Ride of the Valkyries.

Όταν το φθινόπωρο του 2008 ήρθε στα χέρια μας το δισκάκι για ένα, τότε, καινούργιο JRPG/RTS από τη Sega, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν περιμέναμε και πάρα πολλά. Ναι, έδειχνε πανέμορφο το άτιμο, αλλά πόσα και πόσα παιχνίδια μάς είχαν παγιδέψει σε ένα 50ωρο όμορφου περιτυλίγματος αλλά "σάπιου" περιεχομένου; Ξεκινώντας την ενασχόλησή μας, μπήκαμε σιγά-σιγά, για να παίξουμε 2-3 ωρίτσες. Και ξαφνικά, είχε ξημερώσει, τα χέρια ήταν ιδρωμένα από την εξάντληση, και το σώμα έτοιμο να παραδοθεί σε ύπνο βαθύ και σκοτεινό, αλλά κρατιόταν με νύχια και με δόντια, για να δει πώς θα εξελιχθεί η ιστορία. Παρόμοια ζημιά έγινε και με τα αξιόλογα Valkyria Chronicles 2 και 3, παρόλο που βγήκαν μόνο σε PSP, και παρόλο που το τρίτο το είδαμε μόνο στα ιαπωνικά.

7,5 χρόνια μετά την τριψήφια σε αριθμό ωρών ενασχόλησή μας με το αρχικό παιχνίδι, η Sega αποφάσισε να προετοιμάσει την επιστροφή του franchise στις home consoles, κυκλοφορόντας το αρχικό παιχνίδι σε μια remaster έκδοση για PC και PS4. Θα ομολογήσουμε, λοιπόν, πως αυτή τη φορά ήμασταν πιο προετοιμασμένοι. Ξέραμε απ' έξω το παιχνίδι και όλο του το υλικό, και θυμόμασταν ακόμα για τις μισές αποστολές πώς μπορεί κανείς να κερδίσει το υψηλότερο ranking. Μπήκαμε λοιπόν μέσα στα χαρακώματα με άνεση και αεράκι έπαρσης, με λογική «σας έχω όλους» και έτοιμοι να κάνουμε χορευτικά γύρω από τους εχθρούς. Και ξαφνικά, gameover! Λίγο ξεχαστήκαμε, λίγο φύγαμε από την πεπατημένη και όλη η αποστολή πήγε περίπατο, και φτου ξανά από την αρχή.

Valkyria Chronicles Remastered 01

Αυτό είναι το Valkyria Chronicles. Ένα ιαπωνικό strategy/rpg παιχνίδι, με πολύ τσαγανό, πλουσιότατο και ανέλπιστα ανθρωποκεντρικό σενάριο και, κυρίως, πανέξυπνα σχεδιασμένες αποστολές που απαιτούν βαθιά και στρατηγική σκέψη. Για όσους, όμως, το είχαν "λιώσει" ήδη το παιχνίδι στο παρελθόν, υπάρχει κάποιος λόγος να επιστρέψουν ή έχουμε να κάνουμε με ακόμαο ένα πρόχειρο remaster; Η απάντηση σε αυτό είναι κάπως δύσκολη και μάλλον βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο άκρα.

Καταρχάς, για όσους νεαρούς, μη κατόχους PS3 (ή, απλά, "εγκληματικά αμελείς" παίκτες που δεν ασχολήθηκαν με τον τίτλο το 2008), θα πούμε πως η ιστορία του παιχνιδιού αποτελεί έναν ημί-φανταστικό παραλληλισμό με την Ευρώπη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δύο υπερδυνάμεις αρχίζουν τα επεκτατικά τους παιχνίδια και οι μικρότεροι που βρίσκονται ανάμεσά τους, είτε γίνονται πιόνια τους είτε πεδίο μάχης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κοινωνικός ρατσισμός, φτώχια, πόνος, σφαγές αμάχων, ανθρωπιά, σκλαβιά, αγάπη και μίσος, όλα κάνουν την εμφάνισή τους, σε ένα παιχνίδι που από τη μία δείχνει σαν μια χαρούμενη, ιαπωνική περιπέτεια, και από την άλλη σαν ένας φόρος τιμής αλλά και αγανάκτησης για τους ήρωες και τους εγκληματίες των παγκόσμιων πολέμων. Πρόκειται για μια καμουφλαρισμένα και χαλαρά δοσμένη ιστορία, που εν τέλει είναι τόσο βαθιά ανθρώπινη και συνδεδεμένη με τα πάθη των χαρακτήρων, που σπάνια βλέπει κανείς σε άλλα παιχνίδια να διατηρεί τέτοια συνοχή και καλή ροή δίχως να ξεφουσκώσει.

Valkyria Chronicles Remastered 02

Η σεναριακή μαγεία, βέβαια, κορυφώνεται χάρη στην ευρηματική δημιουργία της CANVAS Engine της Sega. Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή Cel shaded γραφικών, που αν και υποφέρει αρκετά στη καθαρότητα των μεγάλων textures, προσδίδει στη σειρά Valkyria Chronicles ένα art direction μοναδικό για το είδος. Δημιουργώντας ένα ειδικό φιλτράρισμα πάνω σε όλες τις γραμμές των textures, η Canvas Engine μετέτρεπε τα γραφικά του παιχνιδιού έτσι ώστε να δείχνουν σαν να έχουν σχεδιαστεί με μολύβι πάνω σε ένα μπλοκ ακουαρέλας. Ήταν ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα για την εποχή του και ακόμα και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα όμορφο.

Και μιας και μιλάμε για remaster, το παιχνίδι αυτή τη φορά έχει «αναβαθμιστεί» στα 1080p/ 60fps από τα 720p/30fps του PS3, δίνοντας ένα καθαρότερο οπτικό αποτέλεσμα. Είναι όμως αυτό απαραίτητα καλό; Εξαρτάται... Αν ένας τίτλος έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να δουλεύει σε υψηλές αναλύσεις, τότε ΟΚ. Επίσης, αν η αναβάθμιση ενός τίτλου γίνει με πολύ προσοχή και σοβαρό... "ρεκτιφιέ", τότε επίσης είναι αποδεκτό. Όταν, όμως, απλά «αναβαθμίζεις» πέντε ρυθμίσεις του τίτλου και δεν κοιτάς να κάνεις σοβαρή δουλειά, κάπου, κάποιος πρέπει να σηκώσει το δάχτυλο και να φωνάξει «προχειρότητα».

Valkyria Chronicles Remastered 03

Και εξηγούμαστε. Για έναν περίεργο λόγο, η remastered έκδοση του Valkyria Chronicles έχει περισσότερα graphical glitches από την παλιά. Ναι, είναι πιο καθαρό το τοπίο, αλλά αυτό δε δικαιολογεί ούτε τις αρκετές καθυστερήσεις σε loading textures και αντικειμένων που είδαμε, ούτε για τις αστάθειες σε ορισμένα textures. Το μεγαλύτερο παράπονο, όμως, εμφανίζεται στη σχεδόν μηδενική ύπαρξη κάποιου anti-aliasing μηχανισμού, στοιχείο που υπάρχει και στην PC έκδοση, παρόλο που εκεί υπάρχει η δυνατότητα μιας σχετικής ρύθμισης.

Βλέπετε, ανεβάζοντας την ανάλυση και το framerate, η Canvas Engine έκανε όλες τις γραμμές πιο καθαρές. Όμως, όταν βασίζεσαι σε μια μηχανή γραφικών που πουλάει στυλιζάρισμα και σάρωμα γραμμών, αυτές δεν τις θέλεις να "πετάγονται", αλλά να χάνονται και να αναμιγνύονται με τα περιμετρικά τους χρώματα και σωματίδια. Δυστυχώς, στην PS4 έκδοση του Valkyria Chronicles θα δείτε πολλά από τα περιγράμματα να λαμπυρίζουν, να τρεμοπαίζουν και γενικά να κάνουν ζημιά στη γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού. Τα υψηλά framerates θέλουν και επιδέξιο προγραμματισμό αγαπητοί devs.


 Διαβάστε επίσης

darkest dungeon boxshot       fire emblem fates boxshot      XCOM 2 boxshot      Age of Decadence boxshotΤο ίδιο θέμα μιας ελαφριάς προχειρότητας υπάρχει και στο υπόλοιπο παιχνίδι. Κυκλοφορείς ένα τίτλο σχεδόν 8 ετών αγαπητή SEGA, κάνε μερικές μικροβελτιώσεις σε 2-3 πράγματα που ενοχλούσαν όλους τους παίκτες. Βελτίωσε λίγο το σύστημα κάλυψης και καταστροφής αντικειμένων, 2016 έχουμε και θα ήταν πολύ εύκολο να διορθωθεί κάτι τέτοιο. Και αφού κάνεις κάνεις τη μεταφορά στη full hd εποχή, πέρνα ένα "χεράκι" και στα ηχητικά εφέ. Ούτε τότε μας εντυπωσίασαν οι ήχοι από... φελό που είχαν τα όπλα, ούτε τώρα. Ναι, ανέβασες λίγο την ανάλυση και έδωσες όλο το DLC υλικό, σε μια αρκετά σωστή και τίμια τιμή. Κρίμα δεν είναι να μην κάνεις 1-2 βηματάκια παρακάτω και να δείξεις πως όντως ενδιαφέρεσαι για το παιχνίδι και όχι μόνο για το πορτοφόλι των gamers; Τουλάχιστον, τα μεγάλα loading times του παλιού τίτλου έχουν εξαφανιστεί και το παιχνίδι φορτώνει μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα, διορθώνοντας ένα σημαντικό από τα παλιά προβλήματα.

Αφήνοντας τώρα στην άκρη τα παράπονά μας για τη γενικότερη "χαλαρή" τακτική της βιομηχανίας στα remasters και γυρνώντας στα του παιχνιδιού, το gameplay του παραμένει το ίδιο εθιστικό, καταιγιστικό και σαδιστικά αδιάλλακτο όπως και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Όπως είπαμε και πιο πριν, το Valkyria Chronicles ανήκει στο είδος των ιαπωνικών tactical strategy παιχνιδιών, που συνήθως είναι ένα μείγμα role playing μηχανισμών με real αλλά turn-based strategy μηχανισμών.

Valkyria Chronicles Remastered 04

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορέσετε να κτίσετε μια ομάδα έως 20 ατόμων, που θα αποτελείται από πέντε διαφορετικά main classes (με το καθένα να έχει και υποκατηγορίες) και ορισμένα οχήματα και special units. Όταν ξεκινάει μία αποστολή, θα έχετε στη διάθεσή σας ένα συγκεκριμένο αριθμό από command points, ο οποίος θα σας επιτρέπει να ελέγχετε τους στρατιώτες σας μέσα στο χάρτη. Επιλέγοντας έναν και χρησιμοποιώντας έτσι τα ανάλογα CP, ο έλεγχος του στρατιώτη γίνεται πλέον σε real time περιβάλλον, με περιορισμούς όμως στην απόσταση που μπορεί να διανύσετε αλλά και στις επιθέσεις σας. Είναι ένα ιδιαίτερα απλό σε έμπνευση και συνάμα εξαιρετικά βαθύ σε εξέλιξη σύστημα, που θα σας μάθει -θέλοντας και μη- πώς να εκμεταλλεύεστε σωστά τα τμήματα που ο χρόνος είναι σταματημένος αλλά και τα τμήματα όπου αυτός κυλάει.

Φυσικά, ένα σωστό JRTS/RPG δε θα μπορούσε να σταθεί δίχως ένα πλούσιο σύστημα αναβαθμίσεων, unlockables και γενικότερων RPG μηχανισμών. Αυτό το ρόλο εδώ θα τον παίξει το main camp/ hub του παιχνιδιού, στο οποίο θα μπορέσετε να μάθετε νέες εντολές για την ομάδα σας, να αλλάξετε μέλη, να μάθετε παραπάνω πληροφορίες για τον καθένα από αυτούς, να αναβαθμίσετε τις δυνατότητές τους αλλά και να τους αγοράσετε νέο, πλούσιο εξοπλισμό, που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν μέσα στο πεδίο της μάχης. Και θα χρειαστείτε ιδιαίτερα προσεκτικές αναβαθμίσεις αν θέλετε να προχωρήσετε στο παιχνίδι, καθώς η δυσκολία του Valkyria Chronicles είναι ιδιαίτερα υψηλή και δε συγχωρεί λάθη ή/ και κακή τύχη. Ακόμα και μετά από αρκετά playthrough στο παιχνίδι, θεωρούμε πως ένα quick save στην αρχή κάθε turn είναι κάτι το απαραίτητο για αυτόν τον τίτλο, αν δε θέλετε φυσικά να φύγει το controller σας από το παράθυρο.

Valkyria Chronicles Remastered 05

Αν δε, παίζετε στο ανώτερο επίπεδο δυσκολίας, τότε κάθε βήμα και καημός, κάθε καημός και δάκρυ! Ειδικά από τη μέση του παιχνιδιού και μετά, η κατάσταση δυσκολεύει τόσο πολύ, που θέλει υψηλή μεθοδικότητα, trial & error δοκιμές και, φυσικά, μπόλικη υπομονή. Αν, όμως, παίξετε έξυπνα, το παιχνίδι θα σας επιβραβεύσει. Όταν μια αποστολή φαίνεται βουνό και 20 turns απλά δεν είναι αρκετά, είναι τεράστια η χαρά όταν ξαφνικά έρχεται η επιφοίτηση και βγαίνει η αποστολή με δύο φαντάρους, 4-5 μανούβρες και δύο turns! Και εδώ κρύβεται και η μαγεία του Valkyria Chronicles. Σίγουρα έχει ένα όμορφο και καλογραμμένο σενάριο με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα όσο λίγα. Όπως και ένα art direction τόσο ιδιαίτερο, που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια, δίνοντας ένα ιδιαίτερο δείγμα ρεαλισμού σε ένα anime περιβάλλον.

Και μιλώντας αντικειμενικά, το βασικό gameplay της μάχης δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερα συγκλονιστικό, αν και όταν ακούτε τον ήχο που κάνει η σφαίρα σε ένα headshot, η καρδιά πεταρίζει σα τρελή. Όχι, η βασική μαγεία του τίτλου ήταν και θα είναι πάντα οι πλούσιες στρατηγικές που εξαναγκάζει τον παίκτη να καταστρώσει για να προχωρήσει παρακάτω, είτε αυτό το κάνει με καλοσύνη και καρότο, είτε με απανωτά wipes, gameover και μαστίγιο. Η κάπως ελλιπής remaster έκδοση της Sega μπορεί να στέκεται λίγη μπροστά στη γενικότερη ποιότητα του τίτλου, αυτό όμως δεν έχει να πει κάτι αρνητικό για τον ίδιο τον τίτλο. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα j-games της προηγούμενης γενιάς -ανεξαρτήτως κονσόλας- ένας τίτλος που είναι για πολλούς στο top 10 του PS3 και ένα από τα καλύτερα strategy game που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Αν το είχατε δει στο παρελθόν, δεν έχει κάτι καινούργιο να σας προσφέρει. Αν όμως δεν το είχατε δει, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε προ (ευχάριστης) εκπλήξεως.


Διαβάστε επίσης

darkest dungeon boxshot       fire emblem fates boxshot      XCOM 2 boxshot      Age of Decadence boxshot


Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Παραμένει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του PS3 και ένα από τα καλύτερα JRTS όλων των εποχών.
  • Πλούσια, καλογραμμένη και συγκινητική ιστορία, με πολλά unlockable extras.
  • Περιέχει όλα τα DLC που είχαν βγει για τον αρχικό τίτλο, καθώς και -για πρώτη φορά- υποστήριξη trophies.
  • Τίμια τιμή για μεγάλη διάρκεια.

Αρνητικά

  • Δυστυχώς, πρόκειται για άλλο ένα remaster που κάνει τα απολύτως βασικά και δε φέρνει τίποτα το νέο, με αποτέλεσμα να έχουν παραμείνει όλα τα μικροπροβλήματα του αρχικού τίτλου.
  • Τα 1080p και τα 60fps δημιούργησαν ορισμένα τεχνικά glitches.

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ανακοινώθηκε νέο υλικό για το Borderlands 3
Διαθέσιμο μέσω του Season Pass 2.
Αποκαλύφθηκαν οι απαιτήσεις συστήματος για το Assassin's Creed: Valhalla
Μαζί με ένα νέο trailer αφιερωμένο στον οπτικό τομέα του τίτλου.
PS5: Περαιτέρω πληροφορίες για τη συμβατότητα με τίτλους του PS4
Αποκαλύφθηκαν και όσα παιχνίδια μένουν εκτός συμβατότητας.
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη για το Marvel's Spider-Man: Miles Morales
Όλα έτοιμα για τη διάθεσή του σε PS4 και PS5.
Διαθέσιμο το νέο update για το World of Warships
Νέες προσθήκες και βελτιώσεις στο παιχνίδι.
Το For Honor έρχεται και στην επόμενη γενιά
Με δωρεάν "αναβάθμιση" και πληροφορίες επίδοσης στις νέες κονσόλες.
Star Wars Squadrons - Review
X-Wing Vanguard VS Tie-Fighter Titan Squadrons.
Περαιτέρω καθυστέρηση για το Outriders
Και πληροφορίες περί συμβατότητας για τα νέα συστήματα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (18)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο review Αλέξανδρε, θα δοκιμαστεί σύντομα (ειδικά με τέτοια τιμούλα;) )

This comment was minimized by the moderator on the site

Στα 20€ δε το πολυσκέφτηκα. Μεγάλο κόλλημα το παιχνίδι. Το έχω στην 9η αποστολή και περιμένω πως και πως να το ξαναπιάσω. Τρελό spike στη δυσκολία στην 7η. Ευτυχώς μπορείς να κάνεις save όπου και όποτε θέλεις. Μου αρέσει που σε κάθε αποστολή κάνεις διαφορετικά πράγματα και ο χώρος που δίνει το gameplay για τακτικούς ελιγμούς - αν και επιβραβεύει τις γρήγορες κινήσεις ακριβείας παρά το μεθοδικό...

Στα 20€ δε το πολυσκέφτηκα. Μεγάλο κόλλημα το παιχνίδι. Το έχω στην 9η αποστολή και περιμένω πως και πως να το ξαναπιάσω. Τρελό spike στη δυσκολία στην 7η. Ευτυχώς μπορείς να κάνεις save όπου και όποτε θέλεις. Μου αρέσει που σε κάθε αποστολή κάνεις διαφορετικά πράγματα και ο χώρος που δίνει το gameplay για τακτικούς ελιγμούς - αν και επιβραβεύει τις γρήγορες κινήσεις ακριβείας παρά το μεθοδικό παίξιμο. Αν και εξακολουθώ να νείρομαι τη Shining Force III τριλογία, το Valkyria είναι όντως πάρα πολύ καλό, περίπτωση που χωρίς να ζαλίζει με πολλούς και περίπλοκους μηχανισμούς, γίνεται εθιστικό.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

ναι η 7η ήταν χαστούκι από το πουθενα. εκει που νομίζεις πως το έμαθες σιγά σιγά, τσοοοουυυυπππ! ποταπέ μικρέ gamer, έλα να φας ξύλο. από εκει κ μετά το παιχνίδι γινεται κόλαση :)
δε μπορω να σταματήσω να παίζω πάλι, χθες γκρινιαζα που έγραφα αντι να παίζω

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι εγώ καημό το έχω το Shining Force ΙΙΙ Trilogy.....
Kαι να σκεφτείς το άφησα να φύγει μέσα απο τα χέρια μου που το είχα βρεί σαν επισκέπτης στην Ξάνθη το 1999........:(:(:(

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από Stormbringer Stormbringer
This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρώτο το έχω ακόμα αυθεντικό... Πριν 4 ή 5 χρόνια που έφαγα φλασιά, έψαξα και βρήκα πως μετέφρασαν ανεπίσημα και τα άλλα δύο. Ξεκίνησα τη τριλογία σε emulator, με τις αποφάσεις του πρώτου να περνάνε στο δεύτερο. Το δεύτερο μέρος ήταν απλά υπέροχο, ανώτερο σε όλα του πρώτου. Το τρίτο δυστυχώς τότε δεν είχε 100% μετάφραση ενώ είχε παρουσιάσει ένα bug που δεν κατάφερα ποτέ να ξεπεράσω κι έτσι...

Το πρώτο το έχω ακόμα αυθεντικό... Πριν 4 ή 5 χρόνια που έφαγα φλασιά, έψαξα και βρήκα πως μετέφρασαν ανεπίσημα και τα άλλα δύο. Ξεκίνησα τη τριλογία σε emulator, με τις αποφάσεις του πρώτου να περνάνε στο δεύτερο. Το δεύτερο μέρος ήταν απλά υπέροχο, ανώτερο σε όλα του πρώτου. Το τρίτο δυστυχώς τότε δεν είχε 100% μετάφραση ενώ είχε παρουσιάσει ένα bug που δεν κατάφερα ποτέ να ξεπεράσω κι έτσι το άφησα... Ενδεχομένως όλα να έχουν φτιαχτεί πλέον ποιος ξέρει...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ το μόνο που ήλπιζα ήταν να διορθώσουν κάποια difficult spikes και να έβαζαν ένα fast forward system στο enemy phase για εμάς τους παλιούς Πάντως στην τιμή που είναι το παιχνίδι κρίμα είναι να το χάσετε...

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από SteveTheKami SteveTheKami
This comment was minimized by the moderator on the site

Eγκληματίας πολέμου εδώ (χαλασμένο PS3), έκανα το καθήκον μου ωστόσο και ξανατίμησα τη Sega με τον οβολό μου.
Ρίχνω μία ματιά στις υπηρεσίες του μήνα και βγαίνω στην αναφορά για το πότε επιτέλους θα το παίξω (ότι θα το παίξω είναι σίγουρο)!

This comment was minimized by the moderator on the site

τιμωρία θαλαμοφύλακας για κανα μήνα, να εχεις χρόνο να παίζεις!

This comment was minimized by the moderator on the site

Xαχα, αυτό δεν είναι τμωρία αλλά δώρο Αλέξανδρε!
:):)

This comment was minimized by the moderator on the site

τους δικούς μας τους βολεύουμε με καλές υπηρεσίες

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα μικρό διαμαντάκι που προσπεράστηκε στην προηγούμενη γενιά. Ελπίζω ο κόσμος να το τιμήσει όπως πρέπει. Βοηθάει και η τιμή του βέβαια.

This comment was minimized by the moderator on the site

στο pc υπαρχει retail;

This comment was minimized by the moderator on the site

έψαχνα κ στη σελίδα του παιχνιδιου αλλά κ σε καταστήματα μεγάλα (amazon κλπ) αλλα δεν το ειχε πουθενα. δευτερη φορά που την πατάω έτσι γιατι οι ίδιοι οι dev και publisher δεν εχουν ξεκαθαρίσει κάτι σωστά ή γιατι δε το προωθούν καλα!
Α ρε αθάνατο skroutz, όλα τα βρίσκεις

well done Sherif

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από Sky333 Sky333
This comment was minimized by the moderator on the site

πάει ειμαι τυφλός, το αποδέχομαι!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλές φορές είπα θα το πάρω και το προσπέρασα, αλλά αυτή η έκδοση απλά δεν χάνεται, ξέμεινα απο δικαιολογίες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεχρι το τελος της εβδομαδας θα το τσιμπησω. 20 ευρω κανει! Οχι αλλη δικαιολογια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το εχω προσφατα παιγμενο στην εκδοση του PS3, αλλα δεν θα με σταματησει απο το να το τσιμπισω αργοτερα και για PS4.
Εθιστικο gameplay, τρελο κολλημα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Φοβερο game,δυστηχως δεν το ειχα τελειωσει στο ps3 αλλα θα το παιξω σιγουρα στο ps4

There are no comments posted here yet