Δουλεμένο στην προπόνηση.

Όπως κάθε χρόνο, με τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε πλήρη εξέλιξη, έτσι και φέτος η νέα έκδοση του Football Manager είναι εδώ για να μας δώσει τη δυνατότητα να αναλάβουμε τα ψηφιακά “ηνία” της αγαπημένης μας ομάδας και να την οδηγήσουμε σε ένδοξες στιγμές και κατακτήσεις τροπαίων. Σε αντίθετη περίπτωση, οδυνηρές ήττες και αποκλεισμοί θα απειλήσουν την “εικονική” μας καριέρα. Αυτό άλλωστε είναι το Football Manager: ό,τι κοντινότερο στη ζωή ενός προπονητή.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Sports Interactive κάθε χρόνο είναι να δώσει στο χρήστη ένα Football Manager βελτιωμένο, με νέες, λειτουργικές προσθήκες, που θα αποδώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια όλες τις πτυχές που διέπουν την καθημερινότητα του προπονητή και της ομάδας. Το Football Manager 2019 ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό αυτές τις απαιτήσεις.

Football Manager 2019 review 01

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη έρχεται με την είσοδο στην αρχική οθόνη του τίτλου. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι τα κλασικά, σε βαθμό βαρεμάρας, μουντά χρώματα του interface έχουν αντικατασταθεί με ένα ζωηρό μωβ χρώμα, που συνδυάζεται άψογα με το χρώμα του συλλόγου της επιλογής σας, δημιουργώντας ένα πιο ευανάγνωστο και ξεκούραστο στο μάτι περιβάλλον.

Προχωρώντας στο μενού επιλογής πρωταθλημάτων, ερχόμαστε σε επαφή με τη μεγαλύτερη προσθήκη του τίτλου σε επίπεδο official license. Στο Football Manager 2019 έχουμε για πρώτη φορά την επίσημη εισαγωγή των δικαιωμάτων της γερμανικής Bundesliga, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι γερμανικές ομάδες παρουσιάζονται με τα επίσημα σήματα, τις εμφανίσεις και τα πρόσωπα των παικτών.

Football Manager 2019 review 02

Αφού επιλέξετε την ομάδα της καρδιάς σας ήρθε η ώρα να “καταστρώσετε” την τακτική που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Εκεί ό,τι γνωρίζατε απ’ τα προηγούμενα χρόνια έχει αντικατασταθεί από ένα νέο, ανασχεδιασμένο και πολύ “φιλικό” προς το χρήστη τομέα τακτικής. Πλέον, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μερικών εκ των δημοφιλέστερων στυλ τακτικής, όπως το περίφημο tiki-taka του Guardiola ή το σκληρό catenaccio της ιταλικής σχολής. Στη συνέχεια, δίνεται η δυνατότητα να επιλεγεί η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις: η στάση της ομάδας σας όταν έχει την κατοχή της μπάλας, όταν είστε σε φάση μεταφοράς της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση (transition) και όταν βρίσκεστε σε άμυνα.

Φυσικά,υπάρχει δυνατότητα επέμβασης ώστε να εφαρμόσετε τις δικές σας ιδέες. Με τον τρόπο αυτό ο καθορισμός μιας συγκεκριμένης τακτικής νοοτροπίας γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο, αλλά θα πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι σε κάθε περίπτωση  θα πρέπει να είστε προσεκτικοί προκειμένου οι οδηγίες σας, η νοοτροπία και οι ρόλοι των παικτών να είναι ανάλογοι της τακτικής που έχετε επιλέξει.

Football Manager 2019 review 03

Τίποτα όμως από όσα έχετε σχεδιάσει “επί χάρτου” δεν θα σας οδηγήσει σε επιτυχίες, αν δεν ακολουθήσει σκληρή και στοχευμένη προπόνηση. Ο τομέας της προπόνησης ήταν εδώ και χρόνια αντικείμενο δικαιολογημένων παραπόνων μεταξύ των χρηστών, αφού υστερούσε σημαντικά σε βάθος και αληθοφάνεια, πράγμα που οδήγησε την SI σε σημαντικές αλλαγές.

Η καθημερινή προπόνηση χωρίζεται πλέον σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, στις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιους από τους δέκα τομείς προπόνησης που είναι διαθέσιμοι. Οι δέκα αυτοί τομείς προπονητικών προγραμμάτων αφορούν είτε τη βελτίωση των φυσικών χαρακτηριστικών των παικτών της ομάδας, είτε την εκμάθηση των επιθετικών και αμυντικών τακτικών της. Οποιαδήποτε επιλογή προπονητικού προγράμματος, όπως και οι πληροφορίες για τον αντίκτυπο που έχουν στη φυσική κατάσταση αλλά και τις πιθανότητες τραυματισμού κάποιου παίκτη, εμφανίζονται στην αρχική οθόνη προπόνησης. Με τις αλλαγές αυτές, ο τομέας της προπόνησης αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι της πορείας του συλλόγου μέσα στη χρονιά, αφού οι επιλογές σας έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην απόδοσή των παικτών σας. Αν, παρόλα αυτά, δεν ενδιαφέρεστε για την προπόνηση, μέσω της επιλογής καθηκόντων μπορείτε να αφήσετε το βάρος της δομής των προπονήσεων στους συνεργάτες σας.

Football Manager 2019 review 04

Αφού λοιπόν οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, οι τακτικές και οι προπονήσεις αφομοιώθηκαν, ήρθε η στιγμή να πατήσετε στο “χορτάρι” και ξεκινήσετε τους αγώνες σας. Εκεί παρά τις βελτιώσεις της 3D μηχανής γραφικών με τα 500 νέα animations που κάνουν την εμφάνισή τους, την προσθήκη του περίφημου VAR και της Goal-line τεχνολογίας, η απεικόνιση των αγώνων συνεχίζει να διατηρεί τις “παιδικές της ασθένειες” και να προβληματίζει. Μέτριας ποιότητας γραφικά, ανόητες ενέργειες από την ΑΙ και “αργές” αντιδράσεις στα γεγονότα εντός αγωνιστικού χώρου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την συνολική ποιότητα του Football Manager.

Με το Football Manager 2019 η Sports Interactive παραδίδει μια κατά πολύ βελτιωμένη έκδοση του δημοφιλους παιχνιδιου, προϊόν εξαντλητικής δουλειάς μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, που παρά τα μικροπροβλήματά του, παραμένει επάξια στην κορυφή και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές και αμέτρητα ξενύχτια σε όλους τους πιστούς φίλους της σειράς.

Ένα τελευταίο ματσάκι, το υπόσχομαι...


 

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: SportsΔιάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Sports InteractiveΗμ. Έκδοσης: 02/11/2018
PEGI: 3Εκδότης: SEGAΠλατφόρμες: PC

Θετικά

  • Ουσιώδεις και σε βάθος αλλαγές σε προπόνηση και τακτική.
  • Ξεκούραστo και ευανάγνωστο interface.
  • Η προσθήκη της Bundesliga.

Αρνητικά

  • Μέτρια 3D απεικόνιση.
  • Μονότονοι διάλογοι.
  • Κατάργηση της έκδοσης Linux.

Βαθμολογία

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες μου: Η “σπυριάρα” (aka Μπάσκετ) και τα βιντεοπαιχνίδια. Ξεκινώντας με το θρυλικο Atari και συνεχίζοντας σε PC και κονσόλες, η αγάπη αυτή συνεχώς μεγάλωνε. Το πρωί στα παρκέ, το απόγευμα στο NBA ή την Euroleague στην κονσόλα. Μεγαλώνοντας οι προπονήσεις μειώθηκαν, η ποικιλια στα παιχνίδια μεγάλωσε αλλά τα sports games παρέμειναν η πρώτη μου επιλογή.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Just Cause 4
Απλά επειδή έπρεπε να βγει sequel...
Συνέχεια στον εμπλουτισμό του Shadow of the Tomb Raider
Με το επόμενο DLC για τον τίτλο.
The Council
Ένα τολμηρό μα και άτσαλο βήμα προς το μέλλον.
Ανακοινώθηκε η NieR: Automata Game of the YoHRa Edition
Με αρκετό περιεχόμενο για PS4 και PC.
Εxpansion και crossover με το Witcher 3 για το Monster Hunter World
Ο Geralt ταξιδεύει στο Νέο Κόσμο.
Δύο demos για το Anthem ετοιμάζει η EA
Στις αρχές του 2019, για κονσόλες και PC.
Νέα laptop από την ASUS
ZenBook 14, και gaming μοντέλα FX505 και FX705.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Τελευταία Σχόλια

Φήμες λένε ότι οι developers την μισή μέρα οργώνουν και την άλλη μιση προγραμματίζουν
Να βγουν aragorn2 και vlad25 να μας απαντήσουν αν δικαιούνται επιδοτήσεως και οι παίκτες FM2019. Αν ...
Ρε μπας και πουλάει τόσο επειδή οι αγοραστές του νομίζουν ότι παίρνοντας "αγροτικό" παιχνίδι θα πάρο...
οχι απλα πουλαει, ξεσκίζει.
καλα αν πας κιολας να δεις σε torrentαδικα, ειναι μονιμα στο top 10 ολο...
Μας άργησε λίγο αλλά ήρθε και το 13ο GLD, μπράβο για άλλη μια φορά. Όσο για το διαγωνισμό θα προτιμο...
Μισό λεπτό. Αυτή η σειρά βγάζει ακόμα καινούργια παιχνίδια και πουλάνε τόσο? Ρε παιδιά είστε σίγουρο...
Απίστευτα καλά νέα!
Από τις αγαπημένες μου σειρές. Ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά στο remake.
ΥΓ:...
Θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι ο ορισμός του χρυσού 7 και το 6 άδικο σαν βαθμολογία.Δεν το έχω παίξει,ο...
Just Cause 4 σε K2
ακουγεται ιδανικός τίτλος για oldschool αμυαλο fan, απο αυτους που παιζεις για το χαβαλε 1-2 ωριτσες...
Just Cause 4 σε K2