Τέλος οι εργολαβίες, πίσω στο fan service.

Για να είμαστε εκατό τοις εκατό σωστοί, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Tt Games, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί το επίσημο fan service μεγάλων παραγωγών και κομματιών της pop κουλτούρας (κυρίως του κινηματογράφου αλλά και άλλων συμπαρομαρτούντων) με το επόμενο να είναι κάποιο level από τον creator του Little Big Planet ή κάτι τέτοιο. Και η αλήθεια είναι ότι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, με ορισμένες παραλείψεις ή όχι, τα καταφέρνει αρκετά καλά. Όταν έχουν κυκλοφορήσει καμιά εικοσαριά τέτοιοι τίτλοι, σε κάθε νέο review εμείς δεν έχουμε παρά να τικάρουμε τα κενά κουτάκια δίπλα στις αναγραφόμενες, απαιτούμενες συνθήκες, ώστε το παιχνίδι να περάσει... τη βάση και να πάρει την έγκριση του κοινού.

Και γνωρίζουμε ότι κάθε φορά, το τικάρισμα αυτών των τετραγώνων δεν είναι τυπική υπόθεση, καθώς πάντα παίζει ρόλο το πόσο ικανοποιητικά έχει εξυπηρετηθεί το κάθε franchise με το οποίο ασχολείται η Tt. Για παράδειγμα, στα τελευταία της παιχνίδια, στο Jurassic World και στο Marvel’s Avengers, η δουλειά του πολυτάλαντου studio ήταν καθαρά διεκπεραιωτική. Λίγα puzzles, προφανείς επιλογές ηρώων, μικρή σχετικά διάρκεια, όλα συγκλίνουν στο ότι η δουλειά έπρεπε απλά να «βγει». Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για επίπεδο Lord of the Rings ή SW Complete Saga (που βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, ήταν δύο παιχνίδια μαζί). Παρόλα αυτά, όταν φτάνουμε μπροστά σε ακόμα μία LEGO Star Wars κυκλοφορία, περιμένουμε τον απαραίτητο σεβασμό από την Tt, και στο Force Awakens αυτός δε λείπει και μετουσιώνεται σε πλούσιο και διασκεδαστικό περιεχόμενο, που ξαναφέρνει τη σειρά των LEGO παιχνιδιών στον ίσιο δρόμο.

lego star wars force awakens screen 03

Τα δώδεκα κεφάλαια του παιχνιδιού είναι πλούσια, με πολύ καλό level design, με ποικιλία στο gameplay και αρκετό περιεχόμενο που ξεκλειδώνει αντίστοιχα με τους ήρωες, που με τη σειρά τους ξεκλειδώνουν ανάλογα με την πρόοδο του παίκτη. Ο πρόλογος στη Μάχη του Endor μοιάζει λίγο ξεκάρφωτος, προσπαθώντας να ενώσει τις δύο εποποιίες, καθώς οι οπαδοί μπορεί να ξινίσουν ελαφρώς με τη νέα οπτική που προσφέρεται για να περάσουμε ομαλά στο FA. Aλλά το γνωστό Tt χιούμορ και το πάντα διασκεδαστικό (αν και απλοϊκό) gameplay αίρουν τις αμφιβολίες και την αμφισβήτηση.

Υπάρχουν νέα στοιχεία στο LEGO SW FA, και, όπως πάντα, είναι καλοδεχούμενα. H πολλαπλή χρήση των τούβλων, που συνήθως χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ενός πράγματος, οδηγεί σε δύο ή τρεις ή και τέσσερις διπλανές κατασκευές. Ορισμένες φορές οι κατασκευές αυτές είναι αλληλένδετες και η δημιουργία της μίας δεν έχει νόημα αν δεν έχει προηγηθεί μία άλλη. Για παράδειγμα, σε ένα puzzle, όπου πρέπει να εκτοξευθεί νερό για να σβήσει μία φωτιά. Πρώτα κατασκευάζουμε την αντλία και μετά τη μάνικα για την εκτόξευση του νερού από τα ίδια πάντα τουβλάκια. Η χρήση πολλαπλών χαρακτήρων επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό (με την κορυφή να έχει αγγιχθεί στο Lord of the Rings, που στο ίδιο επίπεδο μπορεί να χρειάζονταν δεκαπέντε διαφορετικοί ήρωες) και ενισχύει το replayability του τίτλου.

lego star wars force awakens screen 05

Το cover shooting που κάνει την εμφάνισή του σε ορισμένα επίπεδα βρίσκεται εκεί μόνο και μόνο για να δείξει ότι και αυτό μπορεί να γίνει σε ένα LEGO παιχνίδι. Είναι απλοϊκό και ενώ σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρότερους σε ηλικία φίλους των LEGΟ ή του Star Wars (ή και των δύο) δεν προσφέρει κάτι σημαντικό. Είναι αυτοματοποιημένο και διεκπεραιωτικό. Από την άλλη, ο έλεγχος οχημάτων ή ζώων μέσα σε κάθε πίστα αφήνει μία αίσθηση ικανοποίησης ως περιεχόμενο, αλλά ο έλεγχος χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά ενώ οι αερομαχίες, μετά από την απαιτούμενη εξοικείωση με το χειρισμό και τις απαραίτητες αλλαγές στα inversions, τα πάνε περίφημα, μόνο που διαρκούν απογοητευτικά λίγο.

Το παιχνίδι προφέρει επίσης ακόμα έξι επίπεδα, που ξεκλειδώνουν με Χρυσά Τουβλάκια, καθώς και τέσσερα hubs με ελεύθερη εξερεύνηση, όπως και την εξερεύνηση του Millennium Falcon. Μέσα στο σκάφος διατίθεται το Dejarik Battle, που είναι ένα επιτραπέζιο survival παιχνίδι, το οποίο προσφέρει πλήθος από τουβλάκια για πλάκα. Είναι εξόχως βαρετό, αλλά χρήσιμο αν θέλει κάποιος να μαζέψει εκατομμύρια studs. Οπτικά, στο Xbox One το παιχνίδι είναι απλά υπέροχο, και μόνο αν βάλει κανείς το LEGO Star Wars στο παλιό Xbox (στο παλιό παλιό) θα καταλάβει την πρόοδο που έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα.

lego star wars force awakens screen 02

Αυτό που λείπει και πάλι είναι το online co-op και η απούσια του (εκτός από ένα-δύο LEGO παιχνίδια αν δεν κάνω λάθος) είναι πολύ ενοχλητική. Γιατί στην ευχή να μην υποστηρίζεται το online co-op σε ένα παιχνίδι που είναι φτιαγμένο ακριβώς γι αυτό το λόγο; Ναι, στοχεύει σε παιδιά, αλλά αυτό δε δικαιολογεί την απουσία ενός mode που πλέον θεωρείται σχεδόν δεδομένο. Επιλόγους πολλούς δε χρειαζόμαστε. Το τελευταίο LEGO παιχνίδι που άξιζε της προσοχής μας ήταν το The Hobbit (εξαιρείται το LEGO City Undercover, που δεν έχει παιχτεί από τον γράφοντα). Το Force Awakens είναι το αμέσως επόμενο, για οπαδούς του SW και μη.

Το review βασίστηκε στην Xbox One έκδοση του παιχνιδιού.


Διαβάστε επίσης - Προσθέστε παιχνίδια στη βιβλιοθήκη σας.

LEGO Batman 3 packshot        Lego Jurassic World boxshot       LEGO Avengers boxshot       lego hobbit boxshot


Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Πλούσιο περιεχόμενο (και πάλι) με ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες σε gameplay μηχανισμούς.
  • Πολλά επίπεδα, πολλά κρυφά επίπεδα και δεκάδες collectibles (χαρακτήρες και τουβλάκια).
  • Κλασικό (και πάλι) fan service για τους φίλους του Star Wars και μη, με canon περιεχόμενο που δεν το είδαμε πουθενά στην ταινία.

Αρνητικά

  • Ο χειρισμός των οχημάτων χρειάζεται δουλειά.
  • Η απουσία του online co-op είναι αδικαιολόγητη.
  • Το third person shooting κομμάτι υπάρχει για να υπάρχει.

Βαθμολογία

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Trailer για το Remothered: Broken Porcelain
Αφιερωμένο τους «μη-κανονικούς» διαμένοντες του The Ashmann Inn.
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ξεπέρασε τα 5 εκ. αντίτυπα το Final Fantasy VII Remake
Με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά στις digital πωλήσεις.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Έρχεται στην επομένη γένια το Temtem
Προσφέροντας ένα νέο "massively multiplayer creature-collection" ταξίδι.
Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.
Ο Alan Wake επιστρέφει στο... Control
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του AWE DLC.
Νέο υλικό και πληροφορίες από το Crash Candicoot 4: It’s About Time
Μέσω του τελευταίου State of Play της Sony.
Πλήρης υποστήριξη για το PSVR στο Hitman III
Καθώς και σε ολόκληρη την τριλογία Hitman.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Review του Σάβα χωρίς σχόλιο? Tres anepitreptic! :)
Το έχω βάλει στο μάτι για co-op με το μεγάλο μου γιό μιας και το τελευταίο διάστημα έχουμε μία Lego (με τα πραγματικά τουβλάκια κι όχι τα ψηφιακά:p) φρενίτιδα στο σπίτι.

This comment was minimized by the moderator on the site

οπως ολα τα Lego Star Wars, θα το δω κ αυτό καποια στιγμή αν κ να πω την αλήθεια, η φόρμουλα με έχει κουράσει. τα lego games εχουν μείνει στάσιμα εδώ και 5-6 χρόνια κ η TT δε δείχνει να κανει κ πολλές κινήσεις βελτίωσης.

There are no comments posted here yet