From ice, from ice, we Forresters born,
 To ice we all return.

Στο τέλος του προηγούμενου έτους η Telltale κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο του νέου της παιχνιδιού Game of Thrones, το Iron from Ice, που βασίστηκε στην ομότιτλη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ. Πριν συνεχίσουμε θα κάνουμε τη συνηθισμένη μας παύση, για να προειδοποιήσουμε για τα spoilers που θα ακολουθήσουν παρακάτω.

Στο νεότερο επεισόδιο της σειράς, ονόματι "The Lost Lords", συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου για να μην καταρρεύσει ο οίκος των Forrester, ο οποίος βρίσκεται σε ακόμα δυσχερέστερη θέση από πριν, μετά το δραματικό τέλος του πρώτου επεισοδίου. Σε αυτό το επεισόδιο θα μας συστηθούν δύο νέοι playble χαρακτήρες, ο Asher Forrester, ο δευτερότοκος της οικογένειας, που εξορίστηκε προς την Ανατολή και κατέληξε στο Essos ως ένας μισθοφόρος, και ο Rodrick Forrester, ο πρωτότοκος, που ενώ θεωρήθηκε νεκρός ύστερα στο "Ματωμένο Γάμο", κατάφερε με τεράστια δόση τύχης όχι μόνο να επιζήσει από τη μάχη, αλλά και να φτάσει στο Ironrath, όπου θα επουλώσει τις πληγές του και θα καταστρώσει ένα σχέδιο αντεπίθεσης και εκδίκησης.

game of thrones telltale ep2-review-2

Οι άλλοι δύο χαρακτήρες που χειριζόμαστε είναι οι γνωστοί από το πρώτο επεισόδιο, η Mira Forrester (υπηρέτρια της Margaery Tyrell), η οποία παίζει κομβικό ρόλο για την οικογένειά της από το μακρινό King's Landing, και ο Garred Tuttle (δεξί χέρι του νεκρού πια βασιλιά Forrester) ο οποίος εξορίστηκε στο Τοίχος.

Το ότι στο The Lost Lords διαχειριζόμαστε ακόμα περισσότερους χαρακτήρες από ότι στο πρώτο επεισόδιο συνεχίζει να μας ενθουσιάζει και να μας γιγαντώνει το ενδιαφέρον, καθώς βλέπουμε τα ίδια γεγονότα από τα μάτια διαφορετικών προσώπων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την εξέλιξη αυτής της αβέβαιης ιστορίας. Επιπλέον, οι γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των ηρώων επηρεάζει (θετικά και πάλι) το ρυθμό, αρκεί να μην παραγίνει το κακό και αλλάζουν τα πλάνα και οι τοποθεσίες πολύ ταχύτερα από ό,τι καταφέρνουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτά.

game of thrones telltale ep2-review-3

Από εκεί και πέρα, στο νεότερο επεισόδιο θα πάρουμε και πάλι μερικές δύσκολες αποφάσεις για τους χαρακτήρες μας, αλλά δυστυχώς ο ρυθμός και η εξέλιξη της ιστορίας "χαλάρωσαν" στο Lost Lords. Οι εξελίξεις δεν είναι τόσο καταιγιστικές όσο ήταν αυτές του πρώτου επεισοδίου, και χωρίς να χαρακτηρίζουμε το δεύτερο επεισόδιο κακό (το αντίθετο μάλιστα), δεν το χαρήκαμε όσο το πρώτο. Σίγουρα η μικρότερη διάρκεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο (μετά βίας αγγίζει τις 2 ώρες), αλλά επιπροσθέτως, ο πολύ αργός ρυθμός σε ορισμένα σημεία μας έκανε να αισθανθούμε ότι οι δημιουργοί έψαχναν απεγνωσμένα τρόπο να "γεμίσουν τα κενά" του επεισοδίου πριν τις σπουδαιότερες εξελίξεις των επόμενων.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει και την τηλεοπτική σειρά, σίγουρα καταλαβαίνουν τι εννοούμε. Πάντως, η ιστορία αναμένεται και πάλι με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς έχουμε αφήσει "ανοικτούς λογαριασμούς" από άκρη σε άκρη του Westeros. Τέλος, να δώσουμε τα εύσημα (ξανά) για την καταπληκτική μουσική υπόκρουση. "Υποκλινόμαστε" στο μουσικό κομμάτι των τίτλων τέλους, που μας μάγεψε όπως το "Rains of Castamere" της σειράς!

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Θετικά

  • Τεράστιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των διαφορετικών χαρακτήρων!
  • Καταπληκτική μουσική, απλά!

Αρνητικά

  • Μικρότερη διάρκεια από το συνηθισμένο.
  • Ο ρυθμός και οι εξελίξεις έκαναν ορισμένες "κοιλιές".

Βαθμολογία

Κατάγομαι από τα όμορφα Χανιά, είμαι απόφοιτος λογιστικής και ένα από τα αγαπημένα μου hobbies είναι τα βιντεοπαιχνίδια με τα οποία γαλουχήθηκα από μικρή ηλικία με τα κλασσικά Tetris, Μariο, Contra, συνέχισα με τα αγαπημένα Tomb Raider και Resident Evil και μέχρι και σήμερα συνεχίζω να μαγεύομαι από αυτά. Μεγάλη μου λατρεία επίσης αποτελεί ο κόσμος του Tolkien και ασχολούμαι πολύ και με τον κόσμο των αθλημάτων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ κυρίως)!

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τον Οκτώβριο η κυκλοφορία του The Dark Pictures Anthology: Little Hope
Ενώ ανακοινώθηκαν τα περιεχόμενα των εκδόσεών του.
Το Vigor έγινε διαθέσιμο και στο Nintendo Switch
Η πρώην looter/ shooter αποκλειστικότητα του Xbox One.
Το Steelrising είναι ο νέος τίτλος της Spiders
Ένα Action-RPG σε ένα εναλλακτικό Παρίσι...
Το Halo 3 έρχεται στους υπολογιστές
Μέσα από τη Halo: Master Chief Collection.
Αλλαγή στην ημερομηνία κυκλοφορίας του Mafia: Definitive Edition
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, πλέον, η διάθεσή του.
Όλες οι ανακοινώσεις που είδαμε στο Nacon Connect
Vampire, νέα IP, επιστροφή του Test Drive, συνεργασίες κ.α.
F1 2020 - Review
Η F1 στην εποχή του Covid-19.
Το Neversong έρχεται στις κονσόλες
Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του στους υπολογιστές.
Έγιναν γνωστές οι car classes του DIRT 5
Από buggies και rally cross μέχρι trucks και σύγχρονα rally cars.
Ημερομηνία διάθεσης για το Maid of Sker
Μαζί με ένα ατμοσφαιρικό gameplay trailer του τίτλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Comments (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Με διάρκεια στις περίπου δύο ώρες πόσο σενάριο να περιέχει μέσα. Φαντάζομαι θα έχει μέσα "fillers" εξερεύνησης (gameplay δηλαδή) που θα τρώνε αρκετό χρόνο. Από άποψη σεναριακού περιεχομένου μιλάμε δηλαδή σαν να έχουμε ένα πλήρες επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι Νικόλα, το gameplay είναι πολύ λιγότερο συγκριτικά με τους διαλόγους και την "εξέλιξη" γενικότερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι τόσο δυνατό όσο το πρώτο επεισόδιο, είχε όμως το ενδιαφέρον του. Οι διαφορετικοί χαρακτήρες του και οι ιστορίες τους είναι το ατού της σειράς σε σχέση με τα υπόλοιπα της Telltale. Αναμένουμε.

There are no comments posted here yet