«Ένας για όλους!» εν εξελίξει.

Στον κόσμο των X-Men, το να είναι κάποιος μεταλλαγμένος και να διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις αποτελεί ταμπού και εφαλτήριο ρατσισμού. Στη δημοφιλή shonen manga και anime σειρά, My Hero One’s Justice (ή Boku No Hero Academia – My Hero Academia όπως σωστότερα προτάσσει η iαπωνική έκδοση), κάποιος δίχως δυνάμεις (Quirks) αποτελεί και αυτομάτως στόχο ειρωνείας και καυστικών σχολίων. Σε έναν τέτοιο κόσμο, με το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού να διαθέτει ξεχωριστές δυνάμεις, γεννήθηκε και ο Izuku -Deku- Midoriya, ένας νεαρός που ήθελε όσο τίποτα να αποκτήσει δυνάμεις και να γίνει ήρωας αντάξιος του ινδάλματός του, του All Might, του υπ’ αριθμόν 1 ήρωα στον κόσμο.

Δυστυχώς, ο άτυχος Izuku ανήκε στη μερίδα των Quirkless, όσων δηλαδή γεννήθηκαν χωρίς ικανότητες. Η συνάντησή του όμως με τον All Might, μέσα από μια σειρά γεγονότων που δείχνουν το θάρρος του, πείθουν τον All Might να του μεταφέρει την ικανότητά του (One For All) και να τον μετατρέψει σε μια συνέχειά του. Έτσι, παρακολουθούμε την πορεία του Deku στην ακαδημία Ηρώων, όπου οι εκκολαπτόμενοι ήρωες-μαθητές της ακαδημίας εκπαιδεύονται για να εκπληρώσουν το στόχο τους, ενώ παράλληλα μπλέκονται και σε διάφορες περιπέτειες όπου εξελίσσονται οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ τους, και όπου φυσικά έρχονται αντιμέτωποι με εγκληματικά στοιχεία, τα οποία έχουν τις δικές τους, ισχυρές ικανότητες.

My Hero Ones Justice 2 image 1

Συνεχίζοντας την πορεία του πρώτου τίτλου της σειράς, το My Hero One’s Justice 2 αφηγείται τα γεγονότα που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια του ενδέκατου story arc και ολοκληρώνεται με το κεφάλαιο ιστορίας των μελών της Shie Hassaikai, μιας ομάδας yakuza με υπερφυσικές δυνάμεις. Το Story Mode του My Hero One’s Justice 2 ξεδιπλώνεται μπροστά στον παίκτη με comic feel μορφή και αυθεντικό, ιαπωνικό voice-over, ενώ η ολοκλήρωση ορισμένων κεφαλαίων επιτρέπει στον παίκτη να δει story segments ή να παίξει μάχες υπό την προοπτική του αντίπαλου παίκτη, προσφέροντας μια πληρέστερη εικόνα της ιστορίας. Η επιλογή, άλλωστε, του συγκεκριμένου arc, το οποίο ομολογουμένως αποτελεί ένα από τα μακρύτερα (και καλύτερα) κεφάλαια της σειράς, είναι από μόνη της εχέγγυο για πολλές απολαυστικές, διασκεδαστικές αλλά και αρκετά συγκινησιακές στιγμές του Story Mode.

Σαφέστατα οι παίκτες που δεν έχουν καμία επαφή με τη δημοφιλή σειρά manga/ anime θα δυσκολευτούν να καταλάβουν τα υπόβαθρα των χαρακτήρων, αλλά και την εξέλιξη της ιστορίας -αν και προτείνεται να ξεκινήσουν την anime σειρά από την αρχή, εν τούτοις με το κεφάλαιο της ιστορίας του πρώτου τίτλου My Hero One’s Justice θα μπορούν να κάνουν τις βασικές συνδέσεις με τον shonen κόσμο των ηρώων.

My Hero Ones Justice 2 image 2

Η αναφορά, βέβαια, στο αρχικό παιχνίδι της σειράς γίνεται αρκετά εσκεμμένα, καθώς από νωρίς θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της απόστασης ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Το My Hero One’s Justice 2 είναι ένα αρκετά πιο μεγάλο και πληρέστερο παιχνίδι σε σχέση με το αρχικό My Hero One’s Justice, κάτι που θα διαπιστώσουν από μόνοι τους οι παίκτες καθώς ξεκινούν να ασχολούνται με το περιεχόμενό του.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, έμφαση δίνεται στο single player τμήμα του, με μια ποικιλία διαφορετικών modes, όπου ο παίκτης, παράλληλα με την ιστορία, καλείται να ολοκληρώσει αποστολές με συγκεκριμένα bonuses ως αμοιβές, να δημιουργήσει μάχες με συγκεκριμένους κανόνες, ή απλά να πολεμήσει ενάντια στην Α.Ι του παιχνιδιού στο Arcade Mode, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το online mode, το οποίο στις μέχρι τώρα δοκιμές μας έχει λειτουργήσει εξαιρετικά, χωρίς προβλήματα σύνδεσης και χωρίς ιδιαίτερο lag κατά τις διαδικτυακές αναμετρήσεις μας με αντίπαλους παίκτες. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και έναν αριθμό 40 και πλέον μαχητών, οι οποίοι εμφανίζονται μέχρι και το συγκεκριμένο story arc, τότε μπορούμε να μιλάμε ανοικτά για αρκετά μεγάλη διαφορά – και πολύ περισσότερο υλικό- σε σχέση με όσα είδαμε πριν από περίπου δύο χρόνια στο My Hero One’s Justice.

My Hero Ones Justice 2 image 9

Καθώς πρόκειται για ένα καθαρόαιμο anime παιχνίδι, δεν πρέπει οι παίκτες να περιμένουν έναν οπτικό τομέα με απόδοση εξωπραγματική, όπως και αυτή των πρωταγωνιστών του τίτλου. Ωστόσο, ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού δεν απογοητεύει, καθώς η anime αίσθηση των μαχών μεταφέρεται σχεδόν αυτούσια από τη σειρά, κάνοντας χρήση της Unreal Engine 4. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με τρισδιάστατα μοντέλα ηρώων, όμορφα εφέ κατά τη διάρκεια των κινήσεων και των χτυπημάτων, ενώ τα καταστρεφόμενα περιβάλλοντα που προσφέρονται με αφθονία σε κάθε επίπεδο (και που οδηγούν στο «μεγάλωμα» του αρχικού χώρου της αρένας) κάνουν τη συνολική εμπειρία μάχης ακόμα περισσότερο διασκεδαστική.

Στα θετικά πρέπει να προσθέσουμε και τα οπτικά εφέ όταν εκτελούνται οι ειδικές επιθέσεις των χαρακτήρων, κάτι που προσφέρει ένα όμορφο comic feel στην παρούσα φάση και που διαφοροποιεί ουσιαστικά το συμβάν από τις προηγούμενες συγκρούσεις. Αν και δοκιμάσαμε το παιχνίδι στους υπολογιστές μέσω της πλατφόρμας Steam, εν τούτοις μπορούμε να περιμένουμε εξίσου ομαλή απόδοση και στις τρέχουσες κονσόλες, και είναι σαφέστατα βέβαιο πως οι παίκτες θα νιώσουν, ευθύς αμέσως, τμήμα του ρευστού και εκρηκτικού πεδίου μαχών. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και με το κομμάτι του ήχου, καθώς το soundtrack διεκπεραιώνει απλώς τον ρόλο του και προσφέρει την απαραίτητη μουσική υπόκρουση, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ή ξεχωριστή παρέμβαση, που θα μείνει στο μυαλό και το αυτί του παίκτη – ούτε και κατά τη διάρκεια των μικρών κλιπ στο Story Mode.

My Hero Ones Justice 2 image 3

Δεν ξεχνάμε, όμως, πως στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα fighting παιχνίδι και όχι με κάποιο άλλο genre, όπου τέτοιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και, καθώς επικεντρωνόμαστε σε αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του τίτλου, μπορούμε να ομολογήσουμε πως το My Hero One’s Justice 2 φαίνεται ότι τα πάει αρκετά καλά σε αυτό το κομμάτι. Τονίζουμε όμως ιδιαίτερα τις λέξεις «φαίνεται» και «αρκετά καλά». Τι σημαίνει αυτό; Από την αρχή των tutorials, έχουμε να κάνουμε με ένα συμπαγές σύστημα μάχης, το οποίο υποστηρίζεται από ένα ακόμα συμπαγέστερο σύστημα χειρισμού. Δεν μιλάμε για ένα fighter που περιλαμβάνει μια πληθώρα δύσκολα εκτελέσιμων combos, ούτε για ένα fighter που θα εκνευρίσει τον παίκτη καταλήγοντας να εκσφενδονίσει το χειριστήριό του λόγω εκνευρισμού.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πλήκτρα για εκτέλεση επιθέσεων απλής, μεσαίας και ελαφρώς αυξημένης ζημιάς, συγκεκριμένο πλήκτρο για άμυνα, συγκεκριμένο για sprint μέσα στην αρένα, ενώ τα unblockable hits και ο συνδυασμός των κινηματογραφικών combos, γνωστών και ως Ultra Hit, περιλαμβάνει ένα εξίσου εύκολο και πολύ συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων, που δύσκολα θα αποπροσανατολίσουν τον παίκτη και θα τον κάνουν να εκτελέσει ένα λανθασμένο συνδυασμό χτυπημάτων. Έχοντας κατά νου πως το αρκετά απλό σύστημα χειρισμού είναι κοινό για όλους τους χαρακτήρες, τότε το μόνο που μπορεί να κάνει κάθε παίκτης είναι να εστιάσει στο πως κινούνται οι ήρωες, αλλά και οι Villains, μέσα στο χώρο.

My Hero Ones Justice 2 image 8

Η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ταχύτητα, τον δικό του τρόπο επίθεσης και τον δικό του ρυθμό απόκρισης, αντοχής και επαναφοράς στα χτυπήματα που δέχεται. Με ένα συνολικό roster που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο του αρχικού παιχνιδιού, το My Hero One’s Justice 2 φαίνεται να δίνει τη δέουσα προσοχή στο κομμάτι των χαρακτήρων, και άφθονες ευκαιρίες στον παίκτη να ανακαλύψει τον χαρακτήρα εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο που παίζει το παιχνίδι. Παράλληλα, όσο περισσότερο μάχεται κανείς, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχει να διαπιστώσει το πώς ακριβώς κινούνται οι άλλοι χαρακτήρες, τι είδους επιθέσεις εξαπολύουν και ποια μπορεί να είναι η καταλληλότερη τακτική για να βγει αλώβητος από τις συμπλοκές με άλλους παίκτες.

Μιλάμε για αναμετρήσεις με άλλους παίκτες, καθώς ο παίκτης δεν αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με κάποια ιδιαίτερη δυσκολία όσο παίζει στο single κομμάτι του παιχνιδιού. Πραγματικά, η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν το να ολοκληρώσουμε την ιστορία των Ηρώων αλλά και των Κακών έχοντας τσεκάρει και τα τρία κουτιά προόδου, για να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο. Δεν θα λέγαμε πως η ΑΙ του παιχνιδιού βρίσκεται πάντα στα καλύτερά της.

My Hero Ones Justice 2 image 4

Τόσο στην κεντρική ιστορία, όσο και στα Missions, πολλές φορές είχαμε την αίσθηση πως πολεμούσαμε... απλώς για να πολεμήσουμε, χωρίς να αποκομίζουμε κάτι περισσότερο. Η ίδια η μάχη καταλήγει να μοιάζει άνοστη, σαν να έχουμε ξεχάσει να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι, για να νοστιμέψουμε το φαγητό. Όλα βρίσκονται στη θέση τους, όλα λειτουργούν όπως πρέπει να λειτουργούν...και εμείς απλά νιώθουμε πως πατάμε τα σωστά πλήκτρα, χωρίς να σκεφτόμαστε, ακολουθώντας περισσότερο τη λογική του button mashing, παρά του σωστού χειρισμού σε ένα αξιοπρεπέστατο fighting τίτλο. Ακόμα και στις πιο απαιτητικές αναμετρήσεις του single player τμήματος, δεν μπορούμε να πούμε πως είχαμε την πρόκληση που θα θέλαμε, ούτε δίνεται η δυνατότητα από το παιχνίδι να αλλάξουμε χειροκίνητα το επίπεδο δυσκολίας.

Ένα ακόμα από τα ψεγάδια του τίτλου, το οποίο ευτυχώς δεν συμβαίνει πάντοτε, αφορά στην κάμερα. Η αλήθεια είναι πως, αν και τις περισσότερες φορές λειτουργεί σχεδόν άψογα, μια ξαφνική αλλαγή θέασης της γωνίας των χαρακτήρων, όταν αυτοί μεταφέρονται σχεδόν απότομα σε κάποια άλλη θέση της αρένας, αποπροσανατολίζει εύκολα τον παίκτη και τον κάνει να χάσει τον έλεγχο αρκετά εύκολα. Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο πως μερίδα των παικτών, ειδικά όσοι δε έχουν ασχοληθεί με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ενδεχομένως να αντιδράσουν με τον χρόνο εξέλιξης της μάχης, καθώς κάθε μάχη ολοκληρώνεται σε έναν μόνο γύρο, εκτός από όλες τις μάχες που εκτυλίσσονται στο Free Mode. Ακόμα και αν πιστεύουμε πως η δράση σε κάθε σύγκρουση είναι άφθονη, ένας μόνο γύρος δεν είναι πάντα αρκετός, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με καταστρεπτικές μάχες για την προστασία του πλανήτη.

My Hero Ones Justice 2 image 7

Μας αποζημιώνουν όμως αρκετά οι διαδικτυακές αναμετρήσεις, όπου κάθε αναμέτρηση είναι αρκετή να δοκιμάσει την εμπειρία και την τεχνική μας απέναντι σε άλλους παίκτες ανά την υφήλιο. Χωρίς την ενοχλητική ΑΙ να τοποθετεί εμπόδια στην εμπειρία μας, απολαύσαμε κάθε μια από τις online μάχες μας, παίζοντας είτε στα rankings, είτε σε απλές αναμετρήσεις. Η εμπειρία, μάλιστα, που αποκομίσαμε ήταν ιδιαιτέρως θετική, καθώς δεν αντιμετωπίσαμε ούτε μια καθυστέρηση, ούτε ένα disconnect κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, ακόμα και όταν χρειάστηκε να παίξουμε σε σύνδεση αρκετά χαμηλότερης ταχύτητας. Και όταν οι παίκτες δεν επιθυμήσουν να ασχοληθούν περαιτέρω με αυτό το σύστημα, το παιχνίδι προσφέρει ένα ακόμα mode που θα τους τραβήξει την προσοχή.

Μιλάμε, φυσικά, για τα Missions. Μπορεί να έρχεται και αυτό κουβαλώντας πάνω του τα μειονεκτήματα του single player mode, αλλά οι παίκτες μπορούν να αφιερώσουν αρκετές ώρες στο να δυναμώσουν την ομάδα τους, να αντιμετωπίσουν αντίπαλες ομάδες, να ξεκλειδώσουν νέους χαρακτήρες αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε buffers που θα ενισχύσουν την απόδοση της ομάδας ακόμα περισσότερο. Και μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τεράστιες επιλογές που έχουμε όσον αφορά στο customization των χαρακτήρων. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το πως εμφανίζονται, μπορούμε να ξοδέψουμε τα χρήματα που κερδίζουμε από τις αποστολές στο Story Mode και τα Missions και να αγοράσουμε νέα αντικείμενα, δίνοντας την προσωπική μας νότα στο σύνολο των 40 διαθέσιμων χαρακτήρων που προσφέρει το παιχνίδι. Θα θέλαμε, φυσικά, να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τον δικό μας χαρακτήρα εντός του παιχνιδιού και, αν μη τι άλλο, να τον εξοπλίσουμε με το δικό του Quirk. Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για την ώρα, ελπίζουμε να το δούμε σε μελλοντικό τίτλο.

My Hero Ones Justice 2 image 5

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως το My Hero One’s Justice 2 είναι ένας τίτλος που καταφέρνει και εξελίσσει αρκετά την πορεία των τίτλων που βασίζονται στη σειρά manga και anime, προσφέροντας μια εμπειρία που είναι αρκετά βελτιωμένη και πολύ ανώτερη από όσα γνωρίσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Το My Hero One’s Justice 2 καταφέρνει να μας δώσει ορισμένες έντονες και άκρως διασκεδαστικές fighting στιγμές, αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως αυτό γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί της σειράς αναμένεται να περάσουν αρκετά καλά μαζί του, ενώ εμάς μας άνοιξε ήδη η όρεξη για μια ακόμα πιο βελτιωμένη συνέχεια.

Το My Hero One's Justice 2 κυκλοφορεί από τις 13 Μαρτίου για PS4, PC, Switch και Xbox One. Το review βασίστηκε στην έκδοσή του για PC.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Πλουσιότερο σε περιεχόμενο από το πρώτο παιχνίδι.
  • Δυνατό Story Mode, που στηρίζεται στο καλύτερο story arc της σειράς.
  • Μεγάλη διαθεσιμότητα χαρακτήρων και προσοχή σε κάθε τους λεπτομέρεια.
  • Όμορφες, εντυπωσιακές, anime feel μάχες.
  • Ομαλός και εύκολος χειρισμός.
  • Άφθονο customization.
  • Η κάμερα που τις περισσότερες φορές λειτουργεί σωστά...

Αρνητικά

  • ...και κάποιες άλλες φορές λάθος.
  • Η Α.Ι. ακόμα χωλαίνει.
  • Μικρός αριθμός γύρων στα βασικότερα modes, που μειώνει τη διασκέδαση.

Βαθμολογία

Όλα ξεκινάνε ένα βράδυ Χριστουγέννων όπου αποκτώ το πρώτο μου Game Boy και γίνομαι αυτόματα (χωρίς να το ξέρω τότε) οπαδός της Nintendo. Ακολουθεί μια κονσόλα PlayStation (σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία) και από τότε η δεσποινίδα Croft εισβάλει στη ζωή μου. Έκτοτε, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ. Παραμένω φανατικός οπαδός των φορητών και των 3rd person Action Adventures (Tomb Raider! Prince of Persia! Assassin’s Creed??) μόνο που προτιμώ να απολαμβάνω τίτλους στην οθόνη του PC (γιατί είμαι φαν και των RTS!). Από εκεί και πέρα δεν θα πω όχι σε ένα καλό βιβλίο, πολλές καλές σειρές, άπειρες καλές ταινίες και βόλτες με καλή παρέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι δεν γραφετε πια το ειδος του παιχνιδιου κ αλλες πληροφοριες οπως κανατε παλαιοτερα? Παρεπιπτωντος Ωραια κριτικη για το παιχνιδι

There are no comments posted here yet