Η παιδική χαρά που δεν κλείνει τον χειμώνα.

Πριν ακριβώς δύο χρόνια το Forza Horizon 3 έθεσε νέα στάνταρ στα open-world racing παιχνίδια, και η Playground Games κατάφερε να αποδείξει πως οι δημιουργίες της δεν είναι απλά ένα ορεκτικό δίπλα στα πιο σοβαρά Forza Motorsport της Turn 10, αλλά σημαντικοί τίτλοι οι οποίοι οφείλουν και πρέπει να είναι στη βιτρίνα της Microsoft. Αυτό φαίνεται πως το κατάλαβε και η ίδια η Microsoft αφού άρχισε πλέον να εμπιστεύεται την Playground και να πιστεύει περισσότερο στις δημιουργίες της, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως το Forza Horizon 4 αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας για φέτος. Με τα παραπάνω δεδομένα γίνεται αντιληπτό πως το έργο της Playground, να εξελίξει ένα ήδη υπέροχο παιχνίδι, αλλά και να σηκώσει μόνη της τη σημαία του Xbox -και των Windows 10- ψηλά, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αυτή τη φορά το Horizon Festival μεταφέρεται στην Αγγλία, τη μητέρα των motorsports, των fish and chips, αλλά και της ίδιας της Playground Games. Λίγα λεπτά μετά το πρώτο loading, ο παίκτης λαμβάνει τον έλεγχο της McLaren Senna και προορισμός του είναι το κάστρο του Kenilworth, όπου γύρω του έχει ήδη στηθεί η πολύχρωμη γιορτή της αυτοκίνησης. Η επιλογή της Μεγάλης Βρετανίας ως τοποθεσία μοιάζει ιδανική, καθώς σε μία έκταση περίπου ίση με αυτή της Αυστραλίας του Horizon 3, η Playground Games έχει καταφέρει να χωρέσει ένα πιο μεγάλο και περίπλοκο οδικό σύστημα, περισσότερες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και κάποια από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε συναντήσει σε τίτλους ανοικτού κόσμου.

Forza Horizon 4 review 01

Ταυτόχρονα, η μορφολογία της Βρετανίας βοήθησε στο να υπάρχουν μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές μέσα στο χάρτη, κάτι που σημαίνει περισσότερες ορεινές διαδρομές. Σε αυτό το σημείο θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στην πόλη του Εδιμβούργου, η οποία είναι αρκετά πιο προσεγμένη, ζωντανή και αληθοφανής σε σχεδιασμό σε σχέση με την αστική περιοχή του Forza Horizon 3, με κάθε γωνία της να μας θυμίζει πως βρισκόμαστε στη Βρετανία. Η σημαντικότερη διαφοροποίηση του Forza Horizon 4 από τον προκάτοχό του, καθώς και ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του, είναι η εναλλαγή των τεσσάρων εποχών, καθώς και ο αντίκτυπος αυτής της αλλαγής στην οδήγηση.

Πριν ακόμη ο παίκτης εισαχθεί στον shared κόσμο του Horizon 4 -σε αυτό θα αναφερθούμε παρακάτω- θα χρειαστεί να ξοδέψει ένα αναγνωριστικό πεντάωρο στον πρόλογο του τίτλου, ώστε να εξοικειωθεί καλύτερα με το μοντέλο οδήγησης, αλλά και να πάρει μία γεύση από τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις εποχές. Η δουλειά που έχει γίνει από την Playground σε αυτόν τον τομέα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, με την κάθε εποχή να έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηρικά, που δεν περιορίζονται μόνο στην ολική εικαστική μεταμόρφωση του περιβάλλοντος. Έτσι, την άνοιξη ο παίκτης θα συναντήσει έναν μουντό βρετανικό καιρό, με συχνές βροχοπτώσεις και λασπωμένες off-road διαδρομές, ενώ η ξηρασία του καλοκαιριού δεν εντοπίζεται μόνο στη μείωση της στάθμης του νερού, αλλά βοηθά και στην αύξηση της πρόσφυσης, κάτι που επιτρέπει την πιο γρήγορη οδήγηση.

Forza 7

Όλα αυτά μέχρι να έρθει το φθινόπωρο και η συχνότητα των βροχών να επιστρέψει στα βρετανικά επίπεδα, τους δρόμους να γεμίσουν πάλι με νερά και τα πεσμένα φύλλα -σε συνδυασμό με τα γυμνά δέντρα- να δημιουργούνν ένα από τα πιο όμορφα και φωτορεαλιστικά περιβάλλοντα που έχουμε συναντήσει. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο χειμώνα, όπου ο χάρτης μεταμορφώνεται ριζικά, οι λίμνες παγώνουν και γίνονται προσβάσιμες για οδήγηση, ενώ οι χιονισμένοι δρόμοι -γεμάτοι εκχιονιστικά μηχανήματα- μας αναγκάζουν να αφήσουμε τα αγαπημένα μας hyper cars στο γκαράζ ή αν νιώθουμε πιο τολμηροί μπορούμε να τα βγάλουμε βόλτα, πάντα όμως με τα κατάλληλα ελαστικά.

Μετά το τέλος της εισαγωγής, ο παίκτης εισέρχεται σε έναν shared κόσμο, στον οποίο οι εποχές εναλλάσσονται κάθε Τετάρτη, ταυτόχρονα για όλους τους παίκτες. H Playground έχει φροντίσει να δώσει στους παίκτες περισσότερους λόγους ώστε να συνεχίσουν να επιστρέφουν στον τίτλο της, αφού κάθε εβδομάδα, με την αλλαγή της εποχής, γίνονται διαθέσιμα διαφορετικά challenges και events. Στόχος του studio είναι η δημιουργία ενός ζωντανού κόσμου, αφού τα drivatars αντικαθίστανται από πραγματικούς παίκτες, οι οποίοι, ευτυχώς, δεν μπορούν να γίνουν ενοχλητικοί, καθώς όσοι δεν ανήκουν στο κομβόι μας γίνονται ghosts όταν μας πλησιάσουν υπερβολικά. Σε κάθε instance-server του shared κόσμου μπορούν να συνυπάρξουν μέχρι και 72 διαφορετικοί παίκτες, κάτι που το Forza δανείζεται από άλλους -MMO- τίτλους.

Forza 3

Με παρόμοια -δανεισμένη από άλλους τίτλους- λογική λειτουργούν και τα Live Events, όπου οι παίκτες θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη και να συνεργαστούν ώστε να εκπληρώσουν challenges και να λάβουν Forzathon Points. Για την ώρα, αν και τα challenges είναι μονότονα και επαναλαμβάνονται συχνά, θα ήταν ψέμα να πούμε πως το ταξίδι μαζί με άλλα αυτοκίνητα προς μία κατεύθυνση του χάρτη, δεν είναι εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα, αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε live events, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού μπορεί να τρέξει μόνος, ενάντια σε drivatars, οποιοδήποτε event επιθυμεί την ώρα που βρίσκεται στον shared κόσμο, ενώ για τους ακόμη πιο μοναχικούς, η μεταφορά σε έναν απόλυτος offline κόσμο, ο οποίος όμως θα βρίσκεται στην ίδια εποχή με τον shared, απαιτεί το πάτημα ενός κουμπιού. Τα blueprints, δηλαδή events δημιουργημένα από την κοινότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από την εκάστοτε εποχή, κάτι που ίσως εκνευρίσει όσους αρέσκονται σε μία μόνο εποχή και δεν έχουν υπομονή να περιμένουν τρεις εβδομάδες.

Όπως και στο Forza Horizon 3, έτσι και εδώ, ο χάρτης του τίτλου είναι γεμάτος με πάρα πολλά events για όλα τα γούστα, ανάμεσά τους τα αγαπημένα μας “παράνομα”, νυχτερινά, street races, οι αγώνες σε χωμάτινες διαδρομές, οι cross country αγώνες, οι αγώνες δρόμου και τα τρελά showcase events. Παράλληλα, επιστρέφουν για ακόμη μία φορά οι speed traps, τα drift zones, ενώ στο χάρτη βρίσκονται διάσπαρτες πινακίδες, έτοιμες για σπάσιμο, καθώς και κρυμμένα αυτοκίνητα ή, αλλιώς, barn finds, με έντονο βρετανικό άρωμα και easter eggs. Ευτυχώς, αυτή τη φορά τα παραπάνω events ξεκλειδώνουν με έναν πιο λογικό ρυθμό, αφού ο παίκτης ανεβαίνει ξεχωριστά level για κάθε μία από τις παραπάνω ασχολίες, ωστόσο σύντομα ο χάρτης θα πλημμυρίσει με εικονίδια.

Forza 4

Τα bucket list events ανήκουν στο παρελθόν, έχουν όμως αντικατασταθεί από τα horizon stories, μία ευφάνταστη ιδέα της Playground, όπου ο παίκτης μέσα από ένα σύντομο “story mode” θα κληθεί να συμμετάσχει σε events μέσα από τα οποία το studio αποδίδει φόρο τιμής σε ιδιαίτερες στιγμές της αυτοκίνησης, όπως το short film “C'était un rendez-vous” του 1976, αλλά και σε παιχνίδια του είδους, όπως το Ridge Racer και άλλα που δεν θα σας αποκαλύψουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αριθμός και η ποικιλία των διαφορετικών events είναι πραγματικά τεράστια και σε συνδυασμό με τα γνωστά online adventures, σίγουρα κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος, με την Playground να έχει ήδη προγραμματίσει τη διάθεση του course editor μέσα στους επόμενους μήνες.

Μία ευχάριστη προσθήκη στο Forza Horizon 4, με άρωμα από Test Drive, είναι η δυνατότητα αγοράς διαφορετικών κατοικιών, οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν τα πολυάριθμα festival locations του Horizon 3. Ο παίκτης πρέπει να επισκεφθεί μία κατοικία -ή το μοναδικό festival location- για να αναβαθμίσει το αυτοκίνητό του, να αγοράσει ένα νέο, όχι όμως για να αλλάξει αυτοκίνητο, αφού αυτό είναι πλέον δυνατό σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη και αν βρισκόμαστε, μέσα από το μενού. Παράλληλα, κάθε κατοικία προσφέρει στον παίκτη ένα “perk”, ενώ οι κατοικίες λειτουργούν και ως σημεία για fast travel, αν και αυτή είναι μια επιλογή για "ιερόσυλους" σε έναν racing τίτλο.

Forza 5

Όπως θα περίμενε κανείς, το γκαράζ του Forza Horizon 4 είναι υπερπλήρες, περιλαμβάνει περίπου 450 οχήματα και θα καλύψει κάθε γούστο. Οι πολυάριθμες επιλογές παραμετροποίησης, όπως τα bodykits, τα engine swaps και οι αλλαγές μετάδοσης, σε συνδυασμό με το ρυθμό με τον οποίο το παιχνίδι βομβαρδίζει με αυτοκίνητα και credits τον παίκτη, επιτρέπουν τη δημιουργία του γκαράζ των ονείρων μας μέσα σε ελάχιστες ώρες, εκτός βέβαια αν κάποιος έχει πολύ ιδιαίτερα -και retro- γούστα. Σε αυτή την περίπτωση το grind -σε ανεκτά πλαίσια- γίνεται απαραίτητο, όμως ο παίκτης έχει τα wheelspins -ή αλλιώς τους κουλοχέρηδες- οι οποίοι αν και εκνευριστικοί σαν μηχανισμός, λόγω της πλήρους έλλειψης microtransactions -όταν δεν δίνουν μπότες, γυαλιά, σκουφάκια και παντελόνια- αποτελούν σύμμαχο στο πλευρό του παίκτη στο να αποκτήσει ακριβά οχήματα χωρίς κόπο.

Δυστυχώς, αρκετοί ίσως στεναχωρηθούν με την απουσία οχημάτων της Toyota και της Mitsubishi, όμως οι φίλοι της Volkswagen θα χαρούν με την επιστροφή της στη σειρά. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνονται αρκετά οχήματα βρετανικής καταγωγής, τα οποία προσθέτουν ακόμη περισσότερους πόντους στην ατμόσφαιρά του τίτλου. Μία αλλαγή που αφορά στα οχήματα του Forza Horizon 4 είναι το γεγονός πως τα skill points αφορούν πλέον το ξεκλείδωμα επιπλέον bonus για κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, ωστόσο τα skill points που αποκτώνται με ένα όχημα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση ενός άλλου.

Forza 1

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην οδήγηση του Forza Horizon 4 και η αλήθεια είναι ότι εδώ, αν και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, η δουλειά που έχει γίνει από την Playground είναι φανταστική. Το gameplay παραμένει προσβάσιμο για όλους, ακόμη και για μικρά παιδιά, ενώ τα physics μπορεί να φαίνονται απλοϊκά, όμως η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιο περίπλοκα από όσο δείχνουν. Η μετατόπιση του βάρους των οχημάτων στις στροφές είναι πιο έντονη σε σχέση με το παρελθόν, δίνοντας στον παίκτη περισσότερες πληροφορίες, ενώ αυτό κάνει ακόμη πιο εμφανείς τις διαφορές ανάμεσα στα διάφορα οχήματα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η αλλαγή της συμπεριφοράς των οχημάτων λόγω των διαφορετικών καιρικών συνθηκών, κάτι που δικαιολογεί την απόφαση της Playground να εισάγει στον τίτλο τέσσερις διαφορετικές εποχές.

Παράλληλα, αν και η οδήγηση με gamepad αγγίζει την τελειότητα, με τις δονούμενες σκανδάλες να κάνουν ακόμη πιο απολαυστική την εμπειρία, η Playground έφερε μικρές βελτιώσεις και στην οδήγηση με τιμονιέρες, η οποία αν και ακόμη δεν αγγίζει τα επίπεδα διασκέδασης που προσφέρουν τίτλοι που στρέφονται περισσότερο προς το ρεαλισμό, είναι σίγουρα πιο απολαυστική από αυτή που προσφέρουν άλλοι τίτλοι του είδους.

Forza 12

Περνώντας στον οπτικό τομέα του Forza Horizon 4, εδώ δεν χωρά καμία αμφισβήτηση για το έργο της Playground. Χωρίς καμία υπερβολή, η Βρετανία του Forza Horizon 4 είναι ένας από τους πιο όμορφους και πιο καλοσχεδιασμένους ανοικτούς κόσμους που έχουμε συναντήσει. Ζωντανά χρώματα, εντυπωσιακές λεπτομέρειες και φωτορεαλιστικά τοπία θα συγκινήσουν ακόμη και τους πιο δυσπιστους. Ταυτόχρονα, οι ήχοι του περιβάλλοντος μπορούν να ταξιδέψουν τον παίκτη στην Βρετανία, ενώ το soundtrack του τίτλου παραμένει πλούσιο και θα καλύψει αρκετά γούστα. Όσον αφορά τους ήχους των κινητήρων, καταλαβαίνει κανείς πως με 450 οχήματα, το έργο του studio δεν ήταν καθόλου εύκολο, όμως πλην κάποιων περιπτώσεων, οι ήχοι των αυτοκινήτων ακούγονται πειστικοί και αλλάζουν ανάλογα με τις αναβαθμίσεις που κάνουμε σε αυτά.

Ανακεφαλαιώνοντας, η Playground Games παρέδωσε για ακόμη μία φορά έναν άριστο τίτλο, χωρίς να διστάσει να εισάγει νέα στοιχεία στη σειρά. Το Forza Horizon 4 είναι ένα βάσανο για όσα studio αναπτύσσουν racing τίτλους και μία όαση για κάθε φίλο της αυτοκίνησης. Ταυτόχρονα, είναι ικανό να κάνει περισσότερο κόσμο -και παιδιά- να αγαπήσουν την οδήγηση και τα αυτοκίνητα. Είναι αυτό το παιχνίδι που ο δεκάχρονος εαυτός μας θα λάτρευε και θα τον έκανε να μην κλείνει ποτέ την κονσόλα, είναι αυτό το παιχνίδι που ο δεκαοκτάχρονος εαυτός μας θα ξόδευε ώρες στήνοντας αυτοκίνητα για drift ή drag, είναι αυτό το παιχνίδι που μπορεί με μία απλή βόλτα να μας χαλαρώσει, χωρίς να μας αγχώνει όπως αρκετοί εξομοιωτές. Είναι μια παιδική χαρά με αυτοκίνητα…


 

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Η Μεγάλη Βρετανία είναι το ιδανικό σπίτι για τη σειρά.
  • Το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η άνοιξη και το καλοκαίρι.
  • Η οδήγηση είναι απολαυστική.
  • Εντυπωσιακός οπτικός τομέας.

Αρνητικά

  • Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά.
  • Γιατί δεν είχαμε τέτοια όταν ήμουν 12;
  • Πολλά αυτοκίνητα έχουν αριστερά το τιμόνι, ενώ οδηγούμε αριστερά.

Βαθμολογία

Δεν ξέρω τι και πώς αλλά βρέθηκα γραμμένος στο GameOver στα 13 μου, αφού η αναζήτηση για άλλους με το ίδιο "πρόβλημα" ξεκίνησε νωρίς. Αρκετά χρόνια μετά ακόμη δεν με έχουν διώξει, αλλά ούτε και εγώ τους άφησα. Όπως θα καταλάβατε, μεγάλωσα με Nintendo 64, PlayStation 2 και PC ενώ αργότερα "έμπλεξα" και με το online. Πλέον ασχολούμαι με αρκετά είδη, αγαπημένα τα racing, arcade και μη, τα shooters και τα παιχνίδια της Rockstar, ναι, είναι μια κατηγορία από μόνη της! Φυσικά, σαν λάτρης της στρογγυλής θεάς, τα ποδοσφαιράκια δεν γίνεται να μείνουν απ' έξω.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

WWE 2K Battlegrounds - Review
Say your prayers, take your vitamins and pay your microtransactions...
Story trailer για το Assassin's Creed Valhalla
Μια νέα ματιά στην ιστορία του/ της Eivor.
Ημερομηνία διάθεσης του Torchlight III
Για κονσόλες τρέχουσας γενιάς και PC.
Πλησιάζουμε στο επίσημο "πάντρεμα"των EA Play και Game Pass Ultimate
Στις 10/11, μαζί με τη διάθεση του Xbox Series X/S.
Σημαντικό ορόσημο για το Tekken 7
Υψηλές πωλήσεις και επιστροφή της Kunimitsu.
Serious Sam 4 - Review
Όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν αυτό που παίζεις είναι sequel ή remake...
Ορίστηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας για το Yakuza: Like a Dragon
Για συστήματα τρέχουσας και νέας γενιάς, με δωρεάν "αναβάθμιση".
Και στο Xbox Series X/S το Samurai Shodown
Με κυκλοφορία μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
Gameplay από το Transformers: Battlegrounds
Ένα "XCOM" στο σύμπαν των Transformers.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (27)

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρις επειδή δε κατάλαβα τι είναι τα wheelspins, μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός σε αυτό? γράφεις κουλοχέρηδες, τι ακριβώς είναι? είναι τζόγος? πληρώνεις κάτι extra για αυτά? πως τα κερδίζεις αυτά τα wheelspins?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανδρεα, οταν ανεβαινεις level σου δινει το δικαιωμα να "να παιξεις κουλοχερη", μεσα απο το οποιο μπορεις να κερδιζεις λεφτα, αυτοκινητα, αντικειμενα.
Ειναι δωρεαν, σκεψου το ως μια ανταμοιβη που ανεβηκες επιπεδο.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από zlatkogr zlatkogr
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως γράφω δεν υπάρχουν microtransactions. Εϊναι τυχαια rewards που παίρνεις όταν ανεβαίνεις επίπεδο, απλά παρουσιάζονται με αυτόν τον τρόπο.

This comment was minimized by the moderator on the site

α, μάλιστα είναι σα mini game μέσα στο παιχνίδι! σα τροχός της τύχης να το πω αλλιώς! ok thx!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγκρινω και επαυξανω ολα τα λεγομενα του Χρηστου. Αναλυτικοτατο Review..

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω τα Horizon της Playground έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα Motosport της Turn10 στην ποιοτική και αναλογική ζυγαριά και φαίνεται.
Αποτελεί ένα εξαίσιο πακέτο που προσωπικά, δυστυχώς, με απομακρύνει όλο και περισσότερο μιας και η στροφή προς τα social στοιχεία είναι πλέον ολοκληρωτική.
Όσοι αρέσκονται όμως σε αυτά δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο παιχνίδι εκεί έξω.
Εξαιρετικό review Κρις!

This comment was minimized by the moderator on the site

Nα σε δω να μπαίνεις online στο One και τι άλλο ρε φίλε! Νικόλα ζω στο xbox να σε δω! σε βγάζει σαν drivatar στα Forza βεβαία οπότε κάτι είναι και αυτό!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είδες τι παλιά καραβάνα είμαι Αποστόλη??! Βέβαια αυτό το drivatar παίζει να είναι απο το πρώτο Forza Horizon.....:p
Kαλά για login στο Xbox ΟΝΕ δεν το συζητάμε αυτή την δεκαετία. Δεν είναι καν στο σπίτι τώρα που το σκέφτομαι...... :p:p
(που θα πάει, αυτά τα 2-3 διαμαντάκια του ΟΝΕ κάποτε θα τα παίξω........!)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αποστόλη, λίγο δύσκολο να μπει online ο Storm. Αυτή τη στιγμή το Xbox ONE βρίσκεται μέσα στην ντουλάπα μου, δίπλα στα παλιά Λούκυ Λουκ που κρατάω για τον γιό μου, κάτω από τις πυτζάμες, παίζοντας ενίοτε τον ρόλο του ''βάθρου'' και του ''εμποδίου'' σε πάσεως φύσεως παιχνίδια όπως το κρυφτό. Αποδείχθηκε χρησιμότατο, όπως βλέπεις!
Αν με το καλό τερματίσει ο μικρός κανένα παιχνίδι στο Wii U και...

Αποστόλη, λίγο δύσκολο να μπει online ο Storm. Αυτή τη στιγμή το Xbox ONE βρίσκεται μέσα στην ντουλάπα μου, δίπλα στα παλιά Λούκυ Λουκ που κρατάω για τον γιό μου, κάτω από τις πυτζάμες, παίζοντας ενίοτε τον ρόλο του ''βάθρου'' και του ''εμποδίου'' σε πάσεως φύσεως παιχνίδια όπως το κρυφτό. Αποδείχθηκε χρησιμότατο, όπως βλέπεις!
Αν με το καλό τερματίσει ο μικρός κανένα παιχνίδι στο Wii U και κάνω χώρο στο σαλόνι, ίσως και να δεις εμένα να παίζω κανένα Halo & Gears, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια πως είμαι ο Storm! Γιατί αυτός δεν το κόβω να το ξαναβάζει στο Game room... (ξες, απεχθείς τακτικές MS και τέτοια. Evil staff.)

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο review.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλος ένας λόγος για να πάρουμε το X...!!!!! ;);););););):o:o:o:o:o

This comment was minimized by the moderator on the site

Πωπω, ακόμα και στο Forza μας ψεκάζουν! Τι θα γίνει με δαύτους? Δε μπορούμε να ξεφύγουμε πουθενά! Νισάφι πια.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΙΚΤΟ ΣΚΡΙΝΣΩΤ, ΔΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΙΒΑΣΟΥΝ.

Κατά τα λοιπά, το ζηλεύω λιγουλάκι το Horizon με αυτά που ακούω.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Men of Low Moral Fiber Men of Low Moral Fiber
admin Admin
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ μόλις το κατέβασα, ενεργοποιώντας 14 day trial στο Game Pass (είναι δωρεάν το παιχνίδι με το πρόγραμμα αυτό) και μπορώ να πω ότι στο X, με το 4K mode ενεργό, δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποιότητα γραφικών σε racer. Πανέμορφο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να συμπληρώσω, γιατί δεν το ανέφερα στο review, το PC port είναι σχεδόν άψογο, πολύ καλύτερο και πιο ελαφρύ σε σχέση με το Horizon 3. Δοκιμασμένο με AMD.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να αναφέρω πως στο X υπάρχει και η επιλογή Performance πηγαίνοντάς το στα 1080p/60fps.Είχε ζητηθεί τόσο πολύ στο patch του Η3.
Όντως το 4Κ, με το HDR στα καλύτερά του, δείχνει τέρας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οκ, δεν είμαι και ο πρώτος fan των racing παιχνιδιών, δη των arcade, όμως αυτό το παιχνίδι, όσο όμορφο και να έδειχνε, για κάποιο λόγο ποτέ δεν με κέρδισε. Έκανα μια φιλότιμη (και φιλόδοξη, όπως αποδείχθηκε) προσπάθεια να παίξω ένα από αυτά (δεν είμαι καν σίγουρος ποιό ήταν...), αλλά κάπου στο 5ωρο βαρέθηκα. Ah, well, τι να πω, γούστα είναι αυτά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν κάποτε πάρω Χ1 θα το δοκιμάσω με το gamepass.Κατά τ'άλλα περιμένω να δω το "open world rpg" που ετοιμάζουν. Είναι και Βρετανοί όπως διάβασα,σωστά;Ε,καινούριο Fable φαντάζομαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλές πηγές, μεταξύ άλλων και το Eurogamer, έχουν πεί ότι είναι σίγουρο πως το επόμενο παιχνίδι τους είναι το Fable.

This comment was minimized by the moderator on the site

με εψησες Χρηστο, κατεβάζω το demo να το δω στο PC.
μοναδικη ευκαιρια να οδηγήσω στην Αγγλία κ να μην ειναι στενοι οι δρόμοι κ γεμάτοι λακούβες (με εξαίρεση τις βασικες εθνικες οδούς, οι δρόμοι της Αγγλίας κανουν την Ελλαδα να δείχνει Γερμανία) :p:p

edit: ok, παρα πολυ εντυπωσιακο. ultra settings 1080p στο PC κ το παιχνιδι απλα πεταει, τρομερη δουλεια για αλλη μια φορα απο την playground!

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Sky333 Sky333
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχω χρόνια να ασχοληθώ με καποιο racing ,απο το GT5 , τις τελευταίες μέρες βλέπω παλιά επεισοδια του top gear και ψήθηκα να μυρίσω λιγο καμένο λάστιχο , εχω βάλει να κατεβεί το ντεμο για pc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακομη μια αναλυτικοτατη παρουσιαση απο τον Χρηστο, μπραβο. Ενταξει ειχες και παιχνιδαρα ομως τυχερουλη Εχω ακομη το FH3 και που και που τρεχω στην Αυστραλια για χαλαρωση. Για Αγγλια θα αργησω λιγο αλλα τη θεωρω δεδομενη την επισκεψη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Χθες έκανα το βήμα και πήρα το Χ, πραγματικά δεν πίστευα τι έβλεπα, τρομερή απεικόνιση & όπως πάντα άψογος χειρισμός!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι θα πούνε το καλλίτερο racer αυτής της γενιάς, έγώ θα πω το καλλίτερο arcade racer όλων των εποχών. Κατάφεραν και έβγαλαν ένα παιχνίδι καλλίτερο από το Forza horizon 3, που ήδη ήταν παιχνιδάρα εκτός ανταγωνισμού και αυτό από μόνο του είναι κάτι που ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Μπράβο! Στο δε Χ σε 4κ δείχνει.........μάτια να χουμε να βλέπουμε, καλλίτερα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού παίχτηκε το demo, αγόρασα τη retail και έχω πάθει πλάκα και με τα γραφικά (X σε OLED 4K HDR) αλλά και με το gameplay. Στο κάτω κάτω αυτό που σε κρατάει σε ένα παιχνίδι είναι συνήθως το gameplay. Δίκαια έχει ενθουσιαστεί όλη η gaming κοινότητα με αυτο το παιχνίδι

There are no comments posted here yet