Μία ακόμη χρονιά γεμάτη γκάζι, λάσπη και... νεύρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Milestone εμφανίζεται πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους των αγώνων Motocross, προσφέροντας για το έτος 2020 το Monster Energy Supercross 3. Η αλήθεια είναι πως κάθε υποψιασμένος φίλος της ιταλικής ομάδας ανάπτυξης μπορεί να μαντέψει τα συν και τα πλην αυτής της πρότασης, και αναμφίβολα η νέα αυτή δημιουργία δεν αποτελεί εξαίρεση στη νόρμα των Ιταλών. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με ένα ετήσιο update οι εκπλήξεις είναι ελάχιστες, και από τη στιγμή που η προηγούμενη πρόταση ήταν αρκετά ολοκληρωμένη, είναι απορίας άξιο αν εδώ κάτι έχει αλλάξει δραματικά. Και όμως, φαίνεται πως μετά από τόσα χρόνια, η εταιρεία αποφάσισε να προσέξει περισσότερο, και να προσφέρει ένα αξιοπρεπές multiplayer mode. Και αυτό είναι μία μεγάλη ανακούφιση, αλλά και μία πρόταση που ελάχιστοι θα περίμεναν να διαβάζουν σε μία κριτική που αφορά την αγαπημένη μας Milestone.

Το Monster Energy Supercross 3 είναι ένας τίτλος δίχως την παραμικρή έκπληξη, δίχως την παραμικρή προσπάθεια να ξεχωρίσει. Είναι ξεκάθαρο πως απευθύνεται μόνο στους φανατικούς φίλους των δύο τροχών, που απολαμβάνουν την απόλυτη εξομοίωση μέσα στη λάσπη. Οπότε, έχοντας αυτή την παράμετρο κατά νου, είναι στην κρίση του καθένα αν θα συνεχίσει την ανάγνωση του κειμένου ή αν θα στραφεί σε μία περισσότερο casual πρόταση.

Monster Energy Supercross 3 review image 01

O οπτικός τομέας συνεχίζει να εντυπωσιάζει, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις μοτοσυκλέτες.

Για ακόμα μία φορά ο παίκτης καλείται να δημιουργήσει την ψηφιακή εικόνα του, το γνωστό σε όλους μας avatar, μία διαδικασία αρκετά βαρετή. Αφενός οι επιλογές είναι αρκετά περίεργες –ειδικά η ενότητα που αφορά στο πρόσωπο του αναβάτη είναι... ανατριχιαστική- ενώ για ακόμα μία φορά τα loading times είναι αρκετά μεγάλα. Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζει να αποτελεί ερωτηματικό η αδυναμία μεταφοράς κάποιων δεδομένων από παλιότερες δημιουργίες, οπότε η συγκεκριμένη ενότητα λειτουργεί σαν ένα εμπόδιο, μια καθυστέρηση πριν ο αναβάτης βρεθεί στη μοτοσυκλέτα του. 

Το κεντρικό μενού ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία της Milestone, όπου τα πάντα έχουν μία λιτή αλλά ενδιαφέρουσα εικόνα, αν και θα ήταν παράλειψη να μην γίνει μία αναφορά στο αναιμικό πραγματικά tutorial. Η ομάδα ανάπτυξης θεωρεί πως είναι αρκετό απλά και μόνο να εμφανίζει επί της οθόνης ποια ενέργεια αντιστοιχεί σε κάθε πλήκτρο, οπότε με αυτόν τον άγαρμπο τρόπο τονίζεται για ακόμα μία φορά πως ο τίτλος απευθύνεται μόνο στους μυημένους στο είδους.

Monster Energy Supercross 3 review image 02

Η επαφή με τη λάσπη θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως και η αίσθηση των μηχανών είναι φέτος καλύτερη από ποτέ. Ο τρόπος που οι μοτοσυκλέτες πατάνε επάνω στο χώμα φαίνεται να είναι ο ιδανικός, ίσως να έχει επιτευχθεί και το κατάλληλο βάρος, ενώ και τα physics του τίτλου είναι δίχως καμία δόση υπερβολής για σεμινάριο. Η λειτουργία των αναρτήσεων δείχνει να δουλεύει για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο, και πέρα από την οπτική αποτύπωση, έχουν άμεση επίπτωση στο τιμόνι και, φυσικά, στον γενικότερο χειρισμό. Αν υπολογίσει κανείς πως και η απόκριση του γκαζιού είναι αμεσότατη και όσο κοφτή πρέπει, μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό πως σε αυτόν τον τομέα η Milestone, για ακόμα μία χρονιά, δεν απογοητεύει.

Το Monster Energy Supercross 3 αποτελεί ένα επίσημο προϊόν, και φυσικά δεν αφήνει αυτό το γεγονός ανεκμετάλλευτο. Οι αμέτρητες διαφημίσεις, η είσοδος των αναβατών στην πίστα και οι γνωστές πλέον θηλυκές παρουσίες με τις υπερβολικές καμπύλες, δηλώνουν συνεχώς βροντερό παρόν, αν και μετά από 2 με 3 αγώνες όλα αυτά είναι στοιχεία που καταντούν κουραστικά και επαναλαμβανόμενα. Όπως δυστυχώς συμβαίνει και με τα δύο άτομα που έχουν αναλάβει την αναμετάδοση, τα οποία εξαντλούν όλη τους την ενέργεια μέχρι την πρώτη στροφή, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο, και μετά μάλλον κλείνουν τα μικρόφωνά τους και απουσιάζουν εντελώς.

Monster Energy Supercross 3 review image 03

Oι 12, συνολικά, διαδρομές ξεδιπλώνονται τόσο σε κλειστά στάδια όσο και σε ανοικτές περιοχές.

Το δυσάρεστο με το Monster Energy Supercross 3 είναι πως για ακόμα μία χρονιά, ενώ σε έναν τομέα κάνει τη διαφορά, σε κάποιον άλλο παραπατάει, ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, πέφτει και κολλάει στη λάσπη. Για παράδειγμα, ο οπτικός τομέας συνεχίζει να εντυπωσιάζει, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις μοτοσυκλέτες, αλλά από την άλλη οι πτώσεις είναι υπερβολικά άγαρμπες και η κίνηση των αναβατών "πλαστική". Η αποτύπωση του οδοστρώματος είναι απίστευτα ρεαλιστική, αλλά είναι απορίας άξιο πως ένας κώνος μπορεί να θέσει περισσότερες από 10 μηχανές εκτός ισορροπίας και τελικά εκτός αγώνα.

Βέβαια, το μεγαλύτερο αγκάθι συνεχίζει να είναι το σχεδόν απάνθρωπο επίπεδο δυσκολίας, ένα εμπόδιο που φέτος θα ενοχλήσει μάλλον τους πάντες. Οι αντίπαλοι οδηγοί, πρακτικά, δεν κάνουν ποτέ λάθος, ακόμα και αυτοί που ανήκουν σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, ενώ με το παραμικρό στραβοπάτημα η μοτοσυκλέτα θα βρεθεί στο έδαφος, με την απόσταση από τον εμπρός αναβάτη να αυξάνεται με... διαστημική ταχύτυτα. Για ακόμα μια φορά σε επίπεδο χειρισμού υπάρχει η standard επιλογή , που πρακτικά αφαιρεί κάποιες ενέργειες από τα χέρια του παίκτη- όπως η μετακίνηση του σώματος του οδηγού επάνω στην μηχανή ή ακόμα και η χρήση του πίσω φρένου- αλλά με αυτόν τον τρόπο η ψαλίδα φαίνεται να ανοίγει ακόμα περισσότερο και το σκαρφάλωμα ακόμα και στο μέσο της κατάταξης να φαντάζει άθλος.

Monster Energy Supercross 3 review image 04

Σε επίπεδο επιλογών ουσιαστικά τα πάντα έχουν μεταφερθεί από την περυσινή πρόταση, οπότε και πάλι οι μηχανές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό τους, οι 12, συνολικά, διαδρομές ξεδιπλώνονται τόσο σε κλειστά στάδια όσο και σε ανοικτές περιοχές, ενώ το career mode συνεχίζει δυστυχώς να έχει μία υπερβολικά αργή εξέλιξη και να αποτελείται από μία σειρά αδιάφορων events. Το challenge mode καταφέρνει να μεταφέρει την αγριάδα των αγώνων Motocross μέσα από μία σειρά δοκιμασιών όπου και τα ακροβατικά έχουν την τιμητική τους, ενώ και ο track editor είναι πλουσιότερος και με περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ. Το layout του συγκεκριμένου mode έχει απλοποιηθεί αρκετά, οι όποιοι περιορισμοί ανήκουν ευτυχώς στο παρελθόν ενώ και η επιλογή share είναι μία ευχάριστη προσθήκη, για μία ενότητα που μέχρι τώρα αποφύγαμε να σχολιάσουμε και πραγματικά αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη του τίτλου.

Οι φίλοι της Milestone με έκπληξη θα συνειδητοποιήσουν πως έπειτα από χρόνια πειραματισμών αλλά κυρίως τεχνικών προβλημάτων, το online τμήμα του Monster Energy Supercross 3 λειτουργεί σχεδόν άψογα. Σε επίπεδο επιλογών προσφέρονται πρακτικά τα πάντα, ενώ επιτέλους μέχρι και 12 παίκτες μπορούν να βρεθούν ταυτόχρονα στην πίστα, και ξεπερνώντας την ασθένεια που ακούει στο όνομα collision detection, να απολαύσουν τους αγώνες δίχως την ανυπόφορη συμπεριφορά της AI σε offline περιβάλλον.

Monster Energy Supercross 3 review image 05

Το online τμήμα του Monster Energy Supercross 3 λειτουργεί σχεδόν άψογα.

Ολοκληρώνοντας τις εντυπώσεις μας γύρω από το Monster Energy Supercross 3, είναι αλήθεια πως δύο χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα το στιγματίσουν. Από τη μία έχουμε το πραγματικά απάνθρωπο επίπεδο δυσκολίας, και από την άλλη είναι οι απολαυστικοί δικτυακοί αγώνες. Μπορεί η δεύτερη πρόταση να είναι από μόνη της μία έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για έναν τίτλο της Milestone, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά οι Ιταλοί τα κατάφεραν. Από εκεί και πέρα, επιβάλλεται πρώτα από όλα μία δοκιμή από τους μη μυημένους στο είδος, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων, βουτηγμένοι στη λάσπη, την απόγνωση και την απορία για το τι μπορεί να πήγε στραβά.

To review για το Monster Energy Supercross 3 βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Κορυφαία physics και ακριβέστατο μοντέλο χειρισμού.
  • Πλούσιος track editor.
  • Το multiplayer mode, έπειτα από χρόνια προβλημάτων, λειτουργεί σχεδόν άψογα.

Αρνητικά

  • Υψηλότατο -στα όρια του άδικου- επίπεδο δυσκολίας.
  • Αδιάφορο career mode.
  • Μηδαμινές προσθήκες σε σχέση με τους προκατόχους του.

Βαθμολογία

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ο Spidey έρχεται στο Marvel's Avengers
Αποκλειστικά στην έκδοση του τίτλου για τις κονσόλες της Sony.
Τι επιφυλάσσει η Season 4 του Tekken 7
Αρκετές βελτιώσεις και σημαντικές προσθήκες στον τίτλο.
Έρχεται το Ever Forward της Pathea Games
Το νέο project από τους δημιουργούς του My Time at Portia.
PS5: Τα περιφερειακά που θα είναι συμβατά από το PS4
Wireless Headsets, VR Aim, DualShock 4, εν μέρει, κ.α.
Την Πέμπτη το επόμενο State of Play της Sony
Με επικέντρωση κυρίως σε τίτλους για τα PlayStation 4 και PSVR.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης του Anthem
Εξελίσσοντας τους μηχανισμούς του loot.
Απολογισμός από την παρουσίαση του Halo: Infinite
Ενώ free-to-play θα είναι το multiplayer τμήμα του παιχνιδιού.
Σημαντικό το ενδιαφέρον του κοινού για το Grounded
Μέσα σε δύο μόλις ημέρες από τη διάθεσή του σε Early Access.
Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο Battletoads
Eπιστροφή των πολεμόχαρων βατράχων, 26 χρόνια μετά.
Σε ανάπτυξη βρίσκεται νέος AAA τίτλος από την People Can Fly
Action-adventure κατηγορίας, για τα συστήματα νέας γενιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet