Release the...μπα, άστο.

Η αλήθεια είναι ότι καταβλήθηκε κάποια προσπάθεια, σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, ώστε να βρεθεί μια αφήγηση που θα κάνει λίγο πιο πικάντικα τα πράγματα. Λίγο μάταια, ομολογουμένως, μιας και το “Kraken” διόλου εκφοβιστικό -τουλάχιστον, όσο δηλώνει- είναι, ενώ και σε μέγεθος μετά βίας μοιάζει σε κουτσαβέλι. Το πρώτο DLC του αρκετά καλού και βελτιωμένου συνολικά The Surge 2 μοιάζει ολίγον τι με μια ιστορία που κάπου ξεχάστηκε στο ράφι ή ως υλικό αταίριαστο που δεν βρήκε ποτέ το δρόμο του στο αρχικό περιεχόμενο. Συγκρινόμενο δε με το αντίστοιχο “A Walk in the Park”, του πρώτου τίτλου, τα πράγματα δεν δείχνουν να βελτιώνονται και πολύ.

Το “Kraken” προσφέρει μια νέα θεματική περιοχή, που γίνεται διαθέσιμη κοντά στα μέσα του τίτλου. Στο σημείο, δηλαδή, μετά την αναμέτρηση με τον General Ezra και την ανατροπή που παίρνει εκεί η πλοκή. Για να μπει κάποιος στο νέο περιεχόμενο θα πρέπει πρώτα να εισέλθει στο Port Nixon και, από εκεί, να κατευθυνθεί προς το κομιξάδικο. Κατεβαίνοντας με το ασανσέρ και ακολουθώντας την πορεία του δρόμου, θα βρεθεί μπροστά σε ένα χαρακτηριστικό άνοιγμα, δίπλα στη θάλασσα, όπου πλέον τον περιμένει ένα φουσκωτό για να τον οδηγήσει στο πλοίο “V.B.S Krakow”.

The Surge 2 Kraken review 01

Το πρώτο πράγμα που σαφώς κάνει εντύπωση, είναι το εικαστικό, που θυμίζει μια γραφική, αμερικανική κωμόπολη εν μέσω κάποιας εξέγερσης. Η έντονη πολυχρωμία, με την αίσθηση οικειότητας που βγάζει το περιβάλλον, είναι ιδανικό στοιχείο σύγκρουσης με το φόβο και τον κίνδυνο που κρύβει πίσω από τα όμορφα στημένα σπιτάκια. Πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι έχει πάει πολύ λάθος εδώ, και, πράγματι, η αναστάτωση οφείλεται σε μια εξέγερση. Μια κολεκτίβα τεχνητής νοημοσύνης, με αρχηγό τον Cain, σήκωσε το μπαϊράκι της επανάστασης και, χωρίς πολλές κουβέντες γιατί κυκλοφορούν και spoilers, αναλαμβάνουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Όλα αυτά με καθοδηγήτρια τη Sidney, τη μοναδική επιζήσαντα του πλοίου, καθώς και τα γνωστά audio logs προς παρουσίαση όλων των δραματικών συμβάντων.

Τώρα, βέβαια, είναι ένα ζήτημα του τι θεωρείται δραματικό. Διότι περισσότερο δραματική από τον ξαφνικό θάνατο του ενθουσιασμού δεν είναι η ιστορία. Δεν θέλουμε να γινόμαστε οι ξενέρωτοι της παρέας, ούτε να χαλάμε εκπλήξεις -ασχέτως εάν είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες- αλλά έχουμε και ένα παιχνίδι να κρίνουμε. Και δεν γίνεται εκτός κριτικής να μείνει το γεγονός ότι η διάρκειά του, μετά βίας, φτάνει τη μία ώρα. Μία. Δηλαδή σαν να λέμε εξήντα λεπτά. Άντε και κάτι παραπάνω εάν δεν μας κάθισαν με την πρώτη όλα τα parts ή ο τελικός αντίπαλος μάς γλεντάει λίγο παραπάνω.

The Surge 2 Kraken review 03

Η συνολική εικόνα, πέραν του σοκ που αφήνει μέχρι να καταλάβουμε ότι τέλειωσε, είναι ενός μεγάλου side quest. Το πλοίο χωρίζεται σε δύο υπό-περιοχές, υπάρχουν δύο νέα bosses, δύο νέα σετάκια πανοπλιών, κάποια νέα όπλα και τρία νέα implants. Ένα εκ των οποίων είναι πολύ καλό, μάλιστα, για το farming του πράγματος. Και, πέραν της κύριας αποστολής, ακόμα δύο συμπληρωματικές. Αυτά. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Και όχι με τίποτα ρυθμούς κυνηγητού. Με καθολική εξερεύνηση, μεθοδικά, όπως αρμόζει και παίζεται ο τίτλος.  Η πρόκληση κινείται στα γνωστά επίπεδα του βασικού παιχνιδιού, τίποτα τρομερά συνταρακτικά νέο, μιας και μέχρι εκείνο το σημείο ήδη είμαστε dodge ή parry masters. Η μοναδική εξαίρεση εδώ είναι το τελικό boss, που προσθέτει μια από τις καλύτερες σχεδιαστικά πινελιές στα boss fights της σειράς.

Και... αυτό είναι το Kraken Expansion. Που εάν το βρει κάποιος νεοφερμένος μπροστά του σε κάποια GOTY, θα του έρθει ταμάμ, μιας και ευχάριστη αλλαγή είναι στον ρου του παιχνιδιού, και ωραίο implant θα λάβει. Για κάποιον που έχει τελειώσει ήδη το The Surge 2, δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Αυστηρά για φανατικούς.

To review για το The Surge 2: The Kraken Expansion βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Το τελικό boss από τα καλύτερα της σειράς.
  • Ευχάριστη παράκαμψη στον ρου της κεντρικής ιστορίας.
  • Απαραίτητο νέο implant για τους τελειομανείς.

Αρνητικά

  • Διάρκεια σφηνάκι.
  • Δίνει την αίσθηση κομμένου υλικού.
  • Αδιάφορα όπλα και πανοπλίες.
  • Ανούσιο για κάποιον που έχει ολοκληρώσει τον τίτλο.

Βαθμολογία

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.
Ο Alan Wake επιστρέφει στο... Control
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του AWE DLC.
Νέο υλικό και πληροφορίες από το Crash Candicoot 4: It’s About Time
Μέσω του τελευταίου State of Play της Sony.
Πλήρης υποστήριξη για το PSVR στο Hitman III
Καθώς και σε ολόκληρη την τριλογία Hitman.
Έρχονται νέες πληροφορίες για το Cyberpunk 2077
Μέσα από ένα νέο digital event της CD Projekt RED.
Αλλαγή στην ημερομηνία διάθεσης του Serious Sam 4
Στα τέλη Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία του.
Διαθέσιμο στην Ευρώπη το Phantasy Star Online 2
Με αρκετές αλλαγές στη διάθεση των παικτών.
Παράθυρο κυκλοφορίας για το Last Days of Lazarus
Νέος horror τίτλος, από τον δημιουργό του Gray Dawn.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet