Όχι αυτό που νομίζετε... το άλλο.

Το Call of Duty 4 Modern Warfare είναι το παιχνίδι στο οποίο οφείλει -ως επί το πλείστον- την επιτυχία της η σειρά Call of Duty. Μην μας παρεξηγήσετε, καλά Call of Duty παιχνίδια υπήρξαν και μετά -και πριν- από αυτό, μερικά ίσως και καλύτερα, κανένα όμως δεν ήταν τόσο ολοκληρωμένο, τόσο απλό και ταυτόχρονα ποικίλο, σύντομο αλλά σημαντικό, ενδιαφέρον αλλά χαοτικό... Tο CοD 4 ήταν η αρχή ενός ταξιδιού, που σχεδόν 15 χρόνια μετά ακόμα δεν λέει να ολοκληρωθεί.

Ήταν το κινηματογραφικό campaign που έκανε τους παίκτες να νοιάζονται για έναν F.N.G. χαρακτήρα με το όνομα SOAP (“μα τι σόι όνομα είναι το SOAP;“), για έναν μεσήλικα στρατηγό ονόματι Price, και αργότερα για μια περίεργη φιγούρα που ποτέ δεν αποκάλυψε το πρόσωπο της, η ακόμα και το όνομα της -όλοι τον ήξεραν ως “Ghost”. Όμως, ήταν το έξυπνο δέσιμο του campaign με το multiplayer που κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες για πολλές περισσότερες ώρες μετά το τέλος της ιστορίας. Το mode που ξεκίνησε σαν “συνοδευτικό” extra της ιστορίας, κατέληξε να είναι τόσο σημαντικό, που το βλέμμα των παικτών στράφηκε πάνω του, όμως ακόμα και τόσα χρόνια μετά, το όνομα “Modern Warfare” προκαλεί ανατριχίλες στους παλιούς παίκτες, πρώτα για τους χαρακτήρες του και μετά για όλα τα υπόλοιπα.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 01

Η επιλογή προσέγγισης μιας μάχης, σε συνδυασμό με μερικά "RPG" στοιχεία, όπως η επιλογή διαλόγου και συγκεκριμένων αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι για την εξέλιξη της ιστορίας, φανερώνουν τις προθέσεις της εταιρίας για έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο.

Το reboot της ιστορίας φέρνει πίσω μερικά αγαπημένα πρόσωπα, με κυριότερα αυτά των Cpt.Price και Nikolai ενώ γίνονται αναφορές στον SOAP και στον GAZ, οι οποίοι αναμένεται να εμφανιστούν σε μελλοντικό παιχνίδι της σειράς. Όπως ήταν φυσικό (και εντελώς αναμενόμενο), τα κινηματογραφικά επίπεδα κατά την εξιστόρηση της μάχης του Cpt. Price απέναντι στις δυνάμεις που έκλεψαν και απειλούν να χρησιμοποιήσουν ένα πανίσχυρο χημικό όπλο για να προκαλέσουν πανικό σε όλο τον κόσμο, είναι στα ύψη. Το παιχνίδι έχει ξεφύγει από το πολυσυζητημένο “Press F to pay respect”, για το οποίο έχει κατακριθεί, και έχει προχωρήσει σε πληθώρα παρόμοιων QTEs με μεγαλύτερη σημασία, τα οποία βοηθούν τον παίκτη να βυθιστεί στον κόσμο του παιχνιδιού και να έρθει πιο κοντά στους χαρακτήρες.

Πιστό στα πρότυπα της σειράς, το νέο Modern Warfare ταξιδεύει τον παίκτη σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου και τα στενά της Ρωσίας, μέχρι τη Μέση Ανατολή και το "Urzikstan". Το studio φέτος φαίνεται να πειραματίζεται λίγο με τον τρόπο που διαχειρίζεται το level design και βλέπουμε ακόμα και στο campaign μια γενική αλλαγή προς πιο ανοιχτές περιοχές, όπου ο παίκτης έχει την επιλογή να κινηθεί ελεύθερος σε μια κλειστή περιοχή μεν, ανοιχτή στον τρόπο προσέγγισης και επιλογής objective δε, αφού τα on-screen σημάδια που υπήρχαν μέχρι τώρα στα παιχνίδια της σειράς και έδειχναν στον παίκτη πού να κατευθυνθεί, είναι κρυμένα και εμφανίζονται μόνο όταν και αν το θέλει ο ίδιος, με τη χρήση του touchpad.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 02

Η επιλογή προσέγγισης μιας μάχης, σε συνδυασμό με μερικά "RPG" στοιχεία, όπως η επιλογή διαλόγου και συγκεκριμένων αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι για την εξέλιξη της ιστορίας, φανερώνουν τις προθέσεις της εταιρίας για έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο όπου ο παίκτης μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία. Η σημασία τους για την εξέλιξη της ιστορίας είναι σχεδόν μηδαμινή, όμως είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο, το οποίο μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί παραπάνω. Στο φετινό παιχνίδι αυτά τα βήματα, προς μια πιο προσωπική εμπειρία για τον κάθε παίκτη, είναι μικρά και ελεγχόμενα σε μεγάλο βαθμό, όμως είναι ωραία προσθήκη στην κατά τα άλλα ευθύγραμμη εξέλιξη της ιστορίας. Αν και η κεντρική ιστορία του Modern Warfare είναι μια, ο τίτλος ταξιδεύει τους παίκτες πίσω στον χρόνο και εξιστορεί γεγονότα από το παρελθόν αλλά και από το παρόν, παράλληλα και για πολλούς χαρακτήρες ταυτόχρονα.

Οι πολλοί χαρακτήρες τους οποίους διαχειρίζεται ο παίκτης, αλλά και το απότομο και βιαστικό ξεκίνημα του campaign, δεν επιτρέπουν το συναισθηματικό δέσιμο με τους χαρακτήρες. Γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί ένα background τουλάχιστον στους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς, όμως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εναλλαγή ανάμεσα στους πρωταγωνιστές την εκάστοτε στιγμή, η παρουσία τους στο παρελθόν και η συνολικά μικρή διάρκεια της ιστορίας (η οποία δεν ξεπερνάει τις 6 ώρες), καταλήγουν μάταιες. Για όσους παίκτες ξεπεράσουν αυτό το ψεγάδι, θα βρεθούν μπροστά σε σοκαρίστικες στιγμές, που θα τους κάνουν να αναθεωρήσουν κάθε άποψη για τους “κανόνες” της μάχης. Μπορεί το “No Russian” mission να κρατάει ακόμα τα πρωτεία του πιο "σκληρού" σημείου σε παιχνίδι Call of Duty, φέτος όμως η ιστορία και ο ρεαλισμός του παιχνιδιού ανέδειξαν τη δεύτερη θέση.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 03

Πιστό στα πρότυπα της σειράς, το νέο Modern Warfare ταξιδεύει τον παίκτη σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου και τα στενά της Ρωσίας, μέχρι τη Μέση Ανατολή και το "Urzikstan".

Για τον ρεαλισμό του φετινού Call of Duty πολλά εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην καινούρια μηχανή γραφικών. Μπορεί η 8η γενιά κονσολών να διανύει την τελευταία της χρονιά στην αγορά ως "βασική γενιά", αλλά η Infinity Ward κατάφερε να αναδείξει όλα τα διαφορετικά περιβάλλοντα, υλικά και χρώματα σε μια ντουζίνα από διαφορετικές τοποθεσίες, με τον καλύτερο τρόπο που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε παιχνίδι της σειράς. Από τον φωτορεαλισμό και τις αντανακλάσεις σε γυαλιστερές επιφάνειες και τα particle effects από το muzzle flare του όπλου, μέχρι τη σκόνη της ερήμου και τον καπνό της χειροβομβίδας, είναι όλα πολύ όμορφα δοσμένα, που σε συνδυασμό με τους ρεαλιστικούς ήχους, το εξαιρετικό (τουλάχιστον για το campaign) direction και το βάθος παραμετροποίησης, παραδίδουν το καλύτερο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα της σειράς μέχρι σήμερα.

Το campaign τα πηγαίνει περίφημα σε πολλούς τομείς, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα υπόλοιπα modes. Το Spec Ops είναι το φετινό τρίτο mode για co-op ενώ εξυπηρετεί και ως παρακλάδι της βασικής ιστορίας για τους παίκτες που θέλουν λίγο περισσότερο story μετά το τέλος του campaign. Το εν λόγω mode στον γράφοντα θυμίζει κάτι σαν το Nightfall από το Destiny ή σαν ένα μεγάλο mission του Division (λίγο περισσότερο το δεύτερο). Τα objectives δεν διαθέτουν μεγάλη ποικιλία και τα περισσότερα ζητούν από τον παίκτη, απλώς, να καθαρίσει waves από εχθρούς παρόλο που υπάρχει ένα mode αποκλειστικά για κάτι τέτοιο (βλ. παρακάτω). Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα κρίνεται στην καλή συνεννόηση της ομάδας μεταξύ της. Η δυσκολία είναι αυξημένη εδώ, κάτι που κάνει ενδιαφέρον το mode τις πρώτες ώρες, όμως το replayability καθενός από τα τέσσερα μόλις missions είναι μηδενικό. Δύστυχως δεν είδαμε την επιστροφή των Spec Ops με τον τρόπο που τα γνωρίσαμε στα Modern Warfare 2 και 3, τα οποία προσέφεραν αρκετό replayability, πάμπολλους χάρτες, και πολλά και διαφορετικά objectives.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 04

Το Spec Ops προσφέρει περίπου τέσσερις ώρες περισσότερης ενασχόλησης με αντιπάλους την ΑΙ του παιχνιδιού, που στο εν λόγω mode μπορεί να γίνει αρκετά άδικη. Τα spawns των εχθρών δεν ακολουθούν τη γνωστή τακτική των υπολοίπων PvE FPS, που θέλουν το spawn να είναι πάντα μπροστά από τον παίκτη, και έτσι εδώ η δυσκολία ανεβαίνει με άδικο τρόπο, προσφέρει όμως μια καλή δόση αδρεναλίνης για τα αντανακλαστικά του παίκτη, την ετοιμότητά του, τη συνεννόηση με την ομάδα και την εκμάθηση του push στο objective. Είναι ξεκάθαρο πως το Spec Ops φέτος χρησιμοποιείται πιο πολύ σαν training course του multiplayer και όχι σαν ένα μεμονωμένο mode, το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί τα Zombies modes που είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια σε παιχνίδια της σειράς και έχουν γιγαντωθεί σε σημείο που θεωρούνται πιο σημαντικά από το multiplayer.

Εξαίρεση αποτελεί το Survival mode, το οποίo παίζεται αποκλειστικά σε multiplayer χάρτες και αποτελεί κανονικό waves mode, στο οποίο ο παίκτης πρέπει να προστατευτεί από ορδές εχθρών με διάφορα όπλα και πανοπλίες. Το εν λόγω mode το συναντήσαμε και στο MW3, και επιστρέφει χωρίς να έχει υποστεί καμία αλλαγή και είναι αρκετά ισορροπημένο όσον αφορά στον τρόπο που γίνεται η μάχη. Ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει συνετά πριν το κάθε wave το πού θέλει να ξοδέψει το in-game currency του σε όπλα ή πανοπλία. Η ΑΙ σε ορισμένα σημεία γίνεται άδικη και εδώ, μιας και ξέρει ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο του χάρτη βρίσκεται ο παίκτης ενώ πολλές είναι οι φορές που κάνει pre-fire και αναμένει τον παίκτη να βγει από κάποια γωνία πριν καν ο ίδιος μπορέσει να σημαδέψει και να πυροβολήσει.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 07

Στο multiplayer του Modern Warfare, αν και εκ πρώτης όψης φαίνεται σαν μια επιστροφή στις ρίζες μετά από έξι χρόνια, οι βασικές δομές της σειράς Call of Duty είναι πιο αλλαγμένες από ποτέ.

Ωστόσο, αποτελεί σίγουρα ένα ευχάριστο challenge για μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που θέλει να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο wave level και προσφέρει αρκετό replayability. Είναι μια καλή αρχή για ένα mode αντάξιο των Zombies, με διάφορα objectives πέρα από την επιβίωση, και θα θέλαμε να δούμε να εξελίσσεται με κάποιο τρόπο μετά από το 2011 που το είδαμε για τελευταία φορά. Τέλος, στο multiplayer του Modern Warfare, αν και εκ πρώτης όψης φαίνεται σαν μια επιστροφή στις ρίζες μετά από έξι χρόνια (Call of Duty Ghosts, 2013), οι βασικές δομές της σειράς Call of Duty είναι πιο αλλαγμένες από ποτέ. Αυτό ταυτόχρονα προσθέτει και αφαιρεί από την εμπειρία, καθιστώντας το παιχνίδι διαφορετικό, καλύτερο σε τομείς μεν, αλλά με αποτέλεσμα να καταπατά τις δικές του βασικές αρχές, δημιουργώντας το παράξενο υβρίδιο ενός παιχνιδιού που ήθελε ο developer, και άλλων παιχνιδιών της αγοράς.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε μπαίνοντας σε λεπτομέρειες για recoil patterns, network architecture, σωστή κατανομή perks κ.λπ. μιας και τα περισσότερα από αυτά δεν ενδιαφέρουν τον μέσο παίκτη. Θα σταθούμε, όμως, σε δύο πολύ σημαντικά σημεία που συνοψίζουν την online εμπειρία και το παιχνίδι για φέτος: Gunplay και level design. Τα παιχνίδια της σειράς Call of Duty είναι γνωστά για το γρήγορο -“fast paced”- shooting που διαθέτουν. Ο κυριότερος παράγοντας για ένα CoD είναι να έχει απολαυστικό shooting. Τα τελευταία χρόνια (με την εξαίρεση του Call of Duty WW II) το shooting κομμάτι ήταν άπλα ικανοποιητικό λόγω της φουτουριστικής φύσης του. Ορισμένα όπλα είχαν laser σφαίρες, ορισμένα -λόγω του jumping- δεν είχαν καλό recoil και control, άλλα -λόγω της πίστας- είχαν παραμορφωμένο ήχο κ.α. Φέτος, η επιστροφή σε σύγχρονο πόλεμο -και σε συνδυασμό με την εξ ολοκλήρου νέα μηχανή γραφικών- έχει φέρει ως αποτέλεσμα το καλύτερο arcade FPS.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 05

Η αίσθηση των όπλων είναι εξαιρετική σε κάθε τομέα, οπτικά η λεπτομέρεια στον σχεδιασμό είναι μεγάλη, τα attachments αλλάζουν ολοκληρωτικά το όπλο, και η χρήση καθενός από αυτά έχει θετικά και αρνητικά στον τρόπο προσέγγισης της μάχης. Οι επιλογές για παραμετροποίηση είναι πολλές, το βάρος τους ρεαλιστικό (καθώς επίσης και το το recoil για κάθε όπλο και κάθε class), το damage και το range ισορροπημένο χωρίς να επικαλύπτονται κατηγορίες ενώ σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό ήχο που έχει δοθεί στα όπλα αλλά και στο περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδρά ο παίκτης και οι σφαίρες του όπλου, το παιχνίδι δημιουργεί μια εμπειρία που παρόμοια της δεν έχουμε δει σε παιχνίδι της σειράς.

Το εξαιρετικό gunplay και ο άμεσος έλεγχος του χαρακτήρα είναι δύο κύρια χαρακτηριστικά της σειράς, όπως και το level design όμως, στο οποίο φέτος συναντάται το μεγάλο αρνητικό του Modern Warfare. Η επιλογή των developers να ικανοποιήσουν μια μεγάλη μερίδα κοινού είχε ως αποτέλεσμα να θυσιαστούν χαρακτηριστικά τα οποία είναι σχεδόν ζωτικής σημασίας για το online multiplayer αυτής της σειράς. Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε three-lane design και map flow στους χάρτες των Call of Duty. Το Modern Warfare ακολούθησε έναν πρωτότυπο για τη σειρά σχεδιασμό χαρτών στο multiplayer, με σκοπό να αλλάξει τη φόρμουλα αλλά και για να χρησιμοποιήσει τα ίδια assets στο Ground War mode που φιλοξενεί 32 vs 32 παίκτες. Το αποτέλεσμα στα normal modes, όπως το TDM, είναι να ευνοείται το camping, να μην υπάρχει κανένα flow στους χάρτες, τα line of sights να είναι πάμπολλα για κάθε σημείο και ο χάρτης να θυμίζει λαβύρινθο, ενώ όλοι οι χάρτες αλλά και η αλλαγή στη μηχανή των γραφικών, φαίνεται πως έχουν ως αποτέλεσμα το έντονο spawn trap.

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 08

Δυστυχώς το πείραμα δεν πέτυχε ούτε με το Ground War, όπου το map και το mode θυμίζουν τη σειρά Battlefield, αλλά το ΤΤΚ παραμένει πιστό στη σειρά. Ως αποτέλεσμα αυτού, το mode έχει κατακλυστεί από πολλά oneshots από την μια άκρη του χάρτη στην άλλη, αρκετά spawn traps και αμέτρητα killstreaks να δημιουργούν μια άδικη κατάσταση για κάθε ομάδα. Στον αντίποδα βρίσκεται το 2v2 mode, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά maps σχεδιασμένους με three-lane design, τα line of sights είναι λίγα και συγκεκριμένα και αποτελεί εξαιρετικά ισορροπημένο και διασκεδαστικό mode. Δυστυχώς, όμως, γίνεται γρήγορα βαρετό μιας και η ανακύκλωση του ίδιου mode σε μόλις πέντε maps, χωρίς κανένα objective, καταντάει μονότονη διαδικασία.

Εν κατακλείδι, το Modern Warfare είναι ένα παιχνίδι που προσπάθησε να κοιτάξει στο παρελθόν του για να αναγνωρίσει τα λάθη του και να τα ξεπεράσει. Στη διαδικασία αυτή, όμως, έκανε ορισμένα νέα λάθη. Το campaign μπορεί να μην είναι το καλύτερο της σειράς, όμως είναι σίγουρα το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Οι χαρακτήρες έχουν προσωπικότητα, και με τον καιρό (και τη συνεχεία του reboot) αναμένεται να "δεθούν" με τον παίκτη περισσότερο -όπως συνέβη και στα προηγούμενα παιχνίδια. Η αλλαγή στη μηχανή γραφικών είναι ένα στοίχημα που κέρδισε το studio, μιας και το αποτέλεσμα, οπτικά και ηχητικά, είναι εξαιρετικό, και με την αλλαγή της γενιάς αλλά και μέσα στα χρόνια, αναμένεται να γίνει ακόμα καλύτερη και "polished".

Call of Duty Modern Warfare 2019 review image 06

Η αλλαγή στη μηχανή γραφικών είναι ένα στοίχημα που κέρδισε το studio, μιας και το αποτέλεσμα, οπτικά και ηχητικά, είναι εξαιρετικό.

Στον αντίποδα, το Spec Ops είναι μια σκιά των modes που γνωρίσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, με λιγότερους χάρτες και objectives, και σχεδόν καθόλου replayability. Και το Multiplayer, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στα παιχνίδια Call of Duty τα τελευταία χρόνια, ενώ είχε όλα τα προσόντα να δημιουργήσει το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της σειράς, “στραβοπάτησε” άσχημα στο level design κατά την προσπάθεια της Infinity Ward να ικανοποιήσει μεγαλύτερη μερίδα του κοινού. Φέτος το Call of Duty έχει αποδεχθεί την ταυτότητα του game-as-a-service και θα εξελίσσεται με τον χρόνο, καθώς θα προστίθενται νέοι χάρτες και modes δωρεάν για όλους τους παίκτες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί τελικά τα προβλήματα με τους χάρτες να εξαφανιστούν και ο βασιλιάς να επιστρέψει στον θρόνο του. Ίδωμεν.

To review για το Call of Duty: Modern Warfare βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Κινηματογραφικο campaign υψηλού επιπέδου.
  • Βελτιωμένη μηχανή γραφικών.
  • Πλούσιο περιεχόμενο
  • Το 2vs2 mode σε συνδυασμό με τα maps του.
  • Η αίσθηση των όπλων.

Αρνητικά

  • Unbalanced spawns.
  • Λαβύρινθος level design.
  • Άδικο Ground War mode.
  • Bugs και glitches στο Spec Ops και στο online.
  • Η Hill..

Βαθμολογία

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Gameplay από το Transformers: Battlegrounds
Ένα "XCOM" στο σύμπαν των Transformers.
Το Bless Unleashed έρχεται στο PlayStation 4
"Σπάει" η αποκλειστικότητα του Xbox One για το MMORPG της Bandai Namco.
Έρχεται retail έκδοση του Fahrenheit στο PlayStation 4
Με την ευκαιρία των εορτασμών της 15ης επετείου του παιχνιδιού.
Ακυρώθηκε η ανάπτυξη για το Among Us 2
Με την ομάδα να επικεντρώνεται στο αρχικό παιχνίδι.
Νέο trailer για το Resident Evil Village
Ενώ η Capcom εξετάζει την πιθανότητα μεταφοράς του στα Xbox One και PS4.
Τα Metal Gear και Metal Gear Solid 1 & 2 έγιναν διαθέσιμα σε PC
Μαζί με ένα πακέτο από περισσότερα retro παιχνίδια της Konami.
Νέο trailer για το The Medium
Με στοιχεία για την πρωταγωνίστρια και όχι μόνο.
Το Football Manager 2021 έρχεται και στις κονσόλες
Μια επιστροφή από τα παλιά.
Διαθέσιμο το τελευταίο μεγάλο update για το Left 4 Dead 2
"Δημιουργήθηκε από την κοινότητα, για την κοινότητα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (26)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξέρω αλλά σε όλα τα call of duty modern warfare έχουν μια αηδία οι τοποθεσίες. Κανένα δεν μου άρεσε. Δεν μου αρέσουν τα μέρη που έχει. Μέση ανατολή, όλο βλέπεις απλωμένα ρούχα που στεγνώνουν στα σπίτια, βρωμιά παντού. Το call of duty wwii δνε ήταν ετσι. Δεν μπορούν να βάλουν μέρη πιο όμορφα?

Παντως τον Alex θα έπρεπε να έχουν μόνο πρωταγωνιστη. Και μια χαρά είναι εμφανισιακα και θα...

Δεν ξέρω αλλά σε όλα τα call of duty modern warfare έχουν μια αηδία οι τοποθεσίες. Κανένα δεν μου άρεσε. Δεν μου αρέσουν τα μέρη που έχει. Μέση ανατολή, όλο βλέπεις απλωμένα ρούχα που στεγνώνουν στα σπίτια, βρωμιά παντού. Το call of duty wwii δνε ήταν ετσι. Δεν μπορούν να βάλουν μέρη πιο όμορφα?

Παντως τον Alex θα έπρεπε να έχουν μόνο πρωταγωνιστη. Και μια χαρά είναι εμφανισιακα και θα δενοσουν καλύτερα. Ο captain price που λέτε και ξαναλέτε εμένα δεν μου λέει τίποτα.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς και δεν έχεις ασχοληθει με τον παιχνιδι ουτε εσύ ουτε ο Sun1 διότι τότε θα βλέπατε ότι
1)στο παιχνίδι δείχνει περίτρανα ότι δεν ειναι όλοι οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής βομβιστές και τρομοκράτες
2) οι Αμερικάνοι δεν ειναι οι άμεμπτου ηθικής ήρωες
και
3)παρουσιάζει αφιλτράριστα το σκληρό πρόσωπο του πολέμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι η μπουγάδα η προπαγάνδα. Είναι η εξοικείωση μ ‘έναν αναίτιο πόλεμο ενός ξένου κράτους που στο τρίβει στη μάπα μέσα από τα "παιχνίδια" που φτιάχνει.

Έχω παίξει μόνο την beta και σκέφτομαι να το αγοράσω όταν το βρω σε καλή τιμή μιάς και τη βρίσκω με competitive multi fps. Ωστόσο δε χρειάζεται να έχεις παίξει το συγκεκριμένο 500ο Call of Duty και όλα τ ‘άλλα παρόμοια αμερικανοιδή fps...

Δεν είναι η μπουγάδα η προπαγάνδα. Είναι η εξοικείωση μ ‘έναν αναίτιο πόλεμο ενός ξένου κράτους που στο τρίβει στη μάπα μέσα από τα "παιχνίδια" που φτιάχνει.

Έχω παίξει μόνο την beta και σκέφτομαι να το αγοράσω όταν το βρω σε καλή τιμή μιάς και τη βρίσκω με competitive multi fps. Ωστόσο δε χρειάζεται να έχεις παίξει το συγκεκριμένο 500ο Call of Duty και όλα τ ‘άλλα παρόμοια αμερικανοιδή fps για να έχεις άποψη επι του συγκεκριμένου θέματος.

Επίσης, έχω διαβάσει τον κακό χαμό που γίνεται επειδή αποφάσισαν αυτή τη φορά να στοχοποιήσουν τους Ρώσους λες και περνάμε ψυχρό πόλεμο 2019. Ζω χρόνια στο εξωτερικό και έχω φιλίες απ'όλο τον κόσμο και πραγματικά αυτές οι στοχοποιήσεις δεν ξέρω σε ποιους ανεγκέφαλους απευθύνονται.

Είναι αλήθεια οτι 'εχει λέει αποστολή που προσάπτουν στους Ρώσους αμερικανικο-αγγλο-γαλλικές "αμαρτίες".
https://en.wikipedia.org/wiki/Highway_of_Death

Είναι παιχνίδι, υποτίθεται, άνω των 18, Ας το αντιμετωπίσουμε με την ωριμότητα που απαιτείται και όχι σαν κάποιο Super Mario.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

1. Δεν σχολιασα το review αλλα το παιχνιδι

2. Δινω πολυ μεγαλη βαση (σε καθε παιχνιδι), στις τοποθεσιες. Εχω βαρεθει στα Call of Duty( και στα Ghosts ακομα) να βλεπω συνεχεια το ιδιο μοτιβο. Μπιχλα, ρουχα απλωμενα, φοινικες, αυτη η κιτρινιλα στην οθονη.

3. Δεν ειπα να ειναι Εκαλη η Πανοραμα. Και το Medal of Honor Allied Assault ειναι πολεμικο παιχνιδι αλλα ειχε πολυ ομορφες τοποθεσιες...

1. Δεν σχολιασα το review αλλα το παιχνιδι

2. Δινω πολυ μεγαλη βαση (σε καθε παιχνιδι), στις τοποθεσιες. Εχω βαρεθει στα Call of Duty( και στα Ghosts ακομα) να βλεπω συνεχεια το ιδιο μοτιβο. Μπιχλα, ρουχα απλωμενα, φοινικες, αυτη η κιτρινιλα στην οθονη.

3. Δεν ειπα να ειναι Εκαλη η Πανοραμα. Και το Medal of Honor Allied Assault ειναι πολεμικο παιχνιδι αλλα ειχε πολυ ομορφες τοποθεσιες παρολο που βρισκοσουν σε πεδιο πολεμου. Εχουν τοσα να βαλουν. Σε κτιρια, σε τουνελ, σε χιονια, σε τρενα, σε πεδιαδες, σε απομακρισμενα στρατοπεδα. Ακομα και στην πολη του Medal of honor ηταν πολυ πιο ωραιες οι τοποθεσιες παρολο που ηταν παλιο παιχνιδι

4. Και μην λες πραγματα που δεν ισχυουν οτι και καλα δεν ειναι ολο το παιχνιδι ετσι. Οι περισσοτερες πιστες ξερουμε πολυ καλα οτι ετσι ειναι. Τωρα αν αναφερεσαι στο 20% του παιχνιδιου οκ. Και πολυ ειπα

5. Εχω παιξει ολα τα Call of Duty και τα μονα που μου αρεσαν ειναι το Call of Duty 1 και WWII

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα να το λιώσουμε Θάνο

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραιο review
To παιχνίδι είναι ένα από τα κορυφαία call of duty με το καλύτερο campaign της σειράς τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

This comment was minimized by the moderator on the site

alien3100bc 1) με την beta δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το campaign του παιχνίδιου, 2) παιξε το παιχνιδι και 3) και σημαντικότερο μην μου αναρτάς την wikipedia ως αξιόπιστη πηγη ντοκουμέντων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα, εντάξει. Έχεις δίκιο!

'Αλλη φορά θα πλατινιάζουμε τα παιχνίδια πριν εκφέρουμε άποψη για την πολιτική τους και φυσικά θα σε ρωτάμε αν σου άρεσε το παιχνίδι μη σε θίξουμε.

Επίσης θα παίξω το παιχνίδι να μάθω ιστορία και τα πραγματικά γεγονότα (όπως και όλα τα υπόλοιπα CoD γιατί τελικά φαίνεται είμαι τελείως ημιμαθής) γιατί η wikipedia είναι illuminati και γράφουν ότι θέλουν.

Καληνύχτα...

Έλα, εντάξει. Έχεις δίκιο!

'Αλλη φορά θα πλατινιάζουμε τα παιχνίδια πριν εκφέρουμε άποψη για την πολιτική τους και φυσικά θα σε ρωτάμε αν σου άρεσε το παιχνίδι μη σε θίξουμε.

Επίσης θα παίξω το παιχνίδι να μάθω ιστορία και τα πραγματικά γεγονότα (όπως και όλα τα υπόλοιπα CoD γιατί τελικά φαίνεται είμαι τελείως ημιμαθής) γιατί η wikipedia είναι illuminati και γράφουν ότι θέλουν.

Καληνύχτα και καλό σκότωμα βρωμοκουμουνιστών, ψυχανώμαλων Ρώσων!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Aντιπαρέρχομαι την ειρώνια των λεγόμενων σου :


https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikipedia_is_not_a_reliable_source
Νύχτα

This comment was minimized by the moderator on the site

Sun1 δεν σχολίασες το review αλλα ελα όμως που το review του Θάνου στο παιχνίδι αναφέρεται.

Λοιπον παιξε το παιχνίδι , μην βγαζεις συμπερασματα πριν το παιξεις και μετα τα ξαναλέμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καταλαβαίνεις οτι το θέμα δεν είναι το campaign του παιχνιδιού αλλά οι τοποθεσία που εξελίσεται μέρος αυτού που κατ'επέκταση έχει να κάνει με την πολιτική που υπηρετεί, ε;

Καταλαβαίνεις ότι άλλα γράφουμε κι άλλα διαβάζεις, ε; Όπως για παράδειγμα τ' ότι απάντησα στο ερώτημα σου αν έχω παίξει το παιχνίδι λέγοντας ότι έπαιξα μόνο την beta εννοώντας πως δεν βγάζω συμπέρασμα για την πολιτική του...

Καταλαβαίνεις οτι το θέμα δεν είναι το campaign του παιχνιδιού αλλά οι τοποθεσία που εξελίσεται μέρος αυτού που κατ'επέκταση έχει να κάνει με την πολιτική που υπηρετεί, ε;

Καταλαβαίνεις ότι άλλα γράφουμε κι άλλα διαβάζεις, ε; Όπως για παράδειγμα τ' ότι απάντησα στο ερώτημα σου αν έχω παίξει το παιχνίδι λέγοντας ότι έπαιξα μόνο την beta εννοώντας πως δεν βγάζω συμπέρασμα για την πολιτική του παιχνιδιού (να το τονίσουμε μη μας γράψεις ότι θίξαμε το gameplay) από αυτό αλλά από τα 500 CoD που έχω ήδη παίξει και τις χιλιάδες αναφορές στο ίντερνετ. Η ερώτηση αν η συγκεκριμένη αναφορά που διάβασα είναι αληθής, ήταν πέρα για πέρα ειλικρινής μιας κι εσύ φαίνεται να το έχεις παίξει το ρημαδο-campaign.

Καταλαβαίνεις οτι το θέμα δεν είναι αν στο wikipedia μπορείς να βρείς πλειάδα λάθος ή ψευδών πληροφοριών αλλά τ'οτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι προσάπτουν μια εγκηματική ενέργεια του έθνους του δημιουργού σε άλλο έθνος, ε;

Γενικά καταλαβαίνεις πως είσαι πάντα off topic και απαντάς κουτουρού επειδή για κάποιο λόγο σε πείραξε που σε κάποιους δε αρέσουν στοιχεία του παιχνιδιού ή μήπως έχεις πρόβλημα ανάγωνσης και τσάμπα αναλωνόμαστε με την πάρτη σου;

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να γινω πιο σαφης, δεν με ενδιαφερει η αιτια που επελεξαν να εχουν στα περισσοτερα Call of Duty τις τρισαθλιες τοποθεσιες(που ανεφερα και πιο πανω), με ενδιαφερει ομως το τελικο αποτελεσμα. Οπτικα δηλαδη, δεν με ευχαριστει να βλεπω αυτο το πραγμα. Δεν εχει ωραιες τοποθεσιες. Μαλλον πρεπει να δεις λιγο αυτο για να καταλαβεις τι εννοω ωραια τοποθεσια

https://www.youtube.com/watch?v=d6zZsLxMP...

Για να γινω πιο σαφης, δεν με ενδιαφερει η αιτια που επελεξαν να εχουν στα περισσοτερα Call of Duty τις τρισαθλιες τοποθεσιες(που ανεφερα και πιο πανω), με ενδιαφερει ομως το τελικο αποτελεσμα. Οπτικα δηλαδη, δεν με ευχαριστει να βλεπω αυτο το πραγμα. Δεν εχει ωραιες τοποθεσιες. Μαλλον πρεπει να δεις λιγο αυτο για να καταλαβεις τι εννοω ωραια τοποθεσια

https://www.youtube.com/watch?v=d6zZsLxMPzA&;list=PLoxV-no_tlqyx15197SyUkSz1BFPhLm6F&index=6

Επισης δεν αναφερομαι στην ομορφια μονο των τοποθεσιων. Πχ πολλα παιχνιδια δεν εχουν ομορφες τοποθεσιες. Εχουν ομως κατι ξεχωριστο και ατμοσφαιρικο. Δεν βρισκω λογο να βλεπουμε τοσες φορες αυτη την αηδια της Μεσης Ανατολης. Δεν εχει να προσφερει τιποτα. Αν βαλουμε κατω τα Call of Duty( μαζι με το Ghosts) θα διαπιστωσουμε οτι ολα ειναι σχεδον ιδια (αν εξαιρεσεις τα γραφικα και το gameplay).

Ημουν στον φιλο μου χθες και σημερα που το εχει αγορασει και βλεπω τι γινεται. Ασε. To μονο πραγμα που μου αρεσει ειναι η κινηματογραφικη αισθηση που εχει και ο Αλεξ καθως τον βρισκω αρκετα συμπαθη και εμφανισιακα και σαν προσωπικοτητα, κατι που δεν ισχυει στον Captain Price που μου βγαζει το εντελως αντιθετο απο τον Αλεξ

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Sun ok εντάξει πάω πάσω αν το βλέπεις με αυτην την οπτικη περι ορέξεως κολοκυθόπιτα

alien3100bc φίλτατε ασε να ξέρω περισσότερο απο εσένα το αν και τι καταλαβαίνω εγω και τι όχι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε εντάξει τώρα με αποστόμωσες δεν έχω τι να πω .

Παίζουμε παιχνίδια μάστορα , Π-Α-Ι-Χ-Ν-Ι-Δ-Ι-Α και εφόσον το συγκεκριμένο παιχνιδι ΔΕΝ σε βάζει να σκοτώνεις αμάχους και να βιάζεις γυναίκες δεν με ενδιαφέρει κατι άλλο.

Αλίμονό σε όποιο παίζει games για να μάθει την ιστορία όπως άκριβως έγινε.
Για τον προαναφερθέν λόγο υπάρχουν τα βιβλία (κάποια το οποια εχουν φωτογραφίες...

Ε εντάξει τώρα με αποστόμωσες δεν έχω τι να πω .

Παίζουμε παιχνίδια μάστορα , Π-Α-Ι-Χ-Ν-Ι-Δ-Ι-Α και εφόσον το συγκεκριμένο παιχνιδι ΔΕΝ σε βάζει να σκοτώνεις αμάχους και να βιάζεις γυναίκες δεν με ενδιαφέρει κατι άλλο.

Αλίμονό σε όποιο παίζει games για να μάθει την ιστορία όπως άκριβως έγινε.
Για τον προαναφερθέν λόγο υπάρχουν τα βιβλία (κάποια το οποια εχουν φωτογραφίες και ντοκουμέντα ) και όχι οι ιστοσελίδες ο οπου ο καθε ένας γράφει το μακρυ του και τον κοντό του


Επιπροσθέτως για ηθικούς λόγους δεν είμαι κουμουνιστής αλλα ούτε Χρυσαυγούλης ( όπως υπονόησες στα λεγόμενά σου ).
Οσο για την wikepedia εσύ πίστευέ την τυφλά.

Ότι ειχα να πω το ειπα.Τέλος

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι. Δεν πιστεύω, ούτε υπονόησα οτι είσαι κουμουνιστής ή χρυσαυγίτης. Όποιος έχει τη μύγα...

Αύτο που είσαι, είναι ξεκάθαρα *******. Μια ειδική κατηγορία στην Ελλάδα. Τη συνταμε συχνά. Καλό είναι, με τόση πλύση εγκεφάλου, ν'αποφευγείς να ψηφίζεις. Αν και δυστυχώς είμαι σίγουρος οτι μπαίνεις πρώτος σε συζητήσεις περί πολιτικής όταν στο "υπαγορεύουν" στην τηλεόραση.

Τα σχολιά μου δεν τα έγραφα...

Όχι. Δεν πιστεύω, ούτε υπονόησα οτι είσαι κουμουνιστής ή χρυσαυγίτης. Όποιος έχει τη μύγα...

Αύτο που είσαι, είναι ξεκάθαρα *******. Μια ειδική κατηγορία στην Ελλάδα. Τη συνταμε συχνά. Καλό είναι, με τόση πλύση εγκεφάλου, ν'αποφευγείς να ψηφίζεις. Αν και δυστυχώς είμαι σίγουρος οτι μπαίνεις πρώτος σε συζητήσεις περί πολιτικής όταν στο "υπαγορεύουν" στην τηλεόραση.

Τα σχολιά μου δεν τα έγραφα καν για εσένα. Τι νόημα θα είχε άλλωστε!;!

Mod Edit: Πρόσεχε σε παρακαλώ τις εκφράσεις σου. -Θάνος

Διάβασε περισσότερα
Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 11 μήνες από Thanos_Gr_4 Thanos_Gr_4
This comment was minimized by the moderator on the site

Σ'ευχαριστώ για το edit Θάνο.
Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να τη διαγράψεις τελείως την απάντηση μου.

Ο χαρακτηρισμός "παιδί" που διέγραψες ωστόσο, δεν είναι επιθετικός χαρακτηρισμός κατά πρόσωπο αλλά αναφορά στο σχόλιο περί "ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ". Λες και τα παιχνίδια μπορούν υποστηρίζουν την πολιτική ατζέντα του εκάστοτε δημιουργού και εμείς θα πρέπει να τ ‘αντιμετωπίζουμε με παιδική αφέλεια.
Φαί...

Σ'ευχαριστώ για το edit Θάνο.
Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να τη διαγράψεις τελείως την απάντηση μου.

Ο χαρακτηρισμός "παιδί" που διέγραψες ωστόσο, δεν είναι επιθετικός χαρακτηρισμός κατά πρόσωπο αλλά αναφορά στο σχόλιο περί "ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ". Λες και τα παιχνίδια μπορούν υποστηρίζουν την πολιτική ατζέντα του εκάστοτε δημιουργού και εμείς θα πρέπει να τ ‘αντιμετωπίζουμε με παιδική αφέλεια.
Φαίνεται οτι κάποιος θα πρέπει να κάνει μια έρευνα για το τι είναι και πως λειτουργεί προπαγάνδα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Δεν είμαι ούτε φιλοαμερικάνος, ούτε φιλορώσος. Απλά οι τακτικές αυτές, είτε εξυπηρετούν καθαρά το μάρκετινγκ του παιχνιδιού είτε άλλους σκοπούς, είτε το λιγότερο ανήθικες. Καλό ή κακό παιχνίδι, θα πρέπει να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα.

Αναρωτιέμαι αν υπήρχε η ίδια αδιαφορία αν το παιχνίδι είχε δημιουργηθεί από τούρκους developers και περιείχαν αποστολή πάνω στην γενοκτονία των ποντίων. Να παίζεις δλδ έναν τούρκο ήρωα που σώζει πόντιους από αδίστακτους βιαστές και δολοφόνους ελλαδίτες τρομοκράτες.
Αλλά εκεί είναι ο Ερντογαν και όχι η κατά τ'άλλα δημοκρατική Αμερική ε; Αλλά ξέχασα... είναι φανταστικό το σενάριο του CoD! Τι χαζός που είμαι!

Αναρωτιέμαι αν ο κάθε Τσομπάνίδης μας παρότρυνε ν ‘ανοίξουμε κανένα τούρκικο βιβλίο για να μάθουμε τα πραγματικά γεγονότα.

Σε λίγο θα αμφισβητήσουμε και τη βόμβα της Χιροσίμα για να υποστηρίξουμε ένα παιχνίδι!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο ριβιου διάβασα μόνο το σημείο που μιλά για το campaign, πιο κοντά στα πρότυπα του spec ops the line τείνει να είναι καθόλου η ιστορία που θέλει να πεί ή είναι καθόλου καλύτερη απο του 4 modern warfare?

This comment was minimized by the moderator on the site

Για το CoD 4: Modern Warfare μπορώ να σου απαντήσω για το Spec Ops The Line όχι.

Πιστεύω ότι το COD 4 έκανε καλύτερη δουλειά στην ιστορία στο να χτίσει χαρακτήρες, να σου εξηγήσει το background τους και να σε κάνει να νοιάζεσαι για αυτούς.

To COD 2019 είναι ένα σκαλί πιο κάτω έχει όμως πολύ ανεβασμένο κινηματογραφικό κομμάτι με εκρήξεις και set pieces που το 2007 δεν έπαιζαν με τίποτα οπότε...

Για το CoD 4: Modern Warfare μπορώ να σου απαντήσω για το Spec Ops The Line όχι.

Πιστεύω ότι το COD 4 έκανε καλύτερη δουλειά στην ιστορία στο να χτίσει χαρακτήρες, να σου εξηγήσει το background τους και να σε κάνει να νοιάζεσαι για αυτούς.

To COD 2019 είναι ένα σκαλί πιο κάτω έχει όμως πολύ ανεβασμένο κινηματογραφικό κομμάτι με εκρήξεις και set pieces που το 2007 δεν έπαιζαν με τίποτα οπότε σε αυτό είναι καλύτερο αλλά γενικά COD 4 >COD MW 2019.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Να σαι καλά Θάνο για την διευκρίνιση, ευχαριστώ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θάνο σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου για το συγκεκριμένο άτομο.

This comment was minimized by the moderator on the site

"Μάστορα" μη μπερδεύεσαι πάλι. Παρέμβαση για τη δημοσίευση ήταν.
Τα παιδιά μια χαρά ξέρουν να το διαχειρίζονται κρατώντας ουδέτερη στάση.

Αυτό που έπρεπε, πρόλαβες να το διαβάσεις πριν διαγραφεί

This comment was minimized by the moderator on the site

Έφαγες την παρατήρηση απο τον Θάνο αλλά βλέπω δεν το σταματας τo συνεχίζεις.!!!!!

Συνέχισε αυτο που κάνεις κρυμμένος πισω απο ένα ψεύτικο nickname ,
χωρίς ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σου και θα έχεις πολύ μέλλον (λέμε τώρα )σε αυτο το site.

There are no comments posted here yet