Το club αυτών που θέλουν και μπορούν.

Το χιόνι είχε αρχίσει να λιώνει, καθώς το πρώτο φως της μέρας πέρασε ανάμεσα από τα σύννεφα που σκέπαζαν την ανατολή. Τα λάστιχα της προπορευόμενης Huayra πέταξαν μερικά κομμάτια πάγου που βρήκαν το δρόμο τους προς την πίστα, αλλά αυτό δεν τον ενόχλησε καθόλου. Το αυτοκίνητό του έμενε ανεπηρέαστο από τέτοιες λεπτομέρειες. Εκμεταλλευόμενος το drafting, κέρδισε ακόμα μια θέση κι έβαλε στόχο το επόμενο αυτοκίνητο. Εκεί, η σκέψη του πάγωσε. Οι φιδογυριστές στροφές έδωσαν τη θέση τους σ’ έναν μεγάλο κι ευθύ κατήφορο. Οι μακρινές κορυφές της καναδικής γης προέβαλλαν επιβλητικές και το φως του ήλιου, που ξεπρόβαλλε για τα καλά, άλλαξε όλο το σκηνικό. Απίστευτα χρώματα στο βάθος πλημμύρισαν το οπτικό του πεδίο. Δάση, κτήρια, απόκρημνα βράχια κι αυτός ο υπέροχος, ολοένα μεταβαλλόμενος ουρανός, δέσμευσαν τις αισθήσεις του όσο ποτέ άλλοτε. Σα σε συντονισμό, κάθε λεπτομέρεια στην άσφαλτο έγινε ορατή και το Hennessy, μόλις λίγα μέτρα μπροστά του, έλαμψε σε όλο του το μεγαλείο.

Είναι κοινή παραδοχή, ότι το εφαλτήριο σε κάθε νέα γενιά έρχεται παρέα με την παραδοχή -ή την αναφώνηση, αν θέλετε- ότι αυτό που φαίνεται στην οθόνη μοιάζει πραγματικό. Ακόμα και στην PSX εποχή, παίκτες ξεγελούσαν τη λογική τους λέγοντας ότι οι ποδοσφαιριστές στο καινούριο τους παιχνίδι έμοιαζαν με πραγματικούς. Ότι η εικόνα του αγώνα θυμίζει τηλεοπτική αναμετάδοση. Μετά από λίγο καιρό βέβαια, το μάτι συνήθιζε κι ο αρχικός ενθουσιασμός ξεχνιόταν, μονάχα για να επαναληφθεί στην αρχή του επόμενου κύκλου. Της επόμενης γενιάς.

driveclub review 01

Αυτή η στιγμή ίσως έφτασε και για τούτον δω τον κύκλο που ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν. To Driveclub, ένα παιχνίδι που υποτίθεται θα συνόδευε το launch του PS4, έβγαλε τις τρομπέτες και αναγγέλει χαρμόσυνα την έναρξη της γενιάς μ’ έναν τεχνικό τομέα που ανοίγει σαγόνια -και που τ’αφήνει να κρέμονται άτσαλα. Δεν είναι ότι η Evolution studios δε μας είχε προετοιμάσει για κάτι τέτοιο. Οπτικά, τουλάχιστον, τα προηγούμενα πονήματά της ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικά.

Όμως, αυτό που θα δουν αυτοί που θα "τρέξουν" το Driveclub στην κονσόλα τους δεν έχει ξαναγίνει. Κάθε γωνιά της οθόνης γεμίζει με λεπτομέρεια. Είτε πρόκειται για επιβλητικό background, είτε για εκατομμύρια κόκκους άμμου και σκόνης, φύλλα, πυροτεχνήματα, κονφετί, αστέρια, σύννεφα, δέντρα, πλήθος κόσμου και λεπτομέρειες στην άσφαλτο, βρίσκονται όλα εκεί, κάνοντας τα μάτια σας να μετανιώνουν που δεν έχουν στομάχι, ώστε να τα χωνέψουν άπαντα. Στο κέντρο όλων αυτών; Απίστευτα σχεδιασμένα αυτοκίνητα, τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Το καθένα με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αναμφίβολα μοναδικό.

driveclub review 02

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το δυνατότερο χαρακτηριστικό του οπτικού τομέα έρχεται να δώσει σε όλα τους μια χροιά που φαντάζει μαγική. Φως! Δυναμικός φωτισμός, μεταβαλλόμενος κάθε ώρα και στιγμή, λούζει τον συμπαγέστατο, “πραγματικό” κόσμο του παιχνιδιού με τέτοια φυσικότητα που θα χρειατείτε γναθοχειρουργό μετά από μερικές ώρες παιχνιδιού. Η μέρα ακολουθεί τη νύχτα και τούμπαλιν. Ο καιρός αλλάζει ανεξάρτητα από την ώρα, κρύβοντας τον ήλιο, αφήνοντας τ’αστέρια να φανούν, αλλάζοντας πάντα τις συνθήκες στην πίστα με τυχαίο τρόπο κι επηρεάζοντας, έμμεσα, την εξέλιξη του αγώνα. Μια στροφή που δε φαινόταν λόγω της συννεφιάς, στον επόμενο γύρο μπορεί ν’ ανοιχθεί πεντακάθαρα μπροστά σας.

Η μεγάλη ευθεία και το μαγευτικό τοπίο ζήτησαν και πήραν το τίμημά τους. Η δεξιά φουρκέτα πλησίαζε προαναγγέλοντας αναπόφευκτη σύγκρουση. Τα χέρια του κινήθηκαν γρήγορα κι η χαμηλότερη σχέση περισσότερο καρφώθηκε, παρά άλλαξε φυσιολογικά. Τα λάστιχα στρίγγλισαν. Το τιμόνι έστριψε ανάποδα για να κρατήσει το βάρος του Apollo και τα αμορτισέρ τερμάτισαν. Οι πυρωμένοι δίσκοι των φρένων έλαμψαν στο τελευταίο σκοτάδι που έφευγε και το αυτοκίνητο υπάκουσε σε όλες τις εντολές με ακρίβεια πυρηνικού ρολογιού και πιστότητα εκπαιδευμένου σκύλου-οδηγού. Συμπαγές και στιβαρό, ανταποκρίθηκε με ακρίβεια και δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για το χερισμό του. Σοβαρό εκεί που χρειάζεται, διασκεδαστικό εκεί που πρέπει! Με αυτήν τη σκέψη στο μυαλό, μετατόπισε με άνεση το βάρος του αυτοκινήτου στις διαδοχικές στροφές που ακολούθησαν, κερδίζοντας εύκολα κι ευχάριστα χρόνο λόγω του σωστού cornering.

driveclub review 03

Κανένα παιχνίδι αγώνων δε διέπρεψε παρουσιάζοντας μόνο έναν άρτιο τεχνικό τομέα. Η ουσία κρύβεται πάντοτε “κάτω από το καπώ” του μοντέλου φυσικής και χειρισμού. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες υψηλού ρεαλισμού, το Driveclub στοχεύει και πετυχαίνει ένα αμάλγαμα σοβαρής οδήγησης με στιγμές έντονα διασκεδαστικού χαρακτήρα. Οι κλασικές αξίες του arcade racing υπάρχουν κι εδώ: drift που αποδίδουν… πόντους, draft που αποδίδουν πόντους, max speed που αποδίδει πόντους και φυσικά, ο κοινός τόπος όλων των παραπάνω, η επιτομή του arcade, οι πόντοι.

M’ ένα συμπαγές μοντέλο χειρισμού που θυμίζει άλλοτε Grid κι άλλοτε τα πρόσφατα μέλη της σειράς NFS, ο παίκτης καλείται όχι μόνο να κερδίσει αγώνες, time trials και drift challenges, αλλά να φέρει σε πέρας και τα λεγόμενα face offs, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε πίστα. Η επίτευξη όλων αυτών αποδίδει πόντους κι οι πόντοι ανεβάζουν επίπεδα. Τα επίπεδα με τη σειρά τους ξεκλειδώνουν καινούρια αυτοκίνητα και προκλήσεις. Στον αντίποδα, συγκρούσεις με άλλους αγωνιζόμενους κι οδήγηση εκτός του δρόμου, επιφέρει penalties, που όχι μόνο σας κόβουν ταχύτητα για κάμποση ώρα, αλλά μειώνουν κι αυτούς τους πόντους που ιδρώσατε να μαζέψετε.


H άποψη του Γιάννη Τσιτσέλη

Μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στις προηγούμενες οικιακές κονσόλες της Sony, έχοντας προσφέρει τις σειρές WRC και MotorStorm, τα Evolution Studios κυκλοφορούν με περίπου ένα χρόνο καθυστέρηση το DriveClub. Το τελευταίο πόνημά τους αποτελεί μια αρκετά ιδιόμορφη περίπτωση παιχνιδιού και ταυτόχρονα εγκαινιάζει μια νέα υποκατηγορία στο racing genre, αυτή του social racer. Ο οπτικός τομέας του τίτλου είναι από τους καλύτερους που έχουν εμφανιστεί σε racing παιχνίδι, διαθέτοντας εξαιρετικές λεπτομέρειες στα μοντέλα των αυτοκινήτων, όμορφα σχεδιασμένες διαδρομές και πίστες και εκπληκτικά εφέ φωτισμού, τα οποία σε συνδυασμό με το δυναμικό περιβάλλον και τον κύκλο ημέρας-νύχτας -η ταχύτητα του οποίου είναι ελεγχόμενη από τον παίκτη- δημιουργείται ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Ανάλογης ποιότητας δουλειά έχει γίνει και στον ηχητικό τομέα, όπου έχει γίνει προσπάθεια από τους δημιουργούς του παιχνιδιού να αποδοθούν όσο το δυνατόν πιο πιστά σε σχέση με την πραγματικότητα οι ήχοι από τις μηχανές των αυτοκινήτων, είτε χρησιμοποιώντας κάποια κάμερα εντός οχήματος είτε εκτός αυτού.

Το μοντέλου χειρισμού που επιλέχθηκε αποτελεί επί της ουσίας ένα πάντρεμα μεταξύ arcade και simulation, το οποίο γέρνει σαφέστατα προς την arcade πλευρά –"fun to drive" όπως δηλώνουν και οι δημιουργοί του– χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται συγκέντρωση από την πλευρά των παικτών. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται πετυχημένο, καθώς διαθέτει την κατάλληλη ισορροπία που χρειάζεται έτσι ώστε το DriveClub να χαρίζει την απαραίτητη πρόκληση στον hardcore gamer, αλλά ταυτόχρονα να παραμένει προσβάσιμο και στον μη έμπειρο παίκτη στην κατηγορία.


Watch live video from Swordsman_GR on Twitch

Και περνάμε στο κυρίως πιάτο, εκεί που χτυπάει η καρδιά του τίτλου και σε αυτό το στοιχείο που στην ουσία διαφημίστηκε δεόντως, στο online κομμάτι του. Όλο το concept με τη λειτουργία των Clubs αποσκοπεί στη δημιουργία άμυλλας μεταξύ των παικτών και στην αφοσίωση τους προς το Club στο οποίο ανήκουν. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα “κοινωνικό racer”, ένα παιχνίδι φτιαγμένο για τη νέα εποχή όπου βασιλεύει η απόλυτη δικτύωση, όπου η εξέλιξη του Club μας και των αντιπάλων μας αποτελούν στην ουσία τον κορμό του παιχνιδιού. Ευτυχώς το online τμήμα του τίτλου πλαισιώνεται από ένα πολύ καλό netcode, ο οποίος εγγυάται τις απρόσκοπτες ψηφιακές κόντρες των Clubs καθώς και από ένα πολύ λειτουργικό σύστημα ποινών για την διασφάλιση του fair play εντός των αγώνων.

Κάπου εδώ όμως σταματάνε τα θετικά στοιχεία και θα πρέπει να αναφέρουμε και τους τομείς εκείνους στους οποίους κατά την γνώμη μας το παιχνίδι υστερεί και ίσως αποτελέσουν εν τέλει παράγοντες απόρριψής του από μερίδα κόσμου. Το λίγο περιεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για κάποιον ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τον “κοινωνικό” χαρακτήρα το παιχνιδιού. Επίσης, η λίστα των διαθέσιμων αυτοκινήτων αποδεικνύεται εν τέλει ανεπαρκής –μετά από μερικές ώρες ενασχόλησης με τον τίτλο, αφού θα έχετε οδηγήσει την πλειονότητα των διαθέσιμων μοντέλων- όπως επίσης και η παντελής έλλειψη ιαπωνικών και αμερικανικών μοντέλων από το roster του παιχνιδιού. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει η επιλογή για βελτιώσεις στα οχήματα που έχετε στο garage σας πέρα από κάποιες κοσμητικές αλλαγές, οι οποίες αφορούν μόνο την εξωτερική εμφάνισή τους, καθώς και την αδικαιολόγητα εχθρική A.I. των αντίπαλων οδηγών στο single player κομμάτι του τίτλου σε μερικά events, περιπτώσεις οι οποίες ευτυχώς είναι λίγες.

Το DriveClub είναι η πρόταση και συνάμα το όραμα της Evolution για τη νέα γενιά των racers. Αν συμβιβάζεστε με τα αρνητικά στοιχεία που περιγράψαμε πιο πάνω και ψάχνετε ένα παιχνίδι αγώνων ταχύτητας όπου πρωταρχικό ρόλο παίζει η διασκέδαση και η “κοινωνικοποίηση”, τότε δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε ένα Club ή να ενταχθείτε σε κάποιο υπάρχον και να λιώσετε λάστιχα στις ψηφιακές διαδρομές του δημιουργήματος των Βρετανών.

driveclub review 04

Οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται αμιγώς σε κάθε τμήμα του παιχνιδιού, είτε αυτό είναι Single player campaign, είτε Multiplayer racing, γιατί για τους κατασκευαστές οι δύο παραπάνω εμπειρίες ενώνονται κι απομακρύνονται συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της εμπειρίας σας με το παιχνίδι. Οι πόντοι διατηρούνται και τα bonus cars χρησιμοποιούνται τόσο στις 50+ διοργανώσεις του single όσο και στις multiplayer αναμετρήσεις. Αυτό όμως που κάνουν, πέρα από όλα αυτά, είναι να ανεβάζουν και το επίπεδο του club…

Μπροστά του τώρα βρισκόταν το αυτοκίνητο του Γιάννη. Ένα χαρακτηριστικό “πλινκ” τον ενημέρωσε ότι ο συνεργάτης του στο club πέρασε ένα face off πριν λίγη ώρα κι έθεσε νέο ρεκόρ για όλα τα υπόλοιπα clubs. Τους χρειάζονται αυτούς τους πόντους. Θέλουν να προσπεράσουν τα δύο προπορευόμενα Clubs και να αναρριχηθούν ακόμα πιο ψηλά στο παγκόσμιο leaderboard. Σκέφτηκε να χτυπήσει το Koenigsegg που είχε κολλήσει πίσω από τον φίλο του, να το βγάλει εκτός δρόμου για να σιγουρέψει τη θέση, αλλά το penalty μπορεί να είναι απροσδόκητα μεγάλο και να καταστρέψει όλη τους την προσπάθεια. Τα σιχαίνεται τα penalty. Η τιμωρία τους είναι απρόβλεπτη και μοιάζει να εφαρμόζεται μόνο σε αυτόν, ποτέ στην ΑΙ. Συγχυσμένος, σκέφτηκε ότι καλύτερα να μην απαντούσε χθες το βράδι στο μήνυμα-challenge του Γιώργου που αφορούσε σε αυτόν τον αγώνα. Ένας γύρος έμεινε μόνο. Αποφάσισε να βάλει τα δυνατά του να πιάσει τουλάχιστον την τρίτη θέση που θα τους έδινε τους πολυπόθητους βαθμούς. Ευχήθηκε να μην τον χτυπήσει κανείς λίγο πριν τη γραμμή και πάνε όλα στο βρόντο.

driveclub review 05

Τα clubs λοιπόν, είναι το μεγάλο στοίχημα του παιχνιδιού και το εισητήριο να ξεχωρίσουν από την ιδιαίτερα ανταγωνιστική μάζα. Σχηματίζονται από έναν club leader και πέντε φίλους του. Παίρνουν όνομα, έμβλημα και χαρακτηριστικά χρώματα και ξεχύνονται στο στερέωμα να διεκδικήσουν τη θέση τους στον ήλιο και να γευτούν τον πυρετό της δόξας. Κάθε νίκη, κάθε επίτευγμα ενός οδηγού, πιστώνεται αυτόματα και στο club που ανήκει. Όλοι οι πόντοι, όλων των οδηγών, αθροίζονται κι ανεβάζουν την ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Αυτή πλησιάζει τις αντίστοιχες φίλων και μη, ανεβαίνει επίπεδα και ξεκλειδώνει κι άλλα αυτοκίνητα.

Ο πίνακας των σκόρερ έπαψε να είναι ατομική υπόθεση. Όλα πλέον γίνονται για την ομάδα. Ακόμα κι αν κάποιος οδηγός δεν ανήκει σε club (free-lance), οι πόντοι του μένουν για να προστεθούν σε όποιο club τον επιλέξει. Οι μεταγραφές παίζουν σπουδαίο ρόλο λοιπόν κι οι παίκτες που κρατούν πίσω ένα club μπορεί να κινδυνεύσουν με kick. Κάθε οδηγός μπορεί να θέσει challenges, είτε προς τα μέλη του club του, είτε πρός όλους τους άλλους. Αν λοιπόν έχετε πετύχει ένα δυνατό lap time ή πιάσατε ένα καλό σκορ σε κάποιο face off, μπορείτε να το θέσετε σε challenge. Όσο μεγαλύτερο το επίτευγμα, τόσο πιο ψηλά θα βλέπετε τον σύλλογό σας. Με παρόμοιο τρόπο, μπορούν να τεθούν και club challenges, όπου κάθε μέλος συνεισφέρει στην επίτευξή τους.

driveclub review 06

Το σκοτάδι άρχισε να πέφετει ξανά και σπίθες φώτισαν την άσφαλτο καθώς ένας αγωνιζόμενος συγκρούστηκε σε μια μπαριέρα. Να η ευκαιρία λοιπόν! Πάτησε απότομα φρένο κόβοντας όλο το τιμόνι κι αμέσως σανίδωσε το γκάζι. Το Apollo γλίστρησε με χάρη κι ακρίβεια ανάμεσα στο ακινητοποιημένο όχημα και τη μπαριέρα, βρήκε πρόσφυση ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόταν, σπινάρισε, επιτάχυνε και γλίτωσε παρατρίχα τη σύγκρουση με έναν μικρό βράχο που ξεπρόβαλλε στη νύχτα. Χαμογέλασε, ενθουσιασμένος με την ακρίβεια του χειρισμού κι άφησε πίσω τον εκνευρισμό για το άδικο σύστημα των penalty. Μπροστά του μια ακόμα φουρκέτα του 'δωσε την ιδέα να αφήσει ένα drift challenge εκεί για τον Γιώργο. Τράβηξε χειρόφρενο κι ένιωσε σαν πρωταγωνιστής ταινίας δράσης καθώς τα λάστιχα τσίριζαν κι οι πόντοι έπεφταν βροχή. Το drift όμως του κόστισε σε χρόνο κι ένας αντίπαλος τον έφτασε. Μια μικρή επαφή με το πίσω φτερό και το Apollo άρχισε να παίρνει σβούρες στην άσφαλτο. Χτύπησε από μπαριέρα σε μπαριέρα και τα υπόλοιπα 11 αυτοκίνητα τον πέρασαν, το ένα μετά το άλλο. Βρίσκεται πλέον στη 12η θέση σταματημένος, 400 μέτρα πριν τον τερματισμό. Ο αγώνας είχε χαθεί. Ήταν η 20η συνεχόμενη φορά που του συνέβαινε. Άφησε το αμάξι και τον αγώνα και πήγε να πιει μια μπύρα να ηρεμήσει.

Κάπου εδώ αρχίζουν να μαζεύουνται τα σύννεφα και για το παιχνίδι. Το σύστημα με τις τιμωρίες είναι απρόβλεπτο και συχνά-πυκνά πολύ αυστηρό. Μια αναπόφευκτη σύγκρουση μπορεί να σας βάλει κόφτη στην ταχύτητα για κάμποσα δευτερόλεπτα. Ένα χτύπημα αντιπάλου που θα σας στείλει εκτός διαδρομής θα σας βρει κατηγορούμενους για… corner penalty, στερώντας σας πόντους, χρόνο και κάμποσες θέσεις στον αγώνα.

driveclub-image-01

Για κάποιο περίεργο λόγο που θα είχε βάση σε θεωρίες συνομωσίας, τα πιο άδικα από αυτά συμβαίνουν συνήθως στο τέλος του αγώνα, κάνοντάς σας να χάσετε τα πάντα σε λίγα δεύτερα και ν’ αναγκαστείτε να παίξετε ολόκληρο τον αγώνα από την αρχή. Η επιθετική ΑΙ των αντιπάλων -ενώ θα ήταν καλοδεχούμενη σε κάθε άλλη περίπτωση- επιδεινώνει το πρόβλημα. Είναι τόσο επίμονοι, δε, που όσο καλά κι αν τρέξετε, δε θα τους έχετε ποτέ σε απόσταση ασφαλείας ώστε να αποφύγετε τη σύγκρουση στον τελευταίο γύρο. Ίσως κάποια επιλογή τύπου rewind να έσωζε την κατάσταση εδώ, αλλά δεν υπάρχει.

Επιπρόσθετα, όταν το single player campaign έρθει στο αναπόφευκτο τέλος του, τα πράγματα που θα μπορέσετε να κάνετε μειώνονται δραματικά. Συγκεκριμένα, το μόνο που μένει, είναι να κυνηγήσετε τα challenges που θέτουν διάφοροι στο δίκτυο, τα multiplayer sessions και κάποια events που “ανεβαίνουν” περιστασιακά. Αν αυτά θα είναι λίγα ή πολλά, ή έστω αρκετά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον, δεν το ξέρει ακόμα κανένας. Ίσως το παιχνίδι κερδίσει το “στοίχημα” που τέθηκε στην αρχή και τραβήξει τον κόσμο στο γεμάτο άμιλα μοντέλο ανταγωνισμού που ξεκινάει στο χώρο. Ίσως και όχι, στην οποία περίπτωση το replayability πέφτει ραγδαία. Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν και ενώ μπορεί να μην είναι άμεσα ορατά, σαν εκείνο το βράχο μέσα στη νύχτα, είναι εξίσου σκληρά κι ικανά για την καταστροφή.

driveclub-image-02

Καθώς στρυφογύριζε νευρικά τα κλειδιά στα χέρια του, σκέψεις πήγαιναν κι ερχόντουσαν. Προσπαθούσε να αποφασίσει αν θα αφήσει το club, τα εξωτικά αυτοκίνητα και την οδήγηση σε ακόμη πιο εξωτικούς προορισμούς. Ή αν θα του δώσει μια ευκαιρία, παραβλέψει τα προβλήματα κι απολαύσει το διασκεδαστικό μοντέλο οδήγησης για λίγο ακόμα. Είναι και πανέμορφο το άτιμο…

To Driveclub είναι το παιχνίδι που θα πείσει τους γονείς, τη σύζυγο ή τη συνείδησή σας για την επιλογή σας να πάρετε PS4. Ο τεχνικός του τομέας είναι καταπληκτικός, κατάλληλος για φιγούρα σε συγγενείς και φίλους. Κατάλληλος ακόμα και για να καθήσετε να χαζεύετε το preview κάθε πίστας ή για να ταξιδεύετε με τη βοήθειά του (και της φαντασίας σας) σε Περού, Νορβηγία, Ινδία, Καναδά κι αλλού. Δεν είναι όμως τα γραφικά που “κάνουν” ένα παιχνίδι...

...δεν είναι όυτε καν το gameplay. Κανένα στοιχείο μόνο του δεν αρκεί για να φέρει ένα παιχνίδι πολύ ψηλά. Γιατί πλέον τα παιχνίδια έχουν αναχθεί σε εμπειρίες. Είναι αυτό που σου μένει όταν το τελειώσεις ή όταν σηκωθείς από τον καναπέ μετά από ώρες gaming. Είναι βίωμα -κι αυτό το βίωμα, όσο ωραία και προσεγμένα κι αν στήθηκε από την ομάδα της Evolution studios, όσο στέρεες κι αν είναι οι βάσεις του, πληγώνεται σφόδρα από ένα χαμηλό replay value, ένα άδικο σύστημα penalty και μια ΑΙ που ταιριάζει ασορτί -ειδικά όταν χάνεται εξ’ αιτίας της ο αγώνας 7 στις 10 φορές. 7 στις 10 είπατε; Κατοχυρώθηκε στον κύριο!

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Οπτικό αριστούργημα.
  • Μοντέλο χειρισμού που σχοινοβατεί με επιτυχία μεταξύ σοβαρού και διασκεδαστικού.
  • Καινοτόμο online σύστημα που είναι ικανό να προσφέρει νέες εμπειρίες...

Αρνητικά

  • ...ή να αποτύχει μειώνοντας ραγδαία το replayability του τίτλου.
  • Άδικο κι αυστηρό σύστημα ποινών που μπορεί να κρίνει ολόκληρο αγώνα
.
  • Επιθετική ΑΙ, η οποία σε συνδυασμό με το παραπάνω θα σας οδηγήσει σε αλλεπάλληλα restart.

Βαθμολογία

Ο Απόστολος μεγάλωσε τρώγωντας μακαρονάδα. Μακαρονάδα έφαγε, ένα μεσημέρι στα 8 του, όταν ένας θείος του τον πήγε για πρώτη φορά σε coin-op κι αυτό ήταν το αγαπημένο του πιάτο όσο περίμενε τον MSX να φορτώσει ένα παιχνίδι. Μετά τον CPC 6128 και τις Amiga 500 και 1200, ο εθισμός με το απολαυστικό αυτό γεύμα, τον οδήγησε να υιοθετήσει το όνομα Kabamaru, το ιαπωνικό alter ego του. Σήμερα, παίζει ακόμα Heroes of Might and Magic 3, κάνοντας διαλείμματα με σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι πέσει στα χέρια του. Λατρεύει τον Terry Pratchett, την metal μουσική, την καλή μπύρα και την κουβέντα με φίλους.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Tο μεγαλύτερο project στην ιστορία της FromSoftware θα είναι το Elden Ring
Και διερευνήσεις για κοινά στοιχεία με το Game of Thrones.
Το Doom Eternal έρχεται στο Xbox Game Pass
Στις αρχές του επόμενου μήνα.
Νέο trailer για το Dragon Quest XI S - Definitive Edition
Καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.
Νέο trailer για το NieR Replicant ver.1.22474487139
Μαζί με επιβεβαίωση της ημερομηνίας διάθεσης.
Έτοιμο το επόμενο expansion του Nioh 2
Με διάθεση στα μέσα Οκτωβρίου.
Nexomon: Extinction - Review
Pokémon στη θέση των Pokémon.
Νωρίτερα η διάθεση του Remothered: Broken Porcelain
Επτά μέρες νωρίτερα η επίσκεψή μας στο Ashmann Inn.
Update με προσθήκη co-op για το Untitled Goose Game
Με αφορμή την κυκλοφορία του σε Steam και σε retail.
Δίχως αλλαγές η υποστήριξη για το The Elder Scrolls Online
Για κάθε πλατφόρμα διάθεσης, παρά τις εξελίξεις.
Πληροφορίες για το Spider-Man Remastered [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Με βελτιώσεις εφάμιλλες του Miles Morales η μετάβαση του Spider-Man στο PS5.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (78)

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά φαινεται οτι η καθυστέρηση ήταν για καλο. Καλυτερο απο οτι περιμενα .

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίο review παιδιά, μέχρι την κυκλοφορία του Project CARS είναι καλή λύση απ ότι διαβάζω..
Και 1 ερώτηση: η ps+ έκδοση θα έχει online features και επιλογή να μπεις σε clubs ή θα είναι μόνο offline?

This comment was minimized by the moderator on the site

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, όλα τα club features θα δίδονται κανονικά. Εκεί που υπάρχει περιορισμός, είναι ο αριθμός αυτοκινήτων (νομίζω 10) και η μια και μόνη χώρα διεξαγωγής αγώνων (Ινδία).

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετριο παιχνιδι,φυσική για κλάματα, AI για τα πανυγήρια.
Αυτό είναι χειρότερο και από το Forza Horizon:)

This comment was minimized by the moderator on the site

Aυτό είναι wipeout με skins απο αυτοκίνητα:p

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια απορία. Το έπαιξες; η τα συμπεράσματα έτσι απλά τα λέμε για να υπάρχουν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σονυ τα γραφικα δεν ειναι το παν στα games.Και για εσας τα fanboys της Σονυ,ακομα πιστευετε οτι ειναι καλυτερο απο το forza horizon 2?Αντε γιατι μας ζαλισατε λιγο...

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 5 χρόνια από agentpankar agentpankar
This comment was minimized by the moderator on the site

To Forza Horizon ειναι διαφορετικο παιχνιδι δεν μπορεις να τα συγκρινεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

το να απαντάς σε τέτοια σχόλια είναι σαν να ανάβεις τσιγάρο την ώρα που βάζεις βενζίνη σε jet

This comment was minimized by the moderator on the site

Πλακα κανεις τι να παιξω αφου δεν εχει βγει.
Οταν βλεπεις το BAC Mono να πηγαινει με 180 μιλια να βγαινει εκτος πιστας και να μην τρεχει καστανο ή να μου σταματαει τελικιασμενο στα
80 μετρα χρειαζεται να δω κατι αλλο.:D

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφου δεν το εχεις παιξει , που τα εχεις μαθει ολα αυτα που λες?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα η αναμονή...Μας είχανε πρήξει με την next-gen παιχνιδάρα που θα μας άλλαζε τη ζωή. Η βροχή τους έφαγε. ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ!!!! Ούτε μισό ευρώ.
Έτσι και βγει και το project cars πατάτα... τι να πω...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το παιχνιδι θα παιχτει σημερα στην ps plus edition του και αναλογα θα γινει αγορα η οχι....Τα αρνητικα του δε μου λενε κατι....Πρεπει να τα νοιωσω πρωτα και μετα θα τα καταλαβω....!!!

Υ.Γ Καποιοι πρεπει να εχετε πολυ κομπλεξ με τη sony...Δε μπορει...!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι προτιμώ να ανοίξω το ps2 το μεσημέρι και να παίξω το gran tourismo 3 από το Forza 4 στο 360, λέει πολλά ενώ ταυτόχρονα αρχίζει και τελειώνει το θέμα των γραφικών.
Σε τρία χρονιά θα κοιτάμε τα σημερινά παιχνίδια και θα λέμε: << πω ρε φίλε κοίτα με τι τετραγωνάκια παίζαμε...!!!>>. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ και γι αυτό είμαι απογοητευμένος από το παιχνίδι (φυσικά από αυτά που...

Το ότι προτιμώ να ανοίξω το ps2 το μεσημέρι και να παίξω το gran tourismo 3 από το Forza 4 στο 360, λέει πολλά ενώ ταυτόχρονα αρχίζει και τελειώνει το θέμα των γραφικών.
Σε τρία χρονιά θα κοιτάμε τα σημερινά παιχνίδια και θα λέμε: << πω ρε φίλε κοίτα με τι τετραγωνάκια παίζαμε...!!!>>. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ και γι αυτό είμαι απογοητευμένος από το παιχνίδι (φυσικά από αυτά που διαβάζω γιατί δεν το έχω παίξει ακόμα). Ήθελα κάτι παραπάνω.
Μην το παίρνεις προσωπικά το σχόλιο (ούτε που σε ξέρω για να σου κάνω κι επίθεση) απλώς βρήκα πάτημα στην ατάκα σου και ξέφυγα...

Τεσπα, εύχομαι να αδικώ το παιχνίδι με αυτά που λέω και να αποδειχτεί τρομερό.
...Καλό βράδυ!!!

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι δεν φτανει η αλεπου που λεει και ο λαος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Που κολαει αυτο ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακριβώς για αυτό το λέω. Επειδή δεν έχει βγει. Δε νομίζω να είπε κανένας ότι είναι το επόμενο forza η το επόμενο gran turismo. Ούτε καν το assetto γιατί το Playstation. Η βαθμολογία του τα λέει όλα. Ένα μέτριο προς το καλό παιχνίδι. Διακσεδαστικο όσο ένα arcade racing.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας που μου απευθύνεσαι προσωπικά στο σχόλιο, θα σου πω ότι η βαθμολογία είναι το γενικό συμπέρασμα της εμπειρίας. Τα γραφικά συνεισέφεραν αρκετά, η ΑΙ πάλι χάλασε την εικόνα...αλλά είναι κρίμα να τα ξαναγράφω όλα αυτά, ενώ τα λέω λίγα scroll πιο πάνω με 2000 περίπου λέξεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

βασικα παιζει να πατησα και καταλαθος το reply και το θεωρησα ως γενικο σχολιο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Για μένα βάση αυτών που διάβασα είναι πολύ καλό. Όπως θεωρώ και τα περισσότερα παιχνίδια από 7 και πάνω. Όσα έχω παίξει δηλαδή. Αυτό ήταν προς απάντηση ακόμα και για τους πολύ δυσκολους όταν κρίνουν ένα παιχνίδι χωρίς να το έχουν δοκιμάσει. Αν δεις το πρώτο σχόλιο αυτό λέω. Το ότι το είπα μέτριο προς καλό είναι για να μην έρθω σε άμεση αντιπαράθεση με κανέναν. Μιας και δεν ήταν αυτός ο...

Για μένα βάση αυτών που διάβασα είναι πολύ καλό. Όπως θεωρώ και τα περισσότερα παιχνίδια από 7 και πάνω. Όσα έχω παίξει δηλαδή. Αυτό ήταν προς απάντηση ακόμα και για τους πολύ δυσκολους όταν κρίνουν ένα παιχνίδι χωρίς να το έχουν δοκιμάσει. Αν δεις το πρώτο σχόλιο αυτό λέω. Το ότι το είπα μέτριο προς καλό είναι για να μην έρθω σε άμεση αντιπαράθεση με κανέναν. Μιας και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Απλά να τονίσω ότι για αυτό που είναι είναι καλό από ότι φαίνεται. Και απλά δεν είναι ένα ακόμα gran turismo. Προσωπικά για μένα από 7 και πάνω τα θεωρώ καλά παιχνίδια.

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Μαλιστα. Κι εγω για να πω την καθαρη μου αληθεια το περιμενα κατω του 7. Δεν ξερω αν θα το τιμησω αφου δεν ειμαι και πολυ των racing παιχνιδιων και επισης εχω πολυ υψηλες προσδοκιες για το Project Cars.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το σχόλιο είναι flame και το ξέρεις πολύ καλά. Γράψε ό,τι θες, αλλά όχι φωτιές.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 5 χρόνια από gfreeman gfreeman
This comment was minimized by the moderator on the site

απο οσα σχολια διαβασες το δικο μου ειναι flame...
:D:D:D:D:D:D

admin Admin
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρόσθεσα στο κείμενο και ένα gameplay session από Live stream που έκανα πριν λίγο. Βέβαια η ανάλυση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά θα μπορέσετε να πάρετε μια καλή γεύση από το Gameplay του παιχνιδιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ότι ήθελα να γράψω για την ανάλυση του βίντεο.Πώς γίνεται να τη βελτιώσετε λίγο;Εντάξει εαν είναι live stream θέλει και μεγαλύτερο upload γραμμής, αλλά αν δεν είναι προσπαθήστε το λίγο.Πέφτει πολύ πιξέλιασμα σε οθόνες με σχετικά μεγάλη ανάλυση.

admin Admin    Bigi
This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις ανέβηκε ένα HD video στο κανάλι μας από δικό μου gameplay, το προσθέτω τώρα στο review.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να μπορεις να αλλαξεις ποιοτητα στο twitch πρεπει αυτος που streamαρει να εχει κανει partnership με το twitch. Δεν ξερω ομως αν καποιοι στο twitch χρησιμοποιουν καποια αλλη συσκευη για να ανεβαζουν την ποιοτητα του παιχνιδιου

This comment was minimized by the moderator on the site

Χμμ, ανησυχητικά πράγματα διαβάζω. Θα δοκιμάσω την PS Plus έκδοση και αργότερα αγορά σε γενναία πτώση τιμής!
Αυτά τα γραφικά είναι τόσο λαχταριστά βέβαια.....
Διασκεδαστικότατο review Αποστόλη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιζοντας και τα δυο (Driveclub και Forza Horizon 2) οι εντυπωσεις μου, ειδικα στα γραφικα ειναι οτι το πρωτο χανει κατα κρατος εκτος των οπτικων εφε (αντανακλασεις φωτος, κλπ) και αν υπολογισουμε το σχεδον απεριοριστο περιβαλον του Forza Horizon 2 με το θεοκλειστο περιβαλον του Driveclub, η διαφορα στη γραφικη απεικονιση ειναι ακομα μεγαλυτερη υπερ του Forza Horizon 2... τωρα για οδηγηση...

Παιζοντας και τα δυο (Driveclub και Forza Horizon 2) οι εντυπωσεις μου, ειδικα στα γραφικα ειναι οτι το πρωτο χανει κατα κρατος εκτος των οπτικων εφε (αντανακλασεις φωτος, κλπ) και αν υπολογισουμε το σχεδον απεριοριστο περιβαλον του Forza Horizon 2 με το θεοκλειστο περιβαλον του Driveclub, η διαφορα στη γραφικη απεικονιση ειναι ακομα μεγαλυτερη υπερ του Forza Horizon 2... τωρα για οδηγηση ενταξει, και τα δυο ειναι χαβαλε παιχνιδια οδηγησης! μη περιμενουμε και πολλα...

Διάβασε περισσότερα
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ήταν ανάποδα θα είχε σημασία το gameplay. Σοβαρευτείτε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια αναφορα στα γραφικα εκανα και τιποτα αλλο μια χαρα σοβαρος ειμαι αλλα μερικα πραγματα δεν μπορω να τα ακουω γιατι ειναι λαθος συγκριση να βαζεις στην ιδια κατηγορια DriveClub και Forza Horizon γιατι ειναι διαφορετικα...

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 5 χρόνια από VasilisGR1982 VasilisGR1982
This comment was minimized by the moderator on the site

vasislis, ξέρουμε, οτιδηποτε βγαινει αποκλειστικο στην πλειστεσιοναρα ειναι να πεφτουν τα σαγονια, εννοειται. Τα άλλα δε μας κανουν.

Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 5 χρόνια από General986 General986
There are no comments posted here yet
Φόρτωση Περισσότερων