πραγματικά αξίζει η αγορά του.

Metal-Gear Ground Zeroes image 08

Οι οπαδοί του Kojima θα βρουν αρκετούς λόγους να ασχοληθούν μαζί του, απλά και μόνο από αγάπη προς το lore που ο Ιάπωνας δημιουργός έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως και για καθαρά συναισθηματικούς λόγους ή απλά επειδή τους έλειψε η φιγούρα του Big Boss. Κρίνοντας με βάση την τιμή διάθεσης, όμως, ο τίτλος θα βρεθεί με την πλάτη στον τίτλο, γιατί έχουμε να κάνουμε -ούτε λίγο ούτε πολύ- με ένα καλογυαλισμένο και προσεγμένο demo. Στα θετικά μπορεί να προσμετρήσει κανείς τα πρώτα δείγματα γραφής της Fox Engine, η οποία όμως δείχνει να λειτουργεί με δύο ταχύτητες. Η δοκιμή βασίστηκε κυρίως στην PS3 έκδοση, και τηρουμένων των αναλογιών, το Metal Gear Solid V Ground Zeroes απλά εντυπωσιάζει. Ειδικά τα εφέ φωτισμού δεν έχουν προηγούμενο. Όμως η γενιά hardware που έχει αποχωρήσει, φαίνεται να λειτουργεί εις βάρος αυτής που μόλις κατέφθασε, μιας και συνολικά οι βελτιώσεις δεν είναι και τόσο έντονες.

Ρίχνοντας μια ματιά και στην έκδοση του τίτλου για το PlayStation 4, είναι εμφανές πως η Kojima Productions μάλλον κρατάει τα καλύτερα για το Phantom Pain. Τη νύχτα η εικόνα είναι εντυπωσιακή, με τα εφέ της βροχής αλλά και τα textures να αφήνουν πολλά στόματα ανοικτά, ενώ και η κίνηση στο βάθος του ορίζοντα και τα σύννεφα στον ουρανό, αποκαλύπτουν κάποιες από τις δυνατότητες του νέου hardware και παράλληλα της μηχανής γραφικών. Την ημέρα όμως η εικόνα δεν είναι και τόσο καθαρή, τουλάχιστον όχι τόσο όσο θα περίμεναν αυτοί που επένδυσαν ένα διόλου αμελητέο ποσό για της αγορά μιας κονσόλας νέας γενιάς.

Metal-Gear Ground Zeroes image 03

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να μπερδευτεί κάποιος, μιας και θα συναντήσει ένα κείμενο γεμάτο αντιφάσεις. Όμως αυτό ακριβώς είναι και το Metal Gear Solid V Ground Zeroes. Τη μια στιγμή εντυπωσιάζει και την αμέσως επόμενη βάζει σε σκέψεις. Ξεκινάει με μια προσεγμένη εισαγωγική σκηνή, αλλά από εκεί και έπειτα δεν έχει ούτε μέση, αλλά ούτε τέλος. Είναι φορές που κερδίζει με το σπαθί του τον όρο του "προλόγου του Phantom Pain", για να φωνάξει αργότερα πως είναι απλά και μόνο ένα demo και τίποτα περισσότερο. Οι φανατικοί οπαδοί της σειράς θα το λατρέψουν, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα του γυρίσουν την πλάτη και μάλιστα δικαιολογημένα.

Γιώργος Τσακίρογλου

Το review βασίστηκε στις PS3 και PS4 εκδόσεις του παιχνιδιού.

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Αποτελεί τον πρόλογο του Phantom Pain.

Αρνητικά

  • Αποτελεί ένα demo του Phantom Pain.

Βαθμολογία

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ανακοινώθηκε νέο υλικό για το Borderlands 3
Διαθέσιμο μέσω του Season Pass 2.
Αποκαλύφθηκαν οι απαιτήσεις συστήματος για το Assassin's Creed: Valhalla
Μαζί με ένα νέο trailer αφιερωμένο στον οπτικό τομέα του τίτλου.
Το Halo 5 δεν θα προστεθεί στη Master Chief Collection
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της 343 Industries.
PS5: Περαιτέρω πληροφορίες για τη συμβατότητα με τίτλους του PS4
Αποκαλύφθηκαν και όσα παιχνίδια μένουν εκτός συμβατότητας.
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο PlayStation Store
Εν όψει κυκλοφορίας του PlayStation 5.
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη για το Marvel's Spider-Man: Miles Morales
Όλα έτοιμα για τη διάθεσή του σε PS4 και PS5.
Διαθέσιμο το νέο update για το World of Warships
Νέες προσθήκες και βελτιώσεις στο παιχνίδι.
Το For Honor έρχεται και στην επόμενη γενιά
Με δωρεάν "αναβάθμιση" και πληροφορίες επίδοσης στις νέες κονσόλες.
Star Wars Squadrons - Review
X-Wing Vanguard VS Tie-Fighter Titan Squadrons.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (127)

This comment was minimized by the moderator on the site

εγω ψηφισα συναισθημα παντως και το χτυπισα στο πσ4....και δεν το μετανιωσα..
αν παντως καπιος παει παει καθαρα με τη λογικη ισως να κλαιει τα λεφτα του

κατα τα αλλα το παιχνιδι-οσο διαρκει- ειναι σουπερ...τα σαιντ μισσιονς ειναι πολυ αγγαρεια..εχω βγαλει μονο ενα..μου φαινονται λιγο χασιμο χρονου..μεχρι και του peace walker ηταν καλυτα μιας και τουλαχιστον κερδιζες κατι..εδω τπτ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ θα το ενοικιάσω ,σιγά μην δώσω 30 ευρώ σε ένα ντέμο.Όταν με το καλό βγει το 5 θα το αγοράσω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλογραμμενο και κατατοπιστικο review Γιωργο. Χαιρετισμους απο τη συννεφιασμενη Πατρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Metal Gear Solid Forever!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδια 30 ευρω για ενα demo ουτε καν. Αν δωθει καποια στιγμη free στο PS plus εχει καλως, αλλιως θα περιμενω το 5.

This comment was minimized by the moderator on the site

θα εβαζα το συναισθημα πρωτο γιατι εχω λιωσει ολα τα MGS εξερουμενου του 4 αλλα αγορασα ειδει Dark Souls 2( σου δινουνε ενα παιχνιδι 2 ωρων.Και μην μου πειτε τωρα α, οχι με 2.000 playthroughs γινεται 10 ωρες, αυτα ειναι επιεικως βλακειες, για να μην πω τιποτα χειροτερο και εγω πολλα playthrough θα εκανα οπως και σε καθε MGS, αλλα αμα το παμε ετσι, ας το συγκρινουμε με αλλα stealth games, πχ...

θα εβαζα το συναισθημα πρωτο γιατι εχω λιωσει ολα τα MGS εξερουμενου του 4 αλλα αγορασα ειδει Dark Souls 2( σου δινουνε ενα παιχνιδι 2 ωρων.Και μην μου πειτε τωρα α, οχι με 2.000 playthroughs γινεται 10 ωρες, αυτα ειναι επιεικως βλακειες, για να μην πω τιποτα χειροτερο και εγω πολλα playthrough θα εκανα οπως και σε καθε MGS, αλλα αμα το παμε ετσι, ας το συγκρινουμε με αλλα stealth games, πχ Dishonored να δουμε ποιος βγαινει νικητης σε ποσοτητα.Γιατι ειμαι σιγουρος πως πολυ σκεφτονται "μα ειναι φτιαγμενο για παραπανω απο 1 playthroughs".Ναι χαιρω πολυ ετσι ειναι ολα τα καλα stealth παιχνιδια.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ 2 FUCKING ΩΡΕΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΣΕ.Ο καθενας οτι θελει ας κανει με τα λεφτα του και εγω ηθελα και θελω να το αγορασω, αλλα η αληθεια να λεγεται.Και οποιος μπορει να πει το αντιθετο παρακαλω ας το κανει.
Μπραβο για το review παντως

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

EDIT (βαλτε και ενα editακι :D) Εκει που λεω αγορασα ειδει Dark Souls 2 και μετα δεν βγαζει νοημα τι λεω, ειναι απο βλακεια του internet.Εγραψα "αγορασα Dark Souls 2 και Black Ops".

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πήρε η φίλη μου ( Ground Zeroes στο ps4) το παίζουμε και οι δυο gamers, γραφικαρες ,απιστευτο gameplay ,metal gear power και άντε γεια λέμε

This comment was minimized by the moderator on the site

30 euro για 2 ώρες είναι κοροϊδία, και η πλάκα είναι οτι σε αυτούς που απευθύνετε και θα το αγοράσουν είναι οι ίδιοι που θα αγοράσουν τον κανονικό τίτλο όταν κυκλοφορήσει 70+ euro στο οποίο θα συμπεριλαμβανεται όλο το περιεχόμενο του Ground Zeroes... δηλαδή πεταμένα λεφτά... δεν δίνετε τα 30 euro σε κανένα συνάνθρωπο σας που πεινάει καλύτερα λέω εγώ ; .....

This comment was minimized by the moderator on the site

καλα εαν δεν εισαι φανατικος κλαις τα λεφτα λογω μικρης διαρκειας...εγω δν τα κλαιω τα30..αλλα μονο κ μονο αν δουμε το ground zeroes περιμενουμε ενα ''phantom pain''epic!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

οτι και να λεμε ,οτι και να διαβαζουμε ,οσο και αν εχουμε λιωσει πανω στα προηγουμενα games για ενα demo εγω προσωπικα 32 ευρω δεν δινω στο ιαπωνα που δεν σεβεται τον εαυτο του αλλα και το κοινο που απευθυνεται.
Τεσπα προτιμω οπως λεει και ο Sadshadow να τα δωδω σε κανα ανθρωπο ου τα χει περισσοτερο αναγκη απο εμενα.
Dark souls 2 και τα μυαλα στα ΚΑΓΚΕΛΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

ευχαριστουμε Γιωτγο , ησουν κατατοπιστικοτατος !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θελω πολυ να δω το phatom pain αυτο μια ενοικιαση το καλοκαιρακι και σε 3 ωριτσες αντε γεια.
Ποτε ειπαμε οτι θα βγει το κανονικο???

This comment was minimized by the moderator on the site

προσθεσε στα αρνητικα οτι πληρωνεις για να παιξεις το 'demo'!!!!!!!!
οποιος θελει μπορει να δει το παιχνιδι στο youtube ή να το κατεβασει ΄'παρανομα' σε τσιπαρισμενη κονσολα..
κρατηστε τα λεφτα σας για το phantom pain που αμα εχει καλη ιστορια και σεναριο και ποικιλο gameplay
θα ειναι εκπληκτικο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καταρχας πριν πω οτιδηποτε θα σταθω στην βαθμολογια η οποια κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι λαθος να βαζουμε στα αρνητικα οτι ειναι demo γιατι ολοι το ξεραμε (Οχι οτι ειναι κακο το 7 αλλα αν εξαιρεσει κανεις οτι ειναι demo θα επαιρνε τουλαχιστον 8,5). Και το μονο σιγουρο ειναι οταν βγει ολοκληρομενο το 10αρι θα ειναι μονοδρομος γιατι δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα λιγοτερο απο ενα...

Καταρχας πριν πω οτιδηποτε θα σταθω στην βαθμολογια η οποια κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι λαθος να βαζουμε στα αρνητικα οτι ειναι demo γιατι ολοι το ξεραμε (Οχι οτι ειναι κακο το 7 αλλα αν εξαιρεσει κανεις οτι ειναι demo θα επαιρνε τουλαχιστον 8,5). Και το μονο σιγουρο ειναι οταν βγει ολοκληρομενο το 10αρι θα ειναι μονοδρομος γιατι δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα λιγοτερο απο ενα αριστουργημα απο τον Kojima.
Το παιχνιδι ειναι απλα τρομερο περα απο τα γραφικα οι φωτισμοι και ολα τα αλλα που ειναι σε ψηλο επιπεδο εχουμε να κανουμε με νεο gameplay πολυ πιο μπροστα απο το τελευταιο MGS.
To παιχνιδι πραγματικα βαζει το μυαλο σου τα αντανακλαστικα σου την σκοπευτικη ικανοτητα και την στρατηγικη σου σε τεστ κανει τα αλλα stealth να ντρεπονται. Ειδικα αν το βαλεις στο Hard οι εχθροι σε βλεπουν σχεδον σαν να ηταν στην πραγματικοτητα. Η ΑΙ δεν χαριζεται και το παιχνιδι επιτελους φτιαχτηκε για σκληροπυρινικους gamers και οχι απλα για να περασεις την ωρα σου. Μπραβο στον Kojima ο οποιος διδασκει για αλλη μια φορα πως ειναι ενα ποιοτικο παιχνιδι...

Διάβασε περισσότερα
There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων