Φτωχός πλην τίμιος γορίλας.

Το ΤΟΚΙ ήταν, και θα είναι πάντα, ένα έντιμο underdog. Από αυτούς του τίτλους που ενώ ο περισσότερος κόσμος έχει παίξει κάποια στιγμή και έχει διασκεδάσει απλόχερα μαζί του, σπάνια θα το βρεις σε λίστες με τα καλύτερα όλων των εποχών ή θα αναφερθεί εύκολα σε κουβέντα για ιστορικούς τίτλους του παρελθόντος. Με την ιστορία του να ξεκινά το 1989 στα arcades, ακόμη και εκεί, δεν ήταν το must play παιχνίδι στο ουφάδικο σε σχέση με άλλες καμπίνες που σχημάτιζαν ουρές. Δύσκολα, όμως, θα βρεθεί άνθρωπος που σύχναζε εκεί την δεκαετία του 90 και δεν έχει ρίξει το κέρμα του στον συμπαθή γορίλα (τώρα αν αυτό το κέρμα ήταν των 20 ή των 50 δραχμών, δεν έχει διασωθεί στην ταραγμένη μνήμη μας).

Οι περισσότεροι, λοιπόν, έχουν ασχοληθεί με το TOKI, ελάχιστοι βέβαια είναι αυτοί που το έχουν τερματίσει, καθότι ήταν και ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Βλέπετε, τότε δεν υπήρχε ο όρος roguelike στα videogames, γιατί όλα τα παιχνίδια ήταν roguelike. Από τη μία υπήρχαν οι περιορισμένοι πόροι και η μικρή χωρητικότητα που ανάγκαζαν τους δημιουργούς να μεγαλώσουν τεχνηέντως τη διάρκεια, κι από την άλλη, τα παιχνίδια αυτά δημιουργούνταν με κύριο σκοπό να τρώνε κέρματα. Κάπου εδώ φανταζόμαστε ένα παράλληλο σύμπαν όπου υπάρχουν walking simulators στα arcades και σχηματίζεται στο νου μας μια αστεία εικόνα με τον άνθρωπο που πάει να συλλέξει τα κέρματα από την καμπίνα του Dear Esther για παράδειγμα. Δίνοντας υποσχέσεις ότι με τη νέα χρονιά θα σταματήσουμε να πίνουμε όταν γράφουμε, πάμε να δούμε τι κάνει το αναγεννημένο TOKI.

Toki Nintendo Switch screen 1

Αφού λοιπόν πέρασε από ένα σκασμό κονσόλες και home computers, από Amiga και Atari ST, μέχρι NES, Mega Drive και Atari LYNX, τώρα το ΤΟΚΙ βρίσκει τον δρόμο του και στο Nintendo Switch (δεν αναφέρουμε ξανά το γιατί, έχουμε κουράσει). Δεν είναι, όμως, μια απλή μεταφορά που είδε Switch και μπήκε, καθώς έχει περάσει από πολλά κύματα για φτάσει ως εκεί. Ξεκινώντας με αρχικό στόχο την έλευσή του σε PC και κονσόλες το 2011 από τo Golgoth Studio, έφτασε να πάρει το πράσινο φως του Steam το 2013, και έκτοτε χάθηκε από την επικαιρότητα. Τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά φτάσαμε στο κλείσιμο του 2018 για να βρούμε μπροστά μας ξανά το TOKI στην πρόσφατη φορητή κονσόλα της Nintendo.

Ξεκινώντας, λοιπόν, θα δούμε την ιστορία (όση ιστορία μπορεί να είχε ένα arcade του 1989), του πρωταγωνιστή μας και την αφορμή για όσα θα ακολουθήσουν στο παιχνίδι. Ο TOKI είναι ένας καλοσμιλευμένος νεαρός στην ζούγκλα, σε ένα ταρζανικό setting, και η Miho, η αντιστοίχως ελκυστική φιλενάδα του. Ένας μάγος θα απαγάγει την Miho και θα μεταμορφώσει τον TOKI σε γορίλα. Στη γνώριμη λοιπόν και χιλιοπαιγμένη (σε μια εποχή που δεν θεωρούταν σεξιστική) "damsel in distress" κατάσταση, ο TOKI, όντας πλέον ένας γορίλας που πετάει μπάλες από το στόμα του (γιατί όχι;), θα περάσει από διάφορους κόσμους και θα αντιμετωπίσει δεκάδες εχθρούς προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του.

Toki Nintendo Switch screen 2

Οι πίστες -έξι στο σύνολο- περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα περιβάλλοντα ενός run and gun παιχνιδιού. Ζούγκλα, θάλασσα, πάγοι, φωτιές και industrial. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, όσα χρόνια και αν περάσουν. Όπως άλλωστε, δεν αλλάζει και το gameplay. To νέο TOKI έχει διατηρήσει στο ακέραιο την αρχική του δομή (τουλάχιστον απ’ όσο μπορούμε να θυμηθούμε) στα πάντα. Από το είδος των power ups μέχρι το είδος των εχθρών και τα σημεία που εμφανίζονται. Αυτή η επιλογή μπορεί να διχάσει γιατί δεν υπάρχει σωστό και λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάποιοι μπορεί να προτιμούσαν ένα αναγεννημένο στο σύνολό του παιχνίδι, και κάποιοι την αυθεντική εμπειρία, προσαρμοσμένη τεχνικά στο σήμερα. Γι’ αυτό άλλωστε και στον τίτλο του παιχνιδιού δεν περιέχεται κάποια συμπληρωματική λέξη, όπως "remaster" ή "remake".

Το νέο TOKI είναι το TOKI του 1989 που παίζαμε στα arcades, με φρέσκα γραφικά. Για καλή μας τύχη, εμείς ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, αυτή που αγάπησε το αρχικό TOKI και μπορεί να εκτιμήσει την επιλογή της διατήρησης του αρχικού του κορμού. Καθώς με μεγάλη ευκολία λέμε ότι το τάδε παιχνίδι είναι πολύ κολληματικό και το δείνα εθιστικό, αλλά σπάνια μπαίνουμε στη διαδικασία να εξετάσουμε κάτω από την κορυφή του παγόβουνου. Διότι υπάρχουν δεκάδες στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι καλό και διαχρονικό. Και είναι ακόμη πιο εύκολο να τα διακρίνεις αυτά τα στοιχεία σε παιχνίδια του παρελθόντος, που είναι σχεδιαστικά απλούστερα.

Toki Nintendo Switch screen 3

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι διατηρήθηκε το αρχικό σύνολο του τίτλου καθώς πρόκειται για ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και δοκιμασμένο παιχνίδι. Κάθε εχθρός είναι επιλεγμένος και τοποθετημένος σε σημείο που να δημιουργεί ένα γρίφο για το πώς θα προσπελαστεί. Κάθε εμπόδιο και κάθε συνδυασμός αντιπάλων, επίσης. Κάθε power up είναι υπολογισμένο ως προς το πόσο θα διαρκέσει χρονικά για να διατηρηθούμε μέχρι το επόμενο. Μπορεί τότε να τα παίρναμε λίγο αψήφιστα αυτά τα τμήματα και σήμερα να τα θεωρούμε λίγο-πολύ δεδομένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε στη σύγχρονη εποχή τα συναντάμε συχνά, κι ας κυκλοφορούν τα platformers σωρηδόν. Το TOKI μπορεί να μην είναι το τέλειο παιχνίδι, αλλά από άποψη σχεδιασμού αποτελεί μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Πέραν του εκπληκτικού design του, βέβαια, έχει και προβλήματα που υπήρχαν και τότε, υπάρχουν τώρα. Βασικότερο εξ αυτών είναι το αργό και αρκετά αβαρές platforming του. Δεν είναι πολλά τα σημεία που θα χρειαστούμε άλματα, αλλά δεν παύουν να δείχνουν πως χρειάζονταν δουλειά. Όπως και κάποια μικρότερα σημεία, όπου θα γλιστράμε άδικα σε πλατφόρμες ή θα χάνουμε από εχθρούς που βρίσκονται σε νεκρές οπτικά οθόνες. Δεν είναι πολλά, ούτε ιδιαιτέρα σημαντικά, υπολογίζοντάς τα, όμως, σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, που κάθε χτύπημα είναι ακαριαίος θάνατος, δυσκολεύουν να τα δεχθεί κάποιος, καθώς μιλάμε για έναν τίτλο που φημίζεται για το επίπεδο δυσκολίας του.

Toki Nintendo Switch screen 4

Η έκδοση του Switch έχει τέσσερα επίπεδα δυσκολίας, και ακόμη και το easy θέλει δουλειά από μεριάς του παίκτη. Όσο ανεβάζουμε το επίπεδο, μειώνονται οι ζωές και το continues, ενώ αυξάνονται τα απαιτούμενα hits για κάθε εχθρό ή boss. Και όταν οι ζωές τελειώσουν, αρχίζουμε πάλι από την αρχή. Είπαμε, τότε όλα τα παιχνίδια ήταν roguelike. Κάποιος που κατέχει το TOKI, μπορεί να το ολοκληρώσει σε λιγότερο από δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Μέχρι να το μάθει όμως, θα του πάρει αρκετές ώρες. Το πρόβλημα εδώ, όμως, είναι ότι ολοκληρώνοντάς το δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνει κάποιος παρά μόνο να κυνηγάει κάλο high score και χρόνο. Η νέα έκδοση δείχνει λίγο γυμνή σε αυτό τον τομέα. Το μενού του παιχνιδιού έχει μόνο δύο επιλογές άλλωστε, το επίπεδο δυσκολίας και το new game.

Το καλύτερο, λοιπόν, το αφήσαμε για το τέλος, καθώς όλα τα υπόλοιπα μπορεί και να τα γνώριζε κάποιος που έχει εμπειρία με το παιχνίδι. Και αυτό, δεν είναι άλλο από την νέα εμφάνιση του TOKI. Το υπέροχο νέο πρόσωπο που απέκτησε ένα παιχνίδι σχεδόν τριάντα ετών, με τα πάντα επανασχεδιασμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι. Κάθε πίστα, κάθε εχθρός και κάθε boss fight δείχνει πολύχρωμο και ζωντανό με εκπληκτικές λεπτομέρειες και χρώματα. Με τα περιβάλλοντα να φέρνουν λίγο στα νέα Rayman ή το πρόσφατο Wonder Boy: The Dragon’s Trap, και τα πρόσωπα να θυμίζουν την υπέροχη δουλειά του Dave Gibbons στην Director’s cut έκδοση του Broken Sword. Αυτό λοιπόν, φανερώνει και την αρχική πρόθεση του Studio: Να αλλάξουμε μόνο ό,τι χρειάζεται. Μπορεί να υπάρχουν ψεγάδια στο TOKI, αλλά υπάρχει ένας πυρήνας με καλοσχεδιασμένο gameplay και μια υπέροχη απεικόνιση. Κάποτε αυτά αρκούσαν για να λατρέψει κάποιος ένα παιχνίδι.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Είναι το κλασικό καλοσχεδιασμένο ΤΟΚΙ.
  • Πανέμορφο εικαστικά με τα πάντα ζωγραφισμένα στο χέρι από την αρχή.

Αρνητικά

  • Κάποια σημεία του χρειάζονταν μικροδιορθώσεις.
  • Φτωχό από άποψη περιεχομένου.

Βαθμολογία

Κάποια στιγμή στο μέλλον το μνήμα του Λάμπρου θα γράφει: Καλό παλικάρι αλλά χαράμισε τη ζωή του. Και θα είναι, εν μέρει, αλήθεια. Όποιο χρόνο βρίσκει, τον αξιοποιεί με videogames, comics, μουσική, ταινίες, σειρές, βιβλία καθώς και την ευρύτερη ποπ κουλτούρα, χωρίς ποτέ όμως, να νιώθει ότι τον χαράμισε. Αντιθέτως, θεωρεί τα χόμπι την πεμπτουσία της ζωής και τους ανθρώπους χωρίς αυτά, αφόρητα βαρετούς. Με λίγα λόγια, ένας αμετανόητος και περήφανος χομπίστας που σκοπεύει να συνεχίσει έτσι την ζωή του για όσο τον βγάλει. Όταν έχεις διανύσει όλη την διαδρομή Αtari - PS4, μάλλον κάτι ενδιαφέρον έχεις βρει εκεί.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Gameplay από το Transformers: Battlegrounds
Ένα "XCOM" στο σύμπαν των Transformers.
Το Football Manager 2021 έρχεται και στις κονσόλες
Μια επιστροφή από τα παλιά.
Connection Haunted - Review
Μερικοί servers καλύτερα να μένουν άδειοι.
Νέο trailer για το Dragon Quest XI S - Definitive Edition
Καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.
Nexomon: Extinction - Review
Pokémon στη θέση των Pokémon.
Νωρίτερα η διάθεση του Remothered: Broken Porcelain
Επτά μέρες νωρίτερα η επίσκεψή μας στο Ashmann Inn.
Update με προσθήκη co-op για το Untitled Goose Game
Με αφορμή την κυκλοφορία του σε Steam και σε retail.
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Balan Wonderworld
Action-platformer από τους Yuji Naka, Naoto Oshima και Square Enix.
Οι ανακοινώσεις του πρόσφατου Nintendo Direct mini
Όλοι οι τίτλοι των 3rd party developers για το προσεχές διάστημα
Super Mario 3D All-Stars - Review
Επέτειος υψηλής ανάλυσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (31)

This comment was minimized by the moderator on the site

E όχι και under dog το Toki στα arcades, Λάμπρο! Eάν δεν είχες το παράσημο ότι τουλάχιστον έφτασες στην τελευταία πίστα, δεν έπεφτε ούτε μάτι θηλυκής γάτας προς τη μεριά σου.... :):)
Tουλάχιστον στην Καρδίτσα ήταν απο τα σούπερ δημοφιλή παιχνίδια αρχές του 1990 (διάολε, είναι πριν 30 χρόνια κοντά!).
H ανακοίνωση του με ενθουσίασε αλλά κάπου δίστασα να το πάρω μιας και μαζεύτηκαν πάρα πολλά...

E όχι και under dog το Toki στα arcades, Λάμπρο! Eάν δεν είχες το παράσημο ότι τουλάχιστον έφτασες στην τελευταία πίστα, δεν έπεφτε ούτε μάτι θηλυκής γάτας προς τη μεριά σου.... :):)
Tουλάχιστον στην Καρδίτσα ήταν απο τα σούπερ δημοφιλή παιχνίδια αρχές του 1990 (διάολε, είναι πριν 30 χρόνια κοντά!).
H ανακοίνωση του με ενθουσίασε αλλά κάπου δίστασα να το πάρω μιας και μαζεύτηκαν πάρα πολλά τόσο στο back log όσο και στην to buy λίστα. Δεν θα μου ξεφύγει όμως μιας κι αργά ή γρήγορα θα κοσμήσει την πλούσια βιβλιοθήκη του Switch μου. Έχει κι εξαιρετική συσκευασία (όπως πχ το Sonic Mania) να τα λέμε κι αυτά στην εποχή του κοπανιστού αέρα και των άδειων, δίχως μεράκι, retail.
Μοναδικό μου ''παράπονο'' είναι ότι προτιμώ το αρχικό art style και δεν με τρελαίνει το νέο πιο πιασάρικο και trendy. Αυτό είναι δικό μου όμως κόλλημα. Ακόμα μία ποιοτική επιλογή για τους κατόχους Switch λοιπόν!
Σε βλέπω και λίγο πιο τολμηρό απο άποψη Reviewing (πρέπει να έχετε μπεί σε ομαλούς ρυθμούς νυκτερινής εν-κούρασης! :P) οπότε επόμενο παρακαλώ να είναι το Resident Evil 2 στο τέρμα δύσκολο, με ink ribbons το adaptive difficulty μαξαρισμένο!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπεροχη παρουσιαση που διαβαζεται μονορουφι μονογουλι και μονοκουκι. Η αληθεια ειναι πως δεν ειχα παιξει το αρχικο στα ουφαδικα γιατι τοτε το ενδιαφερον μου μονοπωλουσαν τα street fighter, cadillacs and dinosaurs και alex kid απο τα γρηγορα που θυμαμαι. Ωστοσο δειχνει πανεμορφο και μιας και αγαπησα το wonder boy θα δωσω και σε αυτο σιγουρα μια ευκαιρια, υπο τις καταλληλες προυποθεσεις βεβαιως...

Υπεροχη παρουσιαση που διαβαζεται μονορουφι μονογουλι και μονοκουκι. Η αληθεια ειναι πως δεν ειχα παιξει το αρχικο στα ουφαδικα γιατι τοτε το ενδιαφερον μου μονοπωλουσαν τα street fighter, cadillacs and dinosaurs και alex kid απο τα γρηγορα που θυμαμαι. Ωστοσο δειχνει πανεμορφο και μιας και αγαπησα το wonder boy θα δωσω και σε αυτο σιγουρα μια ευκαιρια, υπο τις καταλληλες προυποθεσεις βεβαιως βεβαιως (aka μειωση τιμης).

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

^^^^
Λατρεύω τον Λάμπρο αλλά τώρα δε μπήκα για το Τόκι. Μπήκα για να επικροτήσω τη χρήση των λέξεων "μονογούλι" και "μονοκούκι". <3 <3 <3

Και μπαίνοντας έμαθα και ότι τα γκομενάκια στην Καρδίτσα έπεφταν μόνο αν έφτανες τελευταίο λέβελ στο συγκεκριμένο. Να πιάνει και με αυτή την έκδοση; Να τσεκάρει παρακαλώ ο reviewer (for science!) και να δώσει feedback αν είναι να σπεύσω για αγορά Σουιτσάκι...

^^^^
Λατρεύω τον Λάμπρο αλλά τώρα δε μπήκα για το Τόκι. Μπήκα για να επικροτήσω τη χρήση των λέξεων "μονογούλι" και "μονοκούκι". <3 <3 <3

Και μπαίνοντας έμαθα και ότι τα γκομενάκια στην Καρδίτσα έπεφταν μόνο αν έφτανες τελευταίο λέβελ στο συγκεκριμένο. Να πιάνει και με αυτή την έκδοση; Να τσεκάρει παρακαλώ ο reviewer (for science!) και να δώσει feedback αν είναι να σπεύσω για αγορά Σουιτσάκι + Toki Collector's, αυτό με την καμπινούλα.

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Men of Low Moral Fiber Men of Low Moral Fiber
This comment was minimized by the moderator on the site

Πιάνει Πάνο¨! Εάν βρείς φυσικά έναν τρόπο να επιστρέψεις στο χρόνο ώστε να ξαναγίνεις 10+ χρονών όπου παρέα 20 παιδιών είναι για ώρες μαζί στις πλατείες και εν μέσω λοιπών κοινωνικών δραστηριοτήτων όπως κρυφτό, κορομηλομάζεμα κλπ σύχνζε εντόνως και στα αρκειντάδικα όπου κάθε επίδειξη ''alpha male'' ικανοτήτων στα Toki, Monster Boy, Street Fighter κλπ κέρδιζε πόντους για εκείνο το πολυπόθητο...

Πιάνει Πάνο¨! Εάν βρείς φυσικά έναν τρόπο να επιστρέψεις στο χρόνο ώστε να ξαναγίνεις 10+ χρονών όπου παρέα 20 παιδιών είναι για ώρες μαζί στις πλατείες και εν μέσω λοιπών κοινωνικών δραστηριοτήτων όπως κρυφτό, κορομηλομάζεμα κλπ σύχνζε εντόνως και στα αρκειντάδικα όπου κάθε επίδειξη ''alpha male'' ικανοτήτων στα Toki, Monster Boy, Street Fighter κλπ κέρδιζε πόντους για εκείνο το πολυπόθητο φιλί στο μάγουλο που σε πήγαινε στους Τρείς Ουρανούς! :):):):)
Για τώρα το βρίσκω κομμάτι δύσκολο να σαγηνευτεί το έταιρον φύλο...! :p:p:p

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα, αν δεν δώσεις λεφτά για epic skins στο Fortnite ή δεν έχεις OG skins από season 1-2, δεν έχει νοήμα να προσπαθήσεις καν:p

This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρίς epic ή OG skin δε ***σε κανείς δλδ, thnx, ήθελα να πιάσω τον παλμό της εποχής!

This comment was minimized by the moderator on the site

1) Αυτό που λέει ο Βαλάντης εννοώ, Νικόλα. Όλοι παίζαμε, αλλά δεν έγινε ποτέ SF, για παράδειγμα.
2) Το μονοκουκι το ήξερα, το μονογουλι ομολογώ και εγώ πρωτη φορά το ακούω.
3) Πολυετείς μελέτες και έρευνες, έχουν αποδείξει επιστημονικά ότι με highscore δεν "φίλησε" κάνεις.
4) RE2, απλά θα σας βλέπω να το συζητάτε και θα κλαίω τα βράδυα στο ντουζ. Έχω δρόμο ακόμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με το 3) θυμήθηκα το τέταρτο καρέ εδώ:

https://www.socomic.gr/wp-content/uploads/2017/09/geliografia224-1.jpg

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τα παιχνίδια που πάλευα μικρός για πολλά χρόνια αλλά δεν έβγαλα ποτέ! το είχα στο Mega Drive και θα πω ότι η έκδοση εκεί μου άρεσε πολυ περισσότερο απότι αυτη στα arcades γιατι ήταν πιο σκούρα και άγρια σε αισθητικη απότι το πιο πολύχρωμο και φωτεινο σχέδιο των ουφαδικων.

Απο τη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτό, το έβαλα στο μάτι!
Aλλά να πω την αλήθεια μου, το βασικό πρόβλημα του τίτλου...

Από τα παιχνίδια που πάλευα μικρός για πολλά χρόνια αλλά δεν έβγαλα ποτέ! το είχα στο Mega Drive και θα πω ότι η έκδοση εκεί μου άρεσε πολυ περισσότερο απότι αυτη στα arcades γιατι ήταν πιο σκούρα και άγρια σε αισθητικη απότι το πιο πολύχρωμο και φωτεινο σχέδιο των ουφαδικων.

Απο τη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτό, το έβαλα στο μάτι!
Aλλά να πω την αλήθεια μου, το βασικό πρόβλημα του τίτλου έχει παραμείνει, δεν έχει save ή passwords για πίστες. Τοτε που ειμασταν μικροί κ είχαμε χρόνο για ασταμάτητο gaming οκ, αλλά σημερα, η ιδέα του παίζω κ αν το κλείσω ξανα μανά από την αρχή, απλά δεν στέκεται. Ο χρόνος ειναι πολυτιμός κ θα πρέπει να επενδυθεί αλλού, όσο κ αν μου φωνάζει ο πίθηκος απο το MD cartdridge που έχω στο συρτάρι!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

καλα βρε, αυτό δεν είναι λύση να αφήνω την κονσόλα σε sleep mode κ να μη μπορω να παίξω τιποτα αλλο μεχρι να το τελειώσω :P
εντωμεταξύ, σκεφτομαι πόσο αστείο θα είναι να παίζεις φορητό και να ξεμείνεις απο μπαταρια κοντα στο τελος του παιχνιδιου. ξανα μανα απο την αρχη μετα και τα καντίλια σύνεφο! :p:p:p:p

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε Λάμπρο, τώρα τον έμαθες τον Άλεξ? Εάν δεν έχει αυτό που θέλει, με τον τρόπο που το θέλει, τη στιγμή που θέλει και να δουλεύουν όλα μαζί σε απόλυτη αρμονία και συνεργία με absolute zero εκπτώσεις και συμβιβασμούς είναι μη συμβατό με τη ζωή όπως την ξέρουμε! :):p

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαρ, χαρ, χαρ οπως γελάνε και οι Μουργολύκοι!
Φυσικά και έτσι είναι, αλλιώς το παιχνίδι το έχουμε αγορασμενο original ή το παίζουμε με emulator που μπορείς να σώζεις οσο θέλεις ;)

Ομως εντελώς προσωπικά είπα απλά το γιατί αυτός ο αναχρονιστικός μηχανισμός πλέον δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβαδίσει με την καθημερινότητά μου. Αλλά ΚΑΙ τότε έριχνα καντήλια χοντρα σε τέτοιους τίτλους (εχω...

Χαρ, χαρ, χαρ οπως γελάνε και οι Μουργολύκοι!
Φυσικά και έτσι είναι, αλλιώς το παιχνίδι το έχουμε αγορασμενο original ή το παίζουμε με emulator που μπορείς να σώζεις οσο θέλεις ;)

Ομως εντελώς προσωπικά είπα απλά το γιατί αυτός ο αναχρονιστικός μηχανισμός πλέον δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβαδίσει με την καθημερινότητά μου. Αλλά ΚΑΙ τότε έριχνα καντήλια χοντρα σε τέτοιους τίτλους (εχω εκατονταδες ωρες στο καταραμένο Chameleon Kid κ δε το εβγαλα ποτε γιατι ηθελε να αφησω την κονσολα ανοιχτή για μήνες!) αλλα τουλάχιστον τότε μπορούσα.
Τωρα δε μπορώ και στην τελικη δε θέλω κιολας γιατί ποτέ δε μου άρεσε αυτό το σύστημα σε παιχνίδια.
Δεν νομιζω να ειναι παράλογο αυτό που λεω ούτε ειμαι ο μόνος που έχει σπασει joystics σε τετοια παιχνίδια :P

Παντως αφού έχει τόσες πολλές ζωές το easy, ίσως οπως λεει κ ο Λάμπρος, για το γαμώτο της υπόθεσης, να κάτσω μια Κυριακή να το σκισω να μου φύγει o παιδικός καΪμός από πάνω

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Respect για τα εικοσάρικα με τον Περικλή. Ήταν μεγάλα και βαριά. Είχες αίσθηση ότι κουβαλάς χρήμα ρε παιδί μου. Ότι είχε αξία. Άσε που είχαν πολλές χρήσεις όπως το να αγοράσεις ένα κουλούρι, να το επενδύσεις στα arcades ή να το πετάξεις στον Κασναφέρη και να του κάνεις σοβαρή ζημιά

This comment was minimized by the moderator on the site

οι επαγγελματιες στη σφεντονα να δεις τι εκαναν με τα εικοσαρικα, εβλεπα μεγαλύτερα παιδια να χτυπάν φρούτα στα δέντρα και λάμπες στους πυλώνες για πλάκα

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ απόλυτα με το review, έχουν κάνει φανταστική δουλειά στον επανασχεδιασμό...ωστόσο όλα τα μειονέκτήματα που ανάφερε ο Λάμπρος στο κείμενο του είναι πραγματικά. Όσοι σκοπεύετε να το αγοράσετε κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και αγοράστε τη συλλεκτική έκδοση με το ξύλινο arcade cabinet...πέρασα όλο το σκ αγκαλιά του παίζοντας και τα neo geo παιχνίδια μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό
Αναμνήσεις .
Το τί εικοσάρικα είχα σπαταλήσει στα ουφάδικα για αυτο το παιχνίδι δεν λέγεται !!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γκομενες μονο μεσα απο το μπιλιαρδο καταφερα να βγαζω! Απο τα Arcades μονο αδικαιολογητες απουσιες μαζευα με το κιλο και κατσαδιασμα απο τους δασκαλους για τις κοπανες που εκανα για να παιξω Street Fighter 2 (και πολλα αλλα)!
Η ζωη ηταν αδικη για εμας που μεγαλωσαμε μεσα στα Arcades...! :p

Ωραιο review Λαμπρο! Αγαπημενη παιχνιδαρα το Toki!

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Amiga500 Amiga500
This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικα το ιδιο ομως Αλεξ!!!! Μεχρι και τα «χα» μετρησα και εχουμε απο εξι

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Vlad_25 Vlad_25
This comment was minimized by the moderator on the site

Λοιπόν Βαλάντη άκου. Όλοι στο μπιλιάρδο, τις μπάλες παίρνουν στο τέλος! χαχαχ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενταξει εχω λιωσει στα γελια φερνοντας και μονο ως εικονα στο μυαλο οσα εγραψε ο φιλος Vlad_25 (γιατι τα εκανα κι εγω)! :p
Κατι τα γυμναστηρια (παιρνοντας καταλληλες στασεις για muscle flex στις στεκιες ) κατι που ημουν και "ξερολουκουμο" τοτε :p:p...ολο και κατι καταφερναμε μεσω του μπιλιαρδου!

Οταν ομως καθομασταν να παιξουμε σε καποιο Arcade μηχανημα, το οπτικο μας πεδιο μπλοκαρε καθε τι...

Ενταξει εχω λιωσει στα γελια φερνοντας και μονο ως εικονα στο μυαλο οσα εγραψε ο φιλος Vlad_25 (γιατι τα εκανα κι εγω)! :p
Κατι τα γυμναστηρια (παιρνοντας καταλληλες στασεις για muscle flex στις στεκιες ) κατι που ημουν και "ξερολουκουμο" τοτε :p:p...ολο και κατι καταφερναμε μεσω του μπιλιαρδου!

Οταν ομως καθομασταν να παιξουμε σε καποιο Arcade μηχανημα, το οπτικο μας πεδιο μπλοκαρε καθε τι θυληκο και εστιαζε 100% στην δραση και τα μονα θυληκα που μας ενδιεφεραν ηταν αυτα του εκαστοτε παιχνιδιου! Μαλιστα κατι ειχε παει να παιχτει με την Cammy απο το Street Fighter 2, αλλα η σχεση δεν αντεξε λογω της (ψηφιακης) αποστασης... ;)

Ωραιες εποχες!

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Amiga500 Amiga500
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλα τα λες Λαμπρο. Χαιρομαι που διαβασα θετικα πραγματα για το παιχνιδι, γιατι ειχε χαθει απ' τα ρανταρ και το φοβομουν.
Θα το παρω για χαρη των παλιων εποχων.
Ερωτηση: Εχει επιλογη για μεταβαση απο νεα σε παλια γραφικα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς όχι, και θα την ήθελα και εγώ πολύ αυτή την επιλογή. Γι' αυτό γράφω ότι είναι φτωχό από περιεχόμενο. Εκτός από το παιχνίδι και την επιλογή επιπέδου δυσκολίας, δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

This comment was minimized by the moderator on the site

δεν ξερω αν θα το τιμησω αλλα στον καιρο του το χαμε λιωσει τοσο πολυ με τον αδερφο μου που αν πετυχαιναμε με 50αρικο εκτος απο τις standard 3 ζωες να δινει και 1 credit το τερματιζαμε 2 φορες...επαγγελματιες. λοιπον θυμαμαι καναμε κοντρα σε σκορ και ειχε ενα σημειο που πηδαγες σε κατι σα φιδακια/δρακακια που κανανε γυρω γυρω. επαιρνες αν θυμαμαι καλα 100 ποντους για καθε αλμα πανω τους....

δεν ξερω αν θα το τιμησω αλλα στον καιρο του το χαμε λιωσει τοσο πολυ με τον αδερφο μου που αν πετυχαιναμε με 50αρικο εκτος απο τις standard 3 ζωες να δινει και 1 credit το τερματιζαμε 2 φορες...επαγγελματιες. λοιπον θυμαμαι καναμε κοντρα σε σκορ και ειχε ενα σημειο που πηδαγες σε κατι σα φιδακια/δρακακια που κανανε γυρω γυρω. επαιρνες αν θυμαμαι καλα 100 ποντους για καθε αλμα πανω τους. λοιπον εκει καιγαμε ολοκληρη ζωη μεχρι να χασουμε απο χρονο μονο για το σκορ. απο τα μεγαλυτερα κολληματα που χα φαει σε παιχνιδι. αυτο μαζι με το twin cobra με τα ελικοπτερα.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά χθες ανακάλυψα τυχαία οτι μόλις έχει κυκλοφορήσει και το remake του Meag Drive Monster Boy and the Cursed Kingdom . Φαίνεται πάρα πολύ καλό και στο metacritic έχει αποσπάσει θετικά reviews. Κυκλοφόρησε και για τις 3 κονσόλες αλλά προς το παρόν μάλλον μόνο στην Αμερική. Απο το Amazon.com μπαίνει αυτόματα η χρέωση του τελωνείου 11€ και μάλιστα έρχεται με τελική τιμή στα 57€ (έκδοση...

Παιδιά χθες ανακάλυψα τυχαία οτι μόλις έχει κυκλοφορήσει και το remake του Meag Drive Monster Boy and the Cursed Kingdom . Φαίνεται πάρα πολύ καλό και στο metacritic έχει αποσπάσει θετικά reviews. Κυκλοφόρησε και για τις 3 κονσόλες αλλά προς το παρόν μάλλον μόνο στην Αμερική. Απο το Amazon.com μπαίνει αυτόματα η χρέωση του τελωνείου 11€ και μάλιστα έρχεται με τελική τιμή στα 57€ (έκδοση Switch) με express σε 2-4 μέρες.

Διάβασε περισσότερα
There are no comments posted here yet