Η επιστροφή ενός θρύλου

Είναι εξωφρενικά δύσκολο να γράψει κανείς ένα review για την επανακυκλοφορία ενός τόσο παλιού και θρυλικού τίτλου. Η νοσταλγία μπαίνει στη μέση, οι αναμνήσεις είναι συχνά πολύ καλύτερες απ’ ότι η πραγματικότητα και η αντικειμενικότητα του συντάκτη συχνά κινδυνεύει να πεταχτεί από το παράθυρο. Όπως και να το δει κανείς, όταν μιλάμε για το Baldur’s Gate, τα κεφάλια σκύβουν ευλαβικά μπροστά στο μεγαλείο του τίτλου, το εκπληκτικό βάθος του, το συναρπαστικό gameplay του και την τεράστια και υπέροχα υφασμένη ιστορία του. Και παίζοντας κανείς την Enchanted Edition, όλα τα παραπάνω συναισθήματα βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια μέσα σε ελάχιστο χρόνο και κινδυνεύετε να χαθείτε στον κόσμο του για μήνες ολόκληρους.

Για να το πούμε λοιπόν από την αρχή και να το βγάλουμε από τη μέση: Ναι, το Baldur's Gate: Enhanced Editon είναι ένα εκπληκτικά ωραίο παιχνίδι, το οποίο κάθε RPG gamer πρέπει να δει μια φορά στη ζωή του. Αξίζει όμως να δώσετε 20$ για έναν τίτλο 14 ετών; Έχει αρκετές προσθήκες και βελτιώσεις για να δικαιολογήσει την τιμή του ή είναι καλύτερα να δοκιμάσετε την, για παράδειγμα, GoG έκδοση και να περάσετε πάνω της ορισμένα mods; Αυτό είναι μια περίεργη ερώτηση και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να φτάσετε στην απάντηση με μια διεξοδική ανάλυση των προσθηκών του τίτλου.

Camaraderie, adventure, and steel on steel. - Ιστορία

Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται μέσα στο σύμπαν Dungeons & Dragons, στον κόσμο των Forgotten Realms και ακόμα πιο συγκεκριμένα, στην ήπειρο του Faerun και στην περιοχή της Sword Coast. Ο χαρακτήρας σας, μαζί με την φίλη του Imoen, είναι δύο ορφανά που μεγάλωσαν στην Candlekeep κάτω από την καθοδήγηση και καλοσύνη του μάγου Gorion. Η περίοδος που διανύεται είναι ιδιαίτερα σκοτεινή. Εγκληματίες και τέρατα λυμαίνονται όλες τις περιοχές, το εμπόριο έχει δυσκολέψει και η παραγωγή σιδήρου έχει σταματήσει ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη σε εξοπλισμό και όπλα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Gorion καταλαβαίνει πως για κάποιο λόγο η ζωή σας βρίσκεται σε κίνδυνο και προσπαθεί να σας βγάλει μυστικά έξω από την πόλη, πριν σας συμβεί κάτι κακό. Δυστυχώς, κατά την έξοδό σας, δεχόσαστε επίθεση από μια ομάδα κακοποιών, της οποίας ηγείται μια μυστήρια φιγούρα με μαύρη πανοπλία. Ο Gorion καταφέρνει να τους απωθήσει θυσιάζοντας τη ζωή του και εσείς βρίσκεστε ξαφνικά απροετοίμαστοι και μόνοι απέναντι σε όλους τους κινδύνους της Sword Coast.

Ποιοι είναι αυτοί που σας κυνηγάνε και γιατί; Γιατί έχει σταματήσει η παραγωγή σιδήρου; Τί ακριβώς κρύβεται πίσω από την αναταραχή στη Sword Coast; Αυτά και εκατοντάδες ακόμα μυστήρια θα κληθείτε να λύσετε κατά τη διάρκεια μιας περιπέτειας, η οποία μπορεί να διαρκέσει με άνεση πάνω από 100 ώρες. Αν, μάλιστα, θελήσετε να δείτε και να κάνετε τα πάντα, μπορείτε σίγουρα να φτάσετε και τις 200. Και αν σκεφτείτε πως μαζί με το παιχνίδι δίνεται και το Expansion του, τότε βάλτε άλλες 50 στο σύνολο και έχετε έναν τίτλο για να παίζετε για κανένα χρόνο...

Για όσους έχουν δει το παιχνίδι στο παρελθόν, προσθήκες και αλλαγές στην ιστορία δεν υπάρχουν, πέρα από την είσοδο τριών νέων χαρακτήρων που μπορείτε να προσθέσετε στην ομάδα σας, καθώς και ορισμένων περιοχών που τους συνοδεύουν. O πρώτος είναι ο Rasaad yn Bashir, ένας human Calishite Monk, ο οποίος χρησιμοποιεί τις “kung fu” τεχνικές του για το καλό των ανθρώπων. Ο δεύτερος είναι ο Dorn Il-Khan, ένας evil Half-Orc Blackguard, ο οποίος είναι μια εξαιρετική tank προσθήκη σε ένα evil group.

Τέλος, υπάρχει και η Neera, μία half-elf Wild Mage, η οποία είναι μάλλον και η πιο ενδιαφέρουσα από τους τρεις. Λόγο του class της, ο χαρακτήρας της λειτουργεί κάτω από μια λογική ρουλέτας, καθώς η μαγεία της είναι εντελώς χαοτική και δεν ξέρεις πάντα το πώς θα εφαρμοστεί και ποιες επιπτώσεις θα έχει. Η Dynahair παραμένει η πιο αξιόπιστη Mage στο παιχνίδι, αλλά η Neera είναι μια πολύ ωραία προσθήκη που καταφέρνει να φέρει κάτι πραγματικά φρέσκο στον τίτλο. Και οι τρεις χαρακτήρες είναι romance-able, έχουν τις δικές τους φωνές και χαρακτηριστικά, έχουν προσωπικά quests 3-4 ωρών και συμμετέχουν δυναμικά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

{PAGE_BREAK}

Go for the Eyes Boo, Go for the Eyes! - Τεχνικός τομέας

Το Baldur’s Gate είναι ένα παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε πριν περίπου 15 χρόνια και όπως είναι επόμενο, τα γραφικά του δεν είναι δυνατόν να εντυπωσιάσουν τον παίκτη. Κάποτε το μυαλό μας σταματούσε με θαυμασμό καθώς μελετούσε τις υπέροχες λεπτομέρειες του τίτλου, αλλά όπως είναι επόμενο, η νοσταλγία κάνει τα πράγματα στο μυαλό μας να φαίνονται καλύτερα απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Η Enhanced έκδοση του παιχνιδιού υποτίθεται πως θα έφερνε μεγάλες οπτικές βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ναι, υπάρχουν ορισμένες προσθήκες και βελτιώσεις στα εφέ, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ανεβάσουμε την ανάλυση στο μέγιστο των δυνατοτήτων της οθόνης μας και ορισμένα στοιχεία του hud έχουν γίνει πιο καθαρά για να αντέξουν την αναβάθμιση.

Ίσως η πιο ουσιαστική προσθήκη είναι πως, πλέον, μπορείτε να κάνετε zoom in στη μάχη για να δείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια πώς μοιράζετε το damage, αλλά αυτό θα ενδιαφέρει λίγους παίκτες. Να πούμε την αλήθεια δεν περιμέναμε ρηξικέλευθες αλλαγές. Το μέγεθος του παιχνιδιού είναι τόσο μα τόσο μεγάλο, που για να ξανασχεδιαστεί όλο από την αρχή θα απαιτούσε τεράστια ομάδα και budget. Παρόλα αυτά, για όποιον είχε το πρωτότυπο παιχνίδι ή την έκδοση από το GoG, με την προσθήκη του Tutu mod θα έχετε τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα σε ορισμένα σημεία.

Γενικά, η EE έκδοση και αυτή του Tutu υπερισχύουν η μία της άλλης σε διαφορετικά σημεία, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως το 2ο το έχετε εντελώς δωρεάν, θα πρέπει να πούμε πως περιμέναμε αρκετά καλύτερα πράγματα από την EE. Ειδικά το γεγονός πως το Hud δείχνει ιδιαίτερα παλιό και πως το κείμενο είναι κάπως θολό στις μεγάλες αναλύσεις, είναι σημεία που θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Μια ακόμα αλλαγή στο παιχνίδι που έχει διχάσει το κοινό έχει να κάνει με τα cinematics, τα οποία από το παλιό 3d τους έχουν αλλαχθεί σε ένα στυλ τύπου graphic novel.

Η δική μας άποψη είναι πως αν και τα γραφικά τους δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, στέκονται αρκετά καλύτερα στη σημερινή εποχή απ' ότι το παλιό, "ψεύτικο" 3D, και αν τα δείτε με πιο ανοιχτό μυαλό, δεν πιστεύουμε να σας ενοχλήσουν. Αυτό που ίσως να σας ξενίσει είναι τα νέα portrait characters. τα οποία, απλά, δεν δένουν με την τεχνοτροπία του παιχνιδιού και θυμίζουν περισσότερο την πιο dark αισθητική του Icewind Dale. Αν βέβαια δείτε το παιχνίδι ως σύνολο και δεν σας πειράζει η πεπαλαιωμένη του αισθητική, τότε σίγουρα το Baldur’s Gate θα σας εντυπωσιάσει.

Είναι ένας τίτλος με χιλιάδες περιοχές και εκπληκτικό art direction, που καλύπτει κάθε είδος fantasy setting που μπορείτε να ονειρευθείτε. Απίστευτες λεπτομέρειες, τεράστια σκηνικά, αχανείς εκτάσεις και πόλεις, όλα συνθέτουν μια εικόνα που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί σε D&D τίτλο. Σε αυτό βοηθά η υπέροχη μουσική επένδυση του τίτλου, που ακόμα και σήμερα είναι ικανή να σας σηκώσει τις τρίχες από το ρίγος, ενώ το voice acting, αν και σίγουρα είναι πολύ λιγότερο από των σύγχρονων RPGs, παραμένει εξαιρετικό και στις νέες φωνές, και δείχνει απόλυτα το χαρακτήρα του εκάστοτε NPC που θα συναντήσετε.

You point, I punch! - Gameplay

Μπορεί το Baldur’s Gate να αγαπήθηκε για την ιστορία του και να εντυπωσίασε με τον κόσμο του, αλλά το στοιχείο που το έκανε τόσο εθιστικό ήταν σίγουρα το πρωτοποριακό για την εποχή gameplay του. Με την κάμερα στημένη σε μια ισομετρική προοπτική τρίτου προσώπου και την κλασσική πλέον (φρέσκια τότε) δυνατότητα pause & play, το Baldur’s Gate άνοιξε νέους ορίζοντες στα RPGs, καθώς προσέφερε τεράστιες μάχες με άπλετη δράση και πάρα, πάρα πολλή στρατηγική.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο 6 χαρακτήρων και το micromanagement παίρνει φωτιά σε κάθε μάχη, καθώς πρέπει να τους χρησιμοποιείτε την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο στόχο αν θέλετε να επιβιώσετε. Ένα πλήρες πάρτι με dps dealers, mages, healers και tanks είναι απαραίτητο, ενώ οι support χαρακτήρες -όπως οι Ranger, Thief και Bard- είναι πιο χρήσιμοι από κάθε άλλο παιχνίδι και σίγουρα θα θέλετε να έχετε μερικούς μαζί σας. To πώς δουλεύει το όλο σύστημα μάχης είναι απολύτως αδύνατο να αναλυθεί σε ένα review καθώς το παιχνίδι είχε προσπαθήσει να κάνει μια πιστή μεταφορά των κανόνων της 2ης έκδοσης των κανόνων του επιτραπέζιου Dungeons and Dragons (ADnD εκείνη την εποχή) και οι διάφοροι όροι και μηχανισμοί είναι πολύ περίπλοκοι για να αναλυθούν σε λίγες σειρές.

{PAGE_BREAK}

Οι νεότεροι παίκτες πιθανώς θα χρειαστεί να διαβάσουν κάποιον οδηγό στο διαδίκτυο για να καταλάβουν τί είναι το Thaco, πώς δουλεύει το damage addition και διάφορες άλλες λεπτομέρειες του τίτλου. Για όσα όμως βλέπετε στο παιχνίδι, υπάρχουν άλλα 100 που δεν βλέπετε και γίνονται από πίσω. Για κάθε τι που συμβαίνει, το παιχνίδι ρίχνει ένα ζάρι και ανάλογα με τα attributes των χαρακτήρων σας και τους εσωτερικούς μηχανισμούς και κανόνες, αποφασίζει αν το χτύπημά σας πέτυχε, αν η συνομιλία σας είχε επιρροή, αν η παγίδα αφοπλίστηκε κ.ο.κ. Μην φοβάστε, είπαμε όλα γίνονται αυτόματα στο background και η ροή της μάχης είναι γρήγορη και ξεκάθαρη. Απλά, είναι σημαντικό να ξέρετε το πόσο περίπλοκο σύστημα υπάρχει πίσω από το παιχνίδι.

Για τους νεότερους παίκτες, μια αρκετά πιο απλοποιημένη μορφή του συστήματος gameplay του Baldur’s Gate μπορείτε να δείτε στο Dragon Age Origins. Αν σας άρεσε εκεί, τότε θα το λατρέψετε στο Baldur’s Gate σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Οι δημιουργοί της Enhanced Edition είχαν υποσχεθεί πως το παιχνίδι έχει υποστεί πάνω από 400 βελτιώσεις και διορθώσεις στο gameplay και ως ένα σημείο έχουν δίκιο. Ο βασικός μηχανισμός του παιχνιδιού έχει εξελιχθεί, καθώς έχει αντικατασταθεί από αυτόν του Baldur’s Gate 2 (κανόνες ADnD 2.5), αρκετά bugs που θυμόμαστε από το παρελθόν έχουν διορθωθεί, ενώ το παιχνίδι πλέον τρέχει σε όλες τις εκδόσεις των Windows και τα σύγχρονα PC, στοιχείο που η GoG έκδοση δεν είχε λύσει πλήρως. Από την άλλη, όμως, ορισμένα σοβαρά προβλήματα του παρελθόντος παραμένουν και κάνουν την εμφάνισή τους και ορισμένα καινούργια.

Το πιο σημαντικό είναι πως το εκνευριστικό tracking των χαρακτήρων δείχνει να μην έχει διορθωθεί καθόλου. Έτσι, ουκ ολίγες φορές θα χρειαστεί να κάνετε πολλά κλικ για να μαζέψετε το group σας, που έχει κολλήσει σε σημεία του περιβάλλοντος ή χάθηκε προσπαθώντας να πάει εκεί που το στείλατε. Τα νέα προβλήματα έχουν να κάνουν με ορισμένους χρήστες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν το παιχνίδι, τους νέους χαρακτήρες να κολλάνε σε μία συνομιλία και να μη συνεχίζουν την ιστορία τους, crashes στο desktop, αλλά και ένα εμφανές slow down όταν υπάρχουν εφέ καιρού όπως καταιγίδα ή βροχή.

Στον ένα μήνα που έχει κυκλοφορήσει το παιχνίδι, αρκετά από αυτά τα θέματα έχουν λυθεί (ειδικά τα crashes αποτελούν πλέον παρελθόν), αλλά ορισμένα παραμένουν ακόμα, ενώ το θέμα με το tracking είναι μάλλον αδύνατο να διορθωθεί μέσω patch. Πάντως, κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Baldur’s Gate είχε φέρει μια πολύ μεγάλη προσθήκη στα RPGs, προσθήκη που ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ξαναδεί σε πολλά παιχνίδια. Αν θέλατε, μπορούσατε να παίξετε co-op όλο το παιχνίδι με άλλους 5 φίλους σας, με τον καθένα να δημιουργεί το δικό του χαρακτήρα και να συμπληρώνει το party σας.

Οι τότε δυνατότητες για multiplayer το επέτρεπαν μέσω σύνδεσης με το modem ενός φίλου και ανταλλαγής IP address ή μέσω Lan. H Enhanced Edition, από την άλλη, προβληματίζει με το στήσιμό της. Έχει διατηρήσει μεν το σύστημα IPX, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο έχει εξαφανίσει το Lan, δηλαδή τον πιο κλασσικό τρόπο με τον οποίο παιζόταν το παιχνίδι co-op. Στη θέση του, βέβαια, θα μπει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, ένας dedicated server μέσα στον οποίο θα συνδέονται οι παίκτες και θα μπορούν να βρίσκονται εκεί και για να παίζουν με μεγαλύτερη άνεση μέσα από το διαδίκτυο.

Δυστυχώς, αυτός ο μηχανισμός δεν είναι ακόμα έτοιμος και έτσι όσοι θέλουν να παίξουν με παρέα το παιχνίδι, θα χρειαστεί να περιμένουν. Ως ιδέα, πάντως, είναι πάρα πολύ καλή και ομολογούμε πως στεκόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα για να βγει και να το δοκιμάσουμε. Καλό είναι να πούμε, βέβαια, πως η νέα έκδοση προσφέρει υποστήριξη στη mod community και έτσι μπορείτε να περάσετε στο παιχνίδι πολλά από τα εκατοντάδες mods που υπάρχουν για τον original τίτλο.

Η τελευταία μεγάλη προσθήκη της Enhanced Edition, πάντως, λέγεται "The Dark Pit" και είναι ένα fighting arena mode εκτός του κεντρικού παιχνιδιού, στο οποίο μπορείτε να χτίσετε μια εξαμελή ομάδα όπως εσείς την θέλετε και να απλωθείτε σε έναν κυκεώνα δύσκολων μαχών, οι οποίες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις ακόμα και των πιο έμπειρων παικτών. Μπορεί να μην είναι κάποια φοβερή προσθήκη, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα για λίγη άμυαλη και άτακτη διασκέδαση σε όποιον το επιθυμεί, ενώ αυτοί που θέλουν να ακονίσουν τις δυνατότητές τους και να δοκιμάσουν διάφορες τακτικές, έχουν πλέον την ευκαιρία να το κάνουν σε ένα ελεγχόμενο setting.

{PAGE_BREAK}

I hit, to no effect!? I need a bigger sword! - Επίλογος

Το να χαρακτηρίσει κάποιος το Baldur’s Gate ως "έπος" ή "σταθμό για το gaming", είναι απλά λίγο για ένα τόσο εκπληκτικό παιχνίδι. Μάγεψε εκατομμύρια ανθρώπους, έφερε την επανάσταση στα Role Playing Games και εισήγαγε μηχανισμούς που ακόμα και σήμερα βλέπουμε να αντιγράφονται από πολλά παιχνίδια. Είναι ένας από τους πολύ σπάνιους τίτλους, που κανένας gamer δεν πρέπει να αγνοήσει και ελάχιστοι θα είναι αυτοί που δεν θα το αγαπήσουν. Παρόλα αυτά, το ερώτημα παραμένει. Αξίζει να δώσει κανείς 20$ για ένα παιχνίδι τόσο παλιό και να μην πάρει την φθηνότερη Gog έκδοση; Οι νέοι χαρακτήρες είναι ωραίοι, αλλά υπάρχουν δεκάδες που μπορείτε να κατεβάσετε ως δωρεάν mod για την παλιά έκδοση. Το Tutu mod κάνει παρόμοιο οπτικόι update με την Enhanced Edition, ενώ η αλλαγή στο μηχανισμό για 2.5 edition υπάρχει και αυτή σε mod.

Για ένα νέο παίκτη, το BG:EE είναι ένα πλήρες πακέτο, το οποίο έχει πολλά απ’ όσα θα θελήσει κανείς, αλλά για έναν έμπειρο PC user η εισαγωγή των διαφόρων mods είναι απλή υπόθεση. Εν κατακλείδι, η έκδοση αυτή αποτελεί ένα καλό πακέτο για τους νεότερους παίκτες, που θέλουν να δουν ένα ιστορικό παιχνίδι, αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί μαζί του στο παρελθόν, δύσκολα θα εντυπωσιαστούν με τις μικρές αλλαγές και προσθήκες του.

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος

Θετικά

  • Παραμένει ένα από τα πιο μεγάλα, διασκεδαστικά, περίπλοκα, εθιστικά και σκληρά RPG όλων των εποχών Εκπληκτικά σύνθετο gameplay με φοβερές δυνατότητες role playing, στρατηγικής και μάχης Η αρχή μιας απίστευτα δυνατής ιστορίας με απίστευτο βάθος, διάρκεια και ενδιαφέρον Μεγάλη ελευθερία στον παίκτη να παίξει όπως επιθυμεί και να πάει όπου θέλει Περιέχει και το expansion

Αρνητικά

  • Για “Enhanced Edition”, βλέπουμε λίγες προσθήκες και βελτιώσεις Ορισμένα σοβαρά bugs του παρελθόντος παραμένουν, αλλά προστέθηκαν και καινούργια Υψηλή τιμή διάθεσης για ένα τόσο παλιό παιχνίδι Το online mode δεν είναι ακόμα διαθέσιμο

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αλλαγή ημερομηνίας για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Με νέα περίοδο κυκλοφορίας, μέσα στο 2021.
Marvel's Avengers - Preview
Πρώτες εντυπώσεις, βασισμένες στην closed beta.
Μικρή καθυστέρηση στη διάθεση του DIRT 5
Μια εβδομάδα επιπλέον στο pit lane…
Trailer για το Remothered: Broken Porcelain
Αφιερωμένο τους «μη-κανονικούς» διαμένοντες του The Ashmann Inn.
Νέο υλικό από το Cyberpunk 2077
Ανακαλύπτοντας τους μηχανισμούς και τον κόσμο του.
Ανακοινώθηκε το Hood: Outlaws & Legends
Ένα 4v4 multiplayer heist τίτλος για την τρέχουσα και επόμενη γενιά μηχανημάτων.
Έρχεται στην επομένη γένια το Temtem
Προσφέροντας ένα νέο "massively multiplayer creature-collection" ταξίδι.
Εκτενή gameplay πλάνα από το Godfall
Χορταστικές πληροφορίες και βίντεο από PS5 devkit
Othercide - Review
Μάνα είναι μόνο μία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (35)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαιρετικό είναι σιγουρά απο αυτά που διαβάζω και έχω ακούσει απο φίλους για το original , αλλά με βασανίζει το ερώτημα enhanced ή φθηνότερη original με λίγα mods .

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ πάντως, δε βλέπω και "τρελές" διαφορές. Όπως και να 'χει είναι μία κυκλοφορία για λίγους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι δεν έχουν παίξει το έπος αυτό είτε είναι μικροί σε ηλικία οπότε να σπεύσουν σε άμεση αγορά του, είτε είναι μεγάλοι που τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν ένα από τα μεγαλύτερα gaming λάθη τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι κρίμα για μια τέτοια παιχνιδάρα να κυκλοφορούν ενα τοσο φτωχό Εnhanced Edition. Ή σπρώξε λεφτά και κάνε μια έκδοση που θα θέλουν να παίξουν όλοι (τοσο οι παλιοί αλλά και οι καινούργιοι χρήστες) ή άστο στην ησυχία του!

Με έχουν κουράσει τα τελευταία δύο χρόνια όλες αυτες οι Remaster - Enhanced editions. Οι περισσότερες ειναι αρπαχτές που στο τέλος χαλάνε και την ιστορία - μαγεία καποιων...

Ειναι κρίμα για μια τέτοια παιχνιδάρα να κυκλοφορούν ενα τοσο φτωχό Εnhanced Edition. Ή σπρώξε λεφτά και κάνε μια έκδοση που θα θέλουν να παίξουν όλοι (τοσο οι παλιοί αλλά και οι καινούργιοι χρήστες) ή άστο στην ησυχία του!

Με έχουν κουράσει τα τελευταία δύο χρόνια όλες αυτες οι Remaster - Enhanced editions. Οι περισσότερες ειναι αρπαχτές που στο τέλος χαλάνε και την ιστορία - μαγεία καποιων παλιων και αγαπημένων μας τιτλων.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Οντος περιμεναμε κάτι παραπάνω στον οπτικό τομέα και βέβαια στην προσδοκόμενη απροβλημάτιστη οσο τον δυνατόν απο bug λειτουργία του αλλά δεν έγινε κάτι σημαντικό εκεί αν εξαιρέσουμε αυτά και την οχι και τόσο φτηνή τιμή του σε ολα τα άλλα το παιχνίδι τα σπάει είναι απλά Τιτανοτεράστιο και είναι πραγματικά μια κατηγορία απο μόνο του, που φυσικά κατόπιν πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν, αλλά...

Οντος περιμεναμε κάτι παραπάνω στον οπτικό τομέα και βέβαια στην προσδοκόμενη απροβλημάτιστη οσο τον δυνατόν απο bug λειτουργία του αλλά δεν έγινε κάτι σημαντικό εκεί αν εξαιρέσουμε αυτά και την οχι και τόσο φτηνή τιμή του σε ολα τα άλλα το παιχνίδι τα σπάει είναι απλά Τιτανοτεράστιο και είναι πραγματικά μια κατηγορία απο μόνο του, που φυσικά κατόπιν πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν, αλλά κανείς δεν έφτασε και βέβαια δεν ξεπέρασε ως τώρα, πραγματικά η ένοια ενός κλασικού RPG και της hardcorillas σε υπολογιστή

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν αξίζει η αγορά της enhanced edition πέρα απο τους προφανείς λόγους, θα είναι για το λόγω οτι υπάρχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να βγάλουν και τρίτο μέρος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Διάβασα Baldur's Gate και μου ήρθε μια ανατριχίλα.Ξεκινάω την ανάγνωση

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν και δεν έχει τα τρελά επιπλέον πράγματα αν το ξεκινήσεις, ειδικά multiplayer θα κολλήσεις! Τι να λέμε Baldur's Gate, Ice Wind Dale, Neverwinter Nights παιχνίδια σταθμός και γεμάτα αναμνήσεις!

This comment was minimized by the moderator on the site

ρε μαγκες αν και μεγαλος σχετικα σε ηλικια δεν το ειχα παιξει γιατι δεν παιζαν τοτε φραγκα για υπολογιστη.εγω τα παιχνιδια με κανονες dnd τα εμαθα απο το τιτανοτεραστιο kotor και συνεχισα με το παρα πολυ καλο (αν και σε πιο απλη μορφη) dragon age. μολις βγηκε αυτο το τσιμπησα κατευθειαν και εχω πορωθει.απιστευτο παιχνιδι που μας διχνει (οπως και ολα τα προηγουμενα που ανεφερα)οτι η bioware...

ρε μαγκες αν και μεγαλος σχετικα σε ηλικια δεν το ειχα παιξει γιατι δεν παιζαν τοτε φραγκα για υπολογιστη.εγω τα παιχνιδια με κανονες dnd τα εμαθα απο το τιτανοτεραστιο kotor και συνεχισα με το παρα πολυ καλο (αν και σε πιο απλη μορφη) dragon age. μολις βγηκε αυτο το τσιμπησα κατευθειαν και εχω πορωθει.απιστευτο παιχνιδι που μας διχνει (οπως και ολα τα προηγουμενα που ανεφερα)οτι η bioware καποτε εφτιαχνε παιχνιδαρες καποτε (τουλαχιστον απο gameplay).αξιζει μολις το τελειωσω να αγορασω το 2 και να το παιξω με mods η να περιμενω για καμια επανεκδοση?

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Ακουστά το έχω!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και εγώ το ίδιο με τον Γιώργο αυτό σκέφτηκα , μόλις είδα τον τίτλο αρχικά στο review, άντε αρχίζω διάβασμα και θα ψάξω πληροφορίες για αυτό το παιχνίδι, ξερεται πολλές φορές κάποιοι σνομπάρομαι κάποια είδους games χωρίς να τους δώσουμε καμιά ευκαιρία,λογω του οτι ειναι άγνωστα για μας, η ποτε δεν δώσαμε κάποια σημασία και όταν δίνουμε την ευκαιρία, λέμε πω πω τι χάσαμε

This comment was minimized by the moderator on the site

BG1 και BG2 με trilogy mod και τα κλασσικα patchακια και τελος. Ασε την beamdog να κουρευεται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι πληροφορίες να ψάξεις ρε Αντρίκο μου για το Baldurs Gate? Για το Baldurs Gate επαναλαμβάνω. Μιλάμε για το παιχνίδι που στα χρόνια του χώριζε κατηγορίες, Σε όσους τολμούσαν να το παίξουν και σε όσους δεν το έπαιζαν (και δεν το έπαιξαν ποτέ). Χίλιες δυο αηδίες κυκλοφορούν στα tablets. Κάντε πέτρα την καρδιά και κατεβάστε το.

Ερώτηση προς klanas
Γιατί είναι πιο απλό το Dragon Age από το...

Τι πληροφορίες να ψάξεις ρε Αντρίκο μου για το Baldurs Gate? Για το Baldurs Gate επαναλαμβάνω. Μιλάμε για το παιχνίδι που στα χρόνια του χώριζε κατηγορίες, Σε όσους τολμούσαν να το παίξουν και σε όσους δεν το έπαιζαν (και δεν το έπαιξαν ποτέ). Χίλιες δυο αηδίες κυκλοφορούν στα tablets. Κάντε πέτρα την καρδιά και κατεβάστε το.

Ερώτηση προς klanas
Γιατί είναι πιο απλό το Dragon Age από το Kotor??? Tα ίδια ζάρια πέφτουν από πίσω.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Έψαξα και βρήκα Γιατρέ μου είδη , πάντως έχεις δίκαιο όντως τόσες αηδίες κατεβάζω και εγώ στο tablet μου ( επι πληρωμη) . Θα του δώσω μια ευκαιρία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακόμα θυμάμαι την επική/πορωτική εισαγωγή του παιχνιδιού! "I will be the last, and you will go first".
Αλλά εφόσον με τα ίδια λεφτά παίρνεις το 1 και το 2 με τα expansions τους από το gog και μετά τα φορτώνεις με mods που κάνουν την ίδια δουλειά, δεν βρίσκω λόγο αγοράς για PC

There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων