Δυσκολάκι το παιχνίδι, ευκολάκι ο βαθμός.

Τι επιπλέον να γραφτεί και να συζητηθεί για το Dark Souls που δεν έχει ήδη ειπωθεί; Ποια πτυχή του έχει μείνει ασχολίαστη, ποια κρυφή του γωνιά ανεξιχνίαστη; Καμία (ίσως). Κι όμως, το Dark Souls είναι ένα παιχνίδι που, ενώ οι ατελείωτες ώρες ενασχόλησης μαζί του και η χρονική απόσταση από την πρώτη επαφή θεωρητικά θα μπορούσαν να δράσουν ως φθοροποιές δυνάμεις, ξαναπιάνοντάς το, ο παίκτης νιώθει συντριπτικά το μέγεθος του μεγαλείου του.

Να μια πτυχή που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε με την ευκαιρία της Remastered έκδοσης του παιχνιδιού: η αντοχή του στο χρόνο, αυτό που λέμε πόσο καλά στέκεται με τα σύγχρονα δεδομένα, σχεδόν μία δεκαετία μετά την αρχική του κυκλοφορία και με τρία υπερπλήρη Souls παιχνίδια στο ενδιάμεσο. Ας γραφτεί για να φύγει από το κείμενο το βάρος της όποιας ευθύνης: Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ μα εντελώς και τελείως ΤΙΠΟΤΑ που να ακουμπάει αυτό το Κτήνος. Τα χρόνια περνάν και δεν ακουμπάνε, οι μόδες αγνοούνται επιδεικτικά, οι τάσεις, οι ροπές, τα νέα ρεύματα έχουν πάνω του την επίδραση που έχει η καθημερινότητά μας στην πορεία του Σύμπαντος μέσα στο χρόνο.

Dark Souls Remastered review 01

Όσο απόλυτα κι αν ακούγονται αυτά, αποτελούν τη μοναδική εξήγηση για το ότι μετά από 300-400 ώρες ενασχόλησης, άλλες τόσες με τα 2-3, άλλες 100 και βάλε με το Bloodborne, η πρώτη αναμέτρηση μετά από χρόνια με τον Capra Demon ξαναπροκαλεί χτυποκάρδι, η ιδέα και μόνο της κατηφόρας προς τα Catacombs προκαλεί πονοκέφαλο, η προοπτική της «επανασύνδεσης» με τους Μαύρους Τοξότες του Anor Londo αλλάζει το χρώμα του απογεύματος ό,τι καιρό και να έχει έξω.

Το να ξαναθυμηθούμε τα Boss ή τις κορυφαίες στιγμές του παιχνιδιού πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ακατάσχετα φληναφήματα. ‘Άλλωστε ο καθένας μας έχει μία δική του ιστορία για το τι τον/την δυσκόλεψε, πού κόλλησε, πού έσπασε το πρώτο ή το δεύτερο χειριστήριο, σε ποιο σημείο τον άκουσε η γειτονιά, σε ποιο μάλωσε με το έτερο ήμισυ και μετά από ποιο Boss Fight τα ξαναβρήκε μεταξύ του το ζευγάρι, για το πρώτο νευρικό κλάμα και τα πρώτα καυτά δάκρυα συγκίνησης για την επιτυχία επί των Four Kings χωρίς εξωτερική βοήθεια και χωρίς σαμόνια.

Dark Souls Remastered review 03

Και ξαναπαίζοντάς το όλο και πιο εμπεριστατωμένη και στέρεα γίνεται η πεποίθηση ότι τέτοιο level design και τέτοια αδυσώπητη λογική στο σχεδιασμό ακόμα και του πιο απλού μονοπατιού δεν έχει ματαξαναγίνει στο μάταιο τούτο gaming ντουνιά. Δηλαδή, για το όνομα του Gwyn, πού στη βιομηχανία ξανάδαμε κεντρικό hub με save point όπου όλα τα μονοπάτια τα οποία ξεκινούν από αυτό να απειλούν κάθε στιγμή τον παίκτη με πτώση, καταστροφή και θάνατο;

Η αλληλουχία του κόσμου του Dark Souls παραμένει μοναδική και δεν είναι τυχαίο ότι ούτε στο Bloodborne (όπου έγιναν πολύ θαρραλέες επιλογές) ούτε στο 3 μπόρεσε να ξεπεραστεί. Για το DS2 ούτε λόγος, και μάλλον δεν ήταν και στα σχέδια των δημιουργών να επιχειρήσουν κάτι ανάλογο. Και παραμένει μοναδική, διότι δεν αποτελεί μόνο μία γεωγραφική-αρχιτεκτονική ευφυή οντότητα. Είναι μοναδική διότι η αλληλουχία αυτή συνδέει σα ζωντανές κυτταρικές δομές τις περιοχές του παιχνιδιού με το Lore του και την πορεία του παίκτη μέσα σε αυτόν, δημιουργώντας ένα αδιαίρετο σύνολο-ζωντανό οργανισμό. Το Bed of Chaos είναι μονόχιτο Boss για συγκεκριμένο λόγο. Η δεύτερη Καμπάνα της Queelag βρίσκεται στα βάθη της Lordran για επίσης συγκεκριμένο λόγο. Και η πορεία μέσα από τους Τάφους των Γιγάντων έχει σαν ορίζοντα τα Demon Ruins επειδή... πρέπει.

Dark Souls Remastered review 04

Η δε λεπτομέρεια στο πού εμφανίζεται ποιος, ποιος κάνει Invade πού, πού βρίσκεται το τάδε ή το δείνα loot, ποιο Boss είναι «κακό» και ποιο όχι, γιατί κάθε περιοχή είναι όπως είναι, γιατί άλλα Boss είναι ανεξήγητα εύκολα και άλλα θρυλικά δύσκολα, καθιστούν το DS ανέγγιχτο. Άμωμο, άσπιλο και απρόσιτο για ό,τι άλλο κυκλοφορεί στη βιομηχανία εδώ και εννιά χρόνια. Η λογική πίσω από τον ορισμό της οποιαδήποτε βαθμολογίας γι' αυτό το παιχνίδι μάς είναι ξένη. Δε βρίσκεται λόγος, δεν εξηγείται η όποια «αιρετική» άποψη. Είναι η μόνη ίσως περίπτωση παιχνιδιού που η άλλη (αν υπάρχει) άποψη για την ανυπέρβλητη αξία του, απλά δε γίνεται αποδεκτή. Δεν έχει αδύναμα σημεία, δεν έχει λάθη στο σχεδιασμό, έχει μία μάχη υπόδειγμα (που ίσως και να έγινε καλύτερη στο DS3 αλλά αυτό απλά σημαίνει ότι το DS3 έκανε το τέλειο τελειότερο) και μία ατμόσφαιρα που δεν έχει υπάρξει ξανά στη βιομηχανία.

Και μία τελευταία επισήμανση εννιά χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Το Dark Souls ΔΕΝ είναι άδικο. Δεν είναι άδικα δύσκολο. Δεν είναι προσιτό μόνο σε εκλεκτούς και απρόσιτο από το υπόλοιπο πόπολο. Είναι ένα παιχνίδι που απλά δε συγχωρεί τη βιασύνη και απαιτεί εξοικείωση με τη λογική του. Δεν υπάρχει κανένα σημείο του παιχνιδιού που οι δημιουργοί να σηκώνουν τοίχους και να απαιτούν κάτι επιπλέον. Όχι όταν υπάρχουν άνθρωποι που το βγάζουν χωρίς να δεχτούν χτύπημα.

Dark Souls Remastered review 05

Επομένως τα «εδώ το παιχνίδι μας κοροϊδεύει» δεν υφίστανται στο DS. Όπως και το κλασικό ερώτημα «ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩΩΩ!!!;;;» που εκφράζεται με μορφή άναρθρης κραυγής προς την οθόνη ή προς το ταβάνι, απευθυνόμενο σε έναν άγνωστο θεό, ΠΑΝΤΑ, ΜΑ ΠΑΝΤΑ έχει σαφή και ξεκάθαρη απάντηση. «Αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, απλά, πρέπει να μάθεις να το κάνεις».

Στο DS, σχεδόν όλα τα χτυπήματα μπορούν να αποφευχθούν με dodge, σχεδόν όλα μπορούν να γίνουν parry, επομένως, για ποια δυσκολία μιλάμε, για ποιους τοίχους που υψώνονται; Οι δικαιολογίες «πρέπει να επενδυθούν πολλές ώρες ώστε να μάθει κανείς το παιχνίδι» φαντάζουν φτωχές και ιταμές την εποχή όπου καθημερινά ξοδεύεται μισό ΑΕΠ σε εργατοώρες σε Battle Royale παιχνίδια. Ε, ναι, πρέπει να το μάθεις. Και ναι, θα χάσεις και πέντε φορές. Την έκτη, όμως, επειδή θα κάνεις αυτό που πρέπει δε θα χάσεις. Θα δεις το “Victory Achieved”. Γιατί έκανες σωστό dodge, γιατί έκανες σωστό roll, γιατί είχες το σωστό build, γιατί απέφυγες τα λάθη που επίμονα έκανες τις προηγούμενες φορές. Αν περιμένεις να τα κάνει αυτά το παιχνίδι για σένα, ατύχησες. Αν τα κάνεις εσύ, ευτύχησες.

Dark Souls Remastered review 02

Η Remastered έκδοση του DS, έχει τα πάντα από το κανονικό παιχνίδι (ακόμα και τα «κολπάκια» του σε boss και σε farming σημεία, οπότε οι νεοεισελθόντες στον κόσμο του μπορούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως) με πολύ σταθερό frame rate και απόδοση γαργαριστού ρυακιού που τρέχει στον κατήφορο. Έχει και βελτιώσεις σε ορισμένα εφέ όπως χαρακτηριστικά στις φλόγες της Bonfire και σε Pyromancies, Miracles κτλ. Και όχι, τα γραφικά του, πολύ θα θέλαμε να είναι του DS3 αλλά ουδόλως κουρασμένα δε φαίνονται. Μια χαρά κρατιούνται και παραμένουν ευχάριστα στο μάτι (για να μη πούμε συγκινητικά ιδίως σε κάτι στιγμές που ρεμβάζουμε στο ζεστό φως του Ήλιου από ένα μπαλκόνι).

Πάλι γράφτηκαν τα αυτονόητα. Αν η Remastered έκδοση αποτελεί δικαιολογία για να τα ξαναπούμε, ας είναι. Κακό δεν κάνει. Οι νεότεροι που δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν το παιχνίδι κατά την κυκλοφορία του μπορούν να το χαρούν ολοκληρωμένο τεχνικά. Οι παλιότεροι, μπορεί να ευαισθητοποιηθείτε από τη σκέψη να παίξετε τη Blight Town και το New London Ruins χωρίς να γκρεμοτσακίζεστε λόγω frame rate. Και πέρα από αυτό, πάντα θα βρίσκουμε μία πονηρή δικαιολογία να ξαναπαίζουμε Dark Souls. Τέλος ξέρετε, το κλισέ του κλισέ ώ κλισε, αλλά Praise the Sun ρε!

To review βασίστηκε στην έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Dark Souls.

Αρνητικά

  • Δεν.

Βαθμολογία

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.
Ο Alan Wake επιστρέφει στο... Control
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του AWE DLC.
Νέο υλικό και πληροφορίες από το Crash Candicoot 4: It’s About Time
Μέσω του τελευταίου State of Play της Sony.
Πλήρης υποστήριξη για το PSVR στο Hitman III
Καθώς και σε ολόκληρη την τριλογία Hitman.
Έρχονται νέες πληροφορίες για το Cyberpunk 2077
Μέσα από ένα νέο digital event της CD Projekt RED.
Αλλαγή στην ημερομηνία διάθεσης του Serious Sam 4
Στα τέλη Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία του.
Διαθέσιμο στην Ευρώπη το Phantasy Star Online 2
Με αρκετές αλλαγές στη διάθεση των παικτών.
Παράθυρο κυκλοφορίας για το Last Days of Lazarus
Νέος horror τίτλος, από τον δημιουργό του Gray Dawn.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (30)

This comment was minimized by the moderator on the site

\ο/ Praise the Sun! απο μέρα σε μέρα τελειώνω το Pillars 2 και αρχίζω!! \ο/

This comment was minimized by the moderator on the site

Oτι καλυτερο εχω παιξει ποτε μου ειναι must buy για οσους δεν το εχουν και μην αποθαρυνεστε απ τη δυσκολια του απεθυνεται σε ολους

This comment was minimized by the moderator on the site

Praise the Savvas ουπς Sun εννοούσα... Σάββα μας έλειψες! Τι να πει κανείς για το Dark Souls που δεν έχει ειπωθεί... Gaming εμπειρία ζωής. Ερώτηση, θα γίνει συμπληρωματικό σχόλιο για την έκδοση του Switch όταν κυκλοφορήσει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Praise the Savv!

This comment was minimized by the moderator on the site

συμφωνω με το review σε πολλα θεματα κυριως στο γεγονος οτι το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι ο φωτεινος φαρος για ολους τους hardcore gamers αλλαζοντας αρδην ολο το σκηνικο της βιομηχανιας απ τη στιγμη της κυκλοφοριας του!! παρ ολα αυτα μπερδευτικα με καπια πραγματα (στο review).. δε καταλαβα αν οντως αξιζει αυτη η τιμη που εχει και αν οντως το παιχνιδι εχει βελτιωθει εμφανως σε καπια σημεια απ...

συμφωνω με το review σε πολλα θεματα κυριως στο γεγονος οτι το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι ο φωτεινος φαρος για ολους τους hardcore gamers αλλαζοντας αρδην ολο το σκηνικο της βιομηχανιας απ τη στιγμη της κυκλοφοριας του!! παρ ολα αυτα μπερδευτικα με καπια πραγματα (στο review).. δε καταλαβα αν οντως αξιζει αυτη η τιμη που εχει και αν οντως το παιχνιδι εχει βελτιωθει εμφανως σε καπια σημεια απ τη στιγμη μαλιστα που ειναι remaster και οχι απλα port.. για να ειμαι ειλικρινης, αν εξαιρεσω τα 60 καρε και καπιες αναβαθμισεις στις φωτιες, μοιαζει περισσοτερο με port παρα με remaster.. και παρολο που σε αλλη περιπτωση δε θα διαπραγματευομουν τιποτα κατω απο 10 σε αυτο το παιχνιδι νομιζω οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι λιγο υπερβολικο το δεκαρι.. μπορει να πεφτω εξω γιατι το παιχνιδι δε το εχω παιξει αλλα 40 ευρω μου φαινονται πολλα απλα για να ξαναπαιξω το ιδιο (σχεδον) ακριβως παιχνιδι και θα το παρω καπια στιγμη σε χαμηλοτερη τιμη..:)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωμό review για το Καλύτερο Παιχνίδι Όλων των Εποχών απο έναν απο τους καλύτερους, ίσως και ο καλυτερος, reviewer εκεί έξω.
Τολμώ να πω πως το Dark Souls ήταν η εμπειρία που με αφύπνισε. Είχα τα στάνταρ μου υψηλά αλλά τα απογείωσε και μου έμαθε να μη συμβιβάζομαι.
Ένα παιχνίδι που το ερωτεύτηκα προτού καν το δω με τα μάτια μου, μόνο και μόνο απο την περιγραφή του.
Ένα παιχνίδι που ανυψώθηκε...

Ωμό review για το Καλύτερο Παιχνίδι Όλων των Εποχών απο έναν απο τους καλύτερους, ίσως και ο καλυτερος, reviewer εκεί έξω.
Τολμώ να πω πως το Dark Souls ήταν η εμπειρία που με αφύπνισε. Είχα τα στάνταρ μου υψηλά αλλά τα απογείωσε και μου έμαθε να μη συμβιβάζομαι.
Ένα παιχνίδι που το ερωτεύτηκα προτού καν το δω με τα μάτια μου, μόνο και μόνο απο την περιγραφή του.
Ένα παιχνίδι που ανυψώθηκε άσπιλο και ανέγγιχτο απο τα τεχνικής φύσεως προβλήματα που θα ταλάνιζαν εκ θεμελίων και θα καταβάθρωναν κάθε άλλο άτυχο παιχνίδι που θα ήταν στη θέση του. Τόσο τεράστια ήταν και είναι η σημαντικότητα του.
Ένα παιχνίδι που σου αποδεικνύει το μεγαλείο του να απολαμβάνει κάποιος πεζός το Ταξίδι. Μόνο έτσι εκτιμάται το ανυπέρβλητο art και level direction και το μοναδικό gameplay.
Καλή τύχη σε όποιους τολμηρούς θα θέλουν να κόψουν την ουρά του Kalameet......
Όσο για μένα, μου είναι μεθυστικό απο νιούφης νουμπάς και άτολμος πίσω απο την Havel Shield πριν 7 χρόνια να επιστρέψω ώριμος και έμπειρος με το Uchigatana στα δύο χέρια και την Grass Crest Shield μόνιμα πίσω στην πλάτη και να το ξαναζήσω και πάλι απο την αρχή.....

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά όλα αυτά, παιχνιδάρα και επαυξάνω με τα χίλια!!! Αλλλλλλά.......επειδή οι πράξεις μας μας καθορίζουν στην ζωή και επειδή τα όρια μεταξύ κοροϊδίας και σεβασμού σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ ευδιάκριτα, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και στην βιομηχανία και εαν έχετε XBOX one και όντως δεν το έχετε παίξει, αγοράστε την 360 έκδοση του παιχνιδιού και παίξτε το εκεί σαν backwards compatible...

Καλά όλα αυτά, παιχνιδάρα και επαυξάνω με τα χίλια!!! Αλλλλλλά.......επειδή οι πράξεις μας μας καθορίζουν στην ζωή και επειδή τα όρια μεταξύ κοροϊδίας και σεβασμού σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ ευδιάκριτα, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και στην βιομηχανία και εαν έχετε XBOX one και όντως δεν το έχετε παίξει, αγοράστε την 360 έκδοση του παιχνιδιού και παίξτε το εκεί σαν backwards compatible game...Και τα μισά φράγκα θα πληρώσετε σίγουρα και μάλλον καμμία ουσιαστική διαφορά δεν θα διακρίνετε στην εμπειρία του παιχνιδιού και θα στείλετε και ένα μήνυμα στους χαρτογιακάδες των εταιρειών που μας περνάνε για......χαλβάδες! Μέ ένα σπάρο, 3 ολόκληρα τρυγόνια!Yeah baby! Άσε που αν έχετε και το Xbox one X, πιθανόν να παίξετε και πιο βελτιωμένη έκδοση του παιχνιδιού από αυτή την Remastered αρπαχτή χρησιμοποιώντας απλά το αρχικό δισκάκι του 360.... Σας χαρίζουν άλογο, μην το κοιτάτε στα δόντια....Αν τώρα έχετε μόνο ps4, λίγο υπομονή να πέσει η τιμή του..Δεν χάθηκε ο κόσμος να περιμένεις λίγο καιρό για να μην πληρώσεις χρυσάφι κάτι από καιρό μπαγιάτικο και ξαναζεσταμένο..Αλλιώς καλά κάνουν και μας σερβίρουν συνεχώς battle royals, lootboxes, multiplayer only fps και full ξαναζεσταμένα remasters.....Η αρπαχτή είναι αρπαχτή και τα 2 μέτρα, 2 σταθμά δείχνουν μόνο επιλεκτική ηθική και κρίση. Ας αποφασίσουν τα πορτοφόλια μας! :-)
Gamers dont be only payers!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

@Raiden, καταλαβαίνω πως το λες, αλλα θα σου έλεγα να δεις τα remaster του Halo 1-2, του Zelda Windwaker, του Starcraft και ορισμενων λιγων αλλων τίμιων remasters. εκει, οι developers πραγματικα έκαναν παπαδες κ πούλησαν ενα σοβαρο remaster. το φθηνο HD upgrade που κανουν το 99% των developers, παραμένει ολίγων μια αρπαχτή που σε άλλες εποχής θα ήταν απλά ένα δωρεαν patch. Οπότε καταλαβαίνω...

@Raiden, καταλαβαίνω πως το λες, αλλα θα σου έλεγα να δεις τα remaster του Halo 1-2, του Zelda Windwaker, του Starcraft και ορισμενων λιγων αλλων τίμιων remasters. εκει, οι developers πραγματικα έκαναν παπαδες κ πούλησαν ενα σοβαρο remaster. το φθηνο HD upgrade που κανουν το 99% των developers, παραμένει ολίγων μια αρπαχτή που σε άλλες εποχής θα ήταν απλά ένα δωρεαν patch. Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα το τι λες κ εχεις δίκιο, αλλά καταλαβαίνω και τους άλλους και σφαιρικά πάντα, θεωρώ πως η άλλη πλευρά εχει μεγαλύτερο δίκιο. Aλλα όσο πουλάει αυτή η εύκολη λυση, τοσο θα γινεται

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Εντάξει λίγο άδικο είναι μιας και τα παιχνίδια που αναφέρεις ακροβατούν στα όρια του Remake μιας και το αρχικό υλικό είναι πιο παλιό, δηλαδή της προ-προηγούμενης γενιάς και έγινε εκ θεμελίων βελτίωση. Μια πιο δίκαιη αναλογία είναι το The Last of Us Remastered, το Dark Souls II SotFS και το GTAV φυσικά.
Εφόσον γράφει Remaster εγώ δεν θα εχω απαιτήσεις για Remake. Remake είναι το Shadow of the...

Εντάξει λίγο άδικο είναι μιας και τα παιχνίδια που αναφέρεις ακροβατούν στα όρια του Remake μιας και το αρχικό υλικό είναι πιο παλιό, δηλαδή της προ-προηγούμενης γενιάς και έγινε εκ θεμελίων βελτίωση. Μια πιο δίκαιη αναλογία είναι το The Last of Us Remastered, το Dark Souls II SotFS και το GTAV φυσικά.
Εφόσον γράφει Remaster εγώ δεν θα εχω απαιτήσεις για Remake. Remake είναι το Shadow of the Colossus κι όλα τα άλλα που βλέπεις το αρχικό παιχνίδι κι έχει τη νύχτα με τη μερα εμφανείς διαφορές.
Εάν μου έγραφαν Dark Souls Remake, έκανε 70 ευρώ και αντ'αυτου είχε μόνο resolution frame rate βελτιώσεις τότε ναι να γκρινιάξω.
Τέλος πάντων ο καθένας κρίνει εάν τον συμφέρει να επενδύσει ή όχι. Εξάλλου οι παθογένειες της σύγχρονης βιομηχανίας από αλλού πηγάζουν κι όχι από τα Remasters.....

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

στο μονο που συμφωνώ ειναι οτι αποφασίζουμε εν τέλει με το πορτοφόλι μας :D
από εκεί κ πέρα, επειδή έχω δει σοβαρές δουλειές, εχω κ σοβαρες απαιτήσεις (λες κ δεν εχουμε δει ντουζινες απο Xbox/PS2 games με την ιδια ψευδοremaster λογικη).
Κυρίως γιατί θυμάμαι ακόμα την εποχή που μας σέβονταν λιγο παραπάνω και αυτά τα updates ηταν δωρεαν patches κ upgrades στο PC gaming για αιωνες (κ τωρα ξαφνικα...

στο μονο που συμφωνώ ειναι οτι αποφασίζουμε εν τέλει με το πορτοφόλι μας :D
από εκεί κ πέρα, επειδή έχω δει σοβαρές δουλειές, εχω κ σοβαρες απαιτήσεις (λες κ δεν εχουμε δει ντουζινες απο Xbox/PS2 games με την ιδια ψευδοremaster λογικη).
Κυρίως γιατί θυμάμαι ακόμα την εποχή που μας σέβονταν λιγο παραπάνω και αυτά τα updates ηταν δωρεαν patches κ upgrades στο PC gaming για αιωνες (κ τωρα ξαφνικα χρεώνονται, οπως maps κ άλλα μικροσκοπικα DLCs), οπότε το πορτοφόλι ψηφίζει αποχή σε αυτές τις εκλογές :p:p:p

anyway, σε καθε remaster η ίδια συζήτηση γίνεται. Οσο ο κόσμος αγοραζει, τοσο θα το κάνουν. Οταν/αν ο κόσμος σταματήσει, τότε ή θα σοβαρευτούν, ή θα ψάξουν άλλο τρόπο να μας ανοίξουν το πορτοφόλι.:o

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Καποιος περασε καλα επιστρεφοντας χε χε :)
Εν τελη ειναι αυτο που γραφεις. Ειναι τοσο καθολικα μελετημενο και αρτια εκτελεσμενο το design του, που, ακομα και ιστοριες αποδομησης ανα το διαδυκτιο, αποδιδονται ως συγκαλλυμενος θαυμασμος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Try jumping.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε φιλε, μου ειχε λειψει η γραφη σου. :)
Το διαβασα με βουλιμια και τελειωνοντας το κειμενο, ενιωσα να θελω κι αλλο. Και απλα μεταφερθηκα στις δικες μου αναμνησεις απο το ds. Στις δικες μου απογοητευσεις, στις δικες μου ηττες, στις δικες μου μεγαλες νικες που μετα απο 2-3 καστρα, αποδεικνυοντουσαν ασυγκριτα μικρες με την εκαστοτε παρουσα κατασταση.
Ενα παιχνιδι που σε ανεβαζει και σε...

Ρε φιλε, μου ειχε λειψει η γραφη σου. :)
Το διαβασα με βουλιμια και τελειωνοντας το κειμενο, ενιωσα να θελω κι αλλο. Και απλα μεταφερθηκα στις δικες μου αναμνησεις απο το ds. Στις δικες μου απογοητευσεις, στις δικες μου ηττες, στις δικες μου μεγαλες νικες που μετα απο 2-3 καστρα, αποδεικνυοντουσαν ασυγκριτα μικρες με την εκαστοτε παρουσα κατασταση.
Ενα παιχνιδι που σε ανεβαζει και σε κατεβαζει κατα βουληση.
Ενα παιχνιδι που παιζοντας το και προχωροντας το ενιωθα να κερδιζω πραγματα. Η ανταμοιβη που αποκομιζει κανεις απο τον κοσμο αυτο, ειναι οτι μεγαλυτερο εχω λαβει απο οποιδηποτε παιχνιδι.
Συντασσομαι με τα υπολοιπα παιδια.
Σαββα μας, μας ελειψες. :):):)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Και για μένα, το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ.

Για όποιον θέλει να παρατηρήσει με προσοχή (αφού πρώτα το παίξει φυσικά!) τα περί ανεπανάληπτου level design που αναφέρει ο Σάββας, θα σύστηνα το προγραμματάκι Dark Souls Map Viewer.

https://kayin.moe/?p=2218

Αν δεν σας είναι αρκετό, προχωράτε μετά και στο Dark Souls Map Explorer. :-P

https://kayin.moe/?p=2249

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα γράψω κατι για το παιχνιδι ,θα πω μονο οτι πριν παιξω τα DS ,οτι παιχνιδι άρχιζα ,ακομα και μέτριο να ηταν το τελείωνα , μετα τα DS εχω αφήσει πανω απο 20 παιχνιδια στην μέση .
Όποιος δεν το εχει παιξει , να σπεύσει τωρα που γυρίζει ......... ακούς Γιώργο Καλλιφα?

This comment was minimized by the moderator on the site

Tο πρώτο παιχνίδι της σειράς βγήκε όταν πήγαινα Β Λυκείου, το διάβασμα ήταν αυξημένο λόγω του παλουκιού που έρχονταν, και έτσι το φοβήθηκα και δεν το έπιασα. Μετά το πέρασμα στη νέα γεννιά και αφού είχα άπειρο χρόνο σαν φοιτητης δεν το τόλμησα στο PS3, γιατί κακά τα ψέματα 100-150 ώρες στο PS3 δύσκολα τις περνάς πλέον, λόγω πλατφόρμας. Δεν έπιασα ποτέ το 2 ούτε το 3 στο PS4, γιατί μου αρέσει...

Tο πρώτο παιχνίδι της σειράς βγήκε όταν πήγαινα Β Λυκείου, το διάβασμα ήταν αυξημένο λόγω του παλουκιού που έρχονταν, και έτσι το φοβήθηκα και δεν το έπιασα. Μετά το πέρασμα στη νέα γεννιά και αφού είχα άπειρο χρόνο σαν φοιτητης δεν το τόλμησα στο PS3, γιατί κακά τα ψέματα 100-150 ώρες στο PS3 δύσκολα τις περνάς πλέον, λόγω πλατφόρμας. Δεν έπιασα ποτέ το 2 ούτε το 3 στο PS4, γιατί μου αρέσει να ξεκινάω από το 1, όμως λάτρεψα το διαφορετικό Bloodborne.
Τώρα αν και βγαίνει πάλι σε δύσκολη στιγμή για μένα, αφού προσπαθώ να βγάλω τη σχολή, ελπίζω να πάνε όλα όπως τα υπολογίζω και το καλοκαίρι/φθινόπωρο να έχω χρόνο για αυτό

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Σημαδιακή η Β' Λυκείου λοιπόν. Εγώ όταν πήγαινα Β' Λυκείου βγήκε το... Diablo (σοκ για την εποχή, σοκ, σοκ) αλλά δεν μπορούσα να το παίξω γιατί ήθελε Pentium και εγώ είχα 486, κλαψ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να πει κανεις για αυτο το επος. Μπραβο ακομα για μια φορα δεν εχω λογια..

This comment was minimized by the moderator on the site

Μας έλειψες ρε Σάββα, άντε να ακούσουμε και την φωνή σου και τα σχολιά σου στο webcast.. Εξαιρετικό review, θα συμφωνήσω και με ένα παιδί ότι ίσως είσαι αν όχι ο καλύτερος μέσα στους τοπ reviewers στην Ελλάδα(γενικότερα το GO γράφει τα ποιοτικότερα κείμενα). Έχοντας παίξει το bloodbourne, άργησα λίγο να μπώ στην λογική των souls αλλα τα κατάφερα και πραγματικά η αύρα αυτών των παιχνιδιών έιναι...

Μας έλειψες ρε Σάββα, άντε να ακούσουμε και την φωνή σου και τα σχολιά σου στο webcast.. Εξαιρετικό review, θα συμφωνήσω και με ένα παιδί ότι ίσως είσαι αν όχι ο καλύτερος μέσα στους τοπ reviewers στην Ελλάδα(γενικότερα το GO γράφει τα ποιοτικότερα κείμενα). Έχοντας παίξει το bloodbourne, άργησα λίγο να μπώ στην λογική των souls αλλα τα κατάφερα και πραγματικά η αύρα αυτών των παιχνιδιών έιναι κάτι που δεν βρίσκεις..Το παιχνίδι θα τιμηθεί σε μία πτώση τιμής Praise the sun

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Charis2313 Charis2313
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχει κάποιος λόγος να το πάρεις αυτό αντί για το 3;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πιστεύω κάτι ανάμεσα σε ferrari και mazeratti φάση, για να διαλέξεις, αλλά για την εποχή του το 1ο είχε σημαντικό shock value factor σαν παιχνίδι...Άμα όμως έχεις xbox one, καλλίτερα να αγοράσεις το 3, αφού εκεί δίνουν με κωδικό τζάμπα σαν backwards compatible και το 1ο dark souls... Με ένα σπάρο-2 τρυγόνια λοιπόν και δεν έχεις διλήμματα και δεν σε εκμεταλλεύεται καμία εταιρεία διπλά με...

Πιστεύω κάτι ανάμεσα σε ferrari και mazeratti φάση, για να διαλέξεις, αλλά για την εποχή του το 1ο είχε σημαντικό shock value factor σαν παιχνίδι...Άμα όμως έχεις xbox one, καλλίτερα να αγοράσεις το 3, αφού εκεί δίνουν με κωδικό τζάμπα σαν backwards compatible και το 1ο dark souls... Με ένα σπάρο-2 τρυγόνια λοιπόν και δεν έχεις διλήμματα και δεν σε εκμεταλλεύεται καμία εταιρεία διπλά με remastered αρπαχτές. Αλλιώς κατ με το 1ο πολύ καλλίτερο level design, to 3ο πολύ καλλίτερα γραφικά και performance.. Διαλέγεις.

Διάβασε περισσότερα
There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων