Η θριαμβευτική επιστροφή του "beautiful game".

Κόσμος παντού τριγύρω. Παρέες, ζευγάρια, μπαμπάδες με τα παιδιά τους αγκαλιά. Η ατμόσφαιρα μυρίζει κάπνα από τις καντίνες και οι πλανόδιοι φωνάζουν, προσπαθώντας να ξεπουλήσουν την πραμάτεια τους. Η ένταση είναι έκδηλη κι ο παλμός σε ταρακουνάει, αν και είσαι αρκετά μέτρα μακριά. Η προσμονή δημιουργεί συναισθήματα και κυρίως λαχτάρα και αγωνία. Η ώρα του μεγάλου αγώνα πλησιάζει και δεν βλέπεις την ώρα να μπεις στο γήπεδο και να γίνεις κι εσύ μέρος του "παιχνιδιού" για το επόμενο δίωρο. Να γίνει η φωνή σου ένα με την φωνή των χιλιάδων. Αφήνοντας για λίγο το μυαλό σου και τη σκέψη καθαρή από προβλήματα και σκοτούρες. Λες κι αυτό το παιχνίδι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, σε κυριεύει το αίσθημα της απόλυτης ικανοποίησης ή της απογοήτευσης -αναλόγως. Οι ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους στο φρεσκοποτισμένο χορτάρι μαζί με τους διαιτητές. Η μπάλα τοποθετείται στο κέντρο του γηπέδου και ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του αγώνα.

Καθένας έχει ζήσει έστω μια φορά στη ζωή του την παραπάνω εικόνα. Άλλοι πιο ένθερμα κι άλλοι σαν απλοί φίλαθλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πιο λαοφιλές ανά τον κόσμο άθλημα παραμένει ο βασιλιάς. Κάθε φίλαθλος-gamer που σέβεται τον εαυτό του, μεγάλωσε προσπαθώντας να γίνει μέρος του παιχνιδιού είτε σαν προπονητής είτε σαν ποδοσφαιριστής, με όπλο το χειριστήριό του ανά χείρας, καθηλωμένος μπροστά σε μια οθόνη είτε μόνος είτε με την παρέα στις κλασικές συναθροίσεις για ένα μίνι τουρνουά. Έφτασε, λοιπόν, η ημέρα που όλοι αυτοί περιμένουν κάθε χρόνο, η ώρα της αλήθειας και της κρίσης. Κατά πόσο καταφέρνει ο κάθε ποδοσφαιρικός τίτλος να μεταφέρει τον παίκτη "μέσα" στο γήπεδο; Η ετήσια κυκλοφορία του FIFA ή του PES είναι σίγουρο ότι θα συντροφεύει τον αγοραστή για ολόκληρη τη χρονιά -μέχρι τουλάχιστον την επόμενη κυκλοφορία. Και η καθιερωμένη ετήσια κυκλοφορία, φυσικά, πρέπει να είναι ουσιώδης κι όχι απλά φανφάρες και γκλαμουριά.

FIFA 17 screen 03

Ο φετινός τίτλος της ΕΑ, λοιπόν, το ολόφρεσκο FIFA 17, προσπαθεί να βελτιώσει τα παράπονα των οπαδών του, τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών. Ίσως να είχε επαναπαυθεί στις δάφνες του, όντας πιο εμπορικό από τη σειρά Pro Evolution Soccer τα τελευταία χρόνια, κι η αλήθεια είναι ότι οι βελτιώσεις σε όλους τους τομείς τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές. Αρχικά, να αναφέρουμε ότι ο φετινός τίτλος έχει δεχτεί ένα γερό ρετουσάρισμα, καθώς έχουμε να κάνουμε με νέα μηχανή γραφικών. Η Frostbite προσφέρει οπτική -και όχι μόνο- βελτίωση, δίνοντας άλλες δυνατότητες στην πιστή αναπαράσταση των συναισθημάτων, μέσω των εκφράσεων των ποδοσφαιριστών, καθώς και των physics, όσον αφορά τη μπάλα και τις επαφές σώμα με σώμα.

Γεγονός είναι ότι η διαφορά, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια, είναι εμφανής απ’ το πρώτο παιχνίδι που θα παίξει κάποιος. Οι καιρικές συνθήκες είναι αληθοφανέστατες, με μεγάλη ποικιλία και λεπτομέρειες όπως η ανάσα των ποδοσφαιριστών σε κρύο περιβάλλον, ο ιδρώτας που φαίνεται να κυλάει στα πρόσωπα, το νερό της βροχής, το γρασίδι, που σε κάθε λάκτισμα της μπάλας φαίνεται να "ζωντανεύει", που μαζί με την πληθώρα των νέων animations έρχονται και συνθέτουν το παζλ της ρεαλιστικής απεικόνισης. Η απεικόνιση εξωτερικά και εσωτερικά, φυσικά, των γηπέδων είναι άξια επαίνου, συνεχίζοντας την παράδοση της σειράς και ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα, με τους οπαδούς στις εξέδρες, με τα συνθήματα, τα κορεό και τις αντιδράσεις τους σε κάθε φάση, να βάζουν το λιθαράκι τους κι αυτοί στη ρεαλιστική απεικόνιση της ατμόσφαιρας. Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν και τα cut scenes, η πληθώρα των πανηγυρισμών, κι οι αντιδράσεις προπονητών και συμπαικτών ή αντιπάλων σε κάθε φάση, προσδίδοντας ένταση και ρεαλισμό.

FIFA 17 screen 07

Μικρές προσθήκες στον οπτικό τομέα έχουμε, φυσικά, με λεπτομέρειες που καταγράφονται στα συν του ρεαλισμού, όπως πυροτεχνήματα, νέα animations στις παρουσιάσεις των ομάδων, σημάδια στο χορτάρι ή και στη μπάλα, λερωμένες εμφανίσεις παικτών, χρωματισμός των διχτύων του τέρματος ανάλογα με τη γηπεδούχο ομάδα κ.ο.κ.. Με τις δυνατότητες της Frostbite βλέπουμε πλέον τους ποδοσφαιριστές να κινούνται ρεαλιστικότερα να επικοινωνούν και να έχουν αντιδράσεις και συναισθήματα, δίνοντας επιπλέον βάθος στον αγώνα. Η απεικόνιση των προσώπων έχει αλλάξει προς θετικη κατεύθυνση, με τις λεπτομέρειες όπως σημάδια ή ακόμα και οι πόροι στο δέρμα να είναι στα συν, με την αίσθηση όμως ότι ο ανταγωνιστής PES συνεχίζει να υπερέχει σε αυτόν τον τομέα. Η φυσική της μπάλας άλλαξε, με αναπηδήσεις στο χορτάρι και αλλαγές πορείας, αφήνοντας στο παρελθόν την αίσθηση ότι είναι κολλημένη στο έδαφος σαν μαγνήτης. Στα σουτ, διαγράφει πορεία με καμπύλη, τομέας στον οποίο επίσης έχει δεχτεί βελτίωση αν και η σειρά της EA ποτέ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Στο σημαντικότερο, ομολογουμένως, τμήμα του τίτλου, το gameplay, η αλλαγή είναι έντονα αισθητή από το πρώτο παιχνίδι που πιάνει κάποιος το χειριστήριο στα χέρια του. Δίνοντας και σε αυτόν τον τομέα νέες δυνατότητες, η Frostbite έχει βελτιώσει τη συνολική αίσθηση και, φυσικά, το ρεαλισμό, με υπέροχες μάχες σώμα με σώμα, σωστές τοποθετήσεις και κινήσεις των παικτών "εκτός μπάλας", εμπλουτίζοντας το physical play. Ο τρόπος που φαίνεται οι ποδοσφαιρειστές να ζυγίζουν τις εκάστοτε καταστάσεις και να κινούνται σκεπτόμενα στον ελεύθερο χώρο, αλλάζοντας πορεία και ρυθμό ανάλογα με τη φάση, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αξίζει να αναφερθεί, αν και θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, ότι βρισκόμαστε μέρες πριν την κυκλοφορία του FIFA 17 και παρόλα αυτά δεν υπάρχουν ψεγάδια και προβλήματα που υπήρχαν σε προηγούμενες σειρές στις μηχανές γραφικών και κατέληγαν σε τραγελαφικές καταστάσεις, γεμίζοντας το YouTube με ανάλογα βίντεο. Την ώρα που γράφεται το κείμενο, ο τίτλος έλαβε ένα update, το οποίο θα είναι και το τελικό μέχρι την επίσημη κυκλοφορία και φέρνει τις τελικές πινελιές σε κάτι που είναι σχεδόν άρτιο.

FIFA 17 screen 08

Η ταχύτητα του FIFA 17 είναι τουλάχιστον ένα κλικ πάνω από το συνηθισμένο για τη σειρά. Στον παίκτη δίνεται πλέον η δυνατότητα να κινηθεί και να αναπτυχθεί με το ρυθμό που θέλει, καταργώντας τους "περιορισμούς" που υποχρέωναν σε αργό τέμπο και πολλές εναλλαγές πριν φτάσει κάποιος στη δημιουργία ευκαιρίας. Η στρατηγική δεν έχει αλλάξει ως προς την παραμετροποίηση, δεν χρειαζόταν κιόλας, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι η κάθε κίνηση έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που κινείται και αναπτύσσεται η ομάδα στο γήπεδο.

Η πεμπτουσία και ο στόχος φυσικά είναι το γκολ. Τα σουτ πλέον έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στα δίχτυα με πολυποίκιλους τρόπους, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα του παρελθόντος, ειδικά στα μακρινά σουτ και στις προσπάθειες με γυρισμένη πλάτη προς το τέρμα. Επίσης, βλέπουμε καινούριες δυνατότητες με χαμηλά σουτ και κεφαλιές πατώντας δύο φορές το πλήκτρο του σουτ και συστημένα ευθύβολα σουτ ή και φαλτσαριστά τεχνικά όπως μέχρι πρότινος.


Τα animations των παικτών έχουν εμπλουτιστεί, ενώ και ο τρόπος που αμύνεται η αντίπαλη ομάδα δείχνει ότι η AI προσαρμόζεται στο στυλ παιχνιδιού που υιοθετεί κάποιος. Οι τερματοφύλακες συνεχίζουν να είναι δύσκολοι αντίπαλοι, ενώ έχουμε κι εδώ νέα animations. Ωστόσο, ο τομέας που έχει δεχτεί πλήρες ρετουσάρισμα είναι οι στημένες φάσεις. Στα κόρνερ βλέπουμε ένα νέο σύστημα που δίνει την ελευθερία στον εκτελεστή να στοχεύσει εκεί ακριβώς που θέλει να στείλει τη μπάλα ή, όπως και τα τελευταία χρόνια, να επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο από τους συμπαίκτες του για "γέμισμα". Συνεχίζει να υφίσταται η δυνατότητα προκαθορισμού στρατηγικής με την ανάλογη τοποθέτηση των συμπαικτών μέσα στην περιοχή σε ένα από τα δύο δοκάρια, μπροστά στον τερματοφύλακα ή στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο "στόχος" που αναφέρθηκε πιο πριν κάνει την εμφάνισή του και στα χτυπήματα φάουλ, κι αν προσθέσουμε τη δυνατότητα εναλλαγής της κάμερας μεταξύ τρίτου προσώπου ή πανοραμικής κάμερας και τις γνωστές κομπίνες με συμμετοχή συμπαικτών στην εκτέλεση, δίνεται απόλυτη ελευθερία για επιλογή του τρόπου που θα απειλήσει κάποιος την αντίπαλη εστία.

Στις απευθείας εκτελέσεις κοντά στο τέρμα, μάλιστα, η καμπύλη που δίνεται στη μπάλα -και ανάλογα με τις δυνατότητες του εκάστοτε ποδοσφαιριστή- μπορούν να καταλήξουν στην επίτευξη ενός εντυπωσιακού τέρματος πολύ ευκολότερα σε σύγκριση με πριν. Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και στον τρόπο εκτέλεσης πέναλτι, όπου μπορεί κάποιος να μετακινήσει με το δεξί μοχλό, όπως και στα φάουλ, τον παίκτη όπου επιθυμεί γύρω από τη μπάλα ανάλογα με την πρόθεση να εκτελέσει με φόρα ή ακόμα κι εν στάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Την εμφάνισή του κάνει για την εκτέλεση του πέναλτι ένα βέλος, μέσω του οποίου (αφού κινηθεί προς τη μπάλα ο ποδοσφαιριστής), δίνεται στον παίκτη ο χρόνος να επιλέξει την κατεύθυνση της μπάλας, και με το πάτημα του σουτ και τη δύναμη που θα δώσει, καθορίζει το πού θα καταλήξει η μπάλα. Τέλος, όσον αφορά τον τρόπο που αμύνεται η ομάδα μας, δεν έχουμε κάποια αλλαγή πέραν του ότι επηρεάζεται κι αυτός ο τομέας -θετικά βεβαίως- από τις τοποθετήσεις και τις κινήσεις των παικτών εκτός μπάλας, που δείχνουν οργανωμένες και λογικές.

FIFA 17 screen 09

Στα modes του παιχνιδιού, τώρα, τα οποία φυσικά είναι και αυτά που προσδίδουν το όποιο βάθος και τη διάρκεια σε έναν αθλητικό τίτλο για το διάστημα μέχρι την επόμενη κυκλοφορία του, συναντάμε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Να πούμε φυσικά ότι οι άδειες είναι οι γνωστές για FIFA παιχνίδι, αλλά ακόμα πιο εμπλουτισμένες -όσο γίνεται σε ένα παιχνίδι που τα πάντα είναι επίσημα- σημείο το οποίο επηρεάζει πολύ το αγοραστικό κοινό και δίνει χαοτική διαφορά από τον ανταγωνισμό του. Στο FIFA 17 υπάρχει τεράστια ποικιλία πρωταθλημάτων, που ξεπερνάει τα 30, με περισσότερες από από 650 ομάδες, με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος να υπάρχουν για άλλη μια χρονιά και 80 επίσημα στάδια με απίστευτες λεπτομέρειες εντός κι εκτός γηπέδου.

Φυσικά, πέραν των διοργανώσεων συλλόγων ή και εθνικών ομάδων και τις γυναικείες ομάδες -που κάνουν και φέτος την εμφάνισή τους μετά από την περσινή, θερμή αποδοχή από το κοινό- το κλασικό κι αγαπημένο career mode σαν προπονητής ή ποδοσφαιριστής επιστρέφει, έχοντας δεχτεί τροποποιήσεις, με νέα πρωταθλήματα, νέες δυνατότητες παραμετροποίησης και διαχείρισης του club, εισάγοντας ένα σύστημα εσόδων-εξόδων που καθορίζει πόσο υγιής είναι η ομάδα είναι σαν επιχείρηση, και οι παίκτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τον ποδοσφαιριστή όπως ακριβώς τον θέλουν, αναπτύσσοντας τις ικανότητες και τα γνωρίσματα τους κατά βούληση, έχοντας έτσι μεγαλύτερη ελευθερία. Φυσικά, το Fifa Ultimate Team παραμένει βασικός πυλώνας ενασχόλησης και έχει εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες διοργανώσεις, δοκιμασίες μέσω των οποίων "δένει" μια νεόκτιστη ομάδα, και νέους παράγοντες που καθορίζουν τη σωστή χημεία μεταξύ των παικτών της ομάδας.

FIFA 17 screen 10

Ο ηχητικός τομέας του τίτλου παραμένει στα γνωστά υψηλά επίπεδα, με τα εφέ να δίνουν την αίσθηση ότι ο παίκτης βρίσκεται εντός γηπέδου, και ειδικά με ένα καλό ηχοσύστημα η εμπειρία είναι τουλάχιστον απολαυστική. Η περιγραφή του αγώνα από τους εκφωνητές προσδίδει επιπλέον ψήγματα αληθοφάνειας σε κάθε αγώνα, με αναφορές στην ιστορία ή στα νέα των αγωνιζόμενων ομάδων, και φυσικά πάντα εύστοχη και έγκαιρη περιγραφή των φάσεων, εντείνοντας την ένταση κατά την διάρκεια του αγώνα. Το soundtrack του τίτλου είναι προσεκτικά επιλεγμένο -όπως πάντα- και στο γνωστό ύφος και είδος μουσικής έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα.

Αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο και αυτό δεν είναι άλλο από το story mode, που έχει τον τίτλο "The Journey". Αν και δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα υπό το φόβο των spoilers (και ενός αυστηρού εμπάργκο), αξίζει απλά να αναφέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για περιεχόμενο-filler, αλλά για μια υπέροχη ιστορία που δεν δίνει απλά μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι, αλλά είναι η μετουσίωση του πραγματικού νοήματος του ποδοσφαίρου, δίνοντας τη δυνατότητα στον παίκτη να πάρει από το χέρι τον Alex Hunter, πρωταγωνιστή της ιστορίας, και να τον φτάσει από πιτσιρικά, που παίζει στην τοπική ομάδα, στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος και στην υπέρτατη καταξίωση, μέσα από σκληρή προπόνηση, καλές εμφανίσεις, εκμετάλλευση των ευκαιριών και με ένα σύστημα που δίνει δυνατότητα να κτίσει κάποιος το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή κατά βούληση. Να τονιστεί ότι εδώ δείχνει τις δυνατότητές της η Frostbite, με απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων, εντυπωσιακά cut scenes και αλληλεπίδραση με συγγενείς, φίλους και συνεργάτες του Hunter, ενώ για τις ανάγκες του "The Journey" έχουμε πιστή αναπαράσταση όλων των προπονητών της Premier League.

FIFA 17 screen 02

Εν κατακλείδι η φετινή προσπάθεια της ΕΑ στέφεται με απόλυτη επιτυχία και σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητεύσει όσους gamers επιλέξουν να κινηθούν στην αγορά του. Με τη χρήση της Frostbite έχουν έλθει πολλές και δομικές αλλαγές, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την απεικόνιση, αλλά και την ουσία του τίτλου, δηλαδή το gameplay, ενώ ο ρεαλισμός και η αληθοφάνεια βρίσκονται πλέον σε δυσθεώρητα επίπεδα. Προσθέτουμε σε όλα τα παραπάνω τις επίσημες άδειες και τον τεράστιο όγκο περιεχομένου -από τα διάφορα modes μέχρι το εξαιρετικά υλοποιημένο, single player campaign, "The Journey"- και εύκολα βλέπουμε ότι αφενός το μέτριο σερί των προηγούμενων χρόνων ανήκει πια στο παρελθόν, και αφετέρου ότι τα χρήματα που θα διαθέσει κάποιος για το φετινό FIFA μεταφράζονται σε πολλές ώρες διασκεδαστικού παιχνιδιού.

Το review βασίστηκε στην Xbox One έκδοση του παιχνιδιού.


Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Εξαιρετικό Story mode.
  • Εθιστικό gameplay.
  • Πληθώρα διοργανώσεων.
  • Χρήση επισήμων αδειών.
  • Πιστή προσομοίωση πραγματικού αγώνα.

Αρνητικά

  • Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης της ροής του αγώνα.

Βαθμολογία

Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να αναζητώ... Με ένα πεντάδραχμο στο χέρι, στην αναζήτηση για το κατάλληλο 'ουφάδικο' και coin-op για εξαργύρωση και φυσικά την ολοκλήρωση της αποστολής μου στον μάταιο τούτο κόσμο. Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Είναι στιγμές που θέλω να ξεφύγω, να χαθώ μες στα δάση, στα όρη τα άγρια βουνά, μακριά από κάθε ίχνος πολιτισμού! Είμαι ολιγαρκής. Μόνο εγώ, ο Η/Υ μου, το tablet, τα PS Vita, PS3, PS4, XBOX 360, και μια μαύρη 42άρα (η οθόνη μου ντε!). Α και φυσικά η DSLR μου μιας και τυγχάνω λάτρης της φωτογραφίας. Keep rocking!!!

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.
Ο Alan Wake επιστρέφει στο... Control
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του AWE DLC.
Νέο υλικό και πληροφορίες από το Crash Candicoot 4: It’s About Time
Μέσω του τελευταίου State of Play της Sony.
Πλήρης υποστήριξη για το PSVR στο Hitman III
Καθώς και σε ολόκληρη την τριλογία Hitman.
Έρχονται νέες πληροφορίες για το Cyberpunk 2077
Μέσα από ένα νέο digital event της CD Projekt RED.
Αλλαγή στην ημερομηνία διάθεσης του Serious Sam 4
Στα τέλη Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία του.
Διαθέσιμο στην Ευρώπη το Phantasy Star Online 2
Με αρκετές αλλαγές στη διάθεση των παικτών.
Παράθυρο κυκλοφορίας για το Last Days of Lazarus
Νέος horror τίτλος, από τον δημιουργό του Gray Dawn.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (25)

This comment was minimized by the moderator on the site

Και με βαθμό πάνω απο το Pro?
Οκ, ειμαι έτοιμος, δώστε!

http://i.qkme.me/3tlgrp.jpg

υγ: πλακα στη πλακα, με καλεσε ενας γειτονας να παίξουμε Fifa τις προάλλες, ωραιο ειναι. ειδικα για καποιον που εχει να παίξει πολλα χρόνια (5-6 νομιζω?) ειναι αρκετα εντυπωσιακο. βεβαια βαρεθηκα μετα απο κανα δυωρο αλλα δε πειραζει, σε 5 χρονια παλι!

This comment was minimized by the moderator on the site

δόξα σοι

This comment was minimized by the moderator on the site

Το φιφα ηταν ανεκαθεν κάμποσα σκαλιά παραπάνω από το προ. Η φετινή κυκλοφορία δείχνει να είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και αναζοπυρώνει το ενδιαφέρον μου για τη σειρά. Η έκδοση στο pc υποθέτω είναι η κανονική και όχι κάποια "κομμένη" ε; :p:p

This comment was minimized by the moderator on the site

Σστο pc τα σπαει !!! Ειναι ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ !!! Με msaa κτλ κ σε 4κ !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαι το πιο μακρινό πράγμα από ειδικός στα ποδοσφαιράκια, αλλά το φετινό demo του FIFA μου άρεσε πάρα πολύ. Ίσως επιστρέψω και το λιώσω λίγο για πρώτη φορά μετά το 11.

Και όπως ανέφερε και ο συντάκτης, κορυφαίες μουσικές επιλογές για άλλη μια φορά, χαίρεσαι να την αράζεις στα μενού!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν εξαιρεσουμε τα γυρω γυρω (δικαιωματα, ονοματα, κτλπ) στα οποια το Fifa σιγουρα υπερτερει, στο gameplay το Pro 2017 ειναι καλυτερο!
Οχι οτι το gameplay του Fifa 17 δεν ειναι καλο-διασκεδαστικο, ισα ισα, απλα του λειπει αυτη η ροη και η ενταση που εχει το gameplay του Pro!

Ενα Fifa με το gameplay του Pro, η ενα Pro με τα δικαιωματα του Fifa θα ηταν το τελειο ποδοσφαιρακι!!;)

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Amiga500 Amiga500
This comment was minimized by the moderator on the site

Δοκιμασε να παιξεις με μικροτερες ομαδες, π.χ. Championship και θα ανακαλυψεις την ενταση που θες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μολις το παρω στα χερια μου θα το ξεψαχνισω με μεγαλυτερη λεπτομερεια, αν και ειμαι σιγουρος οτι το Pro μου αρεσει περισσοτερο απο οσο εχω παιξει, παρολα αυτα δεν εχω προβλημα να παιζω παραλληλα και το Fifa, οταν και αν βεβαια βρω χρονο απο το λιωσιμο που ριχνω στο Kick off Revival!!

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Amiga500 Amiga500
This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμενω απλα την κυκλοφορια για να το καψουμε μαζι με πιτσες καθε Παρασκευη βραδυ με παρεα! Να μαθω απεξω το soundtrack, ολες τις ατακες του Martin Tyler και του Alan και να νικαω Barca-Real στο online seasons με Arsenal :D

Πολυ ωραιο review και αρκετα γρηγορο για οσους ακομα δεν εχουν διαλεξει στρατοπεδο(πλακα φυσικα)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω περίμενα να διαβάσω κατι παραπάνω για το story mode για να καταλάβω πως είναι ακριβώς, αλλά είναι νωρίς για να πείτε άρα θα πρέπει να κυκλοφορήσει για να το νοικιάσω για να το δω πως ειναι. Παντως για τα υπόλοιπα που ειπες στο review με καλυψες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το φετινό ΦΙΦΑ μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από το ντέμο και μάλλον μετά από 2 χρόνια, θα αγοράσω και πάλι ποδοσφαιράκι μιας και τo gameplay και τα γραφικά με εντυπωσίασαν μετά από πολλά χρόνια.

Έχω μία χαζή ερώτηση πάντως, στο Journey μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τα βασικά στοιχεία του ποδοσφαιριστή (ονομα, εμφανιση, κλπ) ή παίζουμε αναγκαστικά με τον Hunter;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναγκαστικά Ηunter. Νομίζω πως δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να αλλάξεις φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά ( χρώμα δέρματος, μαλλιά, κτλ )

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ υπεβολικο το 9.5. Ειπαμε καλο το Fifa αλλα μεχρι εκει.Σιγουρα ειναι κατωτερο απο το Pro, οποτε ο σωστος βαθμος ειναι 8.5

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε αφου ειπατε και ειναι μεχρι εκει το FIFA ας αλλαξει ο βαθμος! Σιγουρα κατωτερο του PES ειπε ο Nadal.
Τωρα που το pes εχει κατωτερο βαθμο φανταζομαι δεν θα διασκεδαζεις το ιδιο παιζοντας το. Οποτε ας ριξει ο reviewer την βαθμολογια του FIFA μηπως φτιαξει η κατασταση

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσωπικα οτι εχω σε ποδοσφαιρακι στην συλλογη μου ειναι απο διαγωνισμους που ειχα κερδισει. Σκεφτομαι φετος ομως να αγορασω το FIFA λογω Journey. Μαλλον ετσι θα πραξω....

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά το παιχνίδι πλέον είναι σε άλλο επίπεδο....Είναι απίστευτο....Μόνο μια παρατήρηση...Είχα παίξει το demo σε xbox one και από χθες το έχω trial με ea access...έχουν ρίξει λίγο την ποιότητα των γραφικών σε σχέση με υο demo ή είναι η ιδέα μου ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ημουν λατρης του pro, αλλα τα τελευτεα χρονια νομιζω το fifa δεν μπορει να συγριθει με το pro.Ημουν κατοχος του fifia 16 και τωρα θα παρω το 17.το story mode που επεξα στο demo απο τα λιγα που ειδα με ενθουσιασε.Πολυ καλο το review αναμενουμε για την αγορα και ατελιωτο λιωσιμο!

This comment was minimized by the moderator on the site

έχω να παίξω fifa από το 14 στο 360, το fifa 17 δείχνει αρκετά βελτιωμένο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα κάποια στιγμή σε κάποια έκπτωση του origin θα αγοραστεί, όπως γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια απο μένα. Ανυπομονώ να δώ το story mode. Το demo μου φάνηκε αρκετά καλό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το έχω ήδη παραγγείλει day 1 για PC. Από την αλλαγή στη νέα μηχανή γραφικών περισσότερο εντύπωση μου έκανε ο ρεαλισμός (ειδικά σε καταστάσεις σύγκρουσης μεταξύ παικτών) παρά η βελτίωση-αλλαγή στα γραφικά. Βέβαια από ένα demo μόνο δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα. Ελπίζω το full παιχνίδι να κρύβει και άλλες θετικές εκπλήξεις (όπως είναι τα νέα τραγουδία τα οποία τα έψαξα manually στο ίντερνετ)....

Το έχω ήδη παραγγείλει day 1 για PC. Από την αλλαγή στη νέα μηχανή γραφικών περισσότερο εντύπωση μου έκανε ο ρεαλισμός (ειδικά σε καταστάσεις σύγκρουσης μεταξύ παικτών) παρά η βελτίωση-αλλαγή στα γραφικά. Βέβαια από ένα demo μόνο δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα. Ελπίζω το full παιχνίδι να κρύβει και άλλες θετικές εκπλήξεις (όπως είναι τα νέα τραγουδία τα οποία τα έψαξα manually στο ίντερνετ). Είμαι έτοιμος και φέτος να λιώσω το Ultimate Team.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά οποιος το θελει για pc πραγγελια απο το cdkeys στα 37 €. Το site είναι εγγύηση έχω πάρει πολλά παιχνίδια απο εκει!!! Value for money !!! Αντε ρε φιφαρα!!!

There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων