Keep Rollin'!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο πλαίσιο της έκθεσης E3, η Sony, ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του LocoRoco 2 Remastered, έπραξε το αυτονόητο, μιας και μερικούς μήνες πριν είχε γίνει διαθέσιμη η επανακυκλοφορία του αρχικού τίτλου της σειράς, επίσης υπό τη μορφή remaster, ακολουθώντας την τακτική της εταιρίας για την επανέκδοση των κλασικών δημιουργιών της στο PlayStation 4.

Η ανανεωμένη επιστροφή του πρώτου LocoRoco απέδειξε ότι σχεδόν δέκα χρόνια μετά από την αρχική κυκλοφορία του, η πρωτότυπη πρόταση του Japan Studio, αν και απλοϊκή σε πρώτη ανάγνωση, ακολουθώντας τη συνταγή της απλής διασκέδασης κατάφερε να παραμείνει απολαυστική έως και σήμερα και επαναφέρει στη μνήμη μας όλους εκείνους τους λόγους που συνετέλεσαν στην επιτυχία της σειράς στην πρώτη φορητή κονσόλα της Sony, το PSP.

LocoRoco 2 remastered image 01

Αν επιχειρούσαμε να περιγράψουμε τι είναι το LocoRoco σε κάποιον που δεν είχε οποιαδήποτε επαφή με κάποιον προγενέστερο τίτλο του franchise, σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι έχουμε τον έλεγχο ενός μικρό πλάσματος, με κύριο χαρακτηριστικό του την εύκαμπτη κυκλική του μάζα, η οποία έχει την ικανότητα να ενώνεται με άλλα LocoRocos, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μάζα και την ελαστικότητά του ή, αντίστοιχα, να διασπάται σε μικρότερα, αποκτώντας ευελιξία, αναλόγως των προκλήσεων που συναντούν κατά την περιπλάνηση τους σε κάθε επίπεδο.

Το παιχνίδι, όντας ένα 2D side scrolling platformer, απαιτεί τη μετάβαση των LocoRocos από το ένα σημείο του εκάστοτε επιπέδου στο άλλο, γεγονός που αρχικά ακούγεται αρκετά απλοϊκό, ωστόσο ο έξυπνος και πολύχρωμος σχεδιασμός των επιπέδων –ο οποίος αναδεικνύεται περισσότερο χάρη στις υψηλότερες διαθέσιμες αναλύσεις του remaster– σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερους gameplay μηχανισμούς, συνθέτουν ένα απολαυστικό και ταυτόχρονα εθιστικό αποτέλεσμα.

LocoRoco 2 remastered image 03

Ο τομέας του χειρισμού διατηρεί τα γνώριμα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου τίτλου όπου ουσιαστικά ο χρήστης δεν χειρίζεται τα ίδια τα LocoRocos αλλά περιστρέφει όλο το επίπεδο, με τη βαρύτητα να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να είναι στην ουσία ο πυρήνας του gameplay. Πέρα από το βασικό χειρισμό, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα motion controls που διαθέτει το Dualshock 4, περιστρέφοντας τα επίπεδα γέρνοντας το χειριστήριο αντίστοιχα αριστερά ή δεξιά και εκτελώντας άλματα ανασηκώνοντάς το. Το μόνο ψεγάδι που μπορούμε να καταλογίσουμε συνολικά στον τομέα του χειρισμού, είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στα mini-games, δεν διαθέτει την αρμόζουσα αμεσότητα, αφήνοντας μια αίσθηση lag κατά την εκτέλεση κάποιου συνδυασμού κινήσεων στον παίκτη.

Οι συνολικά 25 πίστες που διαθέτει το παιχνίδι έχουν εμπλουτιστεί σε σχέση με την αρχική κυκλοφορία με περισσότερους γρίφους και μυστικές περιοχές, γεγονός που σε συνδυασμό και με την εισαγωγή mini-games ανά κόσμο προσθέτουν επιπλέον ενδιαφέρον και αυξάνουν ελαφρώς το βαθμό πρόκλησης, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να επιμηκυνθεί η μικρή συνολικά διάρκεια και να αμβλυνθεί η αίσθηση επανάληψης που διαφαίνεται από τα μισά του τίτλου και μετά, στοιχεία που προδίδουν και τις handheld καταβολές του.

LocoRoco 2 remastered image 04

Συνοψίζοντας, η μεταφορά και του δεύτερου κεφαλαίου των περιπετειών των LocoRocos στο PlayStation 4 ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή στα βήματα του remaster του αρχικού τίτλου και με μικρές βελτιώσεις στα σημεία καταφέρνει να παραμένει ελκυστικό για μικρούς και μεγάλους ως μια ξεχωριστή πρόταση, η οποία αποτελείται από γερές δόσεις απλοϊκού μεν, απολαυστικού και εθιστικού δε gameplay, προσφέροντας την τέλεια δικαιολογία για ένα διάλλειμα από τα καθιερωμένα.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Όμορφος, πολύχρωμος και αξιαγάπητος εικαστικός τομέας.
  • Το gameplay παραμένει απολαυστικό και εθιστικό.

Αρνητικά

  • Η μικρή διάρκεια και τα έντονα στοιχεία επανάληψης από τα μισά του τίτλου και μετά προδίδουν τις handheld καταβολές του.
  • Ο χειρισμός σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διαθέτει την αρμόζουσα αμεσότητα.

Βαθμολογία

Ένα NES κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του μακρινού 1988 έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την αγάπη του για τα video games. Έκτοτε πέρασαν όλες οι γνωστές κονσόλες της εποχής από την οθόνη του δωματίου του, έως ότου επέλθει ο έρωτας με τους Η/Υ στα τέλη των 90’s και καθορίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του τον μοιράζει σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές καθώς και στην Hard Rock & Heavy Metal μουσική.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Το PS5 θα τρέχει καλύτερα επιλεγμένους τίτλους του PS4
Επίσημες πληροφορίες για το upgrade τίτλων του PS4.
NBA 2K21 - Review
Life in the bubble.
Gameplay από την έκδοση του DiRt 5 στο Xbox Series S
Ένα γρήγορο ταξίδι στην Ιταλία.
Αποκαλύφθηκε το Hogwarts Legacy
Νέος τίτλος που βασίζεται στο σύμπαν "Harry Potter".
Αρχές Δεκεμβρίου η διάθεση του Twin Mirror
Αdventure της Dontnod, με επιρροές από τη σειρά Twin Peaks.
Τον Οκτώβριο η κυκλοφορία του Amnesia: Rebirth
Διαθέσιμο και νέο trailer για τον επερχόμενο τίτλο.
Ημερομηνία κυκλοφορίας του Ghostrunner
Ένας action τίτλος τρίτου πρόσωπου, σε ένα cyberpunk περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίος Γιάννη! Θα το τιμήσω μαζί με το πρώτο με την πρώτη ευκαιρία να θυμηθώ παλιές καλές PSP εποχές!

There are no comments posted here yet