Διευθυντής του καναπέ...

Two Point Hospital Consoles image 3

Ένας χρόνος και κάτι μήνες πέρασαν από την αρχική κυκλοφορία του Two Point Hospital, την αναβίωση δηλαδή της σειράς Theme Hospital, και με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως αυτή κρίνεται ως επιτυχημένη. Η ποιοτική και προσεγμένη δουλειά της Two Point Studios αγαπήθηκε από τους παίκτες του είδους και εκείνοι με την σειρά τους αντάμειψαν το studio με υψηλές πωλήσεις. Αυτές άνοιξαν την όρεξη της Sega, η οποία και προχώρησε στην εξαγορά του βρετανικού studio.

Με την στήριξη της Sega λοιπόν αυτή την φορά, αλλά και την πολύτιμη, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, βοήθεια της Red Kite, το Two Point Hospital έρχεται στις κονσόλες. Ομολογουμένως, τέτοιες κυκλοφορίες οι περισσότεροι τις αντιμετωπίζουμε με καχυποψία. Πως θα μεταφερθεί το Civilisation στις κονσόλες; Πως θα παίξω Cities Skylines με χειριστήριο; Πως θα διευθύνω το νοσοκομείο μου από τον καναπέ;

Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα λεπτά του Two Point Hospital με χειριστήριο, ερχόμενοι από την έκδοση για υπολογιστές, μας τρόμαξαν. Η απογοήτευση ήταν εμφανής, όμως δεν χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να συνηθίσουμε το μοντέλο χειρισμού και να δώσουμε τα εύσημα στις Two Point και Red Kite. Οι δύο ομάδες έριξαν σημαντική δουλειά πάνω στον χειρισμό του τίτλου και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μπορούμε να παίζουμε το παιχνίδι αραχτοί από τον καναπέ μας. Μετά από μόλις μία ώρα, ήμασταν σε θέση να σχεδιάζουμε τα δωμάτια όπως ακριβώς θέλαμε, να ελέγχουμε το προσωπικό μας άνετα και να μετακινούμαστε μέσα στα μενού με μεγάλη ευκολία. Η δε κίνηση της κάμερας, αν και στην αρχή μας ταλαιπώρησε, μετά από μία επίσκεψη στα μενού και λίγο πειραματισμό με τις επιλογές για invert, κατέληξε απόλυτα φυσική και προβλέψιμη.

Η παραπάνω ήταν η μοναδική εξέταση που είχε να περάσει το Two Point Hospital για να θεωρηθεί επιτυχημένη η κυκλοφορία του στις κονσόλες. Η ποιότητα του ίδιου του τίτλου ήταν δεδομένη, αφού έχει μεταφερθεί αυτούσιο, χωρίς την παραμικρή έλλειψη σε σχέση με την έκδοσή του για υπολογιστές. Το αστείρευτο χιούμορ του είναι εδώ, τα γραφικά του δείχνουν ακόμη το ίδιο καλοσχεδιασμένα και όμορφα σε μεγαλύτερες ίντσες, ενώ ο καυστικός ραδιοφωνικός του σταθμός γέμισε ευχάριστα το σαλόνι μας. Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο συνεχίζει να ξεδιπλώνεται με ομαλό τρόπο, κάνοντας το προσβάσιμο ακόμη και για νέους στο είδος ή για άτομα μικρότερης ηλικίας.

Μία από τις ελάχιστες διαφορές με την έκδοση για υπολογιστές είναι η ενσωμάτωση των δύο πακέτων επιπλέον περιεχομένου, δηλαδή τα Pebberley Island και Close Encounters. Στο πρώτο, οι παίκτες μεταφέρονται σε ένα τροπικό νησί, όπου ένας εκατομμυριούχος ψάχνει το νερό της αθανασίας, ενώ στο δεύτερο υπάρχει μία εξωγήινη απειλή. Συνολικά, αυτά διαθέτουν 6 διαφορετικά νοσοκομεία και δεκάδες νέες, τρελές, ασθένειες.

Φτάνοντας στον επίλογο, από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πως η έκδοση του Two Point Hospital για κονσόλες είναι αξιόλογη και πλήρης. Επομένως, η μόνη ερώτηση που γεννάται είναι ποια από τις δύο εκδόσεις είναι καλύτερη και σε ποια αξίζει να ξοδέψουμε τις -αρκετές- ώρες περιεχομένου που προσφέρει ο τίτλος. Εδώ, πέρα από τις προτιμήσεις του καθενός, όσο καλή δουλειά και να έχει γίνει στον χειρισμό με controller, δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως το ποντίκι και το πληκτρολόγιο είναι ο πιο αποδοτικός και άμεσος τρόπος χειρισμού για έναν τίτλο του είδους. Η μόνη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε, ανεξαρτήτως έκδοσης, είναι να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να καθαρίσετε τα χειριστήρια ή το ποντίκι σας, γιατί κυκλοφορούν και ιοί…

To Two Point Hospital κυκλοφορεί από τις 25/2 σε PS4, Xbox One και Switch. To review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Άψογη δουλειά στο μοντέλο χειρισμού με controller.
  • Παραμένει το ίδιο τρελό και ποιοτικό παιχνίδι, χωρίς εκπτώσεις.
  • Ενσωμάτωση των πακέτων επιπλέον περιεχομένου.

Αρνητικά

Βαθμολογία

Δεν ξέρω τι και πώς αλλά βρέθηκα γραμμένος στο GameOver στα 13 μου, αφού η αναζήτηση για άλλους με το ίδιο "πρόβλημα" ξεκίνησε νωρίς. Αρκετά χρόνια μετά ακόμη δεν με έχουν διώξει, αλλά ούτε και εγώ τους άφησα. Όπως θα καταλάβατε, μεγάλωσα με Nintendo 64, PlayStation 2 και PC ενώ αργότερα "έμπλεξα" και με το online. Πλέον ασχολούμαι με αρκετά είδη, αγαπημένα τα racing, arcade και μη, τα shooters και τα παιχνίδια της Rockstar, ναι, είναι μια κατηγορία από μόνη της! Φυσικά, σαν λάτρης της στρογγυλής θεάς, τα ποδοσφαιράκια δεν γίνεται να μείνουν απ' έξω.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αλλαγή ημερομηνίας για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Με νέα περίοδο κυκλοφορίας, μέσα στο 2021.
Marvel's Avengers - Preview
Πρώτες εντυπώσεις, βασισμένες στην closed beta.
Μικρή καθυστέρηση στη διάθεση του DIRT 5
Μια εβδομάδα επιπλέον στο pit lane…
Trailer για το Remothered: Broken Porcelain
Αφιερωμένο τους «μη-κανονικούς» διαμένοντες του The Ashmann Inn.
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ξεπέρασε τα 5 εκ. αντίτυπα το Final Fantasy VII Remake
Με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά στις digital πωλήσεις.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.
Ο Alan Wake επιστρέφει στο... Control
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του AWE DLC.

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Το link προς το original review στο section με τα αρνητικά παραπέμπει στο https://www.gameover.gr/gameover.gr/reviews/38489-two-point-hospital-review

There are no comments posted here yet