Ή, καλύτερα, «Δεν έχω ιδέα τι κάνω: 6».

Η Capcom δεν είχε αρνηθεί ότι θα επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα στις HD επανακυκλοφορίες παλαιότερων παιχνιδιών της. Έτσι, μετά από τις πρώτες επανεκδόσεις μερικών Resident Evil, ήρθε η στιγμή να προσφέρει (με κόστος διάθεσης τα 20€) μια ανανεωμένη έκδοση του Resident Evil 6, του πιο αδύναμου... κρίκου της σειράς, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες επανεκδόσεις των Resident Evil 5 και 4 μέσα στη χρονιά. Στο Resident Evil 6 παρακολουθούμε τις ιστορίες τεσσάρων διαφορετικών χαρακτήρων, του Leon, του Chris, του Jake και της Ada. Σε κάθε έναν εξ αυτών αντιστοιχεί ένα διαφορετικό σενάριο, τα οποία διαδραματίζονται σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, ενώ στο τέλος οι ιστορίες όλων ενώνονται, με τελικό προορισμό την Κίνα, στην οποία θα βρεθούν όλοι οι χαρακτήρες προκειμένου να βρουν απαντήσεις για τον C-Virus, που είναι υπεύθυνος για τα ανατριχιαστικά γεγονότα που έχουν λάβει μέρος στην ιστορία του τίτλου.

Τα κεφάλαια του Leon και της Ada είναι και τα πιο “Resident Evil” του έκτου επεισοδίου, με αρκετές ατμοσφαιρικές στιγμές, όμορφες περιοχές -που θυμίζουν κάτι από τα παλιά- και μερικούς ενδιαφέροντες γρίφους. Παρόλη την ατμοσφαιρική τους υπόσταση, όμως, τα παραπάνω κεφάλαια δε γλυτώνουν από τη μοίρα που έχει η σειρά τα τελευταία χρόνια, με πολλούς εχθρούς και έντονο το στοιχείο του shooting (όχι τόσο αυτό της Ada). Τα άλλα δύο σενάρια, αυτά του Chris και του Jake, είναι σχεδόν αδιάφορα σε ό,τι αφορά την ιστορία τους και προσφέρονται μόνο για ακατάπαυστη δράση, πυροβολισμούς και θεαματικές σκηνές καταδίωξης! Με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί προσπάθησαν να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ του παλιού και του νέου, αλλά είναι εμφανές ότι η πλάστιγγα στο Resident Evil 6 γέρνει προς τη δράση και τα νέα στοιχεία που χρησιμοποιεί το franchise τα τελευταία χρόνια.

resident evil 6 ps4 01

Στα νέα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και το co-op mode, καθώς σε όλα τα σενάρια μάς συντροφεύει ένας ακόμα χαρακτήρας, τον οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να χειριστεί κάποιος φίλος μας μέσω δικτύου. Και σχεδόν επιβάλλεται να συμβεί αυτό, αφού αν δεν παίξουμε με κάποιον άλλον παίκτη, ο σύμμαχός μας αποδεικνύεται αρκετά «χαζός», καθώς σπάνια μπορεί να σκοτώσει έναν εχθρό χωρίς τη βοήθειά μας, ενώ το ίδιο δύσκολα πεθαίνει, αφαιρώντας πολλούς πόντους από τον όποιο ρεαλισμό και την πρόκληση μπορεί να προσφέρει το παιχνίδι. Οι παίκτες μπορούν επίσης να πάρουν το μέρος και των εχθρικών μονάδων, θυμίζοντας έτσι κάτι από Left 4 Dead!

Η τεχνητή νοημοσύνη που αναφέραμε και πιο πάνω είναι μία «πονεμένη» ιστορία τόσο για τους συμμάχους όσο και για τους εχθρούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται χωρίς ίχνος λογικής σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Ένα άλλο ενοχλητικό στοιχείο που παρατηρήσαμε ήταν το ανεξέλεγκτο spawning εχθρών, το οποίο κατάντησε γελοίο σε ορισμένα σημεία, όπως στο νεκροταφείο, όπου χειριζόμασταν τον Leon και έκαναν την εμφάνισή τους εχθροί στην μέση του πουθενά και επιτίθονταν ακαριαία χωρίς να προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε. Οι διαφορές, τώρα, που υπάρχουν μεταξύ των νεότερων εκδόσεων είναι κυρίως οπτικές, καθώς οι εκδόσεις για PS4 και Xbox One διαθέτουν ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης 60 fps. Η αύξηση στον ρυθμό των καρέ αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς σε ένα shooter τίτλο προσφέρει το γρήγορο ρυθμό και τη "γλυκιά" ροή που απαιτείται.

resident evil 6 ps4 02

Από εκεί και πέρα το οπτικό αποτέλεσμα είναι σε γενικές γραμμές καλό, ειδικά όσον αφορά τους χαρακτήρες και τις λεπτομέρειες αυτών, αλλά οι αντίστοιχες λεπτομέρειες των περιβαλλόντων χώρων χαρακτηρίζονται τουλάχιστον κακές για την εποχή. Φτωχές υφές και pixels που φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού έχουν τρομερά αρνητικό αντίκτυπο στο «μάτι», ειδικά όταν έρχονται σε αντίθεση με τα καλοφτιαγμένα μοντέλα των χαρακτήρων. Πέρα από τις οπτικές αναβαθμίσεις, υπάρχουν μερικές ακόμα μικροδιαφορές στις "new gen" εκδόσεις, όπως η παρουσία όλων των DLCs που είχαν γίνει διαθέσιμα για το παιχνίδι, το σενάριο της Ada είναι πλέον διαθέσιμο από την αρχή χωρίς να απαιτείται πρώτα η ολοκλήρωση των υπόλοιπων τριών, η κάμερα έχει καλύτερη θέση -καθώς έχει μετακινηθεί λίγο πιο μακριά- ενώ τα QTEs μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν ενοχλούν κάποιους (τους περισσότερους, φανταζόμαστε).

Τελικά, αξίζει η ενασχόληση με το Resident Evil 6 HD; Η απάντηση μας είναι αρνητική. Ειδικά μάλιστα εάν έχετε ασχοληθεί μαζί του στην περασμένη γενιά, δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να ασχοληθείτε ξανά. Το παιχνίδι είναι τεράστιο σε διάρκεια, κάτι που το κάνει βασανιστικά δύσκολο να ολοκληρωθεί, ειδικά εάν δεν έχετε κάποιον παρέα, τα δύο κεφάλαια του Chris και του Jake διαθέτουν υπέρ του δέοντος δράση με πολλές «ψεύτικες» σκηνές, ενώ και αυτό του Leon έχει πολλές εναλλαγές μεταξύ τρόμου και δράσης, με αυτό της Ada να είναι το μοναδικό που διασώζεται.

resident evil 6 ps4 03

Επίσης, σαν τίτλος δράσης δεν προσφέρει και πολλές συγκινήσεις, καθότι -έχοντας φτάσει αισίως στο 2016- μπορεί εύκολα να βρει κάποιος παιχνίδια που τα καταφέρνουν καλύτερα, μιας και το ατέλειωτο spawning εχθρών δεν είναι το «μυστικό» για ένα καλό shooter -εκτός αν το κάνεις τόσο σωστά όσο η Valve στο Left 4 Dead. Γενικότερα, η ενασχόληση με αυτό το παιχνίδι μάς αφήνει μια πικρή γεύση για το πόσο εύκολα μπορούν τα πράγματα να λάβουν λάθος κατεύθυνση και ειδικά για μία σειρά σαν τη Resident Evil, που έχει αγαπηθεί όσο λίγες. Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε την αγαπημένη μας σειρά να επιστρέφει στο θρόνο των παιχνιδιών τρόμου, αφήνοντας μια για πάντα πίσω της την κακή παρένθεση που λέγεται Resident Evil 6.


Διαβάστε επίσης

resident evil revelations 2 packshot 334fcd87545c945769568d5e83dcb927           resident evil origins boxshot          the evil within packshot          resident evil hd remaster packshot 565a6e37d7ab704ebca37694bafd393e


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Τα 60 fps είναι ό,τι πρέπει για ένα τέτοιο παιχνίδι.
  • Το co-op mode παραμένει απολαυστικό.
  • Τα γραφικά των χαρακτήρων.

Αρνητικά

  • Τα γραφικά του περιβάλλοντος.
  • Πολλή δράση.
  • Τα σενάρια του Chris και του Jake σχεδόν δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
  • Η κάλυψη παραμένει αχρείαστη σαν μηχανισμός.
  • Λάθος τίτλος στο εξώφυλλο.

Βαθμολογία

Κατάγομαι από τα όμορφα Χανιά, είμαι απόφοιτος λογιστικής και ένα από τα αγαπημένα μου hobbies είναι τα βιντεοπαιχνίδια με τα οποία γαλουχήθηκα από μικρή ηλικία με τα κλασσικά Tetris, Μariο, Contra, συνέχισα με τα αγαπημένα Tomb Raider και Resident Evil και μέχρι και σήμερα συνεχίζω να μαγεύομαι από αυτά. Μεγάλη μου λατρεία επίσης αποτελεί ο κόσμος του Tolkien και ασχολούμαι πολύ και με τον κόσμο των αθλημάτων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ κυρίως)!

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αλλαγή ημερομηνίας για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Με νέα περίοδο κυκλοφορίας, μέσα στο 2021.
Marvel's Avengers - Preview
Πρώτες εντυπώσεις, βασισμένες στην closed beta.
Μικρή καθυστέρηση στη διάθεση του DIRT 5
Μια εβδομάδα επιπλέον στο pit lane…
Μετάθεση κυκλοφορίας του Halo Infinite
Ακόμα ένα θύμα του Covid…
Trailer για το Remothered: Broken Porcelain
Αφιερωμένο τους «μη-κανονικούς» διαμένοντες του The Ashmann Inn.
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ξεπέρασε τα 5 εκ. αντίτυπα το Final Fantasy VII Remake
Με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά στις digital πωλήσεις.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (45)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ Γιάννη, πες τι αμαρτίες πληρώνεις.Πάλι εσύ το review?!!:):):):p:D
Τι να ξαναπείς για το 6. Στοιβαροτατοι μηχανισμοί μάχης και shooting που καταχαντακώνονται απο το συνονθύλευμα γελοιωδών και σαχλών καταστάσεων που τα μπριλάντια της τότε Capcom θεώρησαν ότι είναι cool και OMG να μπουν σε ένα παιχνίδι Resident Evil.
Σενάρια επιβίωσης γραμμένα στο πόδι, boss fights που κυμαίνονται απο ότι να...

Αχ Γιάννη, πες τι αμαρτίες πληρώνεις.Πάλι εσύ το review?!!:):):):p:D
Τι να ξαναπείς για το 6. Στοιβαροτατοι μηχανισμοί μάχης και shooting που καταχαντακώνονται απο το συνονθύλευμα γελοιωδών και σαχλών καταστάσεων που τα μπριλάντια της τότε Capcom θεώρησαν ότι είναι cool και OMG να μπουν σε ένα παιχνίδι Resident Evil.
Σενάρια επιβίωσης γραμμένα στο πόδι, boss fights που κυμαίνονται απο ότι να ναι σε άσχετα σε καμία λογική και υπόβαθρο. Εκρήξεις, εκρήξεις, Τ-Rex, suplex, πυροκλαστικές ροές, ατάκες δεκάχρονων και ατελείωτο spawning όπως σωστότατα είπε ο Γιάννης. Μηδέν αγωνία, φόβος, ατμόσφαιρα.
Ευτυχώς που ήρθε και το The Evil Within αργότερα γιατί ξεχάσαμε κι αυτά που ξέραμε.....

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

"Λάθος τίτλος στο εξώφυλλο"

αχαχαχαχα κλαίω απο τα γέλια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρόβλημα με το Resident Evil 6 είναι ότι η Capcom διάβασε λάθος τις προθέσεις του κόσμου και θέλησε να κάνει τα παιχνίδια πιο action παρά horror, ξεχνώντας (και μάλλον κοιτώντας το θέμα καθαρά εμπορικά) τι ήταν αυτό που καθιέρωσε τα παιχνίδια εξαρχής.Το 6 θέλησε να ικανοποιήσει τους πάντες και τελικά ικανοποίησε ελάχιστους.Έχει τρομερές διακυμάνσεις στο gameplay (απ'τα υποφερτά campaigns...

Το πρόβλημα με το Resident Evil 6 είναι ότι η Capcom διάβασε λάθος τις προθέσεις του κόσμου και θέλησε να κάνει τα παιχνίδια πιο action παρά horror, ξεχνώντας (και μάλλον κοιτώντας το θέμα καθαρά εμπορικά) τι ήταν αυτό που καθιέρωσε τα παιχνίδια εξαρχής.Το 6 θέλησε να ικανοποιήσει τους πάντες και τελικά ικανοποίησε ελάχιστους.Έχει τρομερές διακυμάνσεις στο gameplay (απ'τα υποφερτά campaigns του Leon και της Ada εώς το απαράδεκτο action-pop-corn campaign του Chris) οπότε αφήνει πολύ ανάμικτες εντυπώσεις.Έχει ποσότητα αλλά δεν έχει το είδος της ποιότητας που περιμένει κάποιος που υποτίθεται ότι παίζει παιχνίδι αυτής της σειράς.Προτιμήστε το μόνο αν το βρείτε σε πολύ χαμηλή τιμή ή δωρεάν στο PS+ / Live.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από Jonny-S72 Jonny-S72
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα είπε ο Γιάννης πολύ πολύ καλύτερα στο παρακάτω σχόλιο απο όσο εγώ θα μπορούσα ποτέ Αλέξανδρε.
Είχε μία ιδανική ισορροπία το 4 μεταξύ ποιοτικού gameplay, δράσης με τη διαρκή αίσθηση της απειλής και της αγωνίας. Το οτι η Capcom παρερμήνευσε τις υψηλές πωλήσεις του 5 (που πούλησε πολύ διότι ήταν το sequel του 4) με bigger,bedder,bad asher attitude και παρέδωσε ένα έκτρωμα είναι καθαρό φάουλ...

Τα είπε ο Γιάννης πολύ πολύ καλύτερα στο παρακάτω σχόλιο απο όσο εγώ θα μπορούσα ποτέ Αλέξανδρε.
Είχε μία ιδανική ισορροπία το 4 μεταξύ ποιοτικού gameplay, δράσης με τη διαρκή αίσθηση της απειλής και της αγωνίας. Το οτι η Capcom παρερμήνευσε τις υψηλές πωλήσεις του 5 (που πούλησε πολύ διότι ήταν το sequel του 4) με bigger,bedder,bad asher attitude και παρέδωσε ένα έκτρωμα είναι καθαρό φάουλ της Capcom. Πάντως οι γκρίνιες για το action άρχισαν μετά το 5.
Tώρα το 7 δεν έχω καμία απολύτως ιδέα τι θα είναι....Αλλά ξέρεις δε με νοιάζει πλέον διότι έχουμε πλέον το αριστουργηματικό TEW....;)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μου επιτρέψεις να πω πως αυτό ειναι θέμα γούστου. Εγώ το 4 το βρήκα πολυ πιο action αποτι θα ήθελα, δεν ειχε κανει κλικ για αγωνία πάνω μου. Αν θα έλεγα ενα παιχνίδι ιδανικο mix παλιού με νέου, αυτό θα ήταν το Dead Space 1. Το Evil Within δυστυχως δε το έχω δει ακόμα αλλα ειναι στο πρόγραμμα!

Από εκει και πέρα, όσο κ αν γκρινιάζουμε και ζητάμε RE1 τύπου παιχνίδια, όταν βλέπουν οι devs πως...

Να μου επιτρέψεις να πω πως αυτό ειναι θέμα γούστου. Εγώ το 4 το βρήκα πολυ πιο action αποτι θα ήθελα, δεν ειχε κανει κλικ για αγωνία πάνω μου. Αν θα έλεγα ενα παιχνίδι ιδανικο mix παλιού με νέου, αυτό θα ήταν το Dead Space 1. Το Evil Within δυστυχως δε το έχω δει ακόμα αλλα ειναι στο πρόγραμμα!

Από εκει και πέρα, όσο κ αν γκρινιάζουμε και ζητάμε RE1 τύπου παιχνίδια, όταν βλέπουν οι devs πως τα 5-6 πουλάνε παραπάνω, ε δε βγαινει ακρη. Νομίζω το remake του 2 ειναι πειραματισμός απο την Capcom. Να δει τώρα που θα δώσει αυτό που τόσοι ζητούσαν, θα πουλήσει; Και θα πουλήσει αρκετά για να δικαιολογήσει τη σειρά να κάνει ένα πισωγύρισμα σε λιγότερο action και περισσότερο horror; ή θα τα βάλει κάτω κ θα δει οτι με ένα μετριότατο παιχνίδι οπως το RE6 θα έχει καλύτερο κέρδος? Οι πωλήσεις ειναι στο χέρι μας και αυτές κατευθήνουν τους δημιουργούς.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Σου βγάζω το καπέλο Αλέξανδρε εάν εν έτει 2005, εμφανίστηκε ο Dr Salvador με το πριόνι και δεν αισθάνθηκες τίποτα απο αγωνία, άγχος και τρόμο. Εγώ πάντως τα είχα κάνει πάνω μου! :);)
Τώρα περι γούστου, σίγουρα ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.
Ας βγεί με το καλό και το REmake 2 και κρίνουμε τότε τι πορεία θα έχει η σειρά και αν θα τιμωρήσουμε με το πορτοφόλι μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν ειχε βγει, ειχα παιξει τα πρωτα δυο επεισοδια του Chris. Με επιασε ενας απιστευτος πονοκεφαλος και το αφησα σε μια ακρη για παντα. Ευχαριστω αλλα δεν....

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα τώρα που φταίει το 4 για αυτή την κατάντια! Ο Mikami έφτιαξε έργο τέχνης με το 4, όταν η σειρά είχε βάλει το ένα πόδι στον τάφο. Το Zero που ήταν "πιστό" στα παλιά πόσο εύπεπτο ήταν για την εποχή του; Πόσες πωλήσεις έκανε; Πόσοι το θεωρούν πολύ καλό RE (το βάζει κανείς έστω στο τοπ5 του); Τι έκανε λάθος; Ήταν ίδιο με τα παλιά μήπως; Μήπως χρειαζόταν επειγόντως εξέλιξη αλλιώς η σειρά θα...

Έλα τώρα που φταίει το 4 για αυτή την κατάντια! Ο Mikami έφτιαξε έργο τέχνης με το 4, όταν η σειρά είχε βάλει το ένα πόδι στον τάφο. Το Zero που ήταν "πιστό" στα παλιά πόσο εύπεπτο ήταν για την εποχή του; Πόσες πωλήσεις έκανε; Πόσοι το θεωρούν πολύ καλό RE (το βάζει κανείς έστω στο τοπ5 του); Τι έκανε λάθος; Ήταν ίδιο με τα παλιά μήπως; Μήπως χρειαζόταν επειγόντως εξέλιξη αλλιώς η σειρά θα κατέληγε σαν το Silent Hill;
Όλα τα πράγματα χρειάζονται εξέλιξη και η εξέλιξη ήταν ο γρηγορότερος ρυθμός. Δεν μπορούσες πια να παρουσιάζεις αργά παιχνίδια, με tank controls και τα συναφή. Αυτό ίσχυε για όλες τις σειρές και ειδικά για τα RE και τα Tomb Raider. Το RE4 πέρα από το ότι ήταν ένα τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής, είχε τον τρόπο να σε τρομάζει και να σε κάνει να νιώθεις άβολα χρησιμοποιώντας πολύ σωστά την "ποσότητα" των αντιπάλων. Σε κυνηγούσαν 20 ζόμπια; Έλεγες θα μπω στο σπίτι και θα είμαι άρχοντας! ΌΧΙ βλάκα, θα σπάσουν την πόρτα και τα παράθυρα και εσύ έχεις λίγα δευτερόλεπτα να ανασυνταχθείς! Ναι είχε αρκετές αχρείαστες σκηνές δράσης, αλλά η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού ήταν αλλού. Ένιωθες πραγματικά απομονωμένος και το χειριστήριο έσταζε από ιδρώτα πολλές φορές. Ειδικά όταν άκουγες εκείνο το αλησμόνητο αλυσοπρίονο και ήθελες να βάλεις τα κλάματα σαν παιδάκι! Ή να αρχίσουμε να απαριθμούμε τοποθεσίες και bosses για το πόσο "μεγαλειώδες" ήταν τελικά το 4;

Και η απόδειξη ότι το RE4 δεν έκανε τίποτα λάθος ήταν κάτι παιχνίδια σαν το Dead Space και το Evil Within που πήραν την σκυτάλη. Γιατί πάνω από όλα χρειάζεσαι τρόπο και όχι κόπο. Και έναν Mikami μωρή Capcom!!!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Το 4 νομοτελειακά είναι έπος. Τέλος.

This comment was minimized by the moderator on the site

John προσθεσε και αυτο το φιλικο τερατακι, που σου εκανε τη ζωη δυσκολη...

http://vignette1.wikia.nocookie.net/residentevil/images/8/89/Regenerador.jpeg/revision/latest?cb=20150311063148

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από Deathracer2009 Deathracer2009
This comment was minimized by the moderator on the site

πιο σωστός δεν γινεται.....ακριβως ετσι ολα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχω παίξει τα παλια resident evil 0,1,2,3,4. Η ερωτηση μου είναι απλή, αξίζει να παιξω το 6?

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχω ps4 αρα σε καλη έκπτωση

This comment was minimized by the moderator on the site

To Veronica να παίξεις γιατί βλέπω δεν το ανέφερες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εαν βγει και αυτο σε remastered !!

This comment was minimized by the moderator on the site

ναι αλλα πουλησε και 6,5 εκατομμυρια μαλλον αρεσε σε αρκετους.;)

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ρωταω εγω τωρα...τοσο πολυ εξαρτωνται οι πωλησεις απο το ονομα και αυτα τα πραγματα συνεχιζονται να λεγονται RE??δλδ η capcom με το μεγεθος της θαχε προβλημα να προωθησει νεο IP με action καθαρα στοιχεια και να πουλησει καργα??και τωρα βγαζει και κατι tactical shooters και κατι ακυριλες,παλι με τιτλο νομιζω RE?λιγο ελεος δλδ,τοσα λεφτα και δεν μπορουν ενα IP να χτισουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Λάθος τίτλος στο εξώφυλλο είναι ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο που έχω ακούσει για το Resident Evil 6....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας καναν remaster το 5, καλυτερο ηταν απο αυτο

This comment was minimized by the moderator on the site

Kαλύτερο gameplay σε 3rd person; Έλα ρε Χρόνη τώρα! Gears, Mass Effect, Max Payne, Tomb Raider, GTA V, Metal Gear V, Evil Within, δεν έχουν κλάσεις ανώτερο gameplay; Στο RE6 η κάλυψη ήταν εντελώς broken. Μόνο αυτό αρκεί...

Σχετικά με το σενάριο οκ, ποτέ δεν είχε σπουδαίο σενάριο η σειρά, αλλά νομίζω πως εδώ προσπαθώντας να παρουσιάσει κάτι καλό, το έχασε κάπου στην προσπάθειά του να το...

Kαλύτερο gameplay σε 3rd person; Έλα ρε Χρόνη τώρα! Gears, Mass Effect, Max Payne, Tomb Raider, GTA V, Metal Gear V, Evil Within, δεν έχουν κλάσεις ανώτερο gameplay; Στο RE6 η κάλυψη ήταν εντελώς broken. Μόνο αυτό αρκεί...

Σχετικά με το σενάριο οκ, ποτέ δεν είχε σπουδαίο σενάριο η σειρά, αλλά νομίζω πως εδώ προσπαθώντας να παρουσιάσει κάτι καλό, το έχασε κάπου στην προσπάθειά του να το παρουσιάσει από τόσες διαφορετικές οπτικές πλευρές.

Κατά τα άλλα, ότι γουστάρει ο καθένας. Αφού εσένα σε καλύπτει,με γεια σου με χαρά σου.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από aragorn2 aragorn2
This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανως και μιλαω για 3rd person shooter που βγηκαν πριν από το re 6...το evil within,GTA,MGS βγηκαν πολύ πιο μετα...

Mass effect really?που για να πετυχεις σωστα τον στοχο σου στο 1 επρεπε να εχεις αναδρομο ερμη από τα stuttering?η να μιλησω για το pc με mouse σε 3rd person?η που όταν ησουν σε cover και αλλαζες οπλα σηκωνοταν ο sheppard και εχανες λογω αυτου...

Το max payne εχει καλυτερο...

Προφανως και μιλαω για 3rd person shooter που βγηκαν πριν από το re 6...το evil within,GTA,MGS βγηκαν πολύ πιο μετα...

Mass effect really?που για να πετυχεις σωστα τον στοχο σου στο 1 επρεπε να εχεις αναδρομο ερμη από τα stuttering?η να μιλησω για το pc με mouse σε 3rd person?η που όταν ησουν σε cover και αλλαζες οπλα σηκωνοταν ο sheppard και εχανες λογω αυτου...

Το max payne εχει καλυτερο shooting από το re6?με τιποτα όμως...

Το gears of war εχει καλο cover συστημα γιατι ολο το παιχνιδι είναι το cover system...ολο το παιχνίδι είναι πυρ και κινηση...

Το re6 δεν βασιζεται στο cover δεν κανει μονο αυτό το παιχνιδι...

Αντικειμενικα το re6 μπορεις να το κατηγορήσεις για τις γελοιες σκηνες δρασεις για το ότι δεν είναι resident αλλα εχει καλο shooting,ποικιλία στο gameplay,διαρκεια κτλ...

Τεσπα για να μην το κουραζουμε...για μενα είναι αδικημενο το παιχνιδι και εφαγε θαψιμο και τρωει που δεν του αξιζει...

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από BewareOfDamien BewareOfDamien
This comment was minimized by the moderator on the site

To θέμα είναι ότι τώρα επανακυκλοφορεί και ζητάει από κάποιον χρήματα για να το παίξει, άρα δεν είναι λογικό να συγκριθεί με παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν; Όταν κυκλοφορεί για PS4 πια, δε θα πρέπει να συγκριθεί με παιχνίδια που υπάρχουν τώρα και όχι για το πως ήταν κάποτε; Και το RE4 κάποτε ήταν η επιτομή, τώρα που θα ξανακυκλοφορήσει όμως... θα φάει χυλόπιτα.

Υ.Γ. Mass Effect εννοούσα...

To θέμα είναι ότι τώρα επανακυκλοφορεί και ζητάει από κάποιον χρήματα για να το παίξει, άρα δεν είναι λογικό να συγκριθεί με παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν; Όταν κυκλοφορεί για PS4 πια, δε θα πρέπει να συγκριθεί με παιχνίδια που υπάρχουν τώρα και όχι για το πως ήταν κάποτε; Και το RE4 κάποτε ήταν η επιτομή, τώρα που θα ξανακυκλοφορήσει όμως... θα φάει χυλόπιτα.

Υ.Γ. Mass Effect εννοούσα προφανώς όλη τη σειρά (και κυρίως 2 και 3).
Υ.Γ.2 Max Payne πολύ εύκολα. Εγώ θα έβαζα πιο πάνω και τα 2 πρώτα Max Payne, αλλά μάλλον μιλάει το fanboy μέσα μου!!!:D
Υ.Γ.3 Και το Last of Us, και το Last of Us!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά δεν έχουν κανένα νόημα αυτές οι κυκλοφορίες ειδικά από την στιγμή που το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν hd. Δηλαδή έχει χαθεί και το επιχείρημα ότι το βελτιώνουν με hd ανάλυση. Πραγματικό ξεζούμισμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Resident Evil 4 το έχω κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό στο ps3.....Με ικανοποιεί....Τώρα για το 5 θα το κατεβάσω εφόσον κρίνω οτι θα υπάρχουν κάποιες διαφορές στο ps4 σε σχέση με το ps3....Στα γραφίκα εννοώ...Δεν ξέρω πλέον η Capcom μου έχει δημιουργήσει πόλλες και σίγουρες φοβίες...Το Resi 6 ούτε καν αγορά...Ας τους φωτήσει ο θεός να βγάλουν καλό και όπως πρέπει το Resident evil 2...

Το Resident Evil 4 το έχω κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό στο ps3.....Με ικανοποιεί....Τώρα για το 5 θα το κατεβάσω εφόσον κρίνω οτι θα υπάρχουν κάποιες διαφορές στο ps4 σε σχέση με το ps3....Στα γραφίκα εννοώ...Δεν ξέρω πλέον η Capcom μου έχει δημιουργήσει πόλλες και σίγουρες φοβίες...Το Resi 6 ούτε καν αγορά...Ας τους φωτήσει ο θεός να βγάλουν καλό και όπως πρέπει το Resident evil 2 Remake....ΕΕΕΕΕΕΕ στην τελική ας σκάσουν κάποια λέφτα στον θεό MIKAMI μπας και τους σπρώξει λιγάκι.....

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Nα τανε η δράση το πρόβλημα στο 6.
Ό,τι πιο cheecy, ασύνδετο και μπερδεμένο έχω δει από τη mainstream βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Και ακολουθεί κατά πόδας το Dead Space 3, μόνο που εκεί, οι καλές του στιγμές είναι πραγματικά Dead Space.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, το 5 (το έπαιξα πολύ μετά τον καιρό του, ακόμα πιο μετά από το 6) εγώ το είχα βρει καλούλι και το DLC μέσα στην έπαυλη, σχεδόν...

Nα τανε η δράση το πρόβλημα στο 6.
Ό,τι πιο cheecy, ασύνδετο και μπερδεμένο έχω δει από τη mainstream βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Και ακολουθεί κατά πόδας το Dead Space 3, μόνο που εκεί, οι καλές του στιγμές είναι πραγματικά Dead Space.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, το 5 (το έπαιξα πολύ μετά τον καιρό του, ακόμα πιο μετά από το 6) εγώ το είχα βρει καλούλι και το DLC μέσα στην έπαυλη, σχεδόν καθαρό RE. Πολύ χορταστικό με tank controls βεβαίως βεβαίως. Ναι, στο 6 δεν υπήρχαν αλλά όταν έχει ολόκληρη σεκάνς με πολιορκία πόλης (επαναλαμβανόμενη αν ενθυμούμαι καλώς) που τρέχεις από δω κι από κει ωσαν Fenix, δε θα μπορούσαν να ΜΗΝ υπάρχουν.
Το 4 μου αρέσει πολύ, οπότε δε μπάινω στη φάση "ήταν - δεν ήταν RE". Πάρα πολύ όμως.
Το 4-5 στα 10 ευρά (όταν με το καλό) θα τα πάιξω και πάλι. Περισσότερο μου αρέσει που θα τα έχω συμμαζεμένα (DLC κλπ που τώρα τα έχω σκορποχώρι).
Άντε ρε ΕΑ την τρέλα μου.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

@Stormbringer

Όχι δεν θεωρω πως θα παρει αξια με τα χρονια...απλα λεω ότι αδικηθηκε όταν βγηκε....και υπαρχει μια εμπαθεια απέναντι του λογω της αγανάκτησης...όπως σου ειπα το 4 είναι για μενα μεσα στα καλυτερα παιχνίδια που εχω παιξει...

Γενικα είναι μεσα στην φουρνια των underrated παιχνιδιων όπως το enslaved η και το binary domain που το θεωρω καλυτερο παιχνίδι από το gears...(ισως λογω...

@Stormbringer

Όχι δεν θεωρω πως θα παρει αξια με τα χρονια...απλα λεω ότι αδικηθηκε όταν βγηκε....και υπαρχει μια εμπαθεια απέναντι του λογω της αγανάκτησης...όπως σου ειπα το 4 είναι για μενα μεσα στα καλυτερα παιχνίδια που εχω παιξει...

Γενικα είναι μεσα στην φουρνια των underrated παιχνιδιων όπως το enslaved η και το binary domain που το θεωρω καλυτερο παιχνίδι από το gears...(ισως λογω terminator φαση...) αλλα ενταξει αυτή είναι η γνωμη μου...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά κοιτάξτε τι μπορεί ν συμβαίνει κατα την γνώμη μου στην περίπτωση με όλο αυτό το θέμα του Resident Evil σαν σειρά και στην Capcom γενικά....Όλο αυτόν τον καιρό κάνουμε παράπονα σαν Gamers ότι η Capcom έχει χαλάσει την συνέχεια του Resident και η σειρά πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο....Ναι από κάποια πλευρά μπορεί να ισχύει δεν λέω...Σας μιλάω εγώ προσωπικά που στο πρώτο μου...

Παιδιά κοιτάξτε τι μπορεί ν συμβαίνει κατα την γνώμη μου στην περίπτωση με όλο αυτό το θέμα του Resident Evil σαν σειρά και στην Capcom γενικά....Όλο αυτόν τον καιρό κάνουμε παράπονα σαν Gamers ότι η Capcom έχει χαλάσει την συνέχεια του Resident και η σειρά πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο....Ναι από κάποια πλευρά μπορεί να ισχύει δεν λέω...Σας μιλάω εγώ προσωπικά που στο πρώτο μου Playstation που αγόρασα το πρώτο παιχνίδι μου ήταν το Resident Evil....Και μιλάμε τώρα για εποχή 1997....Τότε το αγόρασα εγώ....Άρα μεγάλωσα με το τότε στυλ παιχνιδιού και για πολλά χρόνια ασχολούμουν και ασχολούμαι ακόμα με τα τότε παιχνίδια Resident Evil...Λόγο του στυλ,τρόμου,ατμόσφαιρας και γενικά με οτιδήποτε λάτρεψα και λατρέυτηκε από τον κόσμο....Σαν Capcom τώρα...Από το 4 πιστέυω και μετά που άλλαξε όλο το παιχνίδι της σαν στυλ έτσι πιστέυω οτι απλά ήθελε να δείξει οτι από το 4 μέχρι και το 6 οτι πλέον τα πράγματα εχουν γίνει ανεξέλενκτα σαν βάση ιστορίας...Δηλαδή το ξεκίνημα της από horror με το προτοξεκίνημα του ιού και με το action στυλ να θέλει να μας δείξει οτι σιγα σιγα τα πράγματα ξέφυγαν με την εξάπλωση του ιού να μολύνει ολη την γη....Αρα τα πράγματα εγιναν action από αυτή την πλευρά της σαν εταιρία....Μπορεί για να κλείσω να μας άρεσε το παλιό καλό στυλ σε πολλούς απο αυτούς που έχουν παίξει τα παλιά καλά resident evil αλλά η εταιρία να θέλει να κλείσει με αυτόν τον τρόπο την σειρά που όλοι αγαπήσαμε.....

Διάβασε περισσότερα
There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων