Ένα εξαιρετικό F2P παιχνίδι… πώς γένεν αυτό;

Μάλλον λίγο καθυστερημένο review, λόγω δυσκολιών που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ, αλλά θα θέλαμε να δικαιολογηθούμε, λέγοντας “κάλλιο αργά παρά ποτέ”. Η αρχή του review έγινε πριν μερικές μέρες, όταν ο γραφών, έπειτα από σθεναρή παρακίνηση, αποφάσισε να δοκιμάσει το Hearthstone, μία δοκιμή που φυσικά δεν κόστιζε και τίποτα, αφού έχουμε να κάνουμε με έναν free-to-play τίτλο. “Free-to-play”, μία έννοια που έχει καταντήσει να ερμηνεύεται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν που κυριολεκτικά σημαίνει και προξενεί άμεσα φόβο για την ποιότητα οποιουδήποτε παιχνιδιού συνοδεύεται από αυτό το χαρακτηρισμό. Αυτή η αντίληψη, βέβαια, μόνο άδικη δεν είναι, αφού στους περισσότερους F2P τίτλους το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο συνήθως χαλάει την όλη μαγεία που μπορεί να έχει το εκάστοτε παιχνίδι.

Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν θέτονται συνεχώς εμπόδια στην in-game πορεία μας, που εξαλείφονται μόνο άμα πληρώσουμε κάποιο αντίτιμο, κάτι που οι περισσότεροι developers δεν χάνουν την ευκαιρία να μας το υπενθυμίζουν εντός του παιχνιδιού; Η συγκεκριμένη κατάσταση δε γίνεται παρά να μας βγάζει “βιαίως” από τον κόσμο του εκάστοτε F2P και να καταστρέφει την οποιαδήποτε απορρόφηση που μπορεί να έχουμε από αυτόν, όταν συνεχώς μας υπενθυμίζεται είτε ότι έχουμε χρηματικούς περιορισμούς στην πρόοδό μας σε ένα single-player τίτλο, είτε η ανωτερότητα των “προυχόντων” σε κάποιο ανταγωνιστικό multiplayer. Βέβαια, αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση, αλλά δεδομένου ότι το Hearthstone βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία, ο γράφων έπρεπε να πει μερικά λόγια για το πώς αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο.

Hearthstone image 01

Παρά λοιπόν τη γενικότερη απέχθεια αναφορικά με τα F2P και την αρχική απροθυμία για την ενασχόληση με το Hearthstone, τελικά η δημιουργία της Blizzard αποδείχθηκε μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που καταφέρνουν να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο όρο με “τιμιότητα”. Εν ολίγοις, υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης χωρίς να ξοδευτεί δεκάρα, ακόμα και για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν για δεκάδες ώρες με το πλήρως ανταγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Βέβαια, εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι και πάλι θα προτιμούσαμε να ήταν full-priced τίτλος αντί για F2P, κάτι που ίσως αποτελεί αντίφαση, αλλά ήδη έχουμε μακρηγορήσει αρκετά, οπότε ας εξετάσουμε την ουσία του τίτλου και ας αφήσουμε τις εξηγήσεις για αυτήν την προτίμηση για το κλείσιμο του κειμένου.

Το Hearthstone: Heroes of Warcraft αποτελεί ένα παραδοσιακό card game στα πρότυπα του Magic: The Gathering ή Lord of the Rings: The Card Game (μεγάλη αγάπη). Ως εκ τούτου, η κεντρική ιδέα του gameplay είναι να “χτίσουμε” ένα deck (τράπουλα) αποτελούμενο από 30 κάρτες, που μπορεί να περιέχουν χαρακτήρες ή κάρτες με ιδιότητες όπως buffs ή damage σε εχθρούς. Προκειμένου να φτιάξουμε το deck μας, χρειάζεται να επιλέξουμε ανάμεσα από εννιά ήρωες που διαχωρίζονται σε ισάριθμες κλάσεις, όπως μάγος, πολεμιστής, rogue κ.λπ. Σε αυτούς τους ήρωες εναπόκειται η βάση της στρατηγικής που θα έχουμε στο παίξιμό μας, καθώς κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του ειδική δύναμη, προσφέροντας παράλληλα κάρτες που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για αυτούς, σε αντίθεση με τις ουδέτερες κάρτες που μπορούμε να επιλέξουμε με οποιονδήποτε ήρωα.

Hearthstone image 02

Κάθε deck μπορεί να περιέχει έως 30 κάρτες, με τον περιορισμό ότι μπορούμε να έχουμε το πολύ δύο ίδιες. Στην αρχή του παιχνιδιού ξεκινάμε με τρεις κάρτες στο χέρι, παίρνοντας άλλη μία στην αρχή κάθε γύρου. Ο πρώτος γύρος ξεκινάει με ένα mana crystal για κάθε παίκτη, που αποτελεί και το αντίτιμο που απαιτείται ώστε να φέρουμε τις κάρτες μας στο παιχνίδι. Με την εξέλιξη των γύρων προστίθενται διαδοχικά και άλλα mana crystals, έτσι ώστε, π.χ., στην αρχή του τρίτου γύρου κάθε παίκτης έχει τρία mana crystals, φτάνοντας τελικά στο μέγιστο των δέκα.

Η αξία κάθε κάρτας διαφέρει, συνήθως ανάλογα με τη δυναμική της, με κάρτες που μπορεί να κοστίζουν μηδενικά mana crystals, αλλά και άλλες που μπορεί να απαιτούν διψήφιο αριθμό. Χρησιμοποιώντας τις κάρτες ο τελικός στόχος που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ο μηδενισμός της ενέργειας του αντίπαλου ήρωα. Αυτό το καταφέρνουμε είτε χρησιμοποιώντας μαγείες και απευθείας χτυπήματα από τον ήρωά μας, είτε κατεβάζοντας στο “τραπέζι” minions. Κάθε minion διακρίνεται από τους πόντους ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει, τους πόντους αντοχής του, αλλά και από τις ειδικές ιδιότητες που ενδέχεται να έχει, όπως παραπάνω δύναμη για κάθε άλλο minion που υπάρχει ήδη στο “τραπέζι”.

Hearthstone image 03

Αν και ως εδώ το gameplay δείχνει απλοϊκό, μη γελιέστε, το ζουμί της ιστορίας υπάρχει στις ειδικές ιδιότητες που μπορεί να έχει κάθε κάρτα. Το εύρος και ο πιθανός συνδυασμός των ιδιοτήτων είναι τεράστιος, δημιουργώντας την ευκαιρία για πολλές αναπάντεχες τακτικές και “γυρίσματα” μαχών, που μπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι είναι ήδη χαμένες. Ακόμα και ένα πανίσχυρο εχθρικό minion μπορεί να εξαλειφθεί πανεύκολα, έχοντας στο χέρι μας μία κάρτα που μπορεί να το μετατρέψει σε πρόβατο, με το ποικιλόμορφο και γεμάτο εκπλήξεις deck για κάθε περίσταση να είναι –φυσικά- το καλύτερο όπλο για οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αναμφίβολα συμβάλλει και η τύχη στη διεξαγωγή της κάθε μάχης, καθώς σε κρίσιμα σημεία η επόμενη κάρτα που θα έρθει στο χέρι μας μπορεί να είναι κομβικής σημασίας για τη νίκη ή την ήττα, αλλά σε γενικές γραμμές ένας πεπειραμένος παίκτης είναι σχεδόν αδύνατο να χάσει από έναν άπειρο παίκτη, όση τύχη και αν μπει στην εξίσωση. Προκειμένου να κατανοήσετε τις λειτουργίες του Hearthstone, τα πρώτα σας βήματα θα γίνουν με αντιπάλους που ελέγχονται από την A.I., μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις βασικές λειτουργίες και ιδιότητες των καρτών. Το ζουμί όμως του τίτλου και ο “εθισμός” που προκύπτει, πετυχαίνεται στις online αναμετρήσεις. Μέσω των casual και ranked modes, δύναται να βρείτε αντίπαλο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ενώ μάλλον δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι οι μάχες με την A.I. δε συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με την πολυπλοκότητα που παρουσιάζουν οι συγκρούσεις με πραγματικούς αντιπάλους.

Hearthstone image 04

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε τη λειτουργία του F2P μοντέλου. Αρχικά να πούμε ότι συνολικά υπάρχουν 382 ξεχωριστές κάρτες, χωριζόμενες σε free, common, rare, epic και legendary. Οι δωρεάν κάρτες είναι περίπου 60 και ήδη είναι αρκετές, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, για πειραματισμό σε διάφορες τακτικές. Προκειμένου να ξεκλειδώσετε άλλες κάρτες, θα χρειαστεί να ξοδέψετε το αντίτιμο των 100 gold για να αγοράσετε ένα booster pack που περιέχει πέντε κάρτες, όλες εκ των οποίων είναι εγγυημένα μεγαλύτερης βαθμίδας από free, ενώ μία εξ αυτών είναι τουλάχιστον rare.

Για να έχετε μία ιδέα σχετικά με τη δυσκολία αποταμίευσης gold, ανά τρεις νίκες -σε casual ή ranked mode- κερδίζουμε 10 gold, ενώ κάθε μέρα λαμβάνουμε ένα quest που μπορεί να αποφέρει από 40 μέχρι 100 gold. Επιπλέον, τα gold γίνεται να τα χρησιμοποιήσουμε για την είσοδό μας στη λεγόμενη Αρένα, ένα ιδιαίτερο mode που καταφέρνει να προσφέρει έντονες στιγμές. Σε αυτό το mode φτιάχνουμε από το μηδέν το deck μας, διαλέγοντας αρχικά τον ήρωά μας ανάμεσα από δύο random επιλογές, ενώ εν συνεχεία μας παρουσιάζονται, εναλλάξ, τρεις τυχαίες κάρτες από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε μία κάθε φορά. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να έχουμε συνολικά τριάντα.

Hearthstone image 05

Η ιδιαιτερότητα του mode αφορά στις κάρτες που μας εμφανίζονται καθώς αυτές προέρχονται από όλο το εύρος των 382 καρτών, αποκτώντας ουσιαστικά τη δυνατότητα να προσθέσουμε στο deck μας ακόμα και legendary κάρτες (αν το επιθυμεί η τύχη μας). Η ένταση στην Αρένα προέρχεται αφενός από το γεγονός ότι πρέπει να καταβάλλουμε 150 gold ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση και αφετέρου από την έξοδό μας από αυτό σε περίπτωση που ηττηθούμε τρεις φορές, χάνοντας εντελώς το deck που φτιάξαμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανταμειβόμαστε με ένα booster pack το λιγότερο ακόμα και εάν δεν σημειώσουμε καμία νίκη.

Κάπου εδώ μπαίνει στην δράση το F2P μοντέλο. Εάν νοιώσετε την έλλειψη των gold να είναι ισχυρή, υπάρχει η επιλογή να ξοδέψετε 2,69 ευρώ για δύο booster packs, 8,99 ευρώ για εφτά και το μάξιμουμ των 44,99 ευρώ για σαράντα booster packs. Επιπροσθέτως, η είσοδος στην αρένα κοστίζει 2 ευρώ. Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο “σπορ” γίνεται ξαφνικά πανάκριβο, ενώ ακόμα και αν ξοδέψετε λεφτά, οι ανταμοιβές μπορεί να μην είναι πάντα αυτές που περιμένετε, δεδομένης της random φύσης των booster packs. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να υπενθυμίσει ότι στα παραδοσιακά card games οι τιμές δεν είναι καλύτερες, αλλά η αλήθεια είναι πως η αξία της συλλογής των πραγματικών-υλικών καρτών δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των ψηφιακών (για να μην σχολιάσουμε την ευχάριστη διαδικασία της ανταλλαγής καρτών με άλλους παίκτες).

ss1-full

Τουλάχιστον οι κάρτες που δίνονται εξ αρχής, όπως προείπαμε, επαρκούν για να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι, ενώ η Αρένα εξισώνει τον ανταγωνισμό καθώς όλοι οι παίκτες, ανεξαρτήτως των χρημάτων που μπορεί να έχουν δαπανήσει, έχουν ίσες πιθανότητες για τις κάρτες θα τους τύχουν. Γενικά λοιπόν, με λίγη υπομονή μπορείτε να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι δίχως να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Κάπου εδώ επανερχόμαστε στο αντιφατικό του πράγματος που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου.

Σαν F2P λειτουργεί ιδανικά, προσφέροντας πολλές ώρες διασκέδασης και υγιείς δόσεις ανταγωνισμού. Από την άλλη μεριά όμως (όσον αφορά τον γράφοντα τουλάχιστον), θα ήταν προτιμότερο να δίναμε εξ αρχής το αντίτιμο αγοράς ενός πλήρους τίτλου και έπειτα οι ανταμοιβές σε gold να ήταν περισσότερο γενναιόδωρες και καλύτερα ενσωματωμένες στο ανταγωνιστικό παιχνίδι.Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουμε booster packs χάρη στις ικανότητες μας στο παιχνίδι και όχι στην ικανότητα του πορτοφολιού μας, πετυχαίνοντας πιο φυσική εξέλιξη χωρίς την ύπαρξη των “άχαρων” microtransactions, σε ένα –κατά τα άλλα- εξαιρετικό παιχνίδι.

Μη σας αποθαρρύνει βέβαια αυτή η αρνητική νότα του F2P. Αν νοιώθετε ότι έχετε εγκράτεια ώστε να μην μπείτε στη διαδικασία μανιώδους αγοράς των booster packs, τότε υπάρχει η πιθανότητα να αποκομίσετε μία πολύ θετική εμπειρία από ένα στρατηγικό παιχνίδι με πλήθος από τακτικές μέσα σε μία ανταγωνιστική αλλά –ταυτόχρονα- φιλική κοινότητα. Εάν πάλι αντιληφθείτε ότι τα card games δεν είναι του στυλ σας δεν έχετε χάσει τίποτα, F2P είναι αυτό.

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

  • Φαινομενικά απλό gameplay που όμως έχει πολύ βάθος.
  • Η ένταση και εξίσωση των παικτών που φέρνει η Αρένα.
  • Ένα σωστά υλοποιημένο F2P...

Αρνητικά

  • ...αλλά και πάλι θα προτιμούσαμε έναν παραδοσιακά κοστολογημένο τίτλο.
  • Πιθανότητα εθισμού και αυτός ο κίνδυνος του “ένα ματς ακόμα και το κλείνω…”.

Βαθμολογία

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από πολύ νωρίς χάρη στο Atari 2600. Έκτοτε, το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στο console gaming και ιδίως στα FPS, action-adventure και οτιδήποτε έχει την indie “ταμπέλα”. Ο κινηματογράφος έρχεται στην πολύ κοντινή δεύτερη θέση στα χόμπι του, παρακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος ταινιών από την αξεπέραστη εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα blockbusters του "ψηφιακού" Hollywood.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

WWE 2K Battlegrounds - Review
Say your prayers, take your vitamins and pay your microtransactions...
Story trailer για το Assassin's Creed Valhalla
Μια νέα ματιά στην ιστορία του/ της Eivor.
Ημερομηνία διάθεσης του Torchlight III
Για κονσόλες τρέχουσας γενιάς και PC.
Πλησιάζουμε στο επίσημο "πάντρεμα"των EA Play και Game Pass Ultimate
Στις 10/11, μαζί με τη διάθεση του Xbox Series X/S.
Σημαντικό ορόσημο για το Tekken 7
Υψηλές πωλήσεις και επιστροφή της Kunimitsu.
Serious Sam 4 - Review
Όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν αυτό που παίζεις είναι sequel ή remake...
Ορίστηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας για το Yakuza: Like a Dragon
Για συστήματα τρέχουσας και νέας γενιάς, με δωρεάν "αναβάθμιση".
Και στο Xbox Series X/S το Samurai Shodown
Με κυκλοφορία μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
Gameplay από το Transformers: Battlegrounds
Ένα "XCOM" στο σύμπαν των Transformers.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (16)

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι πολύ ωραίο και ευχάριστο παιχνίδι! Για free κιόλας νομίζω είναι εξαιρετικό! Και φαίνεται ότι η Blizzard θα το στηρίξει , περιμένουμε πως και πως το adventure mode του καλοκαιριού , the curse of Naxxramas!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίος και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο οι επισημάνσεις σου περί f2p μοντέλου. Για μια παρέα γνωστών που παίζει ή επαιζε World of Warcraft, το παιχνίδι είναι spot-on μιας και γίνεται αρκετά εθιστικό/πολυδάπανο σε χρόνο και προσφέρει ωραίες κόντρες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είχα ακούσει ότι θα βγει σε ios και android. Ισχύει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Για iPad έχει βγει. Πρόκειται να κυκλοφορήσει και για iPhone και Android κάποια στιγμή αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει ημερομηνία. Απ' ότι έχουν πει πάντως μέσα στο 2014

This comment was minimized by the moderator on the site

Την φραση ''...αλλά και πάλι θα προτιμούσαμε έναν παραδοσιακά κοστολογημένο τίτλο.'' Δηλαδη σας χαλαει που ειναι free?

This comment was minimized by the moderator on the site

@euris131: Δεν τους χαλάει που είναι δωρεάν, αλλά το ότι είναι f2p. Έχει διαφορά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι όντως πολύ καλό παιχνίδι. Το μόνο που παίζω βασικά μιας και έχω παρατήσει τις κονσόλες. Έχω ξεκλειδώσει πάνω από τις μισές κάρτες μέχρι τώρα και με τρώει να ρίξω λεφτά μερικές φορές αλλά πάντα κρατιέμαι..

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος φαν των card games (μάζευα κάρτες yu-gi-oh παλιά αλλά μέχρι εκεί), το hearthstone όμως με έχει κρατήσει κάμποσο καιρό τώρα μιας και είναι σχετικά εύκολο να μάθεις τους βασικούς μηχανισμούς.
Για νέους παίχτες προτείνω να ξοδεύουν τον χρυσό τους μόνο για να μπουν στην Αρένα, όχι για packs με κάρτες.

This comment was minimized by the moderator on the site

@Hobbes μα δεν στεκει αυτο που λες! Πως γινεται να πληρωνεις ενα F2P? Τα F2P ειναι παντα δωρεαν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παίζω εδώ και δύο μήνες και δεν λέω να σταματήσω !!!
Δεν έχει και το καλύτερο F2P γιατί οι πραγματικά καλοί παίκτες μπορούν να μαζέψουν όλες τις κάρτες χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και έτσι δεν υπάρχει κίνητρο για να δώσουν λεφτά στο παιγνίδι όπως έχουν π.χ. στο LoL με τα διαφορετικά skins.
Κατά τ'άλλα πολύ game και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

@euris131: υπάρχουν τρια βασικά μοντέλα free to play

1.τα shareware που ειναι στην ουσία τα demos/μικρότερες εκδόσεις του τελικού προιόντος
2.τα freeware που ειναι 100% ολόκληρα παιχνίδια δωρεάν, που δεν ζητούν έξτρα χρηματα για να ξεκλειδώσεις άλλα τμήματα του τίτλου.
3.τα freemium, αυτά που σου δίνουν μεγάλο κομμάτι του τίτλου αλλά έχουν μέσα microtransactions για να ξεκλειδώσεις τα πιο...

@euris131: υπάρχουν τρια βασικά μοντέλα free to play

1.τα shareware που ειναι στην ουσία τα demos/μικρότερες εκδόσεις του τελικού προιόντος
2.τα freeware που ειναι 100% ολόκληρα παιχνίδια δωρεάν, που δεν ζητούν έξτρα χρηματα για να ξεκλειδώσεις άλλα τμήματα του τίτλου.
3.τα freemium, αυτά που σου δίνουν μεγάλο κομμάτι του τίτλου αλλά έχουν μέσα microtransactions για να ξεκλειδώσεις τα πιο δυνατά/καλά τμήματά του, για να γίνεις ανταγωνιστικός κλπ κλπ.

Αυτό εδώ, ειναι F2P, freemium. Κοινώς, αν πορωθείς με το παιχνίδι κ θέλεις να σταθείς απέναντι στον ανταγωνισμό, θέλει να τα σκάσεις σε σταδιακές επεκτάσεις.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω παλι ως γνησιος κονσολας δεν ειχα παιξει ποτε μου μεχρι τωρα κανενα f2p ουτε mmo,και με το συγκεκριμενο εχω φαει τρελο κολλημα εδω και 2,5 μηνες σε σημειο να εχω σχεδον παρατησει το ps3, ποσο μαλλον αυτον τον καιρο που επαιζα dark souls.To παιχνιδι τα σπαει, μην φοβαστε να ασχοληθειτε μαζι του, δεν χρειαζεται να δωσετε φραγκο, οπως εχω κανει και γω αλλωστε, θα ειστε και μια χαρα...

Εγω παλι ως γνησιος κονσολας δεν ειχα παιξει ποτε μου μεχρι τωρα κανενα f2p ουτε mmo,και με το συγκεκριμενο εχω φαει τρελο κολλημα εδω και 2,5 μηνες σε σημειο να εχω σχεδον παρατησει το ps3, ποσο μαλλον αυτον τον καιρο που επαιζα dark souls.To παιχνιδι τα σπαει, μην φοβαστε να ασχοληθειτε μαζι του, δεν χρειαζεται να δωσετε φραγκο, οπως εχω κανει και γω αλλωστε, θα ειστε και μια χαρα ανταγωνιστικοι με το που το μαθετε λιγο καλυτερα.Leerooooooooooyyyy Jeeeenkinsssss.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις δωρεάν και μάλιστα το να πληρώσεις δεν σημαίνει πως θα σε βοηθήσει σημαντικά ούτε θα σου δώσει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα,λόγω του τυχαίου των packs αλλά και του ότι οι καλές κάρτες από μόνες τους δεν σου εξασφαλίζουν τίποτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το παιχνίδι είναι δωρεάν, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις ούτε ευρώ καθώς όσα booster packs δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα βρεις κάποιες συγκεκριμένες κάρτες που επιθυμείς. Θα ήταν χαζό κατά τη γνώμη μου η Blizzard να το έβγαζε σαν full game και να σου έδινε όλες τις κάρτες από την αρχή γιατί μετά δεν θα είχε και νόημα η συλλογή καρτών.
Δηλαδή η Hasbro πουλάει πουθενά όλες τις...

Το παιχνίδι είναι δωρεάν, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις ούτε ευρώ καθώς όσα booster packs δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα βρεις κάποιες συγκεκριμένες κάρτες που επιθυμείς. Θα ήταν χαζό κατά τη γνώμη μου η Blizzard να το έβγαζε σαν full game και να σου έδινε όλες τις κάρτες από την αρχή γιατί μετά δεν θα είχε και νόημα η συλλογή καρτών.
Δηλαδή η Hasbro πουλάει πουθενά όλες τις κάρτες του MtG? Αν υπήρχε πακέτο με όλες τις κάρτες θα είχε χαθεί πάνω από το 50% της μαγείας του παιχνιδιού.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις τελείωσα και το grinding των basic decks:p

There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων