Πίξελ Άρτ Περιπέτεια και Κυβερνοπάνκ τρέλα.

VirtuaVerse image 5

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, μια Τεχνητή Νοημοσύνη έχει καταφέρει να επιβληθεί επάνω σε όλες τις κυβερνήσεις. Η κοινωνία έχει ενσωματωθεί σε μια μόνιμη πραγματικότητα ενός παγκόσμιου δικτύου όπου συνεχώς βελτιστοποιεί τις εμπειρίες του ανθρώπου βάσει των προσωπικών δεδομένων. Ο Νέηθαν είναι ένας απόκληρος της Νέας Πραγματικότητας, αρνούμενος πεισματικά να ενταχθεί στο Δίκτυο. Βγάζοντας τα προς το ζην ως λαθρέμπορος λογισμικού, χρησιμοποιεί ακόμα το κράνος Επαυξημένης Πραγματικότητας (Ε.Π.) όταν η νόρμα είναι τα νευρικά μοσχεύματα, επιτρέποντάς του να δει τον κόσμο όπως κάποτε ήταν.

Μοιράζεται το διαμέρισμά του με τη σύντροφό του, τη Τζέη, μια ταλαντούχα καλλιτέχνιδα Ε.Π. γκράφιτι. Ξυπνώντας ένα πρωί, η Τζέη εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αφήνοντας ένα περίεργο μήνυμα στον καθρέπτη του μπάνιου. Ξεκινώντας με σκοπό να επιδιορθώσει το χαλασμένο κράνος του ώστε να βρει στοιχεία πίσω από την εξαφάνιση της αγαπημένης του, ο Νέηθαν θα μπλεχτεί σε μια απίθανη περιπέτεια, σε έναν κόσμο επικών κυβερνοπολέμων, γεμάτο μύθους από Τεχνομάντες, συμμορίες από χάκερς, με αρκετές δόσεις χιούμορ και κυβερνοπάνκ παράδοξα.

Δια χειρός Theta Division, ενός indie studio αποτελούμενο από τρία άτομα, το VirtuaVerse αντλεί έμπνευση από τα αγαπημένα point & click adventures της δεκαετίας του ’90, έχοντας ως όχημα ένα εξαιρετικά υλοποιημένο σύμπαν, δημιουργημένο στην πανταχού παρούσα pixel art των indie παραγωγών. Το ύφος του gameplay θα σας βάλει σε χρονοκάψουλα, θυμίζοντας εκείνες τις πρώτες επαφές με τίτλους όπως τα “Days of the Tentacle”, “Full Throttle” και “Monkey Island”, έχοντας έναν πλούσιο και ανεπτυγμένο κόσμο, που ρουφά τον παίκτη μέσα σε παράξενα συμβάντα, εκκεντρικούς χαρακτήρες και ατμοσφαιρικά τοπία.

Η απεικόνιση είναι καταπληκτική, με μια πολύχρωμη, προσεγμένη pixel art, που προσθέτει επιπλέον επίπεδα στα γραφικά όταν ο Νέηθαν ενεργοποιεί το κράνος Επαυξημένης Πραγματικότητας. Στα ίδια, εξαιρετικά επίπεδα κινείται και ο ήχος, με την απόλυτα ταιριαστή ηλεκτρονική μουσική να συνθέτει μια πιστή κυβερνοπάνκ ατμόσφαιρα.  Όταν τα πάντα λειτουργούν κατ’ ευχήν, το VirtuaVerse τροφοδοτεί συνεχώς τον παίκτη. Εξέλιξη της πλοκής, διαφορετικά τοπία, ευφάνταστοι τρόποι επίλυσης γρίφων και καταστάσεων.

Πιστό στην κατηγορία των point & clicks, δεν λείπουν δυστυχώς οι στιγμές απορίας και φαινομενικά απροσπέλαστων τοίχων στην πρόοδο. Η διαχείριση του inventory απαιτεί άλματα λογικής, με αντικείμενα που χρειάζεται να συμβουλευτούμε το φλιτζάνι ώστε να αποκωδικοποιήσουμε τη χρησιμότητά τους. Κάποια puzzles, ιδίως στο δεύτερο μισό του τίτλου και μετά, εμπίπτουν στη δοκιμασμένη τεχνική του trial & error, αφού δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα.

Επιπροσθέτως, στο σχεδιασμό επικρατεί η λογική των ολοένα αυξανόμενων σε μέγεθος ομόκεντρων κύκλων, όπου το εύρος δράσης για την επίλυση μιας κατάστασης δεν είναι απαραίτητα μια-δύο οθόνες μακριά, αλλά ενδεχομένως να χρειάζεται να γυρίσουμε πολύ πίσω. Είναι τα εγγενή στοιχεία του σχεδιασμού τέτοιων τίτλων που πολύ εύκολα μπορούν να σβήσουν τις μηχανές του πιο καλόπιστου παίκτη, όταν για να προχωρήσει παρακάτω πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον οδηγό ή να ξεψαχνίσει κάθε γωνιά ξανά και ξανά με την ελπίδα να σταθεί τυχερός.

Στη γλώσσα των point & clicks adventures κάτι τέτοιο ονομάζεται challenge και, εάν είστε κάποιος μπαρουτοκαπνισμένος στην κατηγορία, τότε όλα αυτά μάλλον περισσότερο θα σας εξιτάρουν παρά θα σας αποτρέψουν. Σε κάθε περίπτωση, το VirtuaVerse είναι ένα ιντριγκαδόρικο adventure σε παραδοσιακή δομή, που όλοι οι λάτρεις των ‘90s αξίζει να του ρίξουν μια ματιά.

Το VirtuaVerse κυκλοφορεί από τις 12 Μαΐου αποκλειστικά για PC. To review βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τον developer.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Εξαιρετικά υλοποιημένη pixel art.
  • Δουλεμένος κόσμος με αυθεντική ατμόσφαιρα.
  • Κάποιοι εξαιρετικοί συνδυαστικοί γρίφοι, ειδικά με τη χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας.
  • Πολύ καλή διάρκεια, κοντά στις 10 ώρες.

Αρνητικά

  • Άλματα λογικής και τυχαίοι συνδυασμοί σε αντικείμενα του inventory.
  • Απαραίτητο backtracking στην επίλυση κάποιων γρίφων.
  • Γρίφοι στο δεύτερο μισό του τίτλου που χρειάζονται καφετζού για επίλυση.

Βαθμολογία

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Connection Haunted - Review
Μερικοί servers καλύτερα να μένουν άδειοι.
Tο μεγαλύτερο project στην ιστορία της FromSoftware θα είναι το Elden Ring
Και διερευνήσεις για κοινά στοιχεία με το Game of Thrones.
Το Doom Eternal έρχεται στο Xbox Game Pass
Στις αρχές του επόμενου μήνα.
Νέο trailer για το Dragon Quest XI S - Definitive Edition
Καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.
Αποκάλυψη νέας cloud gaming υπηρεσίας από την Amazon
Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στην εν λόγω κατηγορία υπηρεσιών.
Νέο trailer για το NieR Replicant ver.1.22474487139
Μαζί με επιβεβαίωση της ημερομηνίας διάθεσης.
Nexomon: Extinction - Review
Pokémon στη θέση των Pokémon.
Νωρίτερα η διάθεση του Remothered: Broken Porcelain
Επτά μέρες νωρίτερα η επίσκεψή μας στο Ashmann Inn.
Update με προσθήκη co-op για το Untitled Goose Game
Με αφορμή την κυκλοφορία του σε Steam και σε retail.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet