Ακόμα ένα... διεκπαιρεωτικό platformer για το 3DS.

O πολυαγαπημένος και συμπαθής "φουσκωτός" ήρωας της Nintendo, Kirby, επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα νέο platform παιχνίδι για το 3DS, ονόματι Kirby: Triple Deluxe. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί την δέκατη τρίτη (και τυχερή;) προσθήκη στo franchise του χαριτωμένου αυτού χαρακτήρα. Ο τίτλος ξεκινάει όταν ένα ήρεμο βράδυ, ένα γιγαντιαίο φυτό ανεβάζει στα ουράνια μεγάλες εκτάσεις της Dream Land, ανάμεσά τους και το σπίτι του Kirby καθώς και το βασιλικό κάστρο. Όταν ο ήρωάς μας ξυπνάει και βλέπει τι έχει συμβεί, ξεκινάει μία νέα περιπέτεια για να σώσει τον βασιλιά από τους απαγωγείς του και να επαναφέρει την τάξη στην αγαπημένη του χώρα των Ονείρων.

Το Kirby Triple Deluxe είναι σχεδιασμένο ως "2.5D", καθώς πέρα από την κανονική πορεία που ακολουθούμε στον οριζόντιο άξονα, υπάρχει στο βάθος άλλη μία παράλληλη πορεία. Και αυτό γίνεται προφανώς για την καλύτερη εκμετάλλευση του 3D εφέ της κονσόλας, αφού θα χρειαστεί πολλές φορές να μεταβούμε από το εμπρόσθιο τμήμα της οθόνης στο πίσω. Επίσης, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα αντιμετωπίσουμε εχθρούς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μας σκοτώσουν από την απέναντι πλευρά, είτε ρίχνοντας με κανόνια, είτε πηδώντας από την μία πλευρά στην άλλη. Αυτή η μετάβαση των εχθρών κρίνεται άκρως θετική για το gameplay με σκοπό την αντιμετώπιση μίας πιθανής "ανίας".

Kirby-Triple-Deluxe-insert1

Ο Kirby, τώρα, ως γνωστόν αντιμετωπίζει τους γρίφους και τους εχθρούς χρησιμοποιώντας τη δυνατότητά του να ρουφάει αντιπάλους και αντικείμενα. Όταν ρουφήξει αντιπάλους έχει τη δυνατότητα να πάρει τις ιδιότητες και τις επιθέσεις του εκάστοτε αντιπάλου, δημιουργώντας έτσι μεγάλο ενδιαφέρον στο gameplay, καθώς αυτό εναλλάσσεται συνεχώς χάρη στη μεγάλη ποικιλία του οπλισμού. Υπάρχει όμως και ένα μαγικό φρούτο, το οποίο όταν το καταπιεί ο Kirby γίνεται πραγματικός τυφώνας, καθώς μπορεί να ρουφήξει οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του, από εχθρούς μέχρι και δέντρα και βράχους. Αυτό το φρούτο το βρίσκουμε σε τυχαία σημεία των πιστών, προκειμένου να "αναθαρρήσουμε" λίγο και να μη βαρεθούμε τα (σχετικά) επαναλαμβανόμενα στοιχεία του gameplay. Και ποιά είναι αυτά;

Ο σκοπός του Kirby είναι σε κάθε κόσμο να μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό αστεριών, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το τελικό αφεντικό και να περάσει στους επόμενους κόσμους. Στις πίστες αυτές, λοιπόν, λίγα πράγματα θα συμβούν που θα μας εντυπωσιάσουν. Ο Kirby πολεμάει μερικούς εχθρούς, λύνει παιδικής δυσκολίας γρίφους και πολεμάει μερικά mini bosses σε τυχαίες πίστες. Δυστυχώς, η πρόκληση των μαχών είναι απούσα, καθώς όχι μόνο τα αφεντικά έχουν 3-4 συγκεκριμένες κινήσεις που μαθαίνονται εύκολα, αλλά και ο Kirby πριν από κάθε τέτοια μάχη εφοδιάζεται με "ζωή" και έχει την επιλογή 2,3 όπλων που θα κάνουν τη ζωή του παίκτη πολύ εύκολη.

Kirby-Triple-Deluxe-insert2

Στον αντίποδα, οι πίστες χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία και δεν επαναλαμβάνονται σχεδόν ποτέ. Ακόμα και οι πίστες των ίδιων κόσμων έχουν πολλά στοιχεία που τις διαφοροποιούν μεταξύ τους και κάνουν την ενασχόλησή μας με το παιχνίδι ευχάριστη. Τα γραφικά του κόσμου στο Triple Deluxe είναι πολύ όμορφα και ξεχωρίζουν για τα  έντονα και ζωηρά χρώματα, ενώ η χρήση του τρισδιάστατου εφέ προσδίδει μια ιδιαίτερη "πινελιά", μιας και εκμεταλλεύεται πλήρως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο πίσω μέρος της οθόνης.

Δυστυχώς, το Kirby Triple Deluxe δεν έχει μεγάλη διάρκεια καθώς μπορεί να τερματιστεί σε περίπου 6 με 7 ώρες (αναλόγως το πόσο πολύ ψάχνει κάποιος τις πίστες). Για αυτό το λόγο η HAL Lobarotary προσέθεσε εντός του τίτλου της και δύο mini games. Το ένα εξ αυτών, που θυμίζει Super Smash Bros, μας φέρνει αντιμέτωπους με άλλους Kirby χαρακτήρες, ο καθένας με τη δική του σούπερ δύναμη, και παλεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως σε διάφορες πίστες. Επιπροσθέτως διατίθεται και multiplayer mode, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το δοκιμάσουμε, καθώς στάθηκε αδύνατον να βρούμε "ανταπόκριση" από άλλους χρήστες. Στο άλλο mini game χειριζόμαστε το βασιλιά, ο οποίος πηδάει σε ντραμς και μαζεύει νομίσματα από τον ουρανό. Πρόκειται για ένα mini game που δύσκολα θα σας απασχολήσει για περισσότερα από 3 με 4 λεπτά.

ante01

Γενικότερα, το Kirby: Triple Deluxe αυτό που θέλει να κάνει, το κάνει καλά. Είναι ένα διασκεδαστικό platformer, που θα χαρίσει μερικές ώρες διασκέδασης, αλλά το βέβαιο είναι ότι του λείπει το κάτι παραπάνω που θα έκανε τη διαφορά. Η πολύ μικρή πρόκληση και η ευκολία των εχθρών και των γρίφων, σίγουρα θα αποθαρρύνει πολλούς, και προσωπικά μας κούρασε σε σημεία, καθώς το ενδιαφέρον μας μειωνόταν κατακόρυφα. Το Triple Deluxe προτείνεται κυρώς σε παίκτες μικρής ηλικίας για τους ανωτέρω λόγους, ενώ οι πιο μεγάλοι ας το σκεφτούν λίγο παραπάνω πριν προβούν στην αγορά του.

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Ο πιο συμπαθής "φούσκας" της βιομηχανίας, προσφέρει άφθονο γέλιο.
  • Ποικιλία όπλων και πιστών.
  • Όμορφα και ζωντανά χρώματα.
  • Εντυπωσιακή χρήση του 3D.

Αρνητικά

  • Μικρή διάρκεια.
  • Πρόκληση που απευθύνεται σε μικρό ηλικιακό κοινό.

Βαθμολογία

Κατάγομαι από τα όμορφα Χανιά, είμαι απόφοιτος λογιστικής και ένα από τα αγαπημένα μου hobbies είναι τα βιντεοπαιχνίδια με τα οποία γαλουχήθηκα από μικρή ηλικία με τα κλασσικά Tetris, Μariο, Contra, συνέχισα με τα αγαπημένα Tomb Raider και Resident Evil και μέχρι και σήμερα συνεχίζω να μαγεύομαι από αυτά. Μεγάλη μου λατρεία επίσης αποτελεί ο κόσμος του Tolkien και ασχολούμαι πολύ και με τον κόσμο των αθλημάτων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ κυρίως)!

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τέλος εποχής για το Nintendo 3DS
Συμπληρώνοντας περισσότερο από εννιά χρόνια στην αγορά.
Νέες πληροφορίες για το Pokemon Home
Απλές και premium λειτουργίες, επικοινωνία με Pokemon Bank και GO.
Τιμητική διάκριση για τον Shigeru Miyamoto
King of Nintendo, First of His Name κ.λπ.
Αλλαγή προτεραιοτήτων για την Game Freak
Προσπάθεια προώθησης των νέων ΙΡ της εταιρείας.
Kirby's Extra Epic Yarn
Μαζεύοντας τις κλωστές που ολοκληρώνουν μια ιστορική πορεία.
Yo-Kai Watch 3
Yokai με άρωμα Αμερικής.
Luigi's Mansion
Τρισδιάστατη, νοσταλγική επιστροφή.
Το Nintendo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το GameCube
Δείτε ποιοι είναι οι πιο πετυχημένοι τίτλοι της κονσόλας.
Το μέλλον της σειράς Dragon Quest
Η αποδοχή της σειράς στη Δύση και σκέψεις για επόμενα παιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (17)

This comment was minimized by the moderator on the site

για εμενα παιδια ειναι του 9 με 9,5 γιατι ηταν ενα παιχνιδι που οσο επαιξα το ευχαριστηθηκα απιστευτα...
ισως μικρο αλλα εχει αρκετα extra...
ευκολο επισηςς αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο κακο γιατι ειναι πανεμορφο παιχνιδι

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει μπει εδώ και καιρό στην wishlist μου και είναι από τα παιχνίδια που ξέρεις τι περιμένεις

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ για την μικρή διάρκεια, αλλά αν είναι να πέφτει η βαθμολογία τόσο πολύ λόγο "Πρόκλησης που απευθύνεται σε μικρό ηλικιακό κοινό" το walking dead θα έπρεπε να έχει 0 όχι 8.5.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι εντελώς αλλο είδος και ναι στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει ρολο. π.χ. αλλο να μιλας για ιστορία σε ενα rpg και αλλο σε ενα fighting game. Με τη λογική της δυσκοίλιας τότε ολες οι ταινίες ειναι μάπα αφου το μονο που χρειάζεται να κάνεις ειναι να κάτσεις στην καρέκλα 2 ώρες για να τελειώσει... Στο είδος του walking dead η δυσκολία δεν ειναι κριτήριο στα platform ειναι όπως ειναι και σε...

Είναι εντελώς αλλο είδος και ναι στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει ρολο. π.χ. αλλο να μιλας για ιστορία σε ενα rpg και αλλο σε ενα fighting game. Με τη λογική της δυσκοίλιας τότε ολες οι ταινίες ειναι μάπα αφου το μονο που χρειάζεται να κάνεις ειναι να κάτσεις στην καρέκλα 2 ώρες για να τελειώσει... Στο είδος του walking dead η δυσκολία δεν ειναι κριτήριο στα platform ειναι όπως ειναι και σε ενα action τιτλο. Τώρα για το εαν θα έπρεπε να ειναι τοσο χαμάλη η βαθμολογία για την δυσκολία ειναι αλλο θέμα. Αλλο ειναι εύκολο οπου απευθύνεται σε πιο άπειρους παιχτες η σε ατομα που θελουν κατι πιο χαλαρό και αλλο δεν κάνω τίποτα ουσιαστικό οπως πχ στο disney universe οπου δεν κάνεις απολύτως τίποτα και ουσιαστικά ειναι κοροϊδία. Το παιχνίδι δεν το εχω παίξει και δεν μπορώ να φέρω προσωπική άποψη για το εαν είναι όντως χαμάλη η οχι η βαθμολογία, η αλήθεια ειναι οτι και εμένα χαμηλή μου φαίνεται και το παιχνίδι φαίνεται να είναι του 7.5-8 αλλα μπορεί να το παίξω και να θεωρήσω οτι αξίζει για 6. Θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα την μικρή διάρκεια.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε μου καταλαβαίνω το παράδειγμα σου με τις ταινίες, αλλά μόνο αν κρίνω το TWD σαν ταινία, μας το πλασάραν όμως σαν Action/Adventure, κατηγορίες που η δυσκολία παίζει καθοριστικό ρόλο. Το gameplay είναι κομμάτι των games και όχι κομμάτι των ταινιών και όταν λείπει είναι αρνητικό (για μένα τουλάχιστον), πιο τίμιο για μένα θα ήταν να λέγαν ότι είναι μία διαδραστική ταινία παρά ένα παιχνίδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τα δεδομένα των platform φαίνεται να εχει πιο φρέσκες ιδέες απο τα assassin's creed, gta, FPS, racers και πάνω απο ολα απο τα ποδοσφαιρακια οπου κυκλοφορούν κάνα 3-4 τον χρόνο. Η μικρή διάρκεια συμφωνώ ειναι τεράστιο αρνητικό, αν είναι ετσι όπως τα λες καλύτερα να πρόσθεταν κανα 1-3 ώρες ακόμα παρά να φτιάχνουν mini games.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσο παραμένει ο ίδιος πρόεδρος, τόσο θα συνεχίσουν να βγαίνουν 4-5 Kirby το χρόνο, άσχετα με το αν είναι καλά, κακά, πουλάνε, δεν πουλάνε, είναι για παιδιά, είναι για μεγάλους κτλ, κτλ, κτλ.

This comment was minimized by the moderator on the site

"Η δύναμη του ροζ". Ωραίο φαίνεται πάντως...

This comment was minimized by the moderator on the site

@Anoroah νομίζω ότι εγώ και ο Γιώργος απαντήσαμε το πως μπορεί να αντισταθμιστεί το "εύκολο παιχνίδι", από αυτά που σου προσφέρει από συναισθηματικής πλευράς, γραφής, σεναρίου και διασκέδασης.

Ο καθένας με τις απόψεις του.;)

This comment was minimized by the moderator on the site

στα μισα reviews που γινονται γενικοτερα απο σελιδες που παιρνουν αοπ 8.5 και πανω παντα θα βρισκετε κατι τετοια ως αρνητικα , εμενα δε με χαλανε αυτου του ειδους πανω απ'ολα γιατι ειναι αποψη του συντακτη και οχι απολυτα δικη μου η γενικη και φυσικα γιατι δεν εχει να κανει με το παιχνιδι αμεσα(οσον αφορα τα bugs κλπ κλπ καταστασεις που επηρεαζουν το παιχνιδι μας οσο και αν αυτο κρατα) ....

στα μισα reviews που γινονται γενικοτερα απο σελιδες που παιρνουν αοπ 8.5 και πανω παντα θα βρισκετε κατι τετοια ως αρνητικα , εμενα δε με χαλανε αυτου του ειδους πανω απ'ολα γιατι ειναι αποψη του συντακτη και οχι απολυτα δικη μου η γενικη και φυσικα γιατι δεν εχει να κανει με το παιχνιδι αμεσα(οσον αφορα τα bugs κλπ κλπ καταστασεις που επηρεαζουν το παιχνιδι μας οσο και αν αυτο κρατα) . Αλλωστε οπως εχουν πει κι αλλοι καλο ειναι να μην παινευουμε με 9.5 & 10ρια τα παιχνιδια και ας βρουμε κατι αρνητικο να χαμε να λεγαμε για να υπαρχει περιθωριο βελτιωσης απο μερους τους(λεμε τωρα)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

To The Walking Dead μου πήρε 15 ώρες στο πρώτο playthrough κι άλλες τόσες στο δεύτερο.Συνολικό κόστος 8 ευρώ.Το Kirby ζητάει 45 ευρώ για 8 ώρες.Όπως βλέπετε μπορεί ο καθένας μας να κρίνει ότι θέλει με όποιο τρόπο θέλει,αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι έχει δίκιο ή άδικο.
Ο συντάκτης έγραψε ένα κείμενο,δεν έβαλε εξρά τον βαθμό.Διαβάστε το και αν σας κάνει,μη σας νοιάζει τι βαθμό πήρε.Οι πωλήσεις...

To The Walking Dead μου πήρε 15 ώρες στο πρώτο playthrough κι άλλες τόσες στο δεύτερο.Συνολικό κόστος 8 ευρώ.Το Kirby ζητάει 45 ευρώ για 8 ώρες.Όπως βλέπετε μπορεί ο καθένας μας να κρίνει ότι θέλει με όποιο τρόπο θέλει,αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι έχει δίκιο ή άδικο.
Ο συντάκτης έγραψε ένα κείμενο,δεν έβαλε εξρά τον βαθμό.Διαβάστε το και αν σας κάνει,μη σας νοιάζει τι βαθμό πήρε.Οι πωλήσεις του δε θα επηρεάσουν τα οικονομικά σας εκτός κι αν έχετε μετοχές οπότε πάω πάσο.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Κανονικά το Heavy Rain, δεν θα έπρεπε να θεωρείται καν Videogame, αλλα Interactive Movie. Σαν videogame Παίρνει ΜΗΔΕΝ κανονικά και σαν Interactive Movie 10. ααα kai to Mario 3d είναι μικρό και εύκολο? μάλλον κάποιοι βιαστήκανε κ το κλείσανε στα πρώτα Credits.. είναι το μοναδικό παιχνίδι που παίζω ακόμα μετά απο 7 μήνες. Απλα κάποια παιχνίδια απευθύνονται και σε παιδιά, Get Used to It, δεν...

Κανονικά το Heavy Rain, δεν θα έπρεπε να θεωρείται καν Videogame, αλλα Interactive Movie. Σαν videogame Παίρνει ΜΗΔΕΝ κανονικά και σαν Interactive Movie 10. ααα kai to Mario 3d είναι μικρό και εύκολο? μάλλον κάποιοι βιαστήκανε κ το κλείσανε στα πρώτα Credits.. είναι το μοναδικό παιχνίδι που παίζω ακόμα μετά απο 7 μήνες. Απλα κάποια παιχνίδια απευθύνονται και σε παιδιά, Get Used to It, δεν είναι κακό. Αν μιλάμε για το καλύτερο Sidescroler Kirby ή Mario όλων των εποχών, ποιος είναι αυτος που θα το κρίνει άσχημα λόγω ανακύκλωσης ιδέας.?

Διάβασε περισσότερα
There are no comments posted here yet