Από τo Atari του 1976 στο 3DS του 2014

To Siesta Fiesta αποτελεί έναν μακρινό απόγονο του Breakout, που πρωτοκυκλοφόρησε σε arcade και στη συνέχεια στις κονσόλες της Atari πολλές δεκαετίες πριν. Η τετραμελής βρετανική ομάδα Mojo Bones προσπαθεί με το Siesta Fiesta να περάσει από τις iOS συσκευές στη φορητή κονσόλα της Nintendo με μια δοκιμασμένη συνταγή από τα παλιά, και τα καταφέρνει μια χαρά, προσθέτοντας αρκετά δικά της στοιχεία, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια δροσιστική πρόταση, κατάλληλη για τις διακοπές του Αυγούστου.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αγαπούν την απογευματινή ξεκούραση μετά το μεσημεριανό φαγητό. Κάποιοι βεβαία ξεχνούν να ξυπνήσουν, όπως ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού της Mojo Bones, που ακούει στο όνομα Siesta Moonquiff. Μια νύχτα, καθώς κοιμάται αμέριμνος, τον παρασέρνουν τα κύματα -φυσικά, μαζί με το κρεβάτι του. Έτσι λοιπόν καταλήγει στο FiestaVille, ένα νησί όπου κατοικούν τα χαρούμενα και χρωματιστά Fiestas. Οι αυτόχθονες αναλαμβάνουν να τον ξεναγήσουν, τι κρίμα όμως που ο Siesta δεν θα ξυπνήσει ποτέ.

siesta-fiesta-review-01

Ο παίκτης καλείται να αναλάβει το ρόλο ενός χαρακτήρα που μάλλον πότε δεν είχε την ευκαιρία να χειριστεί σε βιντεοπαιχνίδι στο παρελθόν. Σκοπός στο Siesta Fiesta είναι να κουνάτε το κρεβάτι του Siesta, ώστε αυτός να χοροπηδάει πάνω του και να μην πέσει στο έδαφος. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχουν τουβλάκια που η μπάλα, δηλαδή ο Siesta, πρέπει να χτυπήσει, ώστε να συλλέξετε πόντους.

Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν τρία διαθέσιμα μετάλλια, ανάλογα με τους πόσους πόντους θα συγκεντρώσετε. Σε περίπτωση που ο Siesta πέσει στο έδαφος, υπάρχουν πέντε διαθέσιμα Fiestas για να τον επαναφέρουν στο λατρεμένο του κρεβάτι. Ο χαρακτήρας του παιχνιδιού -βάσει των παραπάνω- είναι casual, αλλά μόνο για το χάλκινο μετάλλιο, γιατί είναι γεγονός πως το Siesta Fiesta απαιτεί εγρήγορση και δεξιοτεχνία για το κάτι παραπάνω.

siesta-fiesta-review-02

Όπως πολλοί απόγονοι του Breakout, έτσι και εδώ υπάρχουν τουβλάκια που απαιτούν περισσότερα χτυπήματα για να διαλυθούν, ενώ τα power ups δηλώνουν δυναμικό παρόν, με προσωπικό αγαπημένο του υπογράφοντος το Ice time, το οποίο μετατρέπει την πίστα σε... παγοδρόμιο για λίγα δευτερόλεπτα. Όλα τα προαναφερθέντα, όμως, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο στο είδος. Για να ξεφύγουν, λοιπόν, από την πεπατημένη, οι developers έκαναν μια σειρά από συνειδητές επιλογές στο gameplay, οι οποίες μπορούμε να πούμε ότι τους δικαίωσαν.

Αρχικά, τα Fiestas θέλουν να ξεναγήσουν τον Siesta στο νησί τους, οπότε και η πίστα προχωράει με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας ποικιλία. Επίσης, τη στιγμή που προσγειώνεται ο πρωταγωνιστής στο κρεβάτι του, με ένα άγγιγμα του κουμπιού άλματος ή της οθόνης αφής, μπορεί να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. Έτσι, το παιχνίδι χρησιμοποιεί σωστά τις δυο διαστάσεις και το χώρο προς όφελος του gameplay. Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο να πρέπει να κρατήσετε τον Siesta στα χαμηλά επίπεδα της πίστας και πίσω, ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε παγίδες που θα σας στοιχίσουν πόντους ή ζωές.

siesta-fiesta-review-03

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα στις περισσότερες από 50 πίστες που προσφέρονται, είναι η ποικιλομορφία των modes με σκοπό να μην βαρεθείτε στα ενδιάμεσα του τίτλου. Έτσι, εκτός από το παραπάνω κλασσικό mode, υπάρχει το canon, όπου εσείς επιλέγετε πότε θα εκτοξεύσετε τον Siesta, το fan, στο οποίο αιωρείται απλά, ρυθμίζοντας τη δύναμη του αέρα, το time trial, όπου θυμιζει το Breakout, αφού η πίστα δεν κινείται προς τα δεξιά. Αντίθετα, σε αυτό το mode ο παίκτης πρέπει να σπάσει μια σειρά από τούβλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τέλος, δεν λυπούν τα boss fights, που αποτελούν και αυτά μια ευχάριστη εναλλακτική.

Στον τεχνικό τομέα τα πράγματα είναι απλά, χρωματιστά και χαρούμενα. Τα backgrounds εξυπηρετούν τον δευτερεύοντα σκοπό τους, σε αντίθεση με το 3D mode ενεργοποιημένο, το οποίο καταλαβαίνει κάνεις μόνο από την ένδειξη της κονσόλας. Όσον αφορά τον ήχο, τα ευχάριστα μουσικά θέματα είναι γεμάτα φωνούλες από τα Siestas, που θα κάνουν ακόμα και τον πιο σκληροτράχηλο... μεταλά να χαμογελάσει. Μάλιστα, για το είδος του παιχνιδιού, θα λέγαμε ότι τα μουσικά κομμάτια είναι αρκετά.

Κλείνοντας, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο καθ' όλα αξιόλογος και ευχάριστος τίτλος της Mojo Bones διαρκεί περίπου 4 ώρες -χωρίς να στοχεύετε σε υψηλά σκορ-, ενώ προσφέρεται από το Nintendo eShop στα 4,5 ευρώ ή στα 6 δολάρια, διατηρώντας την ισοτιμία των νομισμάτων, μια τιμή ιδανική για όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τίτλος ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Τα πέντε διαφορετικά modes.
  • Η χαρούμενη μουσική.
  • Σωστή τιμή διάθεσης.

Αρνητικά

  • Το 3D.
  • Η ιστορία περιέχεται κυρίως στο manual.

Βαθμολογία

Όλα ξεκίνησαν ένα βροχερό βράδυ, όταν έφτασε το πακέτο με το SNES και σηκώθηκα ανήσυχος από το κρεβάτι μου, όπως ακριβώς και ο Link στο Α Link to the Past. Στην δικιά μου περίπτωση βεβαία ίσως και να μην έβρεχε, μπορεί και να ήταν μέρα. Έκτοτε αναζητώ παρόμοιες γλυκές αναμνήσεις από videogames, ταξίδια και φυσικά τραπέζια γεμάτα με φίλους και μπύρες.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τέλος εποχής για το Nintendo 3DS
Συμπληρώνοντας περισσότερο από εννιά χρόνια στην αγορά.
Νέες πληροφορίες για το Pokemon Home
Απλές και premium λειτουργίες, επικοινωνία με Pokemon Bank και GO.
Τιμητική διάκριση για τον Shigeru Miyamoto
King of Nintendo, First of His Name κ.λπ.
Αλλαγή προτεραιοτήτων για την Game Freak
Προσπάθεια προώθησης των νέων ΙΡ της εταιρείας.
Kirby's Extra Epic Yarn
Μαζεύοντας τις κλωστές που ολοκληρώνουν μια ιστορική πορεία.
Yo-Kai Watch 3
Yokai με άρωμα Αμερικής.
Luigi's Mansion
Τρισδιάστατη, νοσταλγική επιστροφή.
Το Nintendo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το GameCube
Δείτε ποιοι είναι οι πιο πετυχημένοι τίτλοι της κονσόλας.
Το μέλλον της σειράς Dragon Quest
Η αποδοχή της σειράς στη Δύση και σκέψεις για επόμενα παιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet