“Onward to Wano!”

Το franchise One Piece, ως manga αλλά και ως anime τηλεοπτική σειρά, στην πάροδο του χρόνου έχει κάνει τα σκαμπανεβάσματα του, αυτό όμως δεν επηρεάζει το κοινό που το παρακολουθεί. Εξάλλου, αυτό αντικατοπτρίζεται και από τα νούμερα των πωλήσεων που σημειώνει η shonen σειρά παγκοσμίως.

Οπότε, ένα videogame που αφορά στη δημοφιλή αυτή σειρά -και κατ’ επέκταση στο ταξίδι των straw hat pirates- είναι δύσκολο να προσπεραστεί από το κοινό της. Το One Piece Pirate Warriors 4, όπως είναι κατανοητό, ακολουθεί τα βήματα των προηγουμένων τίτλων, δηλαδή, έχουμε ένα παιχνίδι που από τη μια μεριά φέρνει τα γνώριμα χαρακτηριστικά των τίτλων της κατηγορίας "Warriors" (musou), με μαζικές μάχες και εμφάνιση εκατοντάδων χαρακτήρων σε κάθε αρένα, και από την άλλη, έχουμε έναν τίτλο ο οποίος θα προσπαθήσει να καλύψει και να αποδώσει τα γεγονότα της σειράς.

One Piece Pirate Warriors 4 image 1

Συγκεκριμένα, λοιπόν, όσον αφορά στο τμήμα της ιστορίας και της απόδοσης αυτής, το Pirate Warriors 4 εμπεριέχει μόνο τα σημαντικά κομμάτια/ κεφάλαια (arcs) της δημοφιλούς Shonen Manga σειράς. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή η υλοποίηση έχει δύο πτυχές. Η μια από αυτές είναι πως, λόγω του μικρότερου όγκου περιεχομένου που περιέχει ο συγκεκριμένος τίτλος, θα ζήσετε τις εντονότερες και σημαντικότερες στιγμές, με τον καλύτερο οπτικοακουστικό τρόπο, όπου αποτυπώνεται η παρουσίαση των cutscenes, με τους γνώριμους Ιάπωνες voice actors, οι οποίοι δανείζουν ξανά τις φωνές τους στην υλοποίηση του τίτλου.

Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν εμπειρία και έρχονται από το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, είναι λογικό να αισθανθούν πως αρκετό περιεχόμενο απουσιάζει. Και αυτό είναι κάτι λογικό θα λέγαμε, αφού το One Piece Pirate Warriors 3 περιελάμβανε 21 κεφάλαια της ιστορίας, σε αντίθεση με το One Piece Pirate Warriors 4, το οποίο περιλαμβάνει μόνο 6 από αυτά.

One Piece Pirate Warriors 4 image 2

Όμως, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως μέσα στα κεφάλαια του Pirate Warriors 4 εμπεριέχεται και το κεφάλαιο της χώρας της Wano, το οποίο χαρακτηρίζεται ως "game original", αφού στο Manga το εν λόγω κεφάλαιο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός, αφού παρέχει μια μικρή και παράλληλα διαφορετική προεπισκόπηση στα γεγονότα της χώρας Wano, και ειδικότερα για το κοινό που ενδεχομένως έχει αφήσει το διάβασμα του manga σε προηγούμενα arcs.

Επίσης, παρόλο που ο συγκεκριμένος τίτλος δεν καλύπτει όλα τα γεγονότα, περιέχει το μεγαλύτερο πλήθος (roster) χαρακτήρων σε τίτλο Pirate Warriors μέχρι σήμερα, στοιχείο που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τις χορογραφίες και μαχητικές ικανότητες του αγαπημένου μας χαρακτήρα στην οθόνη. Από εκεί και πέρα, ο τίτλος της Omega Force ακολουθεί τα χνάρια των τίτλων "Warriors" (Dynasty, Samurai κ.λπ.), δηλαδή, η πρόοδός μας γίνεται με την επιλογή αποστολών, ακολουθούμενη από τη μετάβασή μας στο πεδίο της μάχης. Εκεί συναντάμε την ανύπαρκτη πρόκληση από ορδές εχθρών, που συνοδεύεται από ένα σύστημα μάχης button mashing και διάφορους στόχους στο χάρτη (objectives). Κλασική συνταγή, που έχει μεν τη γοητεία της, αλλά δείχνει να έχει πια γεράσει. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τίτλος φέρνει και ορισμένες αλλαγές στη γνώριμη musou φόρμουλα.

One Piece Pirate Warriors 4 image 3

Συγκεκριμένα, οι χαρακτήρες πλέον δεν ανεβαίνουν επίπεδα, αλλά, αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν δέντρα ικανοτήτων στα οποία οι κόμβοι (nodes) τους αποτυπώνονται με τη μορφή νησιού (ούτως ώστε να παραμένει στο ύφος της Shounen σειράς). Ένα από αυτά τα δέντρα είναι universal, το οποίο σημαίνει πως όποιες ικανότητες και στατιστικά ενεργοποιήσουμε, θα εφαρμόζονται και θα ισχύουν για όλους τους χαρακτήρες.

Τα υπόλοιπα δέντρα δεξιοτήτων είναι ξεχωριστά για τον κάθε χαρακτήρα, γεγονός που συνδυάζεται με την εκμάθηση συνδυαστικών κινήσεων (combos) ή με χαρακτηριστικές κινήσεις του κάθε χαρακτήρα. Για να ενεργοποιήσουμε αυτά τα δέντρα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα Belly (νομισματική μονάδα του One Piece) και μετάλλια τα οποία συλλέγουμε με την ολοκλήρωση αποστολών αλλά και στόχων μέσα στα διάφορα πεδία μάχης του παιχνιδιού.

One Piece Pirate Warriors 4 image 4

Επιπροσθέτως, σε ό,τι αφορά στο σύστημα μάχης, το One Piece Pirate Warriors 4 ακολουθεί τα βήματα του Dynasty Warriors 9, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε χαρακτηριστική επίθεση με το συνδυασμό σκανδάλης και πλήκτρου. Ακόμη, ενδιαφέρουσα και ευχάριστη προσθήκη είναι η λειτουργία της γρήγορης κίνησης (dash), η οποία δημιουργεί ένα γρήγορο ρυθμό και παρέχει ταχύτητατη μετακίνηση στο πεδίο της μάχης.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα μάχης, εμφανής είναι η απουσία της χαρακτηριστικής μπάρας musou, η οποία σε άλλα παιχνίδια του είδους γέμιζε μετά την εξόντωση των απαθών ορδών, και μας βοηθούσε να πραγματοποιήσουμε ισχυρές χαρακτηριστικές (signature) επιθέσεις. Τέλος, ως επιμέρους περιεχόμενο, βρίσκουμε τα Free Log και Treasure Log, στα οποία μπορούμε να παίξουμε είτε τις ίδιες πίστες με το Story Mode, είτε διαφορετικές, όπου μπορούμε να επιλέξουμε τον αγαπημένο μας χαρακτήρα.

One Piece Pirate Warriors 4 image 5

Εν κατακλείδι, το One Piece Pirate Warriors 4 είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που απευθύνεται κυρίως στο κοινό που επιθυμεί να βιώσει τις σημαντικότερες στιγμές της αγαπημένης του σειράς, συνοδευόμενο πάντα από το γνώριμο ύφος της -ως επί ο πλείστον- "άμυαλης" μάχης που χαρακτηρίζει την κατηγορία των τίτλων "Warriors". Ακριβώς, δηλαδή, όπως μας έχει συνηθίσει το στούντιο της Omega Force.

Το One Piece Pirate Warriors 4 κυκλοφορεί από τις 27 Μαρτίου για PS4, PC, Switch και Xbox One. Το review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Θετικά

  • Όμορφή απόδοση της ιστορίας.
  • Πλήθος χαρακτήρων.
  • Η προσθήκη του dash δίνει πιο γρήγορο ρυθμό.

Αρνητικά

  • Αν δεν σας αρέσουν τα παιχνίδια τύπου "Warriors", εδώ δεν θα βρείτε κάτι καινούριο.
  • Απουσιάζουν αρκετά κεφάλαια (story arcs) από την ιστορία.

Βαθμολογία

Το ταξίδι του Σταύρου ξεκίνησε το 1997 με το Final Fantasy VII. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αγάπη και αναζήτηση για τα JRPG και τα japanese games γενικότερα. Αγαπημένες ασχολίες μου είναι τα anime, tv series, να αράζω με φίλους και να παίζουμε και να περνάμε καλά με όποια local co-op παιχνίδια έχουν απομείνει…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

με αυτα που ελεγες, περιμενα ακομα χαμηλότερα :P
φωτια και τσεκουρι σε τετοια φτωχα μουσου games, προτιμω να παιξω candy crash

There are no comments posted here yet