Eπιπρόσθετο περιεχόμενο για συγκεκριμένο κοινό.

Το Kingdom Hearts III έκλεισε με έναν εξαιρετικό τρόπο το Dark Seeker Saga (όπως εξάλλου είχαμε εκφράσει μέσα από το review μας), ωστόσο, κάτι που απουσίαζε εμφανώς από το βασικό παιχνίδι ήταν το post-game περιεχόμενο. Για αυτό το λόγο, η ανακοίνωση της Square Enix σχετικά με την ανάπτυξη και υλοποίηση του επιπροσθέτου περιεχόμενου με τον τίτλο "Re:Mind" αποτέλεσε ένα ευχάριστο γεγονός στην κοινότητα των φίλων των Keyblade Wielders.

Για να ξεκινήσει κάποιος το συγκεκριμένο περιεχόμενο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρώσει το βασικό story του Kingdom Hearts III. Αυτό προκύπτει από την ιστορία που προσφέρει το DLC που αφορά στο σενάριο του Re:Mind, το οποίο προβάλλει γεγονότα πριν και μετά την ιστορία του βασικού παιχνιδιού. Oπότε, καλό είναι να ειπωθεί πως δεν θα περιγράψουμε αναλυτικά το εν λόγω τμήμα ώστε να αποφύγουμε spoilers.

Kingdom Hearts 3 Remind DLC Screenshots 02

Στο επεισόδιο Re:Mind, λοιπόν, έχουμε το τμήμα της ιστορίας, η οποία αποδίδεται με εξαιρετικό τρόπο και καλύπτει ακόμη περισσότερα κενά και ερωτήματα που προέκυψαν από το βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, εκτίμησή μας είναι πως αυτές οι απαντήσεις δεν αποτελούν το selling point του συγκεκριμένου περιεχομένου. Αυτό προκύπτει αφενός γιατί έχουμε μικρής διάρκειας περιεχόμενο (περίπου τεσσάρων ωρών) και αφετέρου αυτό το περιεχόμενο δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο από πλευράς assets.

Δηλαδή, από τη στιγμή που η ιστορία του τίτλου βασίζεται στα γεγονότα που διεξάγονται πριν και μετά την εξέλιξη του βασικού παιχνιδιού, αυτό αναπόφευκτα σημαίνει πως βρισκόμαστε σε δύο συγκεκριμένες περιοχές του βασικού τίτλου, όπου εκεί αντιμετωπίζουμε γνώριμα bosses. Παρομοίως, τα περισσότερα cutscenes προέρχονται από το βασικό παιχνίδι. Οπότε, στην ουσία, τα νέα χαρακτηριστικά εντοπίζονται στο ότι σε ορισμένα boss fights έχουμε την επιλογή διαφορετικών χαρακτήρων, που πρέπει βέβαια να πούμε ότι λειτουργούν εξαιρετικά στη μάχη, με τον καθένα από αυτούς να προσφέρει το δικό του ύφος "χορογραφίας". Επί της ουσίας, όμως, στις συγκεκριμένες συγκρούσεις απλώς αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό ύφος τις μάχες, και από την άλλη πλευρά, στις ήδη υπάρχουσες cutscenes αλλάζει ελάχιστα η αφήγηση, ενώ λίγα είναι και τα νέα αποσπάσματα.

Kingdom Hearts 3 Remind DLC Screenshots 01

Οπότε, εκτίμησή μας είναι ότι όσοι αναζητούν μια ευκαιρία να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το τμήμα της ιστορίας που προσφέρεται, καλό είναι να περιμένουν, αφού το πραγματικά καινούργιο περιεχόμενο που προσφέρει το επεισόδιο Re:Mind περιορίζεται στη μια ώρα, ενώ η τιμή διάθεσης των €29,99 φαντάζει απαγορευτική, ειδικά αν αναλογιστούμε πως στην ίδια ή χαμηλότερη τιμή υπάρχει η retail έκδοση του The Story so Far του τίτλου, η οποία εμπεριέχει πέντε (και τον πρόλογο για το Kingdom Hearts III) παιχνίδια της σειράς.

Από την άλλη πλευρά, οι φίλοι της σειράς που αναζητούσαν πρόκληση και boss fights στο βασικό παιχνίδι, δεν θα απογοητευτούν από την τιμή διανομής, διότι μετά από την ολοκλήρωση του Re:Mind, επιλέξιμο γίνεται το επεισόδιο Limitcut, το οποίο στην ουσία είναι ένα boss mode όπου καλούμαστε να διεξάγουμε δεκατρία boss fights. Αυτό το επεισόδιο έχει υλοποιηθεί εξαιρετικά, αφού με τις ενημερώσεις και τις βελτιώσεις που έχει λάβει πλέον το παιχνίδι, η δυσκολία έχει επανέλθει στα κανονικά επίπεδα της σειράς. Αυτομάτως αυτό σημαίνει κατανάλωση αρκετών ωρών με στόχο να εμπεδώσουμε τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε πρόκλησης ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε.

Kingdom Hearts 3 Remind DLC Screenshots 05

Το σύστημα μάχης εδώ παραμένει το ίδιο απολαυστικό και γρήγορο όπως το γνωρίσαμε στο βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, δεν απουσιάζουν και οι ευχάριστες προσθήκες, όπως είναι η επιστροφή δύο γνώριμων Keyblades, τα οποία παρέχουν καινούργιες ικανότητες στον Sora. Ακόμη, μέσω των ενημερώσεων διαθέσιμες έγιναν και άλλες δεξιότητες (abillites), που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ρεπερτόριο ικανοτήτων του ήρωά μας. Τέλος, καλό είναι να σημειωθεί πως διαθέσιμη πλέον είναι και η critical δυσκολία, η οποία προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόκληση.

Μετά την ολοκλήρωση του επεισοδίου Limitcut και τη νίκη μας ενάντια στα δεκατρία ισχυρά bosses, προσβάσιμο γίνεται το "Secret Episode", στο οποίο αντιμετωπίζουμε ένα "super boss". Εκεί η πρόκληση φτάνει το μέγιστο βαθμό δυσκολίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση αρκετών ωρών μέχρι να μάθουμε τον τρόπο που πρέπει να σταθούμε στη μάχη. Το συγκεκριμένο επεισόδιο παρέχει δύο διαφορετικά endings, τα οποία προβάλλουν την εισαγωγή του καινούργιου κεφαλαίου/ περιπέτειας που θα ξεκινήσει για τη σειρά Kingdom Hearts.

Kingdom Hearts 3 Remind DLC Screenshots 03

Εν κατακλείδι, εκτίμησή μας είναι ότι το κοινό που αναζητούσε post-game περιεχόμενο και υψηλή πρόκληση στο παιχνίδι της Square Enix, σίγουρα θα εκτιμήσει το συγκεκριμένο DLC. Από την άλλη πλευρά, η υψηλή τιμή διάθεσης του Kingdom Hearts III Re:Mind σίγουρα θα μειώσει τον ενθουσιασμό εκείνων που θα ήθελαν να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το τμήμα της ιστορίας.

Το review για το Kingdom Hearts III Re:Mind βασίστηκε στην έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Η υψηλή πρόκληση -σε συνδυασμό με τις προσθήκες και τις βελτιώσεις- αποτελούν ισχυρό κίνητρο για επιστροφή στο παιχνίδι.
  • Το post game που αναζητούσαμε στο αρχικό παιχνίδι (πλήθος δύσκολων boss fights και secret ending).
  • Το τμήμα της αφήγησης είναι ικανοποιητικό, καλύπτοντας κάποια κενά της ιστορίας...

Αρνητικά

  • ...ωστόσο, η διάρκεια και το περιεχόμενο (χρήση ίδιων assets) δεν ικανοποιούν.
  • Τιμή διάθεσης.

Βαθμολογία

Το ταξίδι του Σταύρου ξεκίνησε το 1997 με το Final Fantasy VII. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αγάπη και αναζήτηση για τα JRPG και τα japanese games γενικότερα. Αγαπημένες ασχολίες μου είναι τα anime, tv series, να αράζω με φίλους και να παίζουμε και να περνάμε καλά με όποια local co-op παιχνίδια έχουν απομείνει…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Έτοιμο το επόμενο expansion του Nioh 2
Με διάθεση στα μέσα Οκτωβρίου.
Nexomon: Extinction - Review
Pokémon στη θέση των Pokémon.
Νωρίτερα η διάθεση του Remothered: Broken Porcelain
Επτά μέρες νωρίτερα η επίσκεψή μας στο Ashmann Inn.
Update με προσθήκη co-op για το Untitled Goose Game
Με αφορμή την κυκλοφορία του σε Steam και σε retail.
Δίχως αλλαγές η υποστήριξη για το The Elder Scrolls Online
Για κάθε πλατφόρμα διάθεσης, παρά τις εξελίξεις.
Πληροφορίες για το Spider-Man Remastered [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Με βελτιώσεις εφάμιλλες του Miles Morales η μετάβαση του Spider-Man στο PS5.
Χωρίς demo η φετινή έκδοση του FIFA 21
Χάλασε μια παράδοση πολλών χρόνων.
Και στο Xbox Series X το Quantum Error
Ένα "cosmic horror" shooter πρώτου προσώπου.
Στοιχεία για τον κόσμο του Immortals Fenyx Rising
Χωρισμένος σε επτά διαφορετικές περιοχές.
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Balan Wonderworld
Action-platformer από τους Yuji Naka, Naoto Oshima και Square Enix.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο review Σταύρο μπράβο και καλά έκανες που ανέφερες για την τίμη γιατί πραγματικά είναι αδικαιολόγητο η SE να ζητά τόσα χρήματα για ένα τόσο ισχνό σε περιεχόμενο DLC.

Απλά παιδιά όσοι είστε action fans, το ανέφερη ήδη στο forum αλλά θα το αναφέρω κι εδώ, να ξέρετε ότι το
DLC περιέχει μερικά από τα ωραιότερα που μας έδωσε αυτή η γενιά και δεν το λεώ καθ'υπερβολή αυτό, το εννοώ.
Καμία...

Ωραίο review Σταύρο μπράβο και καλά έκανες που ανέφερες για την τίμη γιατί πραγματικά είναι αδικαιολόγητο η SE να ζητά τόσα χρήματα για ένα τόσο ισχνό σε περιεχόμενο DLC.

Απλά παιδιά όσοι είστε action fans, το ανέφερη ήδη στο forum αλλά θα το αναφέρω κι εδώ, να ξέρετε ότι το
DLC περιέχει μερικά από τα ωραιότερα που μας έδωσε αυτή η γενιά και δεν το λεώ καθ'υπερβολή αυτό, το εννοώ.
Καμία σχέση με τα bosses του main game, είναι λες και παίζεις άλλο παιχνίδι στο limit cut episode, όποτε αν σας ξένισε κάπως
το combat στο KH3 ξαναδείτε το γιατί με το DLC αυτό βελτίωσαν αρκετά πράματα και σε συνδυασμό με αυτά τα καλοσχεδιασμένα bosses
το παιχνίδι είναι απολαυστικότατο.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο review Σταύρο, pass από μένα μιας και στη σειρά ποτέ δεν με ενδιέφεραν secret bosses κλπ... Τα έπαιζα αποκλειστικά για τους Disney κόσμους. Παρεπιπτόντως μια ενδεχόμενη κυλοφορία του The Story So Far για το Switch θα με ενδιέφερε τα μάλα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάρα πολύ καλό το review για ακόμα μία φορά. Το παιχνίδι θέλω να το παίξω πώς και πώς καλά περιμένω μήπως και βγει στον PC. Έχουμε κανένα νέο κατά αυτού;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η λογική λέει πως από τη στιγμή που οι τίτλοι της SE πάνε PC και τώρα και στο Xbox One, οπότε στο μέλλον, ελπίζω πως θα κυκλοφορήσουν και στο PC.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 7 μήνες από SteveTheKami SteveTheKami
There are no comments posted here yet