3…2…1…8!

Αντί προλόγου, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με μια διαπίστωση. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επανακυκλοφορίες παλαιότερων τίτλων, είναι πάντα πιο δύσκολο να γραφτεί μια κριτική για ένα προϊόν το οποίο υπάρχει ήδη στην αγορά, έχει σημειώσει μια αρκετά καλή πορεία και –κυρίως- δεν έχει να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ρηξικέλευθο που θα «πείσει» τους πιο απαιτητικούς αγοραστές να το προσθέσουν ξανά στην βιβλιοθήκη τους. Αυτό συμβαίνει και με το Mario Kart 8 Deluxe. Η Nintendo το προώθησε ως τη μεγαλύτερη κυκλοφορία της νέας της κονσόλας, του Switch, αμέσως μετά από το Breath of the Wild, το οποίο και αναμένεται να κρατήσει απασχολημένους τους παίκτες μέχρι την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία.

Ωστόσο, αν και μας δίνεται ένα Mario Kart 8 πασπαλισμένο με μπόλικο περιεχόμενο, δεν παύει να είναι ένα Mario Kart 8 στον πυρήνα του. Οπότε, το ερώτημα που προκύπτει για ορισμένους παίκτες έγκειται στο αν αξίζει να δαπανηθούν χρόνος και χρήματα για την απόκτηση μιας βελτιωμένης επανέκδοσης ενός αγαπημένου παιχνιδιού, με το οποίο ασχολήθηκαν πολύ και αρκετά πρόσφατα. Η αλήθεια, όμως, βρίσκεται κάπου αλλού. Το Wii U υπήρξε μια κονσόλα που πλήρωσε ακριβά την επιτυχία της προηγούμενης. Έχουν γραφτεί σελίδες επί σελίδων για το ρήγμα με τους third party developers, για την πολιτική που ακολούθησε η "μαμά" Nintendo και για όλους εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν στο άδοξο τέλος της.

mario kart 8 switch screenshot 01

Ωστόσο, το Wii U ήταν μια κονσόλα που υποδέχτηκε πολλές, σημαντικές κυκλοφορίες από τα στούντιο της Nintendo. Οι κυκλοφορίες αυτές αποτέλεσαν μια σταγόνα δροσιάς στους διψασμένους από ξηρασία (και έλλειψη τίτλων) κατόχους της κονσόλας, που δεν έλεγαν «όχι» σε μια νέα κυκλοφορία για την κονσόλα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα χρήματα που δαπάνησαν για την αγορά της. Έτσι, αυτά τα παιχνίδια, αν και σημαντικά, δεν κατάφεραν να λάμψουν πραγματικά και να πάρουν τη θέση που πραγματικά τους άξιζε στη βιομηχανία. Έτσι, η Nintendo, σε μια προσπάθεια να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, φέρνει πολλά από αυτά στο νέο της παιδί. Το καλοκαίρι περιμένουμε την κυκλοφορία του Splatoon 2, sequel ενός αγαπημένου τίτλου στο Wii U. Ένα Mario Kart 9 ίσως να ήταν δύσκολο, οπότε η Nintendo μας προσφέρει το ίδιο φαγητό, ξαναζεσταμένο και σερβιρισμένο σε ακριβή,κινέζικη πορσελάνη. Το αν αξίζει ως κυκλοφορία είναι πολύ υποκειμενικό, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να εκφέρουμε μια τεκμηριωμένη άποψη και να δικαιολογήσουμε –ή όχι- την πιθανότητα αγοράς του.

Τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με όσα είχαμε γράψει στο σχετικό review μας πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Πρόκειται για μια κλασική αλλά αγαπημένη συνταγή, που μπορεί εύκολα να προσφέρει διασκέδαση για πολλές μέρες και όχι απλά για ώρες. Το παιχνίδι έρχεται με όλο το αρχικό περιεχόμενο του Μario Kart 8 διαθέσιμο και ξεκλειδωμένο από την αρχή, μαζί με τους επιπλέον χαρακτήρες και πίστες που προσφέρθηκαν υπό τη μορφή DLC. Παράλληλα, προσφέρει νέους χαρακτήρες και πίστες, νέα οχήματα kart (και όχι μόνο), καθώς και ένα ανανεωμένο Battle Mode, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κακέκτυπο του προηγούμενου παιχνιδιού. Και όλα αυτά με πραγματικά πανέμορφα γραφικά, καθαρά και ζωντανά χρώματα και ένα σταθερό καρέ ανανέωσης της οθόνης, που καθιστά το παιχνίδι πιο "φρέσκο" από ποτέ.

mario kart 8 switch screenshot 02

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες θα αναλάβουν τον έλεγχο DLC χαρακτήρων όπως ο Link και ολοκαίνουριων χαρακτήρων όπως ο King Boo ή οι χαρακτήρες Inkling (Inkling Boy και Inkling Girl) από το Splatoon. O κόσμος του Splatoon, μάλιστα, παίζει μεγάλο ρόλο στο νέο παιχνίδι. Οι Inkling χαρακτήρες έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς εντός του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων καινούριων animations και ηχητικών εφέ -για να μην παραλείψουμε την ύπαρξη οχημάτων εμπνευσμένων από αυτόν τον κόσμο καθώς και ενός νέου χάρτη για το Battle Mode. Δεν ξέρουμε αν αυτό γίνεται για μας υπενθυμιστεί, έμμεσα, ότι έρχεται η μεγάλη συνέχεια του Splatoon το καλοκαίρι, αλλά σαφέστατα οι νέες προσθήκες είναι καλοδεχούμενες και πολύ πιο ενδιαφέρουσες από άλλα στοιχεία: εμείς, πάντως, βρήκαμε διασκεδαστικό το να τρέχουμε με το Inkling Boy αντί για κάποια baby μορφή χαρακτήρων όπως ο Mario ή η Rosaline.

Οι πίστες είναι παρμένες από το σύμπαν των παιχνιδιών του Mario και άλλων δημοφιλών franchises και η απόδοσή τους είναι εξαιρετική. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι σε φορητό επίπεδο το παιχνίδι τρέχει σε ανάλυση 720p, ενώ όταν είναι docked η ανάλυσή του είναι 1080p, με τον ρυθμό ανανέωσης να αγγίζει σταθερά τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Σε φορητό επίπεδο οι παίκτες έχουν μια εμπειρία ανάλογη του Wii U, ενώ παίζοντάς το στην τηλεόραση το MK8 DX είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Στα θετικά συγκαταλέγονται ο μεγάλος αριθμός χαρτών, στους οποίους οι παίκτες θα τρέξουν κατά τη συμμετοχή τους στα οκτώ πρωταθλήματα που προσφέρονται στο single player. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, έχουμε την προσθήκη πρόσθετων επιπέδων δυσκολίας και ένα Mirror Mode, όπου οι παίκτες τρέχουν την πίστα ανάποδα.

mario kart 8 switch screenshot 03

Το Mario Kart Deluxe προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο δυσκολίας, το οποίο προσφέρθηκε ως DLC στο αρχικό παιχνίδι, τα 200 κυβικά, το οποίο πραγματικά θα δυσκολέψει ακόμα και τους πιο έμπειρους παίκτες. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε παιχνίδι της σειράς μετά από χρόνια οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να κρατούν δύο ειδικά αντικείμενα αντί για ένα, επιτρέποντας τη δημιουργία μίνι-στρατηγικών για το πώς θα καταφέρουν να κερδίσουν την πίστα και να επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Φυσικά, αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει και αναδεικνύει την έκδοση του Switch είναι το Battle Mode. Σε αντίθεση με την αρχική έκδοση, το Battle Mode της έκδοσης Deluxe είναι πολύ πιο βελτιωμένο και έτοιμο να παράσχει πολλές ώρες διασκέδασης στους παίκτες. Το mode αυτό περιλαμβάνει το κλασικό, πλέον, Balloon Battle, όπου οι παίκτες αναμετρώνται μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τα μπαλόνια των αντιπάλων τους και να μείνουν οι τελευταίοι στην πίστα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Bob-omb Blast, μόνο που εδώ οι παίκτες κάνουν χρήση βομβών. Στο Coin Runners, οι παίκτες τρέχουν και προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νομίσματα, αποφεύγοντας παράλληλα τις παγίδες των αντιπάλων τους, ενώ στο Shine Thief πρέπει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους ένα χρυσαφένιο σύμβολο, αποφεύγοντας τις παγίδες των αντιπάλων που προσπαθούν να το κλέψουν. Τέλος, ένα ολοκαίνουριο mode κάνει την εμφάνισή του σε αυτό το παιχνίδι και τολμούμε να πούμε πως είναι άκρως διασκεδαστικό. Πρόκειται για το Renegade Roundup, το οποίο θα μπορούσε να είναι η Mario Kart εκδοχή του παιχνιδιού «κλέφτες και αστυνόμοι».

mario kart 8 switch screenshot 04

Οι παίκτες χωρίζονται σε δυο ομάδες – τις Αρχές και τους Παράνομους. Οι Παράνομοι τρέχουν να σωθούν από τους παίκτες των Αρχών, οι οποίοι τους καταδιώκουν όντας εξοπλισμένοι με ένα μόνιμο Φυτό Πιράνχα (Piranha Plant), το οποίο και «καταπίνει» τους Παράνομους όταν βρεθούν πολύ κοντά. Οι Παράνομοι επιστρέφουν στη «φυλακή» (Cell) μέχρι κάποιος από την ομάδα τους να τους ελευθερώσει και να συνεχίσουν το τρέξιμο. Τέλος, το παιχνίδι ολοκληρώνεται είτε με τη σύλληψη όλων των Παρανόμων είτε με τη λήξη του χρόνου, κάτι που δίνει τη νίκη στους Παράνομους. Το mode αυτό μας απασχόλησε πολύ τόσο σε offline αλλά και σε online mode.

Εδώ, να προσθέσουμε ότι το online mode τρέχει απροβλημάτιστα με τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης και χωρίς κάποιο lag, ενώ το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα σε δύο παίκτες να παίξουν ταυτόχρονα με ένα Joy-Con χειριστήριο (κάνοντας, πάντα, χρήση του ειδικού hand strap) σε μία κονσόλα και με ένα αντίτυπο. Το mode με δύο παίκτες επαναφέρει τη γνωστή και από την προηγούμενη έκδοση split-screen, με το παιχνίδι να τρέχει στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Όταν, όμως, προστίθενται ο τρίτος και τέταρτος παίκτης, τότε ο ρυθμός απεικόνισης πέφτει στα 30 καρέ, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα και, βεβαίως, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο το παρεϊστικο ύφος της αναμέτρησης και ο χαβαλές που γίνεται όταν παίζεις με φίλους. Αυτά, σε συνδυασμό με τη φορητότητα του Switch είναι τα στοιχεία που εγγυώνται διασκέδαση και αποτελούν λόγο αγοράς του παιχνιδιού για όσους θα ήθελαν να του δώσουν μια ευκαιρία.

mario kart 8 switch screenshot 05

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν μικροπροβλήματα, τα οποία δεν μπορούμε να παραλείψουμε. Πρώτο και βασικό είναι η ισορροπία στο gameplay. Στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, όταν οι παίκτες δέχονταν κάποιο χτύπημα από αντικείμενα όπως το κόκκινο καβούκι ή το ιπτάμενο μπλε καβούκι, έβγαιναν εκτός μάχης για ελάχιστα δευτερόλεπτα – αυτό, όμως, σήμαινε πως οι αντίπαλοί τους, οι οποίοι φαίνονταν να βρίσκονται αρκετά πιο πίσω, τους προσπερνούσαν σχεδόν αμέσως, αναγκάζοντάς τους να προσπαθήσουν ξανά για να τους προσπεράσουν. Αυτό που άλλαξε με το Mario Kart 8 είναι πως το φαινόμενο αυτό εξαλείφθηκε, κάτι που δείχνει σεβασμό τόσο στον παίκτη όσο και στις ικανότητές του.

Στην Deluxe έκδοση, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Εκεί που ο παίκτης μπορεί να τρέχει ανενόχλητος και απερίσπαστος, μπορεί να τον χτυπήσει ξαφνικά ένα κόκκινο καβούκι. Αν, υποθετικά, το αποφύγει, μπορεί αμέσως να έρθει κάποιο άλλο και αμέσως να σκάσει από το πουθενά και ένα ιπτάμενο μπλε καβούκι και να φέρει την απόλυτη καταστροφή. Αυτό είναι κάτι που δεν συνέβαινε στα προηγούμενα παιχνίδια και μας έχει συμβεί κατ’ επανάληψη όλον αυτόν τον καιρό που ασχολούμαστε με το Mario Kart 8 Deluxe και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα εκνευριστικό – ιδίως όταν ο παίκτης βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό. Αυτό έχει παρατηρηθεί και από άλλους παίκτες και δεν γνωρίζουμε αν είναι κάποιο χαρακτηριστικό που έχει τοποθετηθεί εσκεμμένα από τη Nintendo ή αν είναι κάποιο πρόβλημα που ενδεχομένως να εξαλειφθεί με ένα μελλοντικό patch.

mario kart 8 switch screenshot 06

Μια άλλη παράξενη προσθήκη, την οποία και δεν αντιληφθήκαμε αμέσως, είναι το Smart Steering. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερα από μια επιλογή κατά τη διάρκεια του αγώνα, η οποία δεν επιτρέπει στους παίκτες να φύγουν έξω από τα όρια της πίστας. Κάθε φορά που ο παίκτης φαίνεται πως χάνει τον έλεγχο και πάει να πέσει, ένα αόρατο εμπόδιο τον επαναφέρει στην κανονική του πορεία, χωρίς να χάνει χρόνο ή ταχύτητα. Για τους casual παίκτες και για όσους έχουν εκφραστεί με λόγια…αγάπης και λατρείας όσες φορές έχουν πέσει από το Rainbow Road (ο οποίος και αποτελεί σήμα κατατεθέν στις πτώσεις), το συγκεκριμένο mode μπορεί να προκαλέσει ανακούφιση – ειδικά κατά τη διάρκεια κάποιου Time Trial. Οι πλέον βετεράνοι μπορεί να εκνευριστούν με αυτήν την προσθήκη˙ ευτυχώς, όμως, η επιλογή αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί από το μενού επιλογών κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας έτσι το Smart Steering μια ευχάριστη –και κυρίως προαιρετική- επιλογή.

Εν κατακλείδι, έχοντας αναλύσει τον τίτλο και το περιεχόμενό του, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το Mario Kart 8 Deluxe είναι μια εξαιρετική επιλογή αγοράς για τους κατόχους του Nintendo Switch και, κυρίως, για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προηγούμενη έκδοση. Το παιχνίδι προτείνεται τόσο για τους έμπειρους Mario Kart παίκτες, όσο και για εκείνους που το ξεκινούν για πρώτη φορά, καθώς τα χαρακτηριστικά του, το πλούσιο περιεχόμενο και η δυνατότητα να μεταφέρεις την κονσόλα παντού είναι τα εχέγγυα για πολλές ώρες διασκέδασης, ειδικά για εκείνες τις ώρες τις καλοκαιρινής περιόδου που πλησιάζει σύντομα.

mario kart 8 switch screenshot 08

Οι παίκτες, όμως, που ασχολήθηκαν μαζί του στο Wii U και απέκτησαν και επιπλέον περιεχόμενο μέσω DLC, καλό θα ήταν να το σκεφτούν και μια δεύτερη φορά αν θέλουν να δώσουν 60 ευρώ για την αγορά του παιχνιδιού. Οι καινούριες προσθήκες είναι λίγες και μπορούν να προβούν αδιάφορες και ανούσιες, ειδικά αν δεν ενδιαφέρονται για το multiplayer κομμάτι του τίτλου. Από εκεί και πέρα, όμως, το μεγάλο roster χαρακτήρων, οι μπόλικες πίστες, το ανανεωμένο Battle Mode και η δυνατότητα local multiplayer με ένα χειριστήριο και μια κονσόλα είναι αυτά τα στοιχεία που το καθιστούν το καλύτερο Mario Kart παιχνίδι μέχρι στιγμής, μια άκρως προτεινόμενη επιλογή για τους κατόχους Switch και μια πρόγευση για το πώς μπορεί να είναι το Mario Kart 9.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Πολλοί χαρακτήρες, παλιοί και νέοι.
  • Μεγάλος αριθμός από αγωνιστικές πίστες.
  • Ανανεωμένα γραφικά και σταθερός ρυθμός απεικόνισης.
  • Το ανανεωμένο Battle Mode.
  • Το multiplayer.

Αρνητικά

  • Έλλειψη ισορροπίας στο gameplay.
  • Ελάχιστο το νέο περιεχόμενο για όσους έπαιξαν την αρχική έκδοση.

Βαθμολογία

Όλα ξεκινάνε ένα βράδυ Χριστουγέννων όπου αποκτώ το πρώτο μου Game Boy και γίνομαι αυτόματα (χωρίς να το ξέρω τότε) οπαδός της Nintendo. Ακολουθεί μια κονσόλα PlayStation (σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία) και από τότε η δεσποινίδα Croft εισβάλει στη ζωή μου. Έκτοτε, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ. Παραμένω φανατικός οπαδός των φορητών και των 3rd person Action Adventures (Tomb Raider! Prince of Persia! Assassin’s Creed??) μόνο που προτιμώ να απολαμβάνω τίτλους στην οθόνη του PC (γιατί είμαι φαν και των RTS!). Από εκεί και πέρα δεν θα πω όχι σε ένα καλό βιβλίο, πολλές καλές σειρές, άπειρες καλές ταινίες και βόλτες με καλή παρέα.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

WWE 2K Battlegrounds - Review
Say your prayers, take your vitamins and pay your microtransactions...
Ημερομηνία διάθεσης του Torchlight III
Για κονσόλες τρέχουσας γενιάς και PC.
Και στο Xbox Series X/S το Samurai Shodown
Με κυκλοφορία μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
Gameplay από το Transformers: Battlegrounds
Ένα "XCOM" στο σύμπαν των Transformers.
Το Football Manager 2021 έρχεται και στις κονσόλες
Μια επιστροφή από τα παλιά.
Connection Haunted - Review
Μερικοί servers καλύτερα να μένουν άδειοι.
Νέο trailer για το Dragon Quest XI S - Definitive Edition
Καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.
Nexomon: Extinction - Review
Pokémon στη θέση των Pokémon.
Νωρίτερα η διάθεση του Remothered: Broken Porcelain
Επτά μέρες νωρίτερα η επίσκεψή μας στο Ashmann Inn.
Update με προσθήκη co-op για το Untitled Goose Game
Με αφορμή την κυκλοφορία του σε Steam και σε retail.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (17)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο review, το παιχνίδι είναι υπέροχο και δεν χάνεται! Αυτό που γράφεις με τα αντικείμενα, πιστεύω οφείλεται στο γεγονός ότι εφόσον κάθε παίκτης έχει στην κατοχή του 2 items αυξάνεται η πιθανότητα οι τελευταίοι να έχουν κεραυνούς, blue shells κλπ. Βέβαια και ο πρώτος έχει 2 items για να προστατευτεί, πολλά coins μου βγάζει όμως εμένα! Δεν έπαιξα ακόμα 200cc όπου όντως αν φας 3 blue shells...

Ωραίο review, το παιχνίδι είναι υπέροχο και δεν χάνεται! Αυτό που γράφεις με τα αντικείμενα, πιστεύω οφείλεται στο γεγονός ότι εφόσον κάθε παίκτης έχει στην κατοχή του 2 items αυξάνεται η πιθανότητα οι τελευταίοι να έχουν κεραυνούς, blue shells κλπ. Βέβαια και ο πρώτος έχει 2 items για να προστατευτεί, πολλά coins μου βγάζει όμως εμένα! Δεν έπαιξα ακόμα 200cc όπου όντως αν φας 3 blue shells δεν νομίζω να έχεις ελπίδα... Αυτά αν είσαι πρώτος ε; Γιατί αν είσαι δεύτερος και ο πρώτος τρώει blue shell σε συμφέρει

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανανεωμένο battle mode έτσι αυτό χρειαζόμασταν. Μόνο επειδή άκουσα θαψιμο γι'αυτό δε το πήρα στο Wii u

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από PeterakosFF PeterakosFF
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητηρια Κωστα για το review!
Νσ επισημανω πως διπλα items ειχε για πρωτη φορα το MK Double Dash του αξεχαστου Gamecube κι οχι το MK8 deluxe. Nα πω την αληθεια δεν καταλαβα το αρνητικο με την ισορροπια. Παντα υπηρχε ο κινδυνος να χτυπηθεις συνεχομενα απο αντι-πρωτης θεσης αντικειμενα. Ειδικα οποιος εχει παιξει multi ανα τα χρονια εχει να διηγηθει πολλες ιστοριες τρομου! :p
Τουλαχιστον στο...

Συγχαρητηρια Κωστα για το review!
Νσ επισημανω πως διπλα items ειχε για πρωτη φορα το MK Double Dash του αξεχαστου Gamecube κι οχι το MK8 deluxe. Nα πω την αληθεια δεν καταλαβα το αρνητικο με την ισορροπια. Παντα υπηρχε ο κινδυνος να χτυπηθεις συνεχομενα απο αντι-πρωτης θεσης αντικειμενα. Ειδικα οποιος εχει παιξει multi ανα τα χρονια εχει να διηγηθει πολλες ιστοριες τρομου! :p
Τουλαχιστον στο MK 8 Deluxe εχεις διπλες πιθανοτητες αμυνας οπως ειπε και ο φιλτατος mchasap και σε συνδυασμο με το anti blue shell item τα πραγματα ειναι πιο ισορροπημενα απο ποτε! Παντα ο καλυτερος θα κερδιζει αναμφισβητητα.
Οσο για μενα, δεν ειχα παρει τα dlc's οποτε το double dip ηταν κατι παραπανω απο σιγουρο.
Εγω παντως θελω να ξανα αναφερω την ποιοτητα του online. Οσα χρονια εχω παιξει γενικα δεν εχω ξανασυναντησει τοσο ομαλο και offline ποιοτητας online. Ειναι τουλαχιστον συνταρακτικα καλο. Τι Ιαπωνια, τι Αυστραλια τιποτα απο lag και latency.
Οποτε σε συνδυασμο με το ονειρικο gameplay συναδει ενα εκπληκτικο πακετο!
Edit: Ξεχασα να αναφερω πριν πως ειναι απολυτα λογικο που η Nintendo μεταφερει το MK 8 στο Switch. Οπως και η Sony σωστα επραξε με το The Last of Us Remaster μιας και πολλοι ερχομενοι απο το χ360 ειχαν χασει αυτο το διαμαντι, ετσι και τωρα. Μην πω πως πρεπει να μεταφερθουν διαμαντια οπως τα Donkey Kong Tropical Freeze, The Wonderful 101, Bayonetta 2 και πολλα αλλα που δεν τα ειδε σχεδον κανενας!
Edit2: Ξεχασα επισης να πω οτι οι βοηθειες ειναι οτι πρεπει για μικρα παιδια και ατομα με ειδικες αναγκες που για τον α η β λογο αδυνατουν να κανουν περιπλοκες κινησεις χειρισμου. Φυσικα μονο η Nintendo σκεφτεται αυτα και της αξιζουν συγχαρητηρια.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Stormbringer Stormbringer
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο online παιχνίδι είναι λογικό ο κάθε πάικτης να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα κατά βούληση και μετά από σωστό σχεδιασμό. Όμως στο single play ο ρυθμός με τον οποίο συμβαίνει αυτό (τουλάχιστον στις υψηλότερες δυσκολίες) είναι σκανδαλωδώς υψηλός. Το να τρέχεις όλη την ώρα, έχοντας βρει περισσότερα κέρματα και ελάχιστα μπανανόφλουδα και ξαφνικά να γίνεται ο κακός χαμός με κόκκινα και μπλε...

Στο online παιχνίδι είναι λογικό ο κάθε πάικτης να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα κατά βούληση και μετά από σωστό σχεδιασμό. Όμως στο single play ο ρυθμός με τον οποίο συμβαίνει αυτό (τουλάχιστον στις υψηλότερες δυσκολίες) είναι σκανδαλωδώς υψηλός. Το να τρέχεις όλη την ώρα, έχοντας βρει περισσότερα κέρματα και ελάχιστα μπανανόφλουδα και ξαφνικά να γίνεται ο κακός χαμός με κόκκινα και μπλε καβούκια...ε, αυτό είναι απόλυτα εκνευριστικό. Και δεν έχει συμβεί μόνο σε μένα, άρα το φαινόμενο είναι γενικό. Και συστυχώς, παρ'όλο που υπάρχει αυτό το σφυρί που το χρησιμοποιείς για να αντιστρέψεις την πορεία του, δεν έρχεται αρκετά συχνά :(:(

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από sartorious sartorious
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλα Κωστα, η Α.Ι ειναι ο Κλεψας του κλεψαντος δεν το συζηταμε καν. Οπως και στα περισσοτερα παιχνιδια αλλωστε. Νομιζα οτι αναφερωσουν στο γενικο balance του παιχνιδιου κι οχι μονο στο single player. Συγχωρεσαι με λοιπον!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί το Mario Kart 8 να είναι ένα από τα καλύτερα racing και να έχω περάσει πάνω από 200 ώρες μαζί του, όμως την κυκλοφορία του MK8 Deluxe την θεωρώ απαράδεκτη και μια αρπαχτή από την Nintendo.
Μπορεί σε αντίθεση με την πλειοψηφία να είμαι υπέρ των επανεκδόσεων παιχνιδιών,
όμως αυτό το κάνω για τα single player παιχνίδια με ιστορία, campaign και γενικά κάτι που να τα κάνει διαχρονικά.
Τα...

Μπορεί το Mario Kart 8 να είναι ένα από τα καλύτερα racing και να έχω περάσει πάνω από 200 ώρες μαζί του, όμως την κυκλοφορία του MK8 Deluxe την θεωρώ απαράδεκτη και μια αρπαχτή από την Nintendo.
Μπορεί σε αντίθεση με την πλειοψηφία να είμαι υπέρ των επανεκδόσεων παιχνιδιών,
όμως αυτό το κάνω για τα single player παιχνίδια με ιστορία, campaign και γενικά κάτι που να τα κάνει διαχρονικά.
Τα multiplayer, esports κλπ είναι μια άλλη ιστορία όμως.
Δεν βρίσκω κανένα λόγο να επανεκδοθεί ενα racing αντί να κυκλοφορήσει ένα νέο. Πόσο μάλλον όταν αυτό το racing δεν έχει ούτε καν μια υποτυπώδης ιστορία, και είναι καθαρά και μόνο multiplayer.
Για ποιο λόγο να μην δούμε ενα Mario Kart 9 ;
Ο μονος λογος που θα το δεχόμουνα αυτο είναι αμα έβαζαν άλλες 16 κανονικές racing πίστες. Οπότε το περιεχόμενο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από οτι σε ένα MK9. Όμως οχι 16, άλλα ούτε μια δεν έβαλαν! Εγώ θεωρούσα σίγουρο οτι θα έβαζαν 8...
Έβαλαν μόνο battle αρένες που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, και νέους χαρακτήρες που αν και προσωπικά ειναι οι αγαπημένοι μου και γκρίνιαζα που δεν υπήρχαν στο Wii U, δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στο gameplay.
Και σε όλα αυτά δεν βοηθάει καθόλου η τιμή που αντί να είναι 20 euro είναι στα 60!

Και αφού δεν έβαλαν σχεδόν τίποτα ουσιαστικά, γιατί δεν το κυκλοφόρησαν μαζί με την κονσόλα που το είχε ανάγκη ; ένα μήνα πριν την κυκλοφορία της κονσόλας είχαν δείξει σε video όλο το νέο περιεχόμενο... (την ίδια απορία έχω για για το Skyrim).

Από όποια μεριά και να το δω, αυτή η κυκλοφορία είναι απαράδεκτη.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Sadshadow Sadshadow
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι καλές θα ήταν άλλες 4 ή 8 ή 16 πίστες αλλά η Nintendo δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο μάλλον. Επίσης μπορεί στα στοιχεία τους τα downloads των DLC να ήταν ελάχιστα και μην ξεχνάμε τον ήδη μικρό αριθμό κατόχων WiiU οπότε ίσως θεώρησαν οτι η ενσωμάτωση των DLC να είναι αρκετή.
Στη δική μου περίπτωση και ήδη κάτοχος του προηγούμενου η φορητότητα με σώζει, επειδή όλο στο δρόμο είμαι. Δεν είχα...

Ναι καλές θα ήταν άλλες 4 ή 8 ή 16 πίστες αλλά η Nintendo δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο μάλλον. Επίσης μπορεί στα στοιχεία τους τα downloads των DLC να ήταν ελάχιστα και μην ξεχνάμε τον ήδη μικρό αριθμό κατόχων WiiU οπότε ίσως θεώρησαν οτι η ενσωμάτωση των DLC να είναι αρκετή.
Στη δική μου περίπτωση και ήδη κάτοχος του προηγούμενου η φορητότητα με σώζει, επειδή όλο στο δρόμο είμαι. Δεν είχα προλάβει να το παίξω και ούτε είχα αγοράσει τα DLC. Παραλαμβάνω λοιπόν ένα φορητό Mario Kart μαμούθ ομολογώ πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έπαιξα διπλό και online διπλό σε tabletop και έχω κατενθουσιαστεί. Το framerate στο διπλό είναι 60 στην κάθε οθόνη και η εμπειρία είναι απίστευτη. Στο Wiiu υπήρχε ένα bug και κάθε δευτερόλεπτο τα frames έπεφταν στα 59 και αυτό ήταν αισθητό. Το bug δεν υπάρχει πια και η κίνηση είναι βουτηρένια στο 100% του χρόνου ακόμα και στο διπλό. Τα 200cc τα σπάνε.

Εγώ και κάθε καινούριος στο switch που δεν είχε WiiU, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλε μου Sadshadow η κυκλοφορια του MK8 Deluxe δεν απευθυνεται σε σενα που το ειχες στο WiiU αλλα κυριως σε αυτους που το προσπερασαν. Η απαιτηση για νεο Mario Kart ειναι παραλογη τοσο νωρις και με την ομαδα αναπτυξης να ειναι απασχολημενη με το ΑRMS. Οπως επισης και η τιμη των 20 ευρω για την πληρη εκδοση με τα 2 expansions + το battle mode (εσενα και μενα δε μας ενδιαφερει αλλα για πολλους...

Φιλε μου Sadshadow η κυκλοφορια του MK8 Deluxe δεν απευθυνεται σε σενα που το ειχες στο WiiU αλλα κυριως σε αυτους που το προσπερασαν. Η απαιτηση για νεο Mario Kart ειναι παραλογη τοσο νωρις και με την ομαδα αναπτυξης να ειναι απασχολημενη με το ΑRMS. Οπως επισης και η τιμη των 20 ευρω για την πληρη εκδοση με τα 2 expansions + το battle mode (εσενα και μενα δε μας ενδιαφερει αλλα για πολλους αλλους ειναι λογος αγορας).
Οποτε βαλε ολα αυτα συν το νεο φρεσκο και πιθανον μεγαλυτερο community σε μια νεα κονσολα συν την υπεροχη φορητοτητα κι εχεις οχι μια αρπαχτη αλλα το καλυτερο Mario Kart ολων των εποχων.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Stormbringer Stormbringer
This comment was minimized by the moderator on the site

γενικα ειναι απλά ένα cross gen port, στην game of the year edition του.
οπως κανουν αρπαχτες ολοι κ βγαζουν ενα πακετο ολοκληρωμένο 1-2 χρονια μετα, με ολα τα DLC, σε full τιμη ξανα, ετσι εκανε κ η Nintendo.
κ ειδικα εδω που ειναι το μεγαλυτερο system seller τους, ηταν δεδομενο οτι θα το βγαλει, μέχρι να στρωθει να βγάλει το 9. οι αλλοι αρμεγουν τοσο καιρο, η nintendo απέξω απο το μαντρί θα...

γενικα ειναι απλά ένα cross gen port, στην game of the year edition του.
οπως κανουν αρπαχτες ολοι κ βγαζουν ενα πακετο ολοκληρωμένο 1-2 χρονια μετα, με ολα τα DLC, σε full τιμη ξανα, ετσι εκανε κ η Nintendo.
κ ειδικα εδω που ειναι το μεγαλυτερο system seller τους, ηταν δεδομενο οτι θα το βγαλει, μέχρι να στρωθει να βγάλει το 9. οι αλλοι αρμεγουν τοσο καιρο, η nintendo απέξω απο το μαντρί θα μείνει;

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

http://i.imgur.com/p6bgjkW.jpg

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα τα λεφτά στο online το παιχνίδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι τοσο Polished και τελειοποιημένο που πιστεύω δεν χρειάζεται να βγει 9 για πολύ καιρό, δλδ τι άλλο να κάνουν? να το χαλάσουν? προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν βγάζανε απλα DLC με 5-6 πίστες και χαρακτήρες κάθε λίγους μήνες και θα με κράταγε για πάντα δλδ μακάρι να το αρμέξει κι άλλο όσον αφορά εμένα. Τέλος πείτε με αιρετικό αλλα μακάρι να μεταφερθουν ΟΛΑ τα first party παιχνίδια του...

Ειναι τοσο Polished και τελειοποιημένο που πιστεύω δεν χρειάζεται να βγει 9 για πολύ καιρό, δλδ τι άλλο να κάνουν? να το χαλάσουν? προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν βγάζανε απλα DLC με 5-6 πίστες και χαρακτήρες κάθε λίγους μήνες και θα με κράταγε για πάντα δλδ μακάρι να το αρμέξει κι άλλο όσον αφορά εμένα. Τέλος πείτε με αιρετικό αλλα μακάρι να μεταφερθουν ΟΛΑ τα first party παιχνίδια του WiiU στο Switch ακόμα καλύτερα σε Deluxe εκδώσεις γιατι μιλάμε για παιχνιδάρες που αντέχουν στο χρόνο και πήγαν άκλαφτες.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από teleiotis teleiotis
This comment was minimized by the moderator on the site

Τhe Wonderful 101
Bayonetta 2
Donkey Kong Tropical Freeze
Super Mario 3D World
Νew Super Mario Bros U
Xenoblade Chronicles X
Fatal Frame
Smash Bros
να συνεχίζω?
:):p

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακριβως . επίσης Θα έβαζα και starfox με κανονικα controls, pikmin 3, (αν και χωρις δευτερη οθόνη θα είναι μισή εμπειρία) :/ Φυσικά Mario Maker , και αυτο με τον Toad. Προσωπικά όμως παρακαλώ για Tropical Freeze γιατι το έχασα στο WiiU :/ Ααα και τα Mario (3d World και U) αλλα αυτη τη φορα με online coop και ξύλο για το ποιος θα πάρει την κορόνα σε portable όνειρο ... τα καλύψαμε όλα?

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από teleiotis teleiotis
This comment was minimized by the moderator on the site

πόσο με χει ψησει αυτό το game... αλλά πολύ χρήμα να το αποκτήσεις μαζί με switch
Βγάλε κανα bundle ρε nintendo
στο Ν64 το είχα λιώσει τετραπλό, σε online θα είναι απίστευτο

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από ditsikts ditsikts
There are no comments posted here yet