Το συνταξιοδοτικό πακέτο του Geralt.

Η δουλειά ενός Witcher είναι σκληρή. Όλη τη ζωή στο δρόμο, να τα βγάζεις πέρα με το ζόρι, με τον κόσμο να σε μισεί και τα τέρατα να θέλουν να δοκιμάσουν το μεταλλαγμένο κρέας σου πασπαλισμένο με πάπρικα πάνω στα κάρβουνα. Μετά από δεκαετίες κακουχιών, προβλημάτων, απογοητεύσεων και στεναχώριας, όμως, το ασφαλιστικό ταμείο της CD Projekt αποφάσισε να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του Geralt και να τον ανταμείψει. Με το τελευταίο αυτό expansion, λοιπόν, η αγαπημένη μας αυτή ασφαλιστική έδωσε επιτέλους στον Geralt την ονειρική σύνταξη που κάθε Έλληνας και μη ονειρευόταν. Μια εκδρομή σε ηλιόλουστα, όμορφα μέρη, γεμάτα αμπέλια, χορούς και άφθονο κρασί. Βέβαια, η γραφειοκρατία δεν είναι ελληνικό προνόμιο, και έτσι, θα πρέπει να τα κερδίσετε όλα αυτά με μπόλικο αίμα, ιδρώτα και με το ασημένιο σπαθί σας. Χαλάλι, ο Geralt αξίζει μια τελευταία κούρσα πριν κρεμάσει τα σπιρούνια του!

Θεωρητικά, το Blood & Wine είναι εμβόλιμο expansion στο κεντρικό παιχνίδι, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί του πριν τελειώσετε την κεντρική ιστορία. Όπως και το Hearts of Stone, όμως, το απαιτούμενο level για να ασχοληθείτε είναι αρκετά ψηλό και έτσι δύσκολα θα μπορέσετε να πάτε από εκεί πριν να έχετε τελειώσει με το προηγούμενο υλικό. Εν αντιθέσει όμως με το HoS, εδώ οι δημιουργοί κατάλαβαν καλά πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, και έτσι έχτισαν την ιστορία και τις απαντήσεις των χαρακτήρων ώστε να νιώθετε πως είναι η φυσική συνέχεια του κεντρικού παιχνιδιού και πως οδηγεί όντως στο κλείσιμο των περιπετειών του Geralt.

Witcher 3 blood and Wine 01

H ιστορία μας, λοιπόν, εξελίσσεται στην Touscaint, μια νέα περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο του χάρτη. Μια περιοχή που θυμίζει κράμα Τοσκάνης σε εξοχή και καιρό, Αυστροουγγαρία σε χρωματισμούς και αρχιτεκτονική και ιπποτική Γαλλία σε συμπεριφορά, προφορές και ανθρώπους. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα τριών ευρωπαϊκών πολιτισμών, που δίνει στη νέα αυτή περιοχή μία ατμόσφαιρα "high fantasy meets Grimm Brothers" και αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες που έχουμε δει στο franchise.

O Geralt λοιπόν, καταφθάνει εκεί κάτω από την πρόσκληση της δούκισσας της περιοχής, με απώτερο στόχο να βρει και να εξολοθρεύσει ένα τέρας, το οποίο ευθύνεται για μια σειρά από ιδιαίτερα βίαιους θανάτους. Κλασικά, στα πρότυπα της CD Projekt, η ιστορία ξεκινάει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνει μια μικρή κοιλιά στο κέντρο, εκτοξεύεται με παρανοϊκό τρόπο προς το τέλος και κλείνει ήρεμα (γλυκά ή γλυκόπικρα, θα κριθεί από τις επιλογές σας). Γενικά, είναι μια αρκετά ωραία ιστορία, αλλά πάσχει σε ένα σημαντικό τομέα και στέκεται λίγο περίεργα απέναντι στο έπος του main story του κυρίως τίτλου ή στην ευρηματικότητα του Hearts of Stone. Αυτό που δεν πετυχαίνει 100% το main story, όμως, το πετυχαίνουν περίτρανα τα side quests, τα οποία θα σας δοθούν με το κιλό! Ναι, υπάρχουν ακόμα τα fillers, αλλά εδώ είναι πολύ πιο εύκολο να τα αγνοήσεις και να ασχοληθείς με το ζουμί.

Witcher 3 blood and Wine 02

Θα σας δοθούν αρκετά και πολύ καλά treasure hunts με πλούσιο loot, τα filler θαυμαστικά στο χάρτη πλέον είναι πολύ πιο καλά στημένα και αξίζουν να τα δείτε, ενώ τα βασικά side quests, πλην 1-2 (που έχουν MMO, επαναλαμβανόμενη λογική), αγγίζουν κορυφαία επίπεδα για τη σειρά. Από ιστορίες που παγώνουν το αίμα, σε συγκινητικές ιστορίες αγάπης και από το χρησιμότατο νέο σύστημα mutation (μέσα από quest), σε quests με χιούμορ δυσθεώρητο για τα δεδομένα της σειράς, το Blood & Wine κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλο τον περιφερειακό αυτό τομέα. Η κορύφωση; Ο φόρος τιμής της CD Projekt στο «Αστερίξ και οι Δώδεκα Άθλοι» όπου ο Geralt, σαν άλλος Asterix, καλείται να φέρει εις πέρας τον άθλο στο «Σπίτι της Τρελής» και να βρει το πιστοποιητικό Α38! Ό,τι και να πούμε για αυτό το quest, είναι λίγο!

Περνώντας στον τεχνικό τομέα τώρα, είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς κατάφερε η CD Projekt να βελτιώσει ακόμα παραπέρα τα γραφικά του παιχνιδιού -μόνο, όμως, στη νέα περιοχή. Έτσι, μπορεί στη Velen να βλέπετε ακόμα ορισμένα καφέ, θολά textures, αλλά με το που πάτε προς το νότο, όλα τα πράγματα -με κάποιο μαγικό τρόπο- γίνονται πιο καθαρά. Οι χαρακτήρες, τα αντικείμενα, οι περιοχές, όλα δείχνουν λίγο πιο καθαρά, πιο προσεγμένα, πιο όμορφα, λες και ανέβηκε η ανάλυση στο παιχνίδι, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για μια πολύ ωραία αναβάθμιση στο παιχνίδι (που μοιάζει να έχει και λίγο βελτιωμένο framerate) που δείχνει το μεράκι και την αγάπη των δημιουργών για τον τίτλο τους.

Witcher 3 blood and Wine 03

Βέβαια, αυτές οι βελτιώσεις δεν έρχονται δίχως και ορισμένα προβληματάκια. Καταρχάς, αυτή η υπερβολική φωτεινότητα στα χρώματα, που έγινε για να δείξουν έτσι καθαρότερα τα γραφικά, οδηγεί σε ένα φαινόμενο hypersaturation, σαν να έχει "καεί η φωτογραφία". Έτσι, με χαμηλό φωτισμό μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τα setting στην οθόνη σας γιατί η εικόνα μπορεί να ζαλίσει. Πέρα από αυτό, παρατηρήσαμε αρκετές περιπτώσεις όπου textures αργούσαν λιγάκι να φορτώσουν, κάνοντας το φαινόμενο του pop-in αρκετά πιο ευδιάκριτο απ' ό,τι σε άλλες περιοχές.


Διαβάστε επίσης - Προσθέστε παιχνίδια στη βιβλιοθήκη σας.

witcher 3 packshot        dragon age 3 packshot       witcher 3 hearts of stone boxart       skyrim boxshotMαζί με το expansion, βέβαια, κυκλοφόρησε και ένα τεράστιο patch που έφερε και διάφορες άλλες βελτιώσεις στον τίτλο. Η πιο σημαντική από αυτές, όμως, είναι η μεγάλη αναβάθμιση των μενού και του UI συστήματος. Ο χάρτης έγινε πολύ πιο λειτουργικός, οι πληροφορίες στην οθόνη είναι πιο ξεκάθαρες, το glossary ακόμα έγινε πιο σημαντικό και ενδιαφέρον και, το κυριότερο, το inventory έγινε επιτέλους χρηστικό για παίκτες με gamepad. Τα εκατοντάδες αντικείμενά σας έχουν πλέον κατηγοριοποιηθεί πολύ καλύτερα, και δεν είναι πια μια τεράστια ταλαιπωρία να βρεις αυτό που έψαχνες. Πρόκειται για μια αναγκαία αλλαγή, σε έναν τομέα που η σειρά έπασχε από το αρχικό Witcher και που επιτέλους έκανε βήματα μπροστά.

Ωστόσο, οι τόσες αλλαγές και το γιγάντιο expansion δεν ήταν δυνατόν να βγουν αλώβητα από τη λαίλαπα των bugs. Έτσι, θα δείτε ξαφνικά να κάνουν την εμφάνισή τους προβλήματα που είχατε να δείτε περίπου ένα χρόνο. Στο δικό μας playthrough παρατηρήσαμε 2-3 glitches σε quest που μας εμπόδιζαν να τα προχωρήσουμε (ευτυχώς τα δύο ξεκόλλησαν μόνα τους και το τρίτο μετά από τις.... αεροπλανικές μανούβρες μας), το map tracking έχασε αρκετές φορές την πορεία του του και μας έστελνε προς εντελώς άλλη κατεύθυνση, ενώ γίναμε θύματα δύο crashes στο main menu του PS4 (ευτυχώς το γενναίο σύστημα autosave μάς έσωσε από το να σπάσουμε το controller). Επίσης, να πούμε πως η υπέροχη βελτίωση του μενού ήρθε με ένα μικρό τίμημα, μιας μικρής καθυστέρησης στην αλλαγή των tabs. Η CD Projekt ευτυχώς έχει ήδη δηλώσει πως έχει βρει πολλά από αυτά τα προβλήματα και πως εργάζεται για την κυκλοφορία ενός νέου patch, οπότε με λίγη καλή τύχη και υπομονή, αρκετά από αυτά θα στρώσουν στους επόμενους μήνες.

Witcher 3 blood and Wine 04

Εν κατακλείδι και παρά τα μικροπροβληματάκια του, είναι μάλλον αδύνατο να πούμε σε κάποιον να μην ασχοληθεί με το τέλος της περιπέτειας του Geralt. Το level cap έχει ανέβει, το νέο υλικό σε οπλισμό, χαρακτήρες, τέρατα και περιοχές είναι τεράστιο, η γραφή είναι ως επί το πλείστον ιδιαίτερα καλή και η γενικότερη ποιότητα του τίτλου, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή τιμή και την υψηλή διάρκεια, το καθιστούν ως μια απαραίτητη επένδυση.

Μαζί με την Obsidian και τη Larian Studios, η CD Projekt παραδίδει και αυτή μαθήματα στο πώς πρέπει να εξελίσσεται ένα παιχνίδι, στο πώς πρέπει να χτίζονται τα expansions και στο πώς πρέπει να συμπεριφέρεται μια εταιρία στον καταναλωτή. Για όλα αυτά, και όχι μόνο, η αγορά του Blood and Wine αξίζει και το τελευταίο ευρώ.

Έχε γεια Geralt, ελπίζουμε να βρεις επιτέλους τη γαλήνη και την ησυχία που έψαχνες τόσα χρόνια!

Το review βασίστηκε στην PS4 έκδοση του παιχνιδιού.


Διαβάστε επίσης - Προσθέστε παιχνίδια στη βιβλιοθήκη σας.

witcher 3 packshot        dragon age 3 packshot       witcher 3 hearts of stone boxart       skyrim boxshot


Θετικά

  • Πανέμορφη νέα περιοχή με εντυπωσιακά γραφικά και μια πόλη που σβήνει το Novigrad από τον χάρτη.
  • Βελτιώνει όλα σχεδόν τα ελατώματα του προηγούμενου expansion.
  • Χορταστική διάρκεια 30+ ωρών (χώρια τα fillers).
  • Εντυπωσιακές στιγμές γραφής σε ορισμένα side quests και σε ιδέες του main story...

Αρνητικά

  • ...αλλά η αιτία πίσω από όλα τα γεγονότα θα λέγαμε πως είναι λίγο άνευρη.
  • Η βελτίωση στα γραφικά έφερε κάποιες καθυστερήσεις στα μενού και στο pop in των textures.
  • Ορισμένα glitches σε quests και crashes στο desktop.

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ανακοινώθηκε νέο υλικό για το Borderlands 3
Διαθέσιμο μέσω του Season Pass 2.
Αποκαλύφθηκαν οι απαιτήσεις συστήματος για το Assassin's Creed: Valhalla
Μαζί με ένα νέο trailer αφιερωμένο στον οπτικό τομέα του τίτλου.
Ανακοινώθηκε το King Arthur: Knight’s Tale
Ένα turn-based tactical RPG από τη NeoCore Games.
Το Halo 5 δεν θα προστεθεί στη Master Chief Collection
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της 343 Industries.
PS5: Περαιτέρω πληροφορίες για τη συμβατότητα με τίτλους του PS4
Αποκαλύφθηκαν και όσα παιχνίδια μένουν εκτός συμβατότητας.
Οι απαιτήσεις συστήματος για το Syberia: The World Before
Μπορείτε να "τρέξετε" την επιστροφή της Kate Walker;
Η Amazon βάζει τέλος στην ανάπτυξη για το Crucible
Μόλις πέντε μήνες μετά από την κυκλοφορία του.
Ημερομηνία διάθεσης του The Medium
Στα μέσα Δεκεμβρίου για Xbox Series X/S και PC.
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη για το Marvel's Spider-Man: Miles Morales
Όλα έτοιμα για τη διάθεσή του σε PS4 και PS5.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (24)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ω ρε φίλε, ο Geralt στην Τοσκάνη! Από τα πιο υγρά μου όνειρα βγήκε αυτό. Θα κρατηθώ λίγο ακόμα μπας και ξεμπλοκάρει το κεφάλι τους και τα βγάλουν σε retail μαζί με το hoS για το One.
Επίσης: Τι έπος αυτό με το πιστοποιητικό Α38!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι, δε φαντάζεσαι. Οι 12 Αθλοι του Αστεριξ ειναι απο τα πιο αγαπημένα μου κινούμενα σχέδια, το εχω δει δεκάδες φορές και το βλέπω ακόμα κάθε χρόνο, πρωί κάποιου Σαββάτου με καφέ και μπουγάτσα (το έκανα παλι πριν μερικους μήνες). Πέθανα στο γέλιο απο τη μία και απο την άλλη, συγκινήθηκα που υπάρχει κάποιος καμένος στη CD Project με κατι που αγαπάω τόσο πολύ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δύο studios έχουν Premium συνδρομή στο πορτοφόλι μου. H CD Projekt RED και η FROM. Με την αξία τους έχουν κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη, τη δική μου και πολλών άλλων. Oχι με λόγια, όχι με PR, όχι με φανφάρες, λαμογιές, promotions, υπέρογκα budgets και ψιλά γράμματα. Με αγάπη, μεράκι, σεβασμό και ταλέντο για δημιουργία. Με πόθο να αφήσουν το καλλιτεχνικό στίγμα τους κι όχι να βγάλουν όσο το...

Δύο studios έχουν Premium συνδρομή στο πορτοφόλι μου. H CD Projekt RED και η FROM. Με την αξία τους έχουν κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη, τη δική μου και πολλών άλλων. Oχι με λόγια, όχι με PR, όχι με φανφάρες, λαμογιές, promotions, υπέρογκα budgets και ψιλά γράμματα. Με αγάπη, μεράκι, σεβασμό και ταλέντο για δημιουργία. Με πόθο να αφήσουν το καλλιτεχνικό στίγμα τους κι όχι να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στον ελάχιστο χρόνο με τα ελάχιστα δυνατά κόστη. Διότι κυρίες και κύριοι στο τέλος πάντα μα πάντα θα ανταμοίβεται το πραγματικά καλό και ποιοτικό.
Τώρα για το Witcher III και τα εξαιρετικά expansions του τι να πρωτοπείς (ή ξαναπείς)....Tα είπε ο Σάββας και ο Αλέξανδρος πολύ καλύτερα απο μένα. Ένα σύγχρονο επικό αριστούργημα, πλέον ολοκληρωμένο.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτα τα 2 studio ειναι και η αποδειξη οτι και χωρις το marketing του Destiny ή ενος Uncharted π.χ. μπορει ενα παιχνιδι να εχει μια πολυ καλη πορεια αν πραγματικα το αξιζει και η εταιρια να εχει κερδος. Ειναι παραδειγματα που δειχνουνε οτι και single player εμπειριες εχουνε θεση ακομα στην εποχη μας οπως και οτι το να βγαλει καποιος ΑΑΑ παιχνιδι δεν σημαινει οτι πρεπει απο πισω να ριξει τρελο...

Αυτα τα 2 studio ειναι και η αποδειξη οτι και χωρις το marketing του Destiny ή ενος Uncharted π.χ. μπορει ενα παιχνιδι να εχει μια πολυ καλη πορεια αν πραγματικα το αξιζει και η εταιρια να εχει κερδος. Ειναι παραδειγματα που δειχνουνε οτι και single player εμπειριες εχουνε θεση ακομα στην εποχη μας οπως και οτι το να βγαλει καποιος ΑΑΑ παιχνιδι δεν σημαινει οτι πρεπει απο πισω να ριξει τρελο χρημα σε marketing.
Ευτυχως η αντιθετη συνταγη -πολλα λεφτα στο marketing,μαπα το game- δεν εχει πετυχει σχεδον ποτε(Evolve κ.α.)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

που θα πάει δε θα έρθει η καλοκαιρινή μου άδεια.. με τα αλάτια witcher θα παίζω! χαχαχ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η ευτυχώς η αναγκαστική αλλαγή κάρτας γραφικών στο PC μου,έβαλε στο πάγο γι'αυτό το μήνα,την ενασχολησή μου με το TW3.Kάνω υπομονή μεχρι τον Ιούλιο τώρα.:(

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από JCDenton JCDenton
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραια αρα ερχεται και η GOTY που περιμενουμε για να τα παιξουμε οπου να ναι ετσι CDPR ??? :)

Πολυ ωραιο review Αλεξανδρε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε λογικά ναι. Μάλλον να το περιμένεις προς Οκτώβρη-Νοέμβρη.

This comment was minimized by the moderator on the site

γιατι περιμενεις? πιθανον να μην βγει και καθολου. δεν ειναι dlc που συνηθως συμπληρωνουν (σκοπιμα!) το παιχνιδι, ειναι expansions με ιστοριες που δεν εχουν σχεση με το main story.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 4 χρόνια από dog dog
This comment was minimized by the moderator on the site

επος το expansion δεν υπαρχουν λογια θα το ελεγα witcher 4 αλλα μονο με geralt.αυτο το autosave και το loading αν χασεις ομως ειναι μαρτυριο.παω για τα undiscovered locations και με βγαζει 5 χρονια πισω

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο pc τα γραφικα τα βλεπω ελαφρως χειροτερα

This comment was minimized by the moderator on the site

Το είδα και σε PC στα Ultra για μερικές ώρες, θα έλεγα πως ειναι ιδέα σου.
Η μεγάλη αλλαγή ειναι πως δημιούργησαν group assets σε μεγάλες ομάδες έτσι ώστε όταν φορτώνεις ένα αντικείμενο, να φορτώνει πολλά μαζί και όχι ένα ένα ξεχωριστά.
Με αυτή την αλλαγή ελευθέρωσαν μεγάλο τμήμα από την CPU και αυτό βοηθάει με τη σειρά του και ένα πολυ πιο ομαλό 60FPS gameplay στο PC αλλά κ σε (επιτέλους)...

Το είδα και σε PC στα Ultra για μερικές ώρες, θα έλεγα πως ειναι ιδέα σου.
Η μεγάλη αλλαγή ειναι πως δημιούργησαν group assets σε μεγάλες ομάδες έτσι ώστε όταν φορτώνεις ένα αντικείμενο, να φορτώνει πολλά μαζί και όχι ένα ένα ξεχωριστά.
Με αυτή την αλλαγή ελευθέρωσαν μεγάλο τμήμα από την CPU και αυτό βοηθάει με τη σειρά του και ένα πολυ πιο ομαλό 60FPS gameplay στο PC αλλά κ σε (επιτέλους) σχεδόν σταθερό 30FPS στις κονσόλες. Ακόμα, αυτή η τεχνική βελτίωσε το draw distance (εχει μεγαλύτερη αποσταση απότι πριν) και στο PC έκανε τα wind physics στα δεντρα πολυ εντυπωσιακα.

Προσοχή: Όπως είπα και στο κείμενο, οι τεχνικές αυτές βελτιώσεις αφορούν ΜΟΝΟ την νέα περιοχή. Αν πάτε στις παλιές, βλέπετε τα πράγματα όπως πριν.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς το παρόν παίζω New Game + στο τέρμα δύσκολο όταν το τελειώσω θα πάω για τα exp και θα είμαι 70 level άρα θα κάνω βόλτα στα exp μόνο και μόνο για να τα απολαύσω... Μπράβο στην Cd Project απλά υπέροχο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το απολαμβάνω δεόντως, και παρότι είναι τεράστιο για expansion δε θέλω να τελειώσει... μακάρι να ήταν άλλο τόσο. Εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, σε όλους τομείς. Είναι ολοφάνερο ότι η CDPR βρίσκεται σε τρελή φόρμα. Το Witcher 3 πλέον, πλαισιωμένο με τα expansions του, αποτελεί ένα εκπληκτικό gaming επίτευγμα, κολοσσιαίων διαστάσεων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ από την χαρά μου έβαλα σε όλους καρδουλίτσες, μουχαχα ! ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

να ρωτησω κατι? μολις τελειωσα το main story. σε καποια σημεια κανει αναφορα στα συμβαντα του κυριως παιχνιδιου. και στο τελος τελος εχουμε και μια εμφανηση προσωπου...εχει συμασια απο που το πιανεις, γιατι εγω εκανα load save αφου το ειχα τερματισει.

This comment was minimized by the moderator on the site

"Όπως και το Hearts of Stone, όμως, το απαιτούμενο level για να ασχοληθείτε είναι αρκετά ψηλό και έτσι δύσκολα θα μπορέσετε να πάτε από εκεί πριν να έχετε τελειώσει με το προηγούμενο υλικό. Εν αντιθέσει όμως με το HoS, εδώ οι δημιουργοί κατάλαβαν καλά πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, και έτσι έχτισαν την ιστορία και τις απαντήσεις των χαρακτήρων ώστε να νιώθετε πως είναι η φυσική συνέχεια του...

"Όπως και το Hearts of Stone, όμως, το απαιτούμενο level για να ασχοληθείτε είναι αρκετά ψηλό και έτσι δύσκολα θα μπορέσετε να πάτε από εκεί πριν να έχετε τελειώσει με το προηγούμενο υλικό. Εν αντιθέσει όμως με το HoS, εδώ οι δημιουργοί κατάλαβαν καλά πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, και έτσι έχτισαν την ιστορία και τις απαντήσεις των χαρακτήρων ώστε να νιώθετε πως είναι η φυσική συνέχεια του κεντρικού παιχνιδιού και πως οδηγεί όντως στο κλείσιμο των περιπετειών του Geralt."

κοινώς, μπορείς να το παίξεις πριν τελειώσεις το main game αλλά λογο difficulty level ειναι ευκολότερο να το κάνεις μετά. Από άποψης ιστορίας, το HoS δεν εχει σημασια ποτε θα το δεις, ειναι 1-2 ατακες ολες κ όλες που αλλάζουν αν εχεις τελειώσει ή οχι το main game.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή ιστορικά δεν έχει και τόσο σημασία, αλλά παικτηκά θα είναι πιο προσβάσιμο σε πιο υψηλό level. Σωστά?

This comment was minimized by the moderator on the site

exactly ;)
για το HoS πάντα. στο BaW ειναι κ ιστορικα λιγο καλυτερα να το δεις στο τελος.

αλλα γενικά, μονο κ λογο του leveling δυσκολα να πας εκει ευκολα, εκτος αν απλα εχεις κανει grind με τα ερωτηματικα κ θαυμαστικα των χαρτων. but thats just wrong... so wrong...

Η ημέρα που απενεργοποίησα τα ερωτηματικά απο τον χάρτη ειναι απο τις πιο χαρούμενες στην Witcher καριερα μου

This comment was minimized by the moderator on the site

There are no comments posted here yet